Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Kui oled näinud kusagil "põõsas" Eesti Nokiat vedelemas
anna meile teada, ehk suudame mõtet edasi arendada...

Juhul, kui nägid korterit, mille hinnas tavapärasest vähem nulle...
või ehitamisel kasutati zelatiini.. sosista meile ka.


Kõik head vestlused teretulnud !
Forum rules
Üldiselt, siin kirjutades austa häid tavasid, ära sõima...ole lihtsalt inimene...rohkem palveid pole

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby projekteerija » 20 Jan 2018 13:30

Aastaid olen möödaminnes jälginud selle mehe mõtteid. Enamasti saab tuumale pihta. Nagu nüüdki. :HEAD
https://majandus24.postimees.ee/4381823 ... -tulli?_ga
projekteerija
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 20 Jan 2018 15:43

Spetsialist on rääkinud
http://epl.delfi.ee/news/arvamus/kolumn ... d=80848449
Süütuse presumptsioon on Eesti Põhiseaduse artiklis 22 ning olulisemates rahvusvahelistes inimõiguste dokumentides (ÜRO inimõiguste ülddeklaratsiooni artikkel 11 ning Euroopa inimõiguste kaitse konventsiooni artikkel 6 lg 2) kaitstud põhimõte, mille kohaselt kedagi ei tohi käsitleda kuriteos süüdiolevana enne, kui tema kohta on jõustunud süüdimõistev kohtuotsus. Selline kohustus on suunatud avaliku võimu kandjatele – kohtutele, seadusandjale ja täitevvõimu esindajatele. Süütuse presumptsiooni mõte on see, et avaliku võimu teostaja ei tohi jätta avalikkusele muljet, et tema arvates on keegi süüdi õigusrikkumises enne selle isiku süü lõplikku kindlakstegemist.

Eraisikutele, sh eraõiguslikele meediakanalitele selline kohustus ei laiene.


Nüüd jääb veel üle küsida, mis asi on võrdse kohtlemise printsiip. Näiteks, kui austet professor astub minu kontorist/firmast/poest läbi ja mina arvan, (mitte ei kuuluta avalikult), et ta on kurjategija, siis kas mul on õigus keelduda teda teenindamast?
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 20 Jan 2018 15:52

projekteerija wrote:Rootsi olukorra suhtes /.../
:shock: https://yle.fi/uutiset/3-10032675

Rootsi probleem on juba sealmaal, et ametiasutustes töötab palju inimesi, kes on juba "uued inimesed" ja salamisi sümpatiseerivad sama kultuuritaustaga inimesi. (Vt. ka migratsiooniamet jne.)
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby pop » 20 Jan 2018 21:32

td wrote:/.../ja salamisi sümpatiseerivad sama kultuuritaustaga inimesi./.../

... ja minu küsimus on - mida rootslased ootavad ? Päriselt - mida ? Et rätikud võtavad lõpuks viiuli kätte ja hakkavad skandinaavia folk-eleegiaid laulma ? Ma pigem pakun et mõni sümpatiseerija on pigem nõus 40 neitsi juurde minema (või misiganes arv neid oli) või lennujaama mõnele pagasilindile oma paukherneid poetama.

Huvitav oleks näha rootslaste reaktsiooni kui mõni linnalähedane läänivalitsus demokraatliku valiku tulemusel endale tublid imaamid palgale saab, koos igale poole paigaldatavate mögafonidega koos kaasneva inisemisega 5x päevas. Kui see ka kedagi letargiast ei ärata siis ei jää küll muud üle kui lihtsalt soovida rätikutele edu. Toovadki ellu natuke dünaamikat ja vibe'i. Ja evolutsiooni vastu ikka ei saa - tugevam ja parem võidab ("parem" on suhteline mõiste, ja tegelikult subjektiivse hinnangu küsimus).

Heaoluühiskonna kodanik püsib vist täie mõistuse ja tervise juures ainult juhul kui ühiskonnast regulaarse intervalliga teatud shokike läbi käib, a la väike sõda vms. - siis säilib vähemalt võrdlusmoment, muidu kaotab sõna "hea" lihtsalt oma tähenduse (kuna "halba" lihtsalt ei ole).

=============
Riikliku ajaloomuuseumi väljapanekust (see kus mööda sajandeid/aastaarve ringi kõndida saab) sain aastavahetuse eel aru et rootslased on ajaloos ikka üsna tugevalt lutti saanud (miskipärast oli endal teine ettekujutus), sh väga palju taanlastelt. Ehk siis nende viikingid meredel eriti ei domineerinudki, paljud stendid pajatasid hoopis rahva hirmust rannikul elada (arvatavasti saarlaste kartuses, ja taanlaste). Vasa oli esimene helgem hetk, ja hiilguse tipp oli vist Karl XII ajal (kes pani lõplikult kaardile, ja kelle kahjusid poolakad hindavad II MS omadest isegi suuremaks).
pop
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby pop » 20 Jan 2018 22:00

pop wrote:/.../Praegu näitab üks kohalik telekanal pittkoini kurba saatust, tundub et teema on rahva hulgas aktuaalne ja langus häirib paljusid.

... ja kuhu jääb EstKoini Eesti saatkond (no või siis vähemalt pitt-koini Eesti saatkond ? 8-)

koin.jpg
koin.jpg (109.15 KiB) Viewed 9871 times
pop
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 20 Jan 2018 22:33

Siin oleks sobilik korralik päikesetorm ja no more coins :P

Kuidas üldse Ameerikas lapsi veel sünnib ?

Why does it cost $32,093 just to give birth in America?
https://www.theguardian.com/us-news/2018/jan/16/why-does-it-cost-32093-just-to-give-birth-in-america
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 20 Jan 2018 23:08

pop wrote:Ehk siis nende viikingid meredel eriti ei domineerinudki, paljud stendid pajatasid hoopis rahva hirmust rannikul elada (arvatavasti saarlaste kartuses, ja taanlaste). Vasa oli esimene helgem hetk, ja hiilguse tipp oli vist Karl XII ajal (kes pani lõplikult kaardile, ja kelle kahjusid poolakad hindavad II MS omadest isegi suuremaks).

Huvitaval kombel on nii, et Norras Sognefjordi ääres kohtan palju "tuttavaid" näotüüpe (vanemas keskeas mehed ja naised - need, kellel on näojooned juba valmis kujunenud). Seevastu Rootsis (sisemaal), kus mina elan, ei mitte. Huvitav oleks teha vastav geenievolutsiooni uuring sisemaa vs fjordid. Ehk mis rahvas seal fjordides ikka elab ja kellega nad "suhtlesid".
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 20 Jan 2018 23:10

pop wrote:... ja kuhu jääb EstKoini Eesti saatkond (no või siis vähemalt pitt-koini Eesti saatkond ? 8-)

koin.jpg

oot, mis, Eesti lipp seal? :roll:
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby pop » 20 Jan 2018 23:20

td wrote:oot, mis, Eesti lipp seal? :roll:

Mitte päris - ülemine pool on sinine, alumine kollane. Riigi vapp on muide kristluse-eelse "kuninga" oma.
pop
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 20 Jan 2018 23:25

Aaa, varjude mäng ....

Kindlasti põnev kogemus Sul seal, on mida lastele rääkida.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 21 Jan 2018 00:06

Lõunakeskuse Rimis pisteti täna mulle pihku kleepsude kogumise voldik (vaja koguda 30 kleebist). Reeglina ma tarbijamänge ei mängi (see on ajaraisk ja enda lolliks tegemine). Kuna pakkumises on tööriistad, siis vaatasin hindu ja võrdlesin Rootsi omadega.
1) Akukruvikeeraja IXO V: 30 EUR (Rootsis 399 SEK ehk 40,5 EUR koos postikuludega); see mudel on ilma vahetatava akuta => töö jääb pooleli, kui aku tühi
2) Akukruvikeeraja PSR 1200 Li2: 60 EUR (Rootsis 841 SEK ehk 85,3 EUR koos postikuludega). K-Rauta müüs kunagi mudelit, millel pole käiguvahetust ja see oli kuidagi ebamugav käes hoida. Minul on käiguvahetajaga mudel ja on mugav käes hoida (seega ma ei tea, kuidas konkreetselt sellel mudelil). Aga: selle mudeliga tuleb kaasa üks aku 1,5 Ah, Rootsis pakutaval mudelil on 2 akut, mõlemad 2Ah.
3) Liimipüstol Gluepen: 24 EUR (Rootsis alates 415 SEK ehk 42EUR + saatekulud), isiklik kogemus puudub, on mingi odav IKEA liimipüstol, pole praktiliselt leidnud kasutust. (Mida sellega saab kasulikku teha? :roll: )
4) Detektor TRUVO: 29 EUR (Rootsis alates 545 SEK ehk 55,3 EUR (koos saatekuludega), isiklik kogemus on 5 aasta eest ostetud kallima mudeliga, too on suht abitu tegelane, leidis elektrivoolu isegi metallprügikasti pealt (s.t. tekkivad mingid imelikud võnkumised, mida peab elektriühenduseks ja siis on täielik segadus ja ma ei julge enam kuskile auku puurida - kui juhtmete asukoht pole täpselt teada)

Muud asjad jätavad mind ükskõikseks. (Puuriterasid ja kruvikeerajaid on hea omada küll, aga 30 kleepsu annab ikka koguda - selleks, et saada 10 EUR eest 18 EUR maksev toode; 30 kleepsu tähendab vähemalt 150 EUR eest poodlemist)


vaadake samade asjade hindu ka: verkter.ee (on olemas ka verkter.se, kust olen varem asju tellinud)
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby projekteerija » 21 Jan 2018 01:08

spl wrote:Ma kergelt segaduses, et kas Eestis ongi jõud, mis võitlevad igasuguse progressi vastu. Ntx see mõte Tallinna Helsingi tunnelist, mis reaalselt muudaks ka Rail Balticu mõttekaks. Ilma sellega täiesti mõttetu projekt kahjuks. Aga EU ... väidetavalt, kas otseselt ei sõdi, aga nad pole vaimustuses, et selline asi ei oleks "nende" rahadega ehitatud vaid hiinlaste investeeringuga. EU tahab kõike enda käpa all hoida, iroonia see, et tunneliprojektile raha nad ei eraldaks :)

Teine asi Saaremaa sild, pangad kohe kisama, siis rohelised ka. Viimased kergelt peast põrunud, ma ka rohelise mõttelaadiga mõneti, aga need ikka täiesti sassis. Ntx mul tuttavad kalurid panid Saaremaal ameti maha...miks ... hüljeste populatsioon läks täiesti üle mõistuse, kala sisuliselt kadus, pidevalt olid sul mõrrad ära lõhutud. Ülepüügist pole mõtet rääkida, loll jutt. Saaremaal polegi kalureid, kes saaks ülepüüki teha, lihtsalt pole enam uut põlvkonda. Sild pidi olema oht hüljestele :HEAD

--

MEIE MAA | Arendaja: püsiühendus lõpetaks liinilepingu Tallinna Sadamaga
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/meiemaa/meie-maa-arendaja-pusiuhendus-lopetaks-liinilepingu-tallinna-sadamaga?id=80834427


Seleta är, miks kunagised IT valdkonna jumalad oma liistude juures ei püsi. Ja riburada kipuvad kinnisvara ja infrat rajama. Oli hiljuti uudis, et Bill Gates tahab oma tulevikulinna rajada. Google kamp ka ei suuda näppe megarajatistest eemal hoida. Nüüd siis Angry Birdy mees tahab plõksust tunneleid rajada...jne. (pikk nimekiri) No ja meie mehed siis vastavalt oma mastaabile. Skype poisid tegid end lolli majaga kinnisvaraarenduse ajalukku. Ja ka Tamjärv (OK pankur aga tugevaimaks küljeks oli ikkagi digipangandus jms. Hansapangal) tormas koole ehitama (suht õnnestunult...oskas vähemalt korralikud arhitektid sebida) ja nüüd siis ka siin oigamist-norimist põhjustanud betooputkasid rajama. jne.
projekteerija
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby projekteerija » 21 Jan 2018 01:14

spl wrote:Siin oleks sobilik korralik päikesetorm ja no more coins :P

;) No ja pankades olevad eurod ja dollarid jne. ning nende tagatiseks olevate varade arvestustabelid ...kuni jahu ja suhkrupakkide laoseisudeni kusagil laos-marketis on kuidagi päikesetormi eest paremini kaitstud?
projekteerija
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 21 Jan 2018 01:18

projekteerija wrote:Seleta är, miks kunagised IT valdkonna jumalad oma liistude juures ei püsi. Ja riburada kipuvad kinnisvara ja infrat rajama.


Ei oska täpselt öelda, mida võin öelda, et tegelikkuses on IT aja kuldajad möödas. Seda ei taha keegi tunnistada, elatakse ikka oma fantaasiates. KV's on võimalik väga kiiresti väga kergelt raha teenida, IT's saab raha teenida, kui riigilutt kenasti olemas, muul juhul see teenimine kordades raskem. Mis viga paned oma "alajaama" püsti, kutsuma majaks seda ka korjad papi kokku... ning pank saab 30 aastase püsiorja, mida veel elult tahta.
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 21 Jan 2018 01:23

projekteerija wrote:
spl wrote:Siin oleks sobilik korralik päikesetorm ja no more coins :P

;) No ja pankades olevad eurod ja dollarid jne. ning nende tagatiseks olevate varade arvestustabelid ...kuni jahu ja suhkrupakkide laoseisudeni kusagil laos-marketis on kuidagi päikesetormi eest paremini kaitstud?


Kui sul ikka sulli natuke on, siis tekib ...ikka mingi omamoodi majandus, raha saab ikka kasutada. Kõige suuremas s.s sõna otseses mõttes on kõik linnaelanikud siis. Aga miskitpärast ei usu, et meie eluajal midagi sellist tuleb, mis 1859.a Räägitakse, et sellised sündmused ca 500 aasta tagant, samas nüüd olen kuulnud ka arvamust, et ca 100 aasta tagant. Krt seda teab :ugeek:
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby projekteerija » 21 Jan 2018 01:24

pop wrote:
td wrote:/.../ja salamisi sümpatiseerivad sama kultuuritaustaga inimesi./.../

... ja minu küsimus on - mida rootslased ootavad ? Päriselt - mida ? Et rätikud võtavad lõpuks viiuli kätte ja hakkavad skandinaavia folk-eleegiaid laulma ? Ma pigem pakun et mõni sümpatiseerija on pigem nõus 40 neitsi juurde minema (või misiganes arv neid oli) või lennujaama mõnele pagasilindile oma paukherneid poetama.

Huvitav oleks näha rootslaste reaktsiooni kui mõni linnalähedane läänivalitsus demokraatliku valiku tulemusel endale tublid imaamid palgale saab, koos igale poole paigaldatavate mögafonidega koos kaasneva inisemisega 5x päevas. Kui see ka kedagi letargiast ei ärata siis ei jää küll muud üle kui lihtsalt soovida rätikutele edu. Toovadki ellu natuke dünaamikat ja vibe'i. Ja evolutsiooni vastu ikka ei saa - tugevam ja parem võidab ("parem" on suhteline mõiste, ja tegelikult subjektiivse hinnangu küsimus).

Heaoluühiskonna kodanik püsib vist täie mõistuse ja tervise juures ainult juhul kui ühiskonnast regulaarse intervalliga teatud shokike läbi käib, a la väike sõda vms. - siis säilib vähemalt võrdlusmoment, muidu kaotab sõna "hea" lihtsalt oma tähenduse (kuna "halba" lihtsalt ei ole).

=============
Riikliku ajaloomuuseumi väljapanekust (see kus mööda sajandeid/aastaarve ringi kõndida saab) sain aastavahetuse eel aru et rootslased on ajaloos ikka üsna tugevalt lutti saanud (miskipärast oli endal teine ettekujutus), sh väga palju taanlastelt. Ehk siis nende viikingid meredel eriti ei domineerinudki, paljud stendid pajatasid hoopis rahva hirmust rannikul elada (arvatavasti saarlaste kartuses, ja taanlaste). Vasa oli esimene helgem hetk, ja hiilguse tipp oli vist Karl XII ajal (kes pani lõplikult kaardile, ja kelle kahjusid poolakad hindavad II MS omadest isegi suuremaks).

Viimaste arheoloogiliste leidude baasil on tekkinud teooria, et rootslased olid viikiajal islamiga üsnagi kursis. Lisaks pidasid lugu ka araabia luksuskaubast jne. Aga ainuke arusaamatu koht on see, et kuidas neil kogu selle edevuse juures õnnestus nii suur osa araabia hõbedast minema vedada. Nii suur osa, et isegi eestimaa pinnas on sellega rikastatud.
projekteerija
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby projekteerija » 21 Jan 2018 01:37

spl wrote:
projekteerija wrote:
spl wrote:Siin oleks sobilik korralik päikesetorm ja no more coins :P

;) No ja pankades olevad eurod ja dollarid jne. ning nende tagatiseks olevate varade arvestustabelid ...kuni jahu ja suhkrupakkide laoseisudeni kusagil laos-marketis on kuidagi päikesetormi eest paremini kaitstud?


Kui sul ikka sulli natuke on, siis tekib ...ikka mingi omamoodi majandus, raha saab ikka kasutada. Kõige suuremas s.s sõna otseses mõttes on kõik linnaelanikud siis. Aga miskitpärast ei usu, et meie eluajal midagi sellist tuleb, mis 1859.a Räägitakse, et sellised sündmused ca 500 aasta tagant, samas nüüd olen kuulnud ka arvamust, et ca 100 aasta tagant. Krt seda teab :ugeek:

Pole ma midagi nii kindel enam maakate (päikese)kuulikindluses. Nii mõnigi maamees pärast päikesetormi ei leia oma traktorit ega põldu-metsa ilma GPS-ta ülesse jne. :HEAD Võib vaid esitada sellise küsimuse nagu Uuspõld selles loos...
https://elu24.postimees.ee/4331445/vide ... rampidesse
projekteerija
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 21 Jan 2018 12:03

:lol: :lol:
Ma pidin mitu korda üle kuulama, enne kui traktorinaljast aru sain. :twisted: :twisted:
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 21 Jan 2018 12:08

spl wrote:tegelikkuses on IT aja kuldajad möödas. Seda ei taha keegi tunnistada, elatakse ikka oma fantaasiates. KV's on võimalik väga kiiresti väga kergelt raha teenida, IT's saab raha teenida, kui riigilutt kenasti olemas, muul juhul see teenimine kordades raskem. Mis viga paned oma "alajaama" püsti, kutsuma majaks seda ka korjad papi kokku...

Nojah .... Aga võimalusi on veel
1) https://majandus24.postimees.ee/4327157 ... ima-pannud
2) https://elu24.postimees.ee/4025531/prii ... atuseburoo
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 21 Jan 2018 12:19

Volkswagen'i CDO liitub IOTA-ga.
IOTA on Saksamaal registreeritud kui mittetulundusühing. Peab asjal silma peal hoidma. Tuletan meelde, et ka Rootsi keskpank uurib koostöövõimalusi.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 21 Jan 2018 13:10

Tundsin lähemalt huvi mõnede skandinaavia kalatoitude osas:

Lutfisk - leelises hoitud kala (tursk jt.), Soomes ka kasetuhas (sisaldab kaaliumkarbonaati, mis on leelisene); hiljem leotatakse vees ja keedetakse; osa valke laguneb limajaks massiks, kui liiga kaua hoida, siis rasvad seebistuvad
Gravlax - grav ongi kraav ("kaevamise tulemus", kaevama = "gräva"), varemalt kaevati kala (lõhe) liivasesse pinnasesse merekaldal, nüüd suhkru-soola sees hoitult, ilma mikroorganismideta; vt. ka graveyard ;)
Surströmming - kääritatud kala (Rootsi vikipeedia annab justnimelt "pärmi ja muud mikroorganismid"), süükase toorelt koos sibulaga
Rakfisk - hapendatud-juustundatud kala, hapu räime sugulane, süüakse toorelt; Norrast
Hákarl - mitu kuud kuivatatud haikala, ammoniaagilõhnaline (seega ka osaliselt fermenteerunud); Islandilt.

(isu läks ära)
Aga lutfisk ja gravlax on tõesti head.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby projekteerija » 21 Jan 2018 17:34

spl wrote:
projekteerija wrote:Seleta är, miks kunagised IT valdkonna jumalad oma liistude juures ei püsi. Ja riburada kipuvad kinnisvara ja infrat rajama.


Ei oska täpselt öelda, mida võin öelda, et tegelikkuses on IT aja kuldajad möödas. Seda ei taha keegi tunnistada, elatakse ikka oma fantaasiates. KV's on võimalik väga kiiresti väga kergelt raha teenida, IT's saab raha teenida, kui riigilutt kenasti olemas, muul juhul see teenimine kordades raskem. Mis viga paned oma "alajaama" püsti, kutsuma majaks seda ka korjad papi kokku... ning pank saab 30 aastase püsiorja, mida veel elult tahta.

No aga päris peast soojaks läinud ideesid ei maksaks siiski välja tulistada. Teeb IT abil rikkaks saanud inimeste maine selliseks ... :? Või siis tavainimeste jaoks kahtlustavaks. NTX. Klikake sellel kaardil oleval the ISLAND nimelist kunstsaart. http://arileht.delfi.ee/news/uudised/gr ... d=80844735

Isegi ülitihedalt asustatud jaapanis ja hiinas kus on tunduvalt soojem kliima on mitmeid mahajäetud linnade ja küladega saari. Üks tuntumaid Hashima. Sisukas kirjeldus Ott Kadarikult. Samal teemalsellel lingil teisigi lugusid ja lahkamisi ja seletusi. http://www.gmo.ee/project/gunkanjima/
Aga New Yorgi (mis pole kas just inimtühi koht) naabruses on mitmeid mahajäetud ja uhkete hoonetega saari. ntx. north brother. http://www.businessinsider.com/north-br ... in-1963-23
Milline vabatahtlik ja positiivne areng peaks kedagi sinna Islandiks nimetatule elama meelitama? OK unistamine pole keelatud jne. Isegi kui sealt saab korterist minutiga Helsingisse ja Tallinna siis samakaugel tehnoloogia olemasolul ju tohutu hulk tunduvalt odavamaid ja täiendavate lisaväärtustega kohti.
projekteerija
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 21 Jan 2018 19:21

projekteerija wrote:Aga New Yorgi (mis pole kas just inimtühi koht) naabruses on mitmeid mahajäetud ja uhkete hoonetega saari. ntx. north brother. http://www.businessinsider.com/north-br ... in-1963-23

väga huvitav olukirjeldus, aitäh.
Uskumatu, et selliseid kohti leidub maailma ühe ärikeskuse südame lähedal.
Huvitav kogemus - kui ruttu tsivilisatsioon hävib ja muutub arheoloogiliseks objektiks.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 21 Jan 2018 23:01

umbusalduse hääletus Reinsalule tõotab tulla põnev - mängus võib olla ka praeguse koalitsiooni lagunemine (ja see võib muidugi olla ka mõne partei eesmärk); huvitav on ka see, kuidas kulgevad parteisisesed jõujooned - mõned emotsionaalsed inimesd võivad osutuda kasulikuks tööriistaks.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby projekteerija » 21 Jan 2018 23:08

Ühes küljest aga pani vesterbacka RB-ga tegelejatele selge litaka munadesse. Tänud. Meil ju oma kriitikuid pole kombeks kuulata. Kui aga keegi väljastpoolt (soovitavalt tuntud ja rikas...kompetents asjast ei pea kõige tõsiseltvõetavam olema) midagi välja ütleb, siis hakatakse vähe kõrvu liigutama. :HEAD Aeglast ja kallist, ringetegevat, kohmakat, dubleerivat, mitte kuhugi viivat, ajast ja arust ideoloogiaga jne...RB-d pole kellegil vaja.
https://majandus24.postimees.ee/4381279 ... enuks?_ga=
Ise arvan, et ka võimaliku 300-400 km/h kiirrongitrassi pole vaja. Digitaalseid murranguid tegevas kuid samas üha kitsamaks muutuvas maailmas on kohmakate rongidega jändamine (eriti siis kui on juba olemasolev ja niigi alakoormatud võrgustik olemas) raiskav.
projekteerija
 


Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby h » 22 Jan 2018 10:01

Ja ma lugesin eile artiklit, kus neuroteadlased panid diagnoosi "Alice Imedemaal" peategelasele -- selgub, et Alice'i käitumise järgi võib diagnoosida rohkem kui ühte vaimset häiret. Mõni neist tekib lapse väärkohtlemise tulemusena. Ning et Lewis Carroll kujutas 19. sajandi Inglismaa seisundit. Ah jaa, veel oli üks hea lugemine Lewis Carrolli fotograafiast, talle meeldis alasti ja erootilistes poosides alaealisi pildistada. Näe siis, mis kõik selgub.

Lisaks on Alice'i enda või õigemini raamatu järgi nime saanud teatud sündroom:
http://share.upmc.com/2016/10/alice-in- ... -syndrome/

Mu lapsepõlveraamat mällusööbivate illustratsioonidega:
Attachments
alice-imedemaal.jpg
1971
alice-imedemaal.jpg (38.47 KiB) Viewed 9695 times
Last edited by h on 22 Jan 2018 10:54, edited 1 time in total.
h
 
Posts: 1801
Joined: 26 Dec 2013 12:20

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby h » 22 Jan 2018 10:46

Üldse tundub praegusest perspektiivist vaadatuna suur osa 20. saj avangardkunstist olevat okultism, nõidumine, hallutsinatsioonid, ajukeemia paigast ära olemine, vaimuhaigus. Õnneks on viimasel ajal hakatud rääkima okultismi suurest mõjust näiteks avangard maalikunstile. See oli siiani tohutu "saladus", mida kunstnikud tegid mõjuvõimu saavutamiseks ja oma kunsti läbilöögi suurendamiseks, aga ei rääkinud. Kõik need kuulsad ameerika ja vene avangardistid. Eestlastest on nüüd korduvalt välja toodud Konrad Mäe aktiivsed seosed okultismiga.
h
 
Posts: 1801
Joined: 26 Dec 2013 12:20

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 22 Jan 2018 11:07

;) ma ei saa aru, kas valitsejad on lollid või mängivad lolli. Firmades ja inimestes tekkinud protestikäitumine, et näidata, nii ei saa maksupoliitikat ajada. Aga ikka ei saa poliitikud aru...

Firmaautode ümberregistreerimine on kohati põhjustanud kuudepikkuseid järjekordi
http://arileht.delfi.ee/news/uudised/firmaautode-umberregistreerimine-on-kohati-pohjustanud-kuudepikkuseid-jarjekordi?id=80855001

Protest alkoholi valdkonnas on jätnud märgatava jälje riigieelarvesse, ka kahtlen kütuseaktsiisi laekumistes, sest transpordifirmad enam ei tangi Eestis.
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 22 Jan 2018 11:29

I dont know what to say about Jordan Peterson really, there is so much i could say. He saved me from being angry, bitter and resentful. He saved me from being suicidal. He showed me a better path forward in life.

He's been a clinical psychologist for 30 years, imagine how many stories of s u i c i d e and depression in young men this guy has heard and treated, no wonder he cries...

Eesti ühiskonnas (õnneks veel) on see jutt natuke mõistetamatu, kuid lugedes kommentaare sellele videole paistab, et Läänes on asi ikka tõesti hull. Aga ka Eestis on noorte meeste enesetappude ja õnnetuste (riskikäitumise!) arv olnud suur.
https://www.youtube.com/watch?v=5ER1LOarlgg
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

PreviousNext

Return to Kinnisvarast / Majandusest

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 101 guests