Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Kui oled näinud kusagil "põõsas" Eesti Nokiat vedelemas
anna meile teada, ehk suudame mõtet edasi arendada...

Juhul, kui nägid korterit, mille hinnas tavapärasest vähem nulle...
või ehitamisel kasutati zelatiini.. sosista meile ka.


Kõik head vestlused teretulnud !
Forum rules
Üldiselt, siin kirjutades austa häid tavasid, ära sõima...ole lihtsalt inimene...rohkem palveid pole

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 04 Dec 2017 02:11

h wrote:Veelkord, kellel see on teemaks, soovitan kaasa mõelda kvaliteetsetele loengutele:
Danny Silk "Teadlik armastus", osad 1-9: http://www.tv7.ee/vod/series/26153/
Danny Silk "Austuse kultuur", osad 1-5: http://www.tv7.ee/vod/series/26153/
Mõlemad jutuseeriad annavad väga head õpetust -- elunäinud inimene teab, mida räägib. Hea kontsentratsioon puhast kulda. Tasuta.

Kuulasin esimese osa (1,25x kiirusel), oli huvitavaid momente. Kõrvutades MGTOW filosoofiaga - tundub, et täiendavad üksteist. MGTOW ütleb, et minimeeri suhted naistega, Silk aga räägib, kuidas teha kindlaks, kas suhe on see õige. Mõlema eesmärgiks on vältida suuri eksimusi suhetes (ja võibolla siis ka: kaotada ära painavad suhted vastassugupoolega oma elust). Ma ei viskaks MGTOW filosoofiat kõrvale ühiskonnas, kus abielludes muutub mees sisuliselt naise omandiks (juriidilises mõttes) ja igapäevane abieluväline ja ka abielusisene suhtlus võib lõppeda ahistamis-vägistamissüüdistusega. Selline on tänane seis mõnes riigis. (Kunagi vist keegi leidis ka seaduspära: mida rafineeritumad on sugudevahelised suhted, seda totalitaarsem on see ühiskond.)
MGTOW suurim panus on aga ehk see, et (beeta)mees ei tunne enam ennast naiste arvamuste vangina, ta ei vaja enam vastassoo heakskiitu, saab lähtuda omaenda soovidest, see annab talle vabaduse tunde, elu on jälle ilus nagu enne puberteeti. Teine tähtis panus on see, et mees mõistab, et ta ei vaja tegelikult nö sõbrasuhteid naistega - *need on nagu kirbud ja lutikad, mis vaikselt imevad tema elumahlasid (korraga mitte palju, aga siiski ...). MGTOW on muidugi abielu vastane, selles seisneb kardinaalne erinevus Silk'iga.

Hakkasin vaatama 7. osa - "Ela eesmärgistatud elu". Just enne seda vaatasin MGTOW videot, kus räägiti depressioonist jagu saamisest ning paljud vaatajakommentaarid väitsid, et nad said jagu oma pikaajalisest depressioonist mitte tohtri nõuannete ja rohtudega vaid peale seda, kui leidsid oma tõelise kutsumuse ja asusid seda teoks tegema.
---
Nii. Vaadatud. Soovitan ka teistele. Kiirusega 1,25x (parem hiireklikk viib menüüsse). Saab soovitada ka inglise keelt mitteoskajatele, tõlge on olemas.
Minul tekkis seda vaadates mõte, et need eesmärgid võivad ju siiski inimese vananedes muutuda. Aga kompass on nüüd olemas, seda kindlasti (kõik muud suunad, mis ei ühti selle kompassi näidatuga, on kõrvalteed ja killustavad tähelepanu ja võibolla viivad ka depressiooni).

----
*naised leiavad siin kindlasti vastuargumente, kuid mehe suunast vaadatuna on need suhted tõesti ebaproduktiivsed. Kõikide nö. naistetöödega saab ka mees ise hakkama (või õpib juurde enesearenduse korras). Naiselik vaatekoht asjadele reeglina ei sobi meeste käitumismudeliks. Mehele oleks seks naissõbraga täitsa nauditav (ja sageli isegi unistavad sellest), kuid naise suunast vaadates haletsusväärne ja retrospektiivselt kahetsusväärne, seega mehe jaoks ebareaalne. Küll aga naisel on abi mehest, kes vahetab ukseluku, tõstab mööblit, tõrjub ahistajat, kuulab ära, pöörab tähelepanu või aitab matemaatikast aru saada. Seega sõbrasuhtes on mees alati andja, kuid mitte vastuvõtja rollis. Win-Lose. Kui naine hakkab mõnda nö. sõpra ära kasutama, siis nö. sõpradel oleks juba aeg öelda, et kus on tema enda mees või siis pöördugu vastavate firmade poole (kus aga nõutakse ausat teenustasu). Mida rohkem mehi sellest tasuta tööst loobuvad, seda kõrgemale tõuseb ka mehe väärtus ühiskonnas. Mõttekoht kõigile self-made meestele. :idea: ;)
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 04 Dec 2017 03:53

Ka võõrad naised peavad loomulikuks, et võõras mees aitab neid (ka rahaliselt). Kutsusin kord ühe naissugulase endale külla, kuna ta üksi ei tahtnud tulla, siis tuli koos sõbrannaga. Loomulikult maksin kahe nädala väljamaa elamiskulud mina, andsin natuke ka nö päevaraha, et oleks kindlam tunne, ka tagasisõidupileti ostsin mina (kuna nagunii sõitsime koos autoga Eestisse tagasi). See oli tema esimene väljamaareis (üksikema kahe lapsega, ebatasuval töökohal). Oleks, et see sõbranna hiljem mind kuidagi oleks meeles pidanud - ta olla käsitööhuviline, mul oleks olnud hea meel saada mälestuseks sall või sokid vms. Raha ma ei oleks tahtnud (seksi samuti mitte), aga natuke rohkem meelespidamist ootasin küll. Ainuke, mis ma vastu sain - ta kutsus mind oma FB sõbraks. :twisted: :twisted: :twisted: Samuti soovis ta hiljem üht spetsiifilist suveniiri, mis tookord polnud saadaval, kuid olin talle lubanud osta. Selle reisi pilt oli aastaid tema FB lehe taustaks (samuti minu tehtud). (Sugulasega on teised lood, oleme väga lähedased ja aidanud teineteist, tema sõbranna kohta ma ei hakkanud siiski märkusi tegema.)

Jah, ma olen naissoo suhtes kõik illusioonid kaotanud. :D Ema ütleb, et mul olid lapsena ilusad sinised silmad. :twisted:
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 04 Dec 2017 04:37

Kes soovib põhjalikumalt MGTOW filosoofiaga tutvuda, siis siin on mõned paremad videoloengud kokku liidetud:
https://www.youtube.com/watch?v=K_zxHLKxiG0
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby r009 » 04 Dec 2017 05:33

Td... Ma korraks uitmõttena su tekste lugedes. Kas sa seda oled mõelnud, et sa oled elanud elu ja ehitanud keskkonda mis on parasjagu väikekodanlik ja olnud selles enam vähem edukas ja nüüd soovid vastu saada ühiskonda mis oleks märkimisväärselt inimlik. Kas Sul nagu endal vastuolu välja ei tule või, enda ohverdused on keskmised või lihtsalt soliidsed ja need kes on saanud müüa oma elu alla oma väärtust peaks olema nüüd positiivsed oma vastustes... Kui inimesed on oma emotsioonides ausad, siis saad õige tagasiside, kuid kas sa oled ehitanud maailma mis neid emotsioone kasvataks või lihtsalt olnud korralik oma reeglite raames...
r009
 
Posts: 439
Joined: 25 Aug 2010 14:50

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby h » 04 Dec 2017 10:34

Tänamatus on laialt levinud! Samamoodi võivad mehed olla tänamatud ja mühaklikud. Samamoodi tekib naistel väga sageli tunne, et neid kasutatakse ära meeste poolt. Et mehed võtavad naistelt teeneid vastu endastmõistetavalt ega märka isegi tänada. See pole ühekülgselt seotud soolisusega mitte kuidagi.

Ühtlasi -- seda peab iseenda puhul väga hoolega jälgima, et ikka tuleb tänada. On olemas mõiste "etikett". Meie inimesed pole õppinud etiketti, see on enamasti diplomaatide ja kõrgklassi teema. Inglismaa kõrgklassil on väga kindlad etiketi reeglid, mida õpetatakse lastetoast alates. Hea lastetuba on selle nimi. Meie tuleme nõukogude ühiskonnast, kus kõik olid seltsimehed, ja töölistel ei ole sellist asja nagu etikett!

Sellepärast peaks koolides maast-madalast õpetama etiketti või elementaarseid käitumispõhimõtteid. Igal etiketi reeglil on mingi sügavam mõte taga, see pole ainult formaalsus!

Ka alfa-isased võivad tunda end väga üksikuna ja ärakasutatuna. Olen kuulnud umbes sellist argumenti, et kõik võtavad alfa-isase või karja juhi tegusid ja finantseerimisi endastmõistetavalt. Et tippjuht igatseks ka olla kutsutud vahel sooja hingega tehtud peolauda, mitte olla ise pidevalt kutsuja ning andja!
Last edited by h on 04 Dec 2017 12:30, edited 2 times in total.
h
 
Posts: 1801
Joined: 26 Dec 2013 12:20

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 04 Dec 2017 11:33

8-) Päikesetorm, kus sa oled, too inimkond tagasi normaalsusesse....

Uuring: nutitelefon on parem kui seks!
https://www.am.ee/Nutitelefon-on-parem-seksist
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby K » 04 Dec 2017 12:25

Kogu see MGLT (või MLGT) teema võib olla intellektuaalselt huvitav, kuid see ei vii mitte kuhugi välja. See ei tee kedagi õnnelikumaks ega paremaks.
Tegelikult on kogu see teema vastik ja õhutab vaid üksteisele vastandumist ja kunstlikku sõda.
Elu ei ole must-valge.
Väide, et mehed röövitakse naiste manipuleeritavate abielude kaudu paljaks, saab teostuda vaid olemasolevate ühiskondlike suhete sellise reguleerimise kaudu.
Kui abielu lahutatakse, siis loogiline, et kumbki abielupool jääb nii mõneski mõttes varaliselt vaesemaks ja vara jagades ei saagi teisiti olla.

Olemasolev praktika, mis peaks laste huvisid arvestama, ei arvesta tegelikult laste huve. Kui käib pidev laste sõidutamine ühe vanema juurest teise juurde, siis selline elukorraldus ei ole laste huvides.
Igati õiglane oleks, kui lapsel või lastel on üks ja kindel kodu, kus siis lahku läinud vanemad vaheldumisi käivad lapsevanema ülesandeid täitmas.
Kuskil (ei mäleta, kas üldse Eestis) selline kohtuotsus olla ka tehtud, kus korter vist jäi lapsele ja vanemad pidid siis kohal käima, vastavalt kuidas neil lapse kasvatamine jagatud oli.
Eestis paraku kohtunik on seotud poolte taotluste raamidega, kui seadus reeglit ette ei näe. Lapse huvides taotlusi pole pooled suures vihas ja üksteisele ärategemise tuhinas võimelised esitama või ei taipa või ei soovi seda teha. Õigus ja õiglus tuleb osapooltel endil kokku panna.

Meil on ju omand (korter, maja) püha ja puutumatu ja omanikul (kellele kuulub) püha õigus sellele, olgu inimsuhted selle kõrval millised tahes.
Eestis on selles osas hästi, et abiellumisel peavad noored kohe paika panema oma abielulised varalised suhted abielu jooksul - kuidas ja kellele aastatega kogutav hakkab kuuluma ja see teeb ka lahkuminekul vara jagamise lihtsamaks.
Meil on paraku väga palju ka lihtsalt kooselusid, kus võib küll varalist ärakasutamist toimuda.

Suure kirjaniku John Galsworthy teoses "Forsythe'ide saaga" ja selle järjes "Kaasaegne komöödia" võib nii peategelaste kui kõrvaltegelaste liinide kaudu aegumatut meeste-naiste suhtete teemat ühes pikkade traditsioonidega ühiskonnas ka vaadata. Td, soovitan soojalt.

Kunagi sai seda esimest raamatut keskkoli lõpuklassis sügaval nõukaajal loetud. Teist korda lugesin umbes 25 aastat hiljem, kui oli Eesti Vabariik ja muutunud ühiskonnakord. Siis sattus kätte ka järgnev raamat. Kogu see MLGT (või MGLT) teema tõi mõtte jälle selle raamatu juurde.

Aga võib ka lugeda teist klassikut, Guy de Maupassant'i "Bel-Ami". See on puhtalt mehe vaatenurgast rikkuse kasvatamisest naiste ärakasutamisega. (Maupassant sai suht noores eas süüfilise, mille tõttu tal ka väga vanaks elada ei õnnestunud.)
K
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby K » 04 Dec 2017 13:02

Parandan kirjavea eelmise postituses: keskkooli (mitte keskkoli). Ja MGTOW (mitte MGLT või MLGT)!

Kuigi meeste-naiste ärakasutamise teema on vastik, on ta siiski ka eluline.

Näide tööalastest suhetest, kus töökorraldus on kallutatud kuidagi sooliste arusaamade järgi, mitte ratsionaalselt ametikohtade sisu järgi.
Ühes asutuses on osakond, mida juhib Mees.
Alluvaid on mitu, nii mehi kui naisi. Naisi on rohkem.
Osakonna töö on Mees korraldanud umbes sellisel põhimõttel, et tehtagu (allpool olijad ei saa selgeid suuniseid ega selgeid ootusi).
Alluvad ootavad ja vajavad justnimelt neid suuniseid, küsimusi juhilt ja tagasisidet. Rahuolu on olnud väike.
Sisulisi tööalaseid suhteid on mingil ajal asendanud kambaklus või kambavaim (hinnas on lojaalsus juhile ja nö toetav suhtumine töövälistesse kõrvaltegevustesse).

Osakonna töötajatele oli võimalik maksta lisatasu (sisuliselt preemiat). Kellele osakonna juhataja määras preemia?
Naistele. Kõikidele naistele.
Ja mitte üks mees seda ei saanud!
Nii ostab Mees naistelt tunnustust!
Eesti elu.

Luban, et rohkem naiste-meeste suhteid ei näpi!
K
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 04 Dec 2017 14:06

Väga hea, tekkis arutelu. :)

Tänamine on jah selline tegevus, mis annab ka tänajale endale energiat. Kui mul mõnikord õhtuti und ei tule, siis hakkan mõtlema, kellele olen tänulik ja mille eest. Ja hea tunne tekkib.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 04 Dec 2017 14:19

h wrote: Inglismaa kõrgklassil on väga kindlad etiketi reeglid, mida õpetatakse lastetoast alates. Hea lastetuba on selle nimi. Meie tuleme nõukogude ühiskonnast, kus kõik olid seltsimehed, ja töölistel ei ole sellist asja nagu etikett!

Sellepärast peaks koolides maast-madalast õpetama etiketti või elementaarseid käitumispõhimõtteid. Igal etiketi reeglil on mingi sügavam mõte taga, see pole ainult formaalsus!!

Sellega on probleem. Kodus võib õpetada küll, aga kui laps näeb väljaspool kodu teistmoodi elu, siis ei kipu see külge jääma. Kui mul endal oli poeg väike, siis mõtlesin, et õpetan teda samamoodi nagu mind õpetati (tänan-palun, püsti-istu, noad-kahvlid jne.)- Aga see ei jäänud poisile külge. Härrasmehe kasvatamine eeeldab keskkonda - sarnaseid mängukaaslasi jne. Mina sain oma teadmised lisaks kodule ka ühest professoriperest ning laste muusikakoolist. Hiljem täiskasvanuna, lugesin juurde ka ühte vana (EW argset) käitumisõpikut, mille andis lugeda üks klassivend. Nende teadmistega on aga tavaelus vähe peale hakata. Võimalik, et neist oli abi töövestlustel.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 04 Dec 2017 14:25

K wrote:Suure kirjaniku John Galsworthy teoses "Forsythe'ide saaga" ja selle järjes "Kaasaegne komöödia" võib nii peategelaste kui kõrvaltegelaste liinide kaudu aegumatut meeste-naiste suhtete teemat ühes pikkade traditsioonidega ühiskonnas ka vaadata. Td, soovitan soojalt.

Aga võib ka lugeda teist klassikut, Guy de Maupassant'i "Bel-Ami". See on puhtalt mehe vaatenurgast rikkuse kasvatamisest naiste ärakasutamisega. (Maupassant sai suht noores eas süüfilise, mille tõttu tal ka väga vanaks elada ei õnnestunud.)

Esimest olen noorena lugenud, aga üra unustanud. Proovin uuesti.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 04 Dec 2017 14:35

r009 wrote:Kas sa seda oled mõelnud, et sa oled elanud elu ja ehitanud keskkonda mis on parasjagu väikekodanlik ja olnud selles enam vähem edukas ja nüüd soovid vastu saada ühiskonda mis oleks märkimisväärselt inimlik. Kas Sul nagu endal vastuolu välja ei tule või, enda ohverdused on keskmised või lihtsalt soliidsed ja need kes on saanud müüa oma elu alla oma väärtust peaks olema nüüd positiivsed oma vastustes... Kui inimesed on oma emotsioonides ausad, siis saad õige tagasiside, kuid kas sa oled ehitanud maailma mis neid emotsioone kasvataks või lihtsalt olnud korralik oma reeglite raames...

Ma ei saa hästi aru. Enda arust olen olnud oma elus suht avatud ja siiras (v.a. negatiivsed reaktsioonid, mis olen püüdnud jätta endasse).
Minu trots on just tekkinud seetõttu, et senisele elule inventuuri tehes tundub , et olen vaimuenergiat andnud rohkem kui tagasi saanud. Aga see võib muidugi olla illusioon, sest seda, mida ära anname, hindame pahatihti kallimalt kui seda, mida vastu saame. (Kui aga enda paljust väheke ära anda sellle, kellel on seda vähe, siis võib tunduda jälle vastupidi)
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 04 Dec 2017 16:56

Laenuraha ju "inimeste" raha ja hinnad saavad tõusta ... peaks foorumi postituse leidma, kus kõik see juba kordunud. Huvitav, kas ma kaotan 2020 lõpus shampuse või võidan, väike kihlvedu sõbraga...

Korterite hinnatõus Tallinnas jätkub
https://majandus24.postimees.ee/4332591/korterite-hinnatous-tallinnas-jatkub
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 04 Dec 2017 17:02

:lol: Võimalik vaid Venemaal, mul programmeerijana raske tõsiseks jääda...

GALERII: Venemaa tehnikat täis raketi kukutas alla labane näpuviga
https://maailm.postimees.ee/4332973/galerii-venemaa-tehnikat-tais-raketi-kukutas-alla-labane-napuviga

Tegelikuks põhjuseks osustus aga tehnikute hajameelsus, mistõttu arvas Sojuz-2.1b kanderakett jätkuvalt, et stardib Kasahstanis asuvast Baikonuri raketistardipaigast, mitte uuelt Venemaa Vostotšnõi kosmodroomilt.
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby pop » 04 Dec 2017 17:58

spl wrote::lol: Võimalik vaid Venemaal/.../

Tegelikult osutus see kunagi võimalikuks ka Pransuse Guayana-s, kus Ariadne programmeerimisvea tõttu alla potsatas. Siis, tõsi küll, ei arvanud progejad et see nt Pariisist startima pidi, vaid viga oli natuke teine, kuigi mälu järgi ka üsna lihtne.
pop
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby pop » 04 Dec 2017 18:07

... ja fooliummütsid siis pähe :)
https://atlas.postimees.ee/4332927/tana ... -virmalisi

huvitav ka selle energiat kuidagi ära salvestada saaks, puhtteoreetiliselt ? Välgust on see märksa etteaimatavam ja ühtlasem.
pop
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby pop » 04 Dec 2017 18:17

td wrote:/.../ Härrasmehe kasvatamine eeeldab keskkonda - sarnaseid mängukaaslasi jne./.../

Mul on piinlik tunnistada aga lennukites (ja isegi nö esiotsa reisijate hulgas) kohatud inimestest on ühed mühakamad just mu enda keelekaaslased. Kohati kumab läbi mingi imelik üleolek teenindajate suhtes kes teevad ju lihtsalt oma tööd, ja eeskätt puudutab see nooremapoolsed ja varases keskeas ärimehi (aga ka IT eksportijaid) - aga see on mu sügavalt subjektiivne isiklik mulje. Nt venelased on lihtsalt natuke joviaalsed, muidu aga sõbralikud. Muu seltskond on suht sarnane, vahest ehk skandinaavlased on veidi rangemapoolsed ja reserveeritumad.
Samas Eesti poliitikud on vägagi viisakad (eks ka amet nõuab lihtsalt).
pop
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby h » 04 Dec 2017 18:34

pop wrote:Kohati kumab läbi mingi imelik üleolek teenindajate suhtes kes teevad ju lihtsalt oma tööd, ja eeskätt puudutab see nooremapoolsed ja varases keskeas ärimehi (aga ka IT eksportijaid)


See on alaväärsustunne, mis väliselt väljendub üleväärsuse demonstreerimises.
h
 
Posts: 1801
Joined: 26 Dec 2013 12:20

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby r009 » 04 Dec 2017 19:29

td wrote:
r009 wrote:Kas sa seda oled mõelnud, et sa oled elanud elu ja ehitanud keskkonda mis on parasjagu väikekodanlik ja olnud selles enam vähem edukas ja nüüd soovid vastu saada ühiskonda mis oleks märkimisväärselt inimlik. Kas Sul nagu endal vastuolu välja ei tule või, enda ohverdused on keskmised või lihtsalt soliidsed ja need kes on saanud müüa oma elu alla oma väärtust peaks olema nüüd positiivsed oma vastustes... Kui inimesed on oma emotsioonides ausad, siis saad õige tagasiside, kuid kas sa oled ehitanud maailma mis neid emotsioone kasvataks või lihtsalt olnud korralik oma reeglite raames...

Ma ei saa hästi aru. Enda arust olen olnud oma elus suht avatud ja siiras (v.a. negatiivsed reaktsioonid, mis olen püüdnud jätta endasse).
Minu trots on just tekkinud seetõttu, et senisele elule inventuuri tehes tundub , et olen vaimuenergiat andnud rohkem kui tagasi saanud. Aga see võib muidugi olla illusioon, sest seda, mida ära anname, hindame pahatihti kallimalt kui seda, mida vastu saame. (Kui aga enda paljust väheke ära anda sellle, kellel on seda vähe, siis võib tunduda jälle vastupidi)


Ma ei kahtle sinus kui positiivses isikus, kuid võime inimesi õnnelikus teha seisab tajumises ja mõtlemata vastustes. Mind vihatakse ja armastatakse võrdselt, sest ütlen üliotse välja paljudele. Sotsiaalsed isikud ei tule oma pahameelest välja ja teistele on vaja öelda mitu korda kui vaja et tekiks arusaamine. Aga sinu ridade vahelt loen tugevat sotsiaalsust, mis häirib inimesi kes selle ühiskonnaga hakkama ei saa. Senikaua kui nad ühiskonnast aru ei saa, seni ei mõista nad sind. Inimese emotsionaalsest maailmast aru saamiseks peab oskama ohverdada, see on juba sinu otsus kas tasub või mitte. Kannatamine, ärakuulamine, arusaamine ei päästa nii hästi kui vaja, selline Tarkovski stiilis ohverdamine endast läbi lasta ja siis selgusega lagedale tulemine annab selle mis mulle meeldib, siis kas vaenlase või sõbra. Emotsionaalselt vaeses maailmas otsitakse midagi seda, puhast emotsioonide sõda. Kes on ära tuimestatud, see pole enam eriti midagi väärt, see läheb masstarbimisse.. Paratamatus...
r009
 
Posts: 439
Joined: 25 Aug 2010 14:50

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby S » 05 Dec 2017 00:22

MGTOW "filosoofiaga" kaasa mõelda püüdes jõuan ikka ja jälle mehelikkuseni.
Kust ikkagi tuleb mehelikkus? Eelkõige vist enese tundmisest. Tahtest anda, kanda, vastutada. Luua kindlust ja materialiseerida.
Kindlasti mõjutab lapsepõlv, eriti isa ja vanaisa eeskuju. Samuti elukogemus, vanus, haritus, sõbrad, hobid, töö aga ka pärilikkus jpm.

Kui mees tunneb ennast abielus naise omandina, ei suuda tegeleda kutsumusega, teha kompromisse või koguni kardab ahistamist, siis pole vist ikka abieluks küps.
Nagu filmiklassikas öeldi, et "endal oleks pidanud õigel ajal raasike mõistust peas olema"
Ehk on mehel kasulikum hoopis ennast (ja naisi) tundma õppida ning mehelikkust arendada. Selle asemel, et kogu maailma naisi sõimata.
See, et üksteiseta hakkama saadakse, ei tähenda veel, et teineteist ei vajataks.
S
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby h » 05 Dec 2017 00:30

Tundub, et kõikjal on sarnased küsimused õhus:

Justin Baldoni. Why I'm done trying to be "man enough"

https://www.ted.com/talks/justin_baldon ... l%20issues
h
 
Posts: 1801
Joined: 26 Dec 2013 12:20

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 05 Dec 2017 04:03

S wrote:MGTOW "filosoofiaga" kaasa mõelda püüdes jõuan ikka ja jälle mehelikkuseni.
Kust ikkagi tuleb mehelikkus? Eelkõige vist enese tundmisest. Tahtest anda, kanda, vastutada. Luua kindlust ja materialiseerida.
Kindlasti mõjutab lapsepõlv, eriti isa ja vanaisa eeskuju. Samuti elukogemus, vanus, haritus, sõbrad, hobid, töö aga ka pärilikkus jpm.

Kui mees tunneb ennast abielus naise omandina, ei suuda tegeleda kutsumusega, teha kompromisse või koguni kardab ahistamist, siis pole vist ikka abieluks küps.
Nagu filmiklassikas öeldi, et "endal oleks pidanud õigel ajal raasike mõistust peas olema"
Ehk on mehel kasulikum hoopis ennast (ja naisi) tundma õppida ning mehelikkust arendada. Selle asemel, et kogu maailma naisi sõimata.
See, et üksteiseta hakkama saadakse, ei tähenda veel, et teineteist ei vajataks.

50% lääne peredest täna lahutavad, see tähendab, et isa (ees)kuju figureerib kaugel või on ema poolt lausa häbistatud.
Mis puutub häbistamisse, siis see on üks tavaline manipulatsioonitaktika meeste "korrale kutsumiseks". MGTOW-mehed on selle läbi näinud ja immuunsed ning see "relv" ei mõju enam nende peal. Õigemini, neil on ükskõik, mida naised neist arvavad, nad ei juurdle pikalt selle üle, mida konkreetne naine (või naiste grupp) teeb või mõtleb. Game over.

Võimalik, et MGTOW on omamoodi hikikomori väljendus lääne ühiskonnas. Erinevus aga on selles, et MGTOW mehed tegelevad enesearendusega ja naudivad elu täiel rinnal - selle asemel, et vinnata ja tõestada end teistele.
Võimalik, et see on Looduse poolt ette programmeeritud viis populatsiooni kasvu piiramiseks, võimalik, et aga lihtsalt reaktsioon feminismile - kui nõudmised kasvavad ülepiiriliseks.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 05 Dec 2017 05:33

My ex went from asking me to marry her to asking me to be her boyfriend, because I told her I didn't want to marry. I told her I didn't want to be in a relationship anymore either. So she asked can be friends, I said sure. She asked would I take her on a trip for her upcoming birthday as friends. She don't get it, this is why I don't want to be in a relationship or get married. Shes constantly wanting things and try to put obligations on me. My birthday just past, she didn't ask me if I wanted anything. Not that I did want or expect anything but it's just the principal of it. All give and no receive. How is this beneficial to me. Even when a woman gives you something she will expect you to return the favor.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 05 Dec 2017 05:57

Huvitaval kombel on Google trendides viimase 12 kuu jooksul Eesti esimese viie seas "MGTOW" otsingusõna alusel:
1. Canada
2. Australia
3. Finland
4. Slovenia
5. Estonia
Suurim otsinguaktiivsus jäi vahemikku mai 2016-aprill 2017
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 05 Dec 2017 06:00

Küsimus ka foorumlastele: Milline riik on viimase 12 kuu jooksul pittkoini otsingus eesrinnas?



Vastus te arvatavasti ära ei arva. :twisted:
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby S » 05 Dec 2017 13:44

td wrote:
S wrote:MGTOW "filosoofiaga" kaasa mõelda püüdes jõuan ikka ja jälle mehelikkuseni.
Kust ikkagi tuleb mehelikkus? Eelkõige vist enese tundmisest. Tahtest anda, kanda, vastutada. Luua kindlust ja materialiseerida.
Kindlasti mõjutab lapsepõlv, eriti isa ja vanaisa eeskuju. Samuti elukogemus, vanus, haritus, sõbrad, hobid, töö aga ka pärilikkus jpm.

Kui mees tunneb ennast abielus naise omandina, ei suuda tegeleda kutsumusega, teha kompromisse või koguni kardab ahistamist, siis pole vist ikka abieluks küps.
Nagu filmiklassikas öeldi, et "endal oleks pidanud õigel ajal raasike mõistust peas olema"
Ehk on mehel kasulikum hoopis ennast (ja naisi) tundma õppida ning mehelikkust arendada. Selle asemel, et kogu maailma naisi sõimata.
See, et üksteiseta hakkama saadakse, ei tähenda veel, et teineteist ei vajataks.

50% lääne peredest täna lahutavad, see tähendab, et isa (ees)kuju figureerib kaugel või on ema poolt lausa häbistatud.
Mis puutub häbistamisse, siis see on üks tavaline manipulatsioonitaktika meeste "korrale kutsumiseks". MGTOW-mehed on selle läbi näinud ja immuunsed ning see "relv" ei mõju enam nende peal. Õigemini, neil on ükskõik, mida naised neist arvavad, nad ei juurdle pikalt selle üle, mida konkreetne naine (või naiste grupp) teeb või mõtleb. Game over.

Võimalik, et MGTOW on omamoodi hikikomori väljendus lääne ühiskonnas. Erinevus aga on selles, et MGTOW mehed tegelevad enesearendusega ja naudivad elu täiel rinnal - selle asemel, et vinnata ja tõestada end teistele.
Võimalik, et see on Looduse poolt ette programmeeritud viis populatsiooni kasvu piiramiseks, võimalik, et aga lihtsalt reaktsioon feminismile - kui nõudmised kasvavad ülepiiriliseks.


Jah, isa puudumine on arvatavasti üks olulisemaid põhjuseid.
Häbistamise vastu aitab eneseteadlikkus. Keegi ei saa häbistada, kui ise ei lase.
Ma kahtlen, kas ükskõiksus just kõige parem relv on, kui asi puudutab ühiste laste ema. Kergem vastupanu, millest kannatavad enim just lapsed.

Aga miks ronib mees abiellu, kui ta ainult ennast arendada või elu nautida tahab? Siis on abieluks selgelt vara. Samuti siis kui ta ei suuda ennast niipalju abielus kehtestada, et ka enesearengule jätkuks. Ja kompromisse teha, et naine ja lapsed ka tähelepanu saaksid.
Mis vastutaja või kindluse pakkuja selline mees on? Kuidas ta saab naiselt midagi naiselikku oodata?

Mis keelab sellel mehel sarvi joosta ja ennast arendada, niipalju kui süda kutsub? Ilma abieluta ja kogu maailma naisi tõrvamata. Kasvõi hiliste neljakümnnendateni. Parem vanem, kuid ennast leidnud isa, kui lõhkine pere.
Kui mees ennast arendab, jõuab ta varem või hiljem sinnani, et vajab enda kõrvale naispoolt. Mitte lihtsalt olmeküsimuste või seksi pärast vaid see on loodus.
Ja kui ei arenda, siis toimub selektsioon - samuti loodus.
S
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 05 Dec 2017 13:58

S wrote:Aga miks ronib mees abiellu, kui ta ainult ennast arendada või elu nautida tahab?

Ühiskonna ja lähedaste survel.
Ja ega lääne noored mehed enam nii väga enam ei ronigi, sest "neiude" kvaliteet on kehv: pahatihti "ajalooga" ja ülekaalulised, koduste tööde asemel sotsiaalmeedia, enesehinnang aga läbi lae. Need tendentsid küllao tasapisi imbuvad ka Eestisse.
Abielulahutus on naistele tehtud aga nii lihtsaks, et nad kergesti saavad minna uude suhtesse, kui leiavad parema mehe. Vana mees jääb muidugi lapsi toetama (seaduse alusel) ning mõnes USA osariigis hiljem ka naisele pensionit maksma (seaduse alusel).
Miks mehed ennast abielus maksma ei pane? Sest naisel on võimalus esitada süüdistus vägistamises ja vägivallas, mida ei ole vaja tõestada - kohtud eeldavad, et naine ei valeta.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby S » 05 Dec 2017 14:17

td wrote:Huvitaval kombel on Google trendides viimase 12 kuu jooksul Eesti esimese viie seas "MGTOW" otsingusõna alusel:
1. Canada
2. Australia
3. Finland
4. Slovenia
5. Estonia
Suurim otsinguaktiivsus jäi vahemikku mai 2016-aprill 2017


Uppuja haarab õlekõrrest. Lihtsam on ju otsingusse toksida, selle asemel, et enda sisse vaadata.
Kõik peab ju olema valmis tehtud, pakendatud ja nämmutatud. See on isegi võileiva puhul raskendatud. Kuidas siis millegi nii individuaalse, nagu suhete puhul see võimalik olla saab?

Nüüd olemegi jõudnud tõelise demokraatiani. Igaüks saab ennast kuuldavaks-nähtavaks teha. Valik on lai - FB, YT, foorumid, kommentaariumid jpm.
Ja nagu füüsilises elus, on ka siin häälekamad just need, kes räägivad, mida teavad.
Need, kes teavad, mida räägivad, väga ei söanda. Alati on ju targemaid...

Rumalus pidi aga piiritu olema.
Ja kuidagi ongi nii juhtunud, et haritud inimesed vahivad päranisui "sisu", mille kurat teab kes on loonud.
Lasevad seda pahna endast läbi, püüdes sõkaldest teri leida. Kuni ei tea enam ise ka, mis õige ja mis vale. Nagu propaganda ABC.

Mis otsingumärksõnadesse puutub, siis iseenesest ei hakata midagi järsku oluliselt rohkem otsima. Kui just loodusõnnetusega tegu pole.
Keegi peab kuskil midagi tegema. Ja kui pole tegu olulise sündmusega, siis kõvasti investeerima.
S
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby S » 05 Dec 2017 14:58

td wrote:
S wrote:Aga miks ronib mees abiellu, kui ta ainult ennast arendada või elu nautida tahab?

Ühiskonna ja lähedaste survel.
Ja ega lääne noored mehed enam nii väga enam ei ronigi, sest "neiude" kvaliteet on kehv: pahatihti "ajalooga" ja ülekaalulised, koduste tööde asemel sotsiaalmeedia, enesehinnang aga läbi lae. Need tendentsid küllao tasapisi imbuvad ka Eestisse.
Abielulahutus on naistele tehtud aga nii lihtsaks, et nad kergesti saavad minna uude suhtesse, kui leiavad parema mehe. Vana mees jääb muidugi lapsi toetama (seaduse alusel) ning mõnes USA osariigis hiljem ka naisele pensionit maksma (seaduse alusel).
Miks mehed ennast abielus maksma ei pane? Sest naisel on võimalus esitada süüdistus vägistamises ja vägivallas, mida ei ole vaja tõestada - kohtud eeldavad, et naine ei valeta.

Jah, sotsiaalne surve on oluline tegur. Aga siis tulebki selgroogu kasvatada. Terve ilm ahvatlusi täis.
Neidude (ja noormeeste) kvaliteet tõesti langeb. Õnneks on ainult ühte vaja ;)
Lahutuse eest pole keegi kaitstud. Eks tuleb püüda ennast ja partnerit tundma õppida ning alguses mitte kiirustada. Ja kui jamaks läheb, siis ega seda naist vägisi ka ju kinni hoida saa.
Kui mees omas abielus kardab, siis kuidas ta saab perele üldse turvalisust pakkuda? Olgu siis targem ja kavalam, ta on ju mees ometigi.
Huvitav, kas allolevas videos olev "kaunitar" kaebaks selle ahvi peale? Olen 99% kindel, et mitte. Kehakeelest näha, et aktsepteerib. Asi, millega noored mehed kogemuse puudumise tõttu hakkama ei saanud.
Ei poolda ise vägivalda. Lihtsalt issanda loomaaeg on kirju ja igale potile on oma kaas.
https://youtu.be/OEWDt1XIsZg?t=257
S
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 05 Dec 2017 16:16

S wrote:Jah, sotsiaalne surve on oluline tegur. Aga siis tulebki selgroogu kasvatada. Terve ilm ahvatlusi täis.
Neidude (ja noormeeste) kvaliteet tõesti langeb. Õnneks on ainult ühte vaja ;)
Lahutuse eest pole keegi kaitstud. Eks tuleb püüda ennast ja partnerit tundma õppida ning alguses mitte kiirustada. Ja kui jamaks läheb, siis ega seda naist vägisi ka ju kinni hoida saa.
Kui mees omas abielus kardab, siis kuidas ta saab perele üldse turvalisust pakkuda? Olgu siis targem ja kavalam, ta on ju mees ometigi.

MGTOW mehed leiavad, et pingutus suhelda naistega pole tulemust väärt. ("Juice is not worth the squeeze")
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

PreviousNext

Return to Kinnisvarast / Majandusest

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 110 guests

cron