Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Kui oled näinud kusagil "põõsas" Eesti Nokiat vedelemas
anna meile teada, ehk suudame mõtet edasi arendada...

Juhul, kui nägid korterit, mille hinnas tavapärasest vähem nulle...
või ehitamisel kasutati zelatiini.. sosista meile ka.


Kõik head vestlused teretulnud !
Forum rules
Üldiselt, siin kirjutades austa häid tavasid, ära sõima...ole lihtsalt inimene...rohkem palveid pole

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby r009 » 25 Apr 2018 08:49

spl wrote:EU tõeline pale hakkab aina rohkem esile kerkima, päris hea oleks, kui Ida-Euroopa ka EUst lahkuks. Siis sisuliselt oleks Saksamaa oma murjamikarjaga ja laiskade lõunaeurooplastega.
Põllumajandustoetustega on meid algusest peale narritud ja narritakse edasi.

Ida-Euroopa kardab ELi rahade pärast
https://www.aripaev.ee/uudised/2018/04/23/ida-euroopa-kardab-eli-rahade-parast

Brüsseli plaanid suunata toetuseid senisest enam Lõuna-Euroopa liikmesriikidele ning siduda toetused liikmesriikide meelsusega, põhjust muretseda on Tallinnast Prahani.


See kõik saab alguse sellest, et hakatakse nn. müüdavuse valemit propageerima ja omapära likvideerima. Iseteadvus on esimene ja peamine ohver, aga kõik toimub lihtsate arvutuste alusel, turg peab säilima ja olema peavalemile kasulik. Arvestades kui hästi elavad suhteliset mõttetult hulpivad tüübid ja keegi ei lähe selle peale isegi korralikult pahaseks, siis peavalem tegelikult funkab - kõik hulbivad, järelikult õnn. Aga lõunaeurooplaste laiskus pole päris õige, nad lihtsalt tahavad oma valemit peale suuda (mis on tunduvalt inimlikum, kuid toimib siiski sooja kliimaga piirkonnas). Põhjas ei saa sa lubada kõikuvaid muutusi, lumes joostes külmud surnuks kui kukud, kuid inimese arengu seisukohalt on maksimaalsed emotsionaalsed kõikumised märkimisväärselt arendavad. Paha on see, et kui oled emotsionaalses kõrgseisus leidnud uue lahendi ja siis pead jälle edasi minema tuima töölooma valemisse, siis on tulemuseks deprekas ja huvi puudumine uuesti arengut proovida. EU raamide loojaid on inimlikuse piirides julmad, aga kasulikud siiski kesk euroopale kogu disko algusest peale. Ausalt - ideoloogialt mulle väga meeldib Venemaa isepäisus ja kollektivism, kuid see pole likvideerinud seal värdjalike SMS laene ja see pagana oligarhism on seal üle mõistuse arenenud (koos varastamisega), aga tahtejõult ja püüdlikuselt on nad üle, aga uue süsteemi loomise asemel tuleb täna välja rohkem vana süsteemi hävitamise katse. Täna usun veel, et nende omapäratsemine ja kodumaaarmastuse propageerimine toob kaasa parema resultaadi kui EU intrigeerimine, kuid venelased pole agressiivsusest lahti saanud ja see pagan blokib arengut kõvasti (ma ei räägi vaimuhaigete fanatide hävitamisest, vaid avatud koostöö probleemist). Aga süsteemid on hetkel selgelt EU kasuks ja nende murdmine on pagana raske, sest uute tõestamine on väga pikk töö. Kui suudetakse finantsmaailmas teha sama mis tehti 5 aastaga põllumajanduses, siis on juba teine pilt..
Aga lootust tulevikule EU õigluse peale üles ehitada on vale, see süsteem lähtub kasumlikkusest ja oma positsiooni tõstmiseks peab olema üleolek või jõud või oma asukoha oskuslik kasutamine. Seda meil ei propageerita ja järelikult seda ka ei tule. Aga laojäägid on alati meie ja sellega annab kurva mehe diskot teha küll...
r009
 
Posts: 439
Joined: 25 Aug 2010 14:50

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 25 Apr 2018 11:48

Omal ajal Tallinnas elades, sain tunda samasugust umbkeelsust... Paksu tagumikuga tädikesed ei saanud aru ööd ega mütsi, ma tegelt ei saanud aru, kuidas nad üldse saavad tiitlit arst kanda. Ühe arsti käest küsisin ka veel, ega te vales kohas ei ole, siin peaksid töötama päris arstid. Selle peale noogutati, sest muffigit eesti keelt ei osatud :lol: Paistab aastatega ei ole miskit muutunud.

Keemiaravi läbinud naine soovis saada emaks. Umbkeelne günekoloog suunas ta hoopis steriliseerimisse
http://rahvahaal.delfi.ee/news/uudised/keemiaravi-labinud-naine-soovis-saada-emaks-umbkeelne-gunekoloog-suunas-ta-hoopis-steriliseerimisse?id=81872007
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 25 Apr 2018 16:25

spl wrote:Keemiaravi läbinud naine soovis saada emaks. Umbkeelne günekoloog suunas ta hoopis steriliseerimisse
http://rahvahaal.delfi.ee/news/uudised/keemiaravi-labinud-naine-soovis-saada-emaks-umbkeelne-gunekoloog-suunas-ta-hoopis-steriliseerimisse?id=81872007

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Rootsis-Norras on nii, et töötamiseks on vaja teatud kategooria keele-eksami läbimist. Natuke siiski vaadatakse ka läbi sõrmede, kui arst tuleb naaber-riigist (Rootsi-Soome-Taani), aga sellise arsti ülemus on vastutav, et arusaamatusi ei tekki, vajadusel saadab keeltekursustele, mille järel on eksam.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 25 Apr 2018 16:36

Kas teaduskonverentsidel esinejate sookvootide kehtestamisel on tegemist võimaluste võrdustamise või tulemuste võrdsustamisega? Kahtlustan viimast ehk kõigile osalejatele esikoht ja lilled, et keegi ei tunneks end solvatuna.
https://heureka.postimees.ee/4478344/uu ... ne-seksism

Tuletan meelde, et meeste vaimse võimekuse standardhälve on suurem (seega suurem tarkade ja *lollide osakaal, kui võtta aluseks sama IQ tase, millest algab lollus või tarkus); lisaks pidada olema ka meeste keskmine IQ naiste omast 4 ühikut kõrgemal (selles osas ma ei julge midagi arvata).

Kui võtame inimkonnast koore ehk +3 SD ja rohkem, siis loomulikult jääb sinna rohkem mehi kui naisi (mis ei välista, et mõni naine paljudest meestest tublim ei saaks olla).

Kui aga võtta kasutusele sookvoodid (võrdne arv soolise tunnuse alusel, r a s s i s t rääkimata), siis juhtub nii, et "kõrgklassis" peavad kõrgema IQ-ga tegelased nõrgemaid järele ootama - selle asemel, et minna edasi keerukamate probleemidega tegelemisega. "Eelkõrgklassi" aga sattub palju "kõrgklassi" väärilisi inimesi, kellel on hoopis traagiline saatus, sest peavad kooseksisteerima "keskklassi" tegelastega, kuna vastassoo "eelkõrgklass" on viidud "kõrgklassi".

**Lollus kuubis!

-----------
*Kui teaduses on sookvoodid, siis äkki peaks ka vanglas ja hullumajas kehtestama sookvoodid? :evil: :twisted: :HEAD

**Võibolla mõnele veel elus olevale vanemale inimesele meenub ka aeg, kus töölisnoori suunati ülikoolidesse. Nii et varasem kogemus on siin kamaral täitsa olemas. (Kui olid vale elulooga, siis sai sinust külafilosoof-katlakütja, kes jagas töökohustusi joodikutest katlakütjatega)
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 25 Apr 2018 19:19

Sürr, mina teadsin, et see biokütuse lollus sai läbi. Mis põhjustas meeletu maisi hinnatõusu ja vaesemed riigid jäid täiesti nälga. Selgub, et see lollus eksisteerib ja Eestis võttis debiilsuse vormi. Teisisõnu meil läheb kütus Soomes kallimaks !!

Kütusemüüja hoiatab: biokütuse seadus toob maikuust uue hinnatõusu. Aasta pärast ei saa mõned autod enam 95 bensiini kasutada
http://kasulik.delfi.ee/news/uudised/kutusemuuja-hoiatab-biokutuse-seadus-toob-maikuust-uue-hinnatousu-aasta-parast-ei-saa-moned-autod-enam-95-bensiini-kasutada?id=81888577

Teine teema, et osad muruniitjad / trimmerid ning isegi saed ei pruugi normaalselt selle biolisandiga töötada :? 98 liiga äkiline jällegit neile.
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 25 Apr 2018 19:32

Siinkohal pean ropendama, et te f.ng teete nalja või !! Võltsimine ja ametnikud ei saa midagi teha ?

"Pealtnägija": Tallinnas on üle saja hoone rajatud libapaberite alusel
https://www.err.ee/826133/pealtnagija-tallinnas-on-ule-saja-hoone-rajatud-libapaberite-alusel

Ametnikud ei saa midagi teha

Juba ligi kümme aastat tegutseb ilma korrektse aparatuurita ja väljamõeldud eksperdiga firma, mis on selle aja jooksul väljastanud ainuüksi pealinnas üle 120 ebakorrektse raporti. See tähendab, et suur hulk vägagi soliidseid hooneid, sealhulgas riikliku tähtsusega ja lasteasutused on püsti pandud rangelt võttes ebaseaduslike paberitega.
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 25 Apr 2018 21:33

spl wrote:Sürr, mina teadsin, et see biokütuse lollus sai läbi. Mis põhjustas meeletu maisi hinnatõusu ja vaesemed riigid jäid täiesti nälga.

Teine teema, et osad muruniitjad / trimmerid ning isegi saed ei pruugi normaalselt selle biolisandiga töötada :? 98 liiga äkiline jällegit neile.

Aeg osta maisi pullipabereid?

98 tähendab, et pauk läheb hiljem lahti (s.t. saab kasutada kõrgema surveastmega mootorit ja sellega põlemise kasutegurit tõsta), see ei tohiks mõjutada mootori tervist, mis mõeldud kergemini detoneeriva bensiini jaoks (kuri on karjas siis, kui kasutada 98 jaoks mõeldud mootoris näiteks 76-t –– siis plahvatus toimub enne küünla sädet ja enne kui kolb/väntvõll on jõudnud päris algusesse tagasi). Omaette teema on tsükliliste süsivesinike suurem osakaal (nende lisamisega suurendatakse oktaanarvu) - kui need päriselt ära ei põle, võibolla tekkivad mingid kahjulikud ühendid?

Ma olen aru saanud, et etanooli sisaldav kütus on suurema korrodeerumisefektiga (s.t. selle kasutamisel kolvi ja silindri pinnad kergemini roostetavad ja muutuvad avaramaks, s.t. pikajaalise kasutuse järel surve langeb ning kasutegur väheneb, osa heitgaase sattub karterisse) ja seetõttu sobilik vaid nendes mootorites, mille sisepinnad nii kergelt ei korrodeeru. Lisaks on seni saada olev biokütus olnud ka madalama oktaanarvuga (s.t. detoneerimine tekkib väiksema surveastme ehk mootorisisese rõhu juures)
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 25 Apr 2018 22:12

...kokkuvõttes tundub mulle, et väliseestlaste kaasamine Eesti siinse ühiskonnaga on riigi poolt süsteemitu retoorika. Tagasitulekud on ajendatud tulijate nostalgiast sõprade ja pere järele, aga tagasipöördumised ei ole tingitud Eesti enda vajaduspõhistest pakkumistest.

Eestlasi peab ootama tagasi koju, aga kui nad tulevad, siis ei oska Eesti nendega eriti midagi pihta hakata, kuna tulijad räägivad küll eesti keelt ja on sama päritolu, aga nad jäävad sageli pikaks ajaks ikka välismaalasteks. Täiskasvanud ja arenenud tagasipöörduja tuleb Eestisse pagasiga, kus on silmaringi, oskusi, uudsust, aga ka paljut, mis jääb kauaks, kui mitte alatiseks, arusaamatuks kaasmaalastele, kes on terve elu Eestis elanud.

Prof. Dr. Peep Talving, anno 2018
https://arvamus.postimees.ee/4478460/pe ... hta-hakata

Ma parem ei üritagi :)
Esiteks, mina olen Peebu kõrval ikka täiesti mittekeegi. Teiseks, kõrge palk ja natuke kergemad töötingimused on mind ära hellitanud. Kolmandaks, "Ise teeme, ise sööme, ise nõud ka ära toome" ehk konnatiigi fenomen on Eestis ikka täiesti olemas. Neljandaks, üha rohkem vist hakkab olema konnatiigis nii, et häid töökohti oleks vaja hoida oma sugulaste-tuttavate jaoks, sest see on üks kindel tööots.

Käisin täna Tartu linna peal - iga tänavanurk räägib mulle oma loo. Nii palju mälestusi !!!
Kõndisin Vanemuise 46 õppehoones - nii palju on muutunud, sest arstiteaduskond on sealt välja kolinud. Kunagi väikese poisina käisin mõnikord isal seal tööl kaasas, nüüd on nendes ruumides hoopis teine teaduskond (muidu ehk oleks korra sealt läbi astunud ja tervitanud praegusi kateedri õppejõude, kellest mõned on minu kursaõed ja kooliõed). Proovisin üles otsida ka õppehoone puhvetit, kus kunagi 80ndatel sain seenesuppi, milles oli ämblik. Aga seda ruumi vist enam ei ole? Tsaariaegne põrand aga on keldris alles, killunenud plaatidel kõndides tekkis tunne, et olen Vana-Rooma varemetel :D See oli omaette järjepidevuse märk - kes kõik akadeemilised kuulsused nendel kiviplaatidel pole kõndinud alates ajast, kui see õppehoone ehitati?! Kui see oleks minu teha, siis mina seda korrust ei restaureeriks vaid jätkaksi selliseks nagu ta on aastatega kujunenud (seal on palju "arme" nõukaajast, kui seda kiviparketti lõhuti torude-kaablite vedamiseks, isa ükskord 70ndatel köögilauas rääkis, et kuidas küll töömehed saavad seda ilusat vanaaegset kiviparketti nõnda lõhkuda). Seal keldris on hetkel ka huvitav tasuta "väljanäitus" - mõned vanad vitriinkapid on hoidlatest välja tõstetud ning koridoris saab tutvuda näiteks mammuti alalõualuu, sääreluu ja hambaga. Lisaks mõned kivistunud ("ränistunud") vanad puutükid ning mõned lubjakivi ja põlevkivi kamakad. Kes on selles majas olnud kauaaegne olija, siis ehk mäletab seda rasket kaalupommi, mis rippus peaukse tuulekojas keti otsas - ukse avamisel tõusis see üles ning oma raskusega surus jälle ukse kinni. Kahju, et see on läinud kõige kaduva teed....
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 25 Apr 2018 22:22

Külastasin ka Miina Härma Gümnaasiumi ning Näituse tänava kohvikut. Ka need on muidugi muutunud .....
Aga siis tekkis mõte, et kellele ikka neid vanu mälestusi ja heietusi vaja on, sest noortele on oluline tänased toimetused (ja küllap ka minule, kui oleksin jälle Tartu püsielanik). Lahkusin Eestist, kui olin 40, s.t. rahvastiku nooremas pooles; nüüd olen seega rahvastiku vanemas pooles (mediaan läheb vist kuskil 42 lähedal, Tartus ilmselt veel nooremas eas). Seda kinnitas ka väljanäitus, mis oli pühendatud Eesti Taasiseseisvusajal kuldmedaliga lõpetanud abiturientidele, seega aastast 1991. Terve pikk sein oli pilte täis. Mina aga lõpetasin 1984. Täielik dinosauruste põlvkond, isegi vilistlasena ei ole kirjas minu kuldmedaliga lõpetanud klassikaaslast. :lol:
Kuperjanovi tänava kivisillutis on alles. Aga jaamahoone ajaloolise silueti taustale on tekkinud kaks kõrget valget maja - võimalik, et Maarjamõisa haigla juurdeehitused. Vaat nii ettevaatlik peab olema kõrghoonete konstrueerimisega - võib anda ootamatuid muinsuskaitse-alaseid tüsistusi.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby h » 25 Apr 2018 22:37

td wrote:siis juhtub nii, et "kõrgklassis" peavad kõrgema IQ-ga tegelased nõrgemaid järele ootama - selle asemel, et minna edasi keerukamate probleemidega tegelemisega. "Eelkõrgklassi" aga sattub palju "kõrgklassi" väärilisi inimesi, kellel on hoopis traagiline saatus, sest peavad kooseksisteerima "keskklassi" tegelastega, kuna vastassoo "eelkõrgklass" on viidud "kõrgklassi".


Nii palju, kui ma vaatan praegust haridusteadust, juurutatakse sotsialismi juba maast-madalast. Lõikame tipud ära ja teeme kõigist lastest tasapaksu ühesuguse "võrdse" biomassi. Sellist õpetust tambitakse tudengitele, kellest saavad koolis õpetajad.

Esiteks grupitöö. Üliõpilane-õpetab-üliõpilast kui ainus ideaal. Grupitöös lähevad kõik säravad ideed grupi arvestusse, mitte individuaalsesse arvestusse. Grupitöö algne idee on õilis jne, aga Eestis nagu ikka, võetakse ÜKS meetod ja hakatakse seda pidama AINUÕIGEKS. Kuidas ette kujutada prof. Lotmani tegemas grupitööd? Professoreid polegi vaja enam sellise õpetamisviisi juures!

Ja mõiste "erivajadus". See on poliitkorrektne termin mõistele "puue", eks. Aga meie haridusteaduses pannakse "erivajaduse" alla ka andekus. Mis tähendab, et andekust defineeritakse Eesti Vabariigis puudena. Et näe andekale lapsele peab rohkem raha kulutama, nii nagu invaliididelegi.

Siit see sotsialism algab! Mismoodi saab siis tekkida uusi Björn Borg'e ja Arvo Pärte ja teisi üliandekaid? Sellised lapsed on õpetajate silmis puudega. Ainult Harju keskmine ruulib, minu arust on see kuritegu.

Just kuulasin juudi konverentsi Tallinnas. Seal üks ärimees mainis, et juudi koolides õpetatakse tulevasi juhte. Ma iial ei usu, et seal defineeritakse andekust erivajadusena. See mingi eesti nais-kasvatusteadlaste-terroristide lollus, kes teevad kõike ainult by the book. Õudukas ka, kui mehi enam kasvatusteadustes üldse ei ole! Kasvatusteaduste filosoofiat ei ole! Tahaks appi karjuda.
h
 
Posts: 1801
Joined: 26 Dec 2013 12:20

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 25 Apr 2018 22:53

h, mulle tundub, et uut tüüpi erakõrgkoolid tulevad varsti mingil kujul. Selles mõttes, et nad saavad olema sõltumatud teadmuse edasiandmise kantsid, mille diplom on mitteametlik (kuna õppeprogramm ei vasta riiklikele nõudmistele), kuid de facto tunnistus/tunnustus inimesele, kes on selle kõrgtasemel kooli edukalt läbinud.
See mullistumine, mis praegu toimub akrediteeritud õppeasutustes (etteantud neomarksistlikku joont mööda), ei saa ju ometi olla praktilises tegevuses jätkusuutlik. Kuidas on võimalik, et suurel osal populatsioonist on kõrgkooli diplomi või lausa erialaline PhD kraad? Kvantiteedi taha on kvaliteet ära kaotatud. Jällegi: lilled ja esikoht kõigile, et mitte kedagi diskrimineerida.

Sellised muutused muidugi võtavad vääääga kaua aega. Aga kujutame ette olukorda, kus grupp õppejõude keeldub sellisest tööst ja loovad omaenda väikese kooli, kus õpetatakse inimesi selliselt, et nad saavad oma tulevases töös hakkama ja nende järele tekkib nõudlus (s.t, neil puudub riiklik diplom, aga selle õppeasutuse renomee on muutunud nii kõrgeks, et selle asutuse antud mitteametlik paber on kui kvaliteedimärk - selle kooli lõpetanud inimsesed on lihtsalt nõnda tublid olnud). Siis järjest rohkem inimesi eirab riiklikult tunnustautd haridust ja läbib hoopis selle hariduse, lõpptulemusena võimaldab see ka õppejõududel oma hinda kergitada.

Teine mõte. Mis oleks, kui tänased õppejõud keelduksid läbi laskmast näiteks 1/3 õpilastest, kes nende arust ei ole päris tugevad. (s.t. koostaksid nii keerulised eksamiküsimused, et neile suudaks vastata vaid 2/3 õpilastest). Sellega nad:
+ vähendaksid sellise haridusega inimeste hulka tööturul, tõstes selle eriala prestiiži ja töötasu
+ takistaksid poolspetsialistide ligipääsu nendele töökohtadele
+ suurendaksid oma usaldusväärsust diplomi väljaandmisel ja sellega ka omaenda prestiiži
+ suurendaksid selle õppeasutuse prestiiži

Kolmas mõte. Kui õppejõu palk on väiksem kui praktilise töötaja palk (kes on samal alal, aga pole õppejõud), siis õppejõuks sattuvad enamasti need, kes praktilises töös läbi ei suuda lüüa. Mida teha selleks, et õppejõud oleks vastava eriala koorekiht ehk teisisõnu teeniks rohkem kui vastaval erialal töötav inimene ja oleks motiveeritud oma tööpingi tagant tulema õppejõuks? Ilmselt tuleks õppejõu prestiiži tõsta ehk vt. mõtted (1) ja (2). Siinkohal muidugi tuleb võrrelda sama eriala tööinimesi ja õpetajainimesi. Kui SJW-töötaja kekskmine palk on natuke üle null (kui sisse arvestada Sooroosi poolt finantseeritavad SJW-töökohad), siis õppejõu palk ei saa sellest olla palju kõrgem. Sama lugu aga näiteks automehaanikutega, kelle palk on tunduvalt kõrgem ja elukutse tunduvalt vajalikum. Siin muidugi ilmselt humanitaarid tõstavad häält, et nende palk on väike. Aga kuna ühiskonnas praegu ongi väike nõudlus nende järele (kõik taandub siin ehk Maslow püramiidile?), siis ei saa ka nad nõuda väga suurt palka, kui on nende üleküllus tööturul.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby h » 25 Apr 2018 23:12

td wrote:h, mulle tundub, et uut tüüpi erakõrgkoolid tulevad varsti mingil kujul.


See on juba korra võimsalt läbi tehtud 1990. aastatel asutatud Humanitaarinstituudi kujul.
Praeguseks kannab see kunagine võimas asutus nime TÜHI ja kuulub suure kõrgkooli koosseisu. Mõningad võimsad õppejõud õpetavad seal edasi. Aga osa lennutati reformide käigus ka minema.

Teised omaalgatuslikud kõrgkoolid on n-ö kassikoolid, kuhu tassitakse meeletutes kogustes üliõpilasi nt Aafrikast.

td wrote:Teine mõte. Mis oleks, kui tänased õppejõud keelduksid läbi laskmast näiteks 1/3 õpilastest


Siis leitakse põhjus nendest õppejõududest vabaneda. Sest õppejõudude taset hinnatakse selle järgi, palju lõpetab.
Järelikult on halvasti õpetatud!
Ja kuna kõiki peetakse võrdseks, kõigil peavad olema võrdsed võimalused, samuti kuna noorte arv väheneb, võetakse tahtjad pigem max vastu.

td wrote:Kolmas mõte. Kui õppejõu palk on väiksem kui praktilise töötaja palk (kes on samal alal, aga pole õppejõud), siis õppejõuks sattuvad enamasti need, kes praktilises töös läbi ei suuda lüüa.


Kunstis on vastupidi. Õppejõuks valitakse ainult kõige elujõulisemaid, praktilises töös läbilööjaid. Konkurents on niivõrd suur, et selle väikse palgaga töötataksegi!

Admini eelistamine on ametlik poliitika. Üksikud õppejõud-tipud on suutnud välja võidelda teadusraha -- aga sealtki läheb oma osa adminile. Väga üksikutele tuleb teadusraha Euroopast, siis on ka kontroll topelt. Taotluste kirjutamisele raisatakse tohutult aega ja energiat, positiivse vastuse saavad... palju neid oligi, 20 või 30 protsenti, ei mäleta.
h
 
Posts: 1801
Joined: 26 Dec 2013 12:20

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 25 Apr 2018 23:44

h wrote:See on juba korra võimsalt läbi tehtud 1990. aastatel asutatud Humanitaarinstituudi kujul.
Praeguseks kannab see kunagine võimas asutus nime TÜHI

:lol:

h wrote:Teised omaalgatuslikud kõrgkoolid on n-ö kassikoolid, kuhu tassitakse meeletutes kogustes üliõpilasi nt Aafrikast.

jah, aga kui neil puuduks litsents, siis nad ei saaks migratsioonipumbana töötada, seega - nad suudavad mingitele ametlikele nõudmistele vastata või siis keegi polegi huvitatud nende inspekteerimisest.

h wrote:
td wrote:Teine mõte. Mis oleks, kui tänased õppejõud keelduksid läbi laskmast näiteks 1/3 õpilastest


Siis leitakse põhjus nendest õppejõududest vabaneda. Sest õppejõudude taset hinnatakse selle järgi, palju lõpetab.
Järelikult on halvasti õpetatud!
Ja kuna kõiki peetakse võrdseks, kõigil peavad olema võrdsed võimalused, samuti kuna noorte arv väheneb, võetakse tahtjad pigem max vastu.

jah, kvantiteet määrab rahastamise - ja see on ju viga!

h wrote:
td wrote:Kolmas mõte. Kui õppejõu palk on väiksem kui praktilise töötaja palk (kes on samal alal, aga pole õppejõud), siis õppejõuks sattuvad enamasti need, kes praktilises töös läbi ei suuda lüüa.


Kunstis on vastupidi. Õppejõuks valitakse ainult kõige elujõulisemaid, praktilises töös läbilööjaid. Konkurents on niivõrd suur, et selle väikse palgaga töötataksegi!

Admini eelistamine on ametlik poliitika. Üksikud õppejõud-tipud on suutnud välja võidelda teadusraha -- aga sealtki läheb oma osa adminile. Väga üksikutele tuleb teadusraha Euroopast, siis on ka kontroll topelt. Taotluste kirjutamisele raisatakse tohutult aega ja energiat, positiivse vastuse saavad... palju neid oligi, 20 või 30 protsenti, ei mäleta.

et siis enamus kunstiinimesi ongi olemuselt niivõrd kunstnikud, et läbi löövadki vaid administreerimisoskustega inimesed?
Mis oleks, kui ükski kunstnik ei müüks oma originaaltööd vaid rendiks? Sellega ta saaks pideva rahavoo (kuni tema kunst moest läheb) - analoogia heliloomingu alalt, kus muusikateost pole võimalik endale osta, on võimalik saada vaid litsentskoopia ja ühekordne avalik esitus.
Aga enamus kuulsaid kunstnikke on vist oma eluaajal vaesed olnud, nii et sellest oleks abi vaid pärijatel.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby Majandushuviline » 25 Apr 2018 23:46

spl wrote:Mul sportlik huvi, kelle huvides seda "riiklikku planeeringut" niimoodi jõuga läbi surutakse, kas keegi õigele parteile raha toonud kotiga. Miks just sinna, miks nii lähedale Tartu linnale ?
Teadlane: tselluloositehas ähvardab lisaks Tartule ka Peipsit, keemia on ohtlik mänguasi

http://uueduudised.ee/uudis/maailm/hoiatus-soome-suunalt-hiina-kapital-ja-odava-tselluloosi-tootmine-pole-hea-kooslus/
Hiinlased on sees kõigis Soome suuremates metsaprojektides pärast seda, kui tuli teade suure Hiina investeeringu kohta Kuopiosse rajatavasse maailma suurimasse Finnpulpi tselluloositehasesse...Üks põhjus on selles, et Hiinal pole piisavalt puitu, et rahuldada kodumaist nõudlust paberi järele, Soomes aga on olemas tooraine, mida Hiina vajab.
Majandushuviline
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby h » 26 Apr 2018 00:23

td wrote:et siis enamus kunstiinimesi ongi olemuselt niivõrd kunstnikud, et läbi löövadki vaid administreerimisoskustega inimesed?


Üldiselt jah on selliseid mitmekülgseid ja tõesti häid inimesi, kes teevad tipptasemel tööd nii erialal kui administreerimisel.
See ongi nii!

td wrote:Mis oleks, kui ükski kunstnik ei müüks oma originaaltööd vaid rendiks? Sellega ta saaks pideva rahavoo (kuni tema kunst moest läheb) - analoogia heliloomingu alalt, kus muusikateost pole võimalik endale osta, on võimalik saada vaid litsentskoopia ja ühekordne avalik esitus.


On andmeid ka selle kohta. Näiteks intelligentses kohvikus on seinal kuulsa kunstniku renditud maal. No enamasti neid kohti on vähe, kes soovivad rentida. Ja teiseks, kunstnik valib konteksti, kus tema töö ripub. Kolmandaks, vaevalt meie mastaapides sellest ära elab. Aga jah, praktika kui selline on olemas.
h
 
Posts: 1801
Joined: 26 Dec 2013 12:20

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 26 Apr 2018 09:33

Majandushuviline wrote:
spl wrote:Mul sportlik huvi, kelle huvides seda "riiklikku planeeringut" niimoodi jõuga läbi surutakse, kas keegi õigele parteile raha toonud kotiga. Miks just sinna, miks nii lähedale Tartu linnale ?
Teadlane: tselluloositehas ähvardab lisaks Tartule ka Peipsit, keemia on ohtlik mänguasi

http://uueduudised.ee/uudis/maailm/hoiatus-soome-suunalt-hiina-kapital-ja-odava-tselluloosi-tootmine-pole-hea-kooslus/
Hiinlased on sees kõigis Soome suuremates metsaprojektides pärast seda, kui tuli teade suure Hiina investeeringu kohta Kuopiosse rajatavasse maailma suurimasse Finnpulpi tselluloositehasesse...Üks põhjus on selles, et Hiinal pole piisavalt puitu, et rahuldada kodumaist nõudlust paberi järele, Soomes aga on olemas tooraine, mida Hiina vajab.


Seda uudist tabas mind kohe äratundmisrõõm, et kui Tartu linna kõrvale see tehas, siis selle saaks suht kiiresti ju hiinlastele tugeva vaheltkasumiga edasi müüa. Ja siis oleks valitsejatel suu vett täis. Ausalt hiinlasi ei huvita, kas tehas haiseb, kas vesi reostatud
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby h » 26 Apr 2018 14:32

EKA-s 8 (kaheksa) uut rahvusvahelist ingliskeelset magistriprogrammi, apply now!
h
 
Posts: 1801
Joined: 26 Dec 2013 12:20

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 26 Apr 2018 16:33

Ma ikka leiaksin, et need isehakanud ja ülemakstud nõunikud natuke õpiks argumenteerimist ka reaalsete faktidega ;)

Ministeeriumi ennustus: kui palju uus biokütuse nõue maikuust kütusehinda kergitama hakkab?
http://kasulik.delfi.ee/news/uudised/ministeeriumi-ennustus-kui-palju-uus-biokutuse-noue-maikuust-kutusehinda-kergitama-hakkab?id=81904887

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi avalike suhete nõunik Kadri Tonka selgitab, et biokütuste kasutamine aitab lisaks keskkonnahoiule kaasa ka vedelkütuse importsõltuvuse vähenemisele.

See juba pikemat aega tõestatud, et biokütus on tegelikkuses totaalne keskkonnareostaja. Ainsad liigid, mis on nö enam vähem on biometaan, mida meil vist Estonial Cell toodab ja vist mingi suurfarm ka varsti. Wikipediast lause: Bioetanooli valmistatakse mitmesugusest looduslikust toorainest. Kõige sagedamini kasutatakse toorainena suhkruroogu, maisi või vilja.

Bioetanooli toodetakse ka puidujäätmetest, aga seda kordades vähem, sest tootmine väga kulukas !

Emakeeli inimeste toidu asemel sunnitakse valama seda paaki, mis tegelikkuses mootori jõudlusele mõjub kehvasti, samuti tekitab korrosiooni. Selle tulemusena kerkib inimestel toiduhind märkimisväärselt. Lausa kahte pidi: kütus läheb kallimaks, toiduained ka + kütuse kallinemise protsent
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 26 Apr 2018 22:43

seeriast "Bad Lip Reading": Suhkrumäe ülekuulamine
https://www.youtube.com/watch?v=_zCDvOsdL9Q

(juhul, kui on raskusi sõnade välja kuulamisega, siis kasutage 'closed captions' ehk klikkige 'cc' peale)
Last edited by td on 27 Apr 2018 00:09, edited 1 time in total.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 26 Apr 2018 23:19

käisin täna teatris:
http://www.vanemuine.ee/repertuaar/mees ... -ussisonu/

Visuaalselt väga hästi tehtud :!: , muus osas meenutas natuke kooliteatrit ja nn. kaasaegset tantsu. Junniteema oleks võinud olla olemata (sellega enam mingeid piire ei ületa ega rahvast meelita), sisu mõttekus väga palju ei erinenud sellest Suhkrumäe ülekuulamisest :lol: Kunagi püüdsin seda raamatut lugeda, ma ei suutnud, sest oli täielik nonsensss. Nüüd vähemalt sain mingi aimduse ja sai osta ka pitsi konjakit teatripuhvetist.
Võibolla see tükk hakkab inimesi kõnetama rohkem, kui osa asju välja jätta ja ikkagi võimendada seda liini, kuidas üks rahvas ennast välja suretab. Visuaalset osa annaks ka veel natuke huvitavamaks teha (moodsat tantsu ehk vähem ja kasutada nö koori taustategevusteks, et tekkiks rohkem kogukonna tunne). Aga visuaalsete objektide ärakasutamist on tõesti nauditav jälgida, ma ei saa siin seda ära rääkida, minge vaadake ise ... Need asjad hakkavad ise mängima erinevaid rolle.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby h » 27 Apr 2018 08:44

td wrote:Jah, lahe kutt oli see Avicii. Vaadake, kui hästi ta võtab kokku edu valemi noortele ja milline eriline sära on ta silmades. (ja ta ei ole üldse tüüpiline rootslane ei aktsendilt ega ka käitumiselt)
https://www.youtube.com/watch?v=ve7zZmjCji4


Nüüd selgub,et pani käe enda külge.

Väga väga väga kurb uudis. Enne selliseid mõtteid tuleks tingimata otsida väljapääsu ükskõik-kust, rääkida sõpradega, psühholoogiga, minna kirikusse. Inimene ise võib kokku joosta, aga kõrvalt vaadates pole lood sellised, nagu talle hetkel tundub. Sellel noorel muusikul oleks piisanud aeg maha võtta, tegeleda vahepeal muuga. Isegi need, kellel parandamatu haigus ja palju hullemad seisud, ei tee seda, mida too noor muusik.
h
 
Posts: 1801
Joined: 26 Dec 2013 12:20

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 27 Apr 2018 11:20

h, mida arvata sellisest enesetapust, kui enesetapja ei pane kätt enda külge, kuid provotseerib politseid end maha laskma - näiteks kõnnib Tallinna kesklinnas nuga käes ja ähvardab inimesi tappa (s.t. tegelikult pole plaanis tappa, aga etendab sellist tegelast, et teda maha lastaks)
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23


Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby teretere » 27 Apr 2018 13:52

https://majandus24.postimees.ee/4479765 ... ksuullatus

Vingelt panevad :o
Julgemalt seltsimehed,sama lihtne mustrikene avab ju tee ka kõikide muude toetuste maksustamiseks.
Hoidke alt priad ja sapardid ja muud seesugused :D
teretere
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 27 Apr 2018 13:55

Kas tõesti hakkab mõistus kohale jõudma ?

Päästmaks mesilasi keelustas EL levinud putukamürgid
https://heureka.postimees.ee/4479818/paastmaks-mesilasi-keelustas-el-levinud-putukamurgid?
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 27 Apr 2018 13:58

teretere wrote:https://majandus24.postimees.ee/4479765/kodutoetuste-saajaid-voib-oodata-moru-maksuullatus

Vingelt panevad :o
Julgemalt seltsimehed,sama lihtne mustrikene avab ju tee ka kõikide muude toetuste maksustamiseks.
Hoidke alt priad ja sapardid ja muud seesugused :D


Tead, see Eesti riik nii debiilseks muutunud ja bürokraatia rekursiooniks. Hea näide, kui alaealine läheb tööle, siis tema vanemate palgale arvatakse see tulumaks juurde (tulumaksu min arvestusel). Ma ausalt enam ei tea, kui Reform saab võimule, kas kõik debiilsused tühistatakse.

Enne arvasin, et see puukella-uraskite stagnatsioonivalitsus on kõige hullem. Oi kus ma eksisin, K partei matemaatikute all, on valitsemine kaoseks muutunud. A + A = B on nende loogika
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 27 Apr 2018 16:14

kas riigikoguja kohtus oma valijatega?
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/k ... d=81920129
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 27 Apr 2018 19:23

td wrote:kas riigikoguja kohtus oma valijatega?
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/k ... d=81920129


Lasteaed, kes kuradi loll neid sinna riigikokku valib on ulme.
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 27 Apr 2018 19:25

1. mai läheb põnevaks, USA kehtestab EU metallitoodetele ka imporditollid, EU lubas vastata omapoolsete sammudega. EU = justkui sisuliselt Saksamaa.

Tegelt EU võib piiksuda küll, Trump selline omapärane vana, tegi Merkelile lihtsalt selgeks. Mängite lolli, paneme kõigile teie autodele tugevad tollid peale. Ja see lööks kohe otseselt Saksamaa majandust.
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 27 Apr 2018 19:39

Vabakaubanduse piiramine on järgmine staadium. Algas ju kõik valuutasõdadega - "kellel on nõrgem valuutakurss?"
Mis on aga järgine samm peale impordipiiranguid?
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

PreviousNext

Return to Kinnisvarast / Majandusest

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 91 guests

cron