Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Kui oled näinud kusagil "põõsas" Eesti Nokiat vedelemas
anna meile teada, ehk suudame mõtet edasi arendada...

Juhul, kui nägid korterit, mille hinnas tavapärasest vähem nulle...
või ehitamisel kasutati zelatiini.. sosista meile ka.


Kõik head vestlused teretulnud !
Forum rules
Üldiselt, siin kirjutades austa häid tavasid, ära sõima...ole lihtsalt inimene...rohkem palveid pole

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby h » 31 Jul 2018 12:59

Keda huvitab, siis siin on lihtne ja selge skeem, mida tähendab "mansplaining". Tekst ka juures.

http://www.bbc.com/capital/story/201807 ... -one-chart

Ehk et feministid defineerivad meesterahvaste ülevalt alla vahelesegamist ja patroneerivat kõnepruuki naiste suhtes kui "mansplaining". Siis kõnepruuki, kus naist (ka professionaalset naissoost oma ala eksperti) alandatakse ja pannakse tal suu kinni patroneeriva kõnepruugiga. Umbes nagu meespoliitik ütles naispoliitikule, et tal on kaks ilusat silma ja suletud suu või kuidas see käiski -- millest sai üleriigiline arutlusteema.

Nii et siin lihtne skeem, mille järgi saab tuvastada, millal on mansplaining ja millal mitte.
h
 
Posts: 1801
Joined: 26 Dec 2013 12:20

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby rr009 » 31 Jul 2018 13:40

http://forte.delfi.ee/news/teadus/plast ... d=83209123

Vot üks põhjus jälle metsa osta, kui veel arvutused näitaksid, et asi tasuks, siis seda võsa mis sinna sobib on baltikumis palju ja hetkel on see jube odav....
rr009
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby rr009 » 31 Jul 2018 13:53

pop wrote:
td wrote:/.../
Viskaks õhku ka teise mõtte. Juhul, kui Eesti peaks muutuma rikkamaks, hakkavad eesti mehed tooma endale naisi vaesematest riikidest (Aasia?) ja sündivus hakkab jälle kasvama./.../

Mõttel on täiesti jumet. Ma ise (kui oleks veel vallaline) alustaks kindlasti Ukrainast. Seal feminismiga lähiajal probleeme vist olema ei saa, ja kui sealsed mehed sedavõrd palju ei jooks ega suitsetaks oleks ka sealsed naised sealsamas õnnelikumad, ja seda ka kauem (UA keskm eluiga meestel saab igaüks kuugeldada, pensionisüsteemi see väga ei koorma).

Siis vaataks ehk Suure-Aleksandri nüüdse "põhja-kodumaa" poole (tegelikult Balkanil tervikuna on nii lihvitud kui lihvimata pärle külluses), ja siis ehk .... Etioopia (ka seal on Nefretiti-sid külluses).

Segunemine koos kultuuri omaksvõtmisega tooks ainult "ilu meie õuele", geneetiliselt suletud kogukondade näotüüpe on küllalt nähtud.
Ma pean piinlikusega tunnistama et ringi uidates on enda ilumeel Eesti "standardi" suhtes vist täiesti kiiva kiskunud.


Plastiknägude promomine on mulle pisut endalegi närvidele käiv, täielik müüdavuse kultuur... Samas ukrainlanna on lõbusad ja inimlikud, kuid aafriklannad pidid ära keerama, neil olla komme tasa, kuid kindlalt pähe istuda...
Aga samas on see protsess juba vist käima pandud, sest enamus ametnikest on kergelt perverteerunud vanurid ja neid selline loogika erutab ja alateadvuslikult kirjutatakse selle juba alla. Kuigi ma oleksin pigem poolt, see toob kindlasti rohkem arengut kaasa kui mingi pedereerimine, iga visiit pruudi vanemate juurde on ka eurooplastele väga õpetlik ja annab eluisu tagasi, s.o. evolutsioonivõime... Aga kasvatuslaagreid on neile eksootilistele siiski vaja, majapidajatena on nad üpris kõrgelt hinnatud. Aga olen huvi pärast suhelnud ja EU-ks on valmis reaalselt need, kes juba oma kaasmaalasid põlastama on hakanud (puudutab musta mandrit)..
rr009
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby rr009 » 31 Jul 2018 13:56

td... Ja suhkrut võid nüüd osta proovida, mul tuttavad tootjad juba virisevad tugevalt ja kogu turgu peksavad all mingid Thai jobskid ja India ka veidi...
rr009
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby hh » 31 Jul 2018 14:53

Kuna siia vahe-muusikapalasid aeg-ajalt pannakse, siis...

Erakordne hääleulatus -- bassist koloratuursopraniks

https://www.youtube.com/watch?v=fCwqV3FROyw
hh
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby h » 31 Jul 2018 19:42

Mark Taylor. Endine tuletõrjuja, nüüdne kristlik prohvet. Analüüsib USA poliitilist lähitulevikku seoses praeguse presidendiga. Võimas.
Panen kirja, et kuidas siis hakkab asi minema.

Sõnum (jutustan ümber, see pole minu tekst): juba president DT võit valimistel oli üleloomulik, seda reaalajas ei usutud, meedia jne panustas HC võidule. Kuid nüüd varsti on tulemas pööre (shift). 5 eelmist presidenti peavad hakkama vastutama oma tegude eest: two will be taken, three will be shaken. Tulemas on Nürnberg, aga veel palju palju suurem kui omaaegne Nürnberg. Sorose miljardid enam ei aita [ja tõesti oli üks artikkel, kus GS avaldas rahulolematust eelmise USA presidendiga, et olla temas pettunud]. Puhastus saab puudutama ka kirikut ning paavsti ja Vatikani. USA ja Iisrael saavad energeetika osas sõltumatuks, hakkavad energiat importima ja vabanevad võlgadest. Dollar tugevneb nagu ei kunagi varem. USA majandus on tõusuteel. Kinnitage rihmad, it's amazing time to be alive!

No vot, väga lühidalt selline sõnum. Võite ise ka guugeldada. Ülaltoodud autor on kirjutanud raamatuid.
Need sõnumid on ameeriklasi julgustavad ning puudutavad tervet maailma, mitte ainult USA-d. Samas võitlus jätkub nagunii. Praegused metsatulekahjud Californias on kui vastupanu, keegi kuskil teab või aimab, mis tulemas, ja üritab masendust rohkendada.

Veel üks poliitiline analüüs: https://www.youtube.com/watch?v=YQ4toBVZRG0
h
 
Posts: 1801
Joined: 26 Dec 2013 12:20

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 31 Jul 2018 20:17

Nii palav on, et midagi tarka teha ei saa. Panin naljapärast eluaseme ruutmeetri hinna dünaamika logaritmskaalasse (ühtlane tõus tähendaks sirgjoont; sama kõrguste vahe tähistab sama protsentuaalset hinnakasvu nii graafiku all kui üleval). Graafik on ilma mõõtkavata, sest tabeltöötlus tahab selleks vaid 1;10;100;1000;10000 jooni, aga mina tegin vahemikus 600...1500, et kõverusi paremini esile tuua.
Logaritmskaalas on ilusti näha, kui palju võitsid need, kes ostsid enne 2014.a., kui hinnatõus muutus aeglasemaks. Siit on ka ilusti näha, miks mõni mees otsustas osakuid müüa.
Attachments
Log-eluasehind.jpg
Log-eluasehind.jpg (49.87 KiB) Viewed 10759 times
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 31 Jul 2018 21:09

Näis, kas selle vana tuttava statistikaga õnnestub Sommi kohale manada. :twisted:

Paistab, et tehingute arvul on veel natuke kasvuruumi, et saavutada buumitaset (oleneb, kui palju inimesed mäletavad veel buumi). Hinnataseme osas me ei saa võrrelda buumiga, sest inflatsioon ja majandustegevus on teinud oma töö. Küll aga saab vaadata hinnakõvera kuju logaritmskaalas (ühtlane kasv konstantse protsendiga aastas oleks sirgjoon).

Graafiku parandus: logaritmskaala ja lineaarskaala oli vahetusse läinud, nüüd on hinnad logaritmskaalas (paremal) ja tehingud lineaarskaalas (vasemal)
Maaameti korteritehingute ruutmeetri mediaanhind Harjumaal aastal 2007 oli 1528, vahepeal tarbijahinnaindeks kasvas 36,9%
Seega tänane buumihind oleks 2091, on aga 1671
Attachments
Harjumaa_korterid_04-18.jpg
Harjumaa_korterid_04-18.jpg (31.71 KiB) Viewed 10711 times
Last edited by td on 01 Aug 2018 11:35, edited 5 times in total.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 31 Jul 2018 22:05

Eelmise kuu seisuga on Eestis kodumajapidamistes üleval ligi 178 tuhat eluasemelaenu. See on ca 18 tuhande võrra rohkem kui eelmises tipus aastal 2008.
Leibkondi on Eestis ca 600 tuhat, eluruume veidi üle 700 tuhande. Saab veel laenu võtta küll. :D
Aga vaat see on huvitav graafik, kus eluasemelaenude võtmine/tagastamine ning eluasemete ostutehingud on arvuliselt (mitte rahaliselt) ühel pildil. Selgub, et 2008 oli enamus oste eluasemelaenudega ehk "lõpptarbijale". Mis toimub aga täna, on müstika, sest graafikud on küll paralleelsed, kuid nihkega - suur osa tehingutest toimub ilma eluasemelaenuta (mõne firmalaenuga? välismaa rahaga?). Viimastel aastatel seega 15 000 korteritehingut IGAL AASTAL rohkem kui on laenuvõtjate juurdekasv. Ma ei usu, et see on puhtalt korterite omavaheline vahetus (mina sulle, sina mulle, laenu võtma ei pea), ma ei usu ka, et aastas tagastatakse 15 00 eluasemelaenu, mis selle vahe võiksid tekitada.

Väike parandus: Graafikult puuduvad eramute tehingud. Tegemist on vaid korterite thingutega.
Attachments
Laenud ja ostud.jpg
Laenud ja ostud.jpg (46.59 KiB) Viewed 10749 times
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 01 Aug 2018 12:06

Ma ei tea, kas selisel suvilal 35 kEUR eest mingit praktilist väärtust ka on, aga noh, ilusad pildid vähemalt vaatamiseks
https://object.highestate.se/36546-karebolssjon_11.html

Maja ilusas väikeasulas 32 kEUR eest (tõsi, katus laseb läbi!)
https://www.svenskfast.se/hus/varmland/ ... 289#bilder

Paistab, et kartus kv-hindade languse osas on jõudnud ka perifeeriasse, kui selliseid kompvekke (12 kuu palga eest) müüki paisatakse.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby pop » 01 Aug 2018 14:44

kinnisvaramulli taustal hakks kuugl mängima üht video (oma ühel lemmikteemal) mis töö taustal tähelepanu köitis, teemaks siis ikka needsamad pensionid
https://www.youtube.com/watch?v=kmtjJVC_niI
1950 toetas üht pensionäri 16 töötajat, praegu 3.

See dok on huvitav just argitasandi (ja kohati väga intelligentsete) inimeste intervjuude poolest. Enne seda jooksus SanFran kodututest film, ja mõnede tekst oli üsna PhD tase (ja üliintelligentset juttu rääkis kevadepoole ka nt lihtne eakas raamatumüüja Stanfordi suveniiripoes, kes teadis ka Eestist vaat et rohkem kui mõni Aiku/Pets).

Ja ma ei tea ka kas nt EU immigrantide sissevool peaks uuemas põlvkonnas tekitama tulevikus (tuleviku demograafilise olukorra taustal) õnnetunde pelgalt seepärast et nad elus on või järjekordse päeva üle elasid. Tahaks väga kiigata hetkeks tulevikku nii 30 aasta pärast (tundub justkui per-verssevõitu soov jooksva olukorra taustal, aga ju siis on uudishimu liiga suur).
pop
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 01 Aug 2018 16:56

Ahhaa, Blåkorn on sama, mis meiele tuntud Nitrofoska (norra wikipedia arvab nii).

/koristan Tartu aiakuuri/

----
Update tolmuimejaroboti osas.
Köögis oli plastmassist solgipang, millel üks pool on lame. Sinna tekkis põhja mõra - tõenäoliselt on robot suure hooga sellesse sisse sõitnud. Mul oli pange sanga jaoks nagi, et robot saaks pange alt ilusti läbi sõita, aga naispere oli natuke laisk, ei viicinud pange korralikult nagisse tagasi riputada. :evil:
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 01 Aug 2018 19:12

to td,

annan au, selle põrgukuumusega oled suutnud kv analüüse teha! Eraettevõtjana ma lükkasin enda puhkust edasi ja läksin perega puhkama seniks, kuniks põrgu lõpeb. Ma ausalt tunnistan, mu IQ vist langes metslaste tasemele, proovid programmeerida, justkui esimest korda näeks arvutit.
---

Kv teemal jään enda ennustuse juurde, et 2020 teises pooles joon Mumm shampust (kihlvedu sõbraga, et kriis hilisemalt 2020 teises pooles)
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 01 Aug 2018 19:51

spl wrote:to td,
annan au, selle põrgukuumusega oled suutnud kv analüüse teha!

Mul esimesel korrusel konditsioneer ;) (tegelikult rohkem soojuspump talveks), aga esimesel korrusel ja keldris said mõistlikud tööd otsa. Teisele korrusele aga külm ei lähe, seal on toas stabiilselt 27 kraadi sooja. Naine lülitas vannitoas põrandakütte välja, nüüd on see teisel korrusel kõige külmem ruum. :twisted:

----
Veel üks update robottolmuimeja(te)st. Ostsin keldri betoonpõrandate jaoks odavama harjadega mudeli. See on ennast õigustanud. Konarlikku põrandat oli varem väga tüütu puhastada. Nüüd panen lihtsalt mitu korda järjest sama tööd tegema ja põrand on tunduvalt puhtam. Eelduseks on, et põrand ei ole niiske (lisaks on ka niiskuse-eemaldaja ehk õhukuivataja)
Harjadega mudel on kallimast siiski rumalam, tuulekojas on ebatasane põrand ja seal jäi ühe koha peale tiirutama. (Rootsist on need aga odavamad osta kui Eestist, meil ju müüjatel suuremad palgad ja kaupadel suuremad aktsiisid, mis ei luba kaupmeestel kasumit teenida :twisted: )
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 01 Aug 2018 23:47

hmmm, nojah (flat earth läbi infrapunakaamera)
https://youtu.be/1s6n7j-vC2s?t=132
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 02 Aug 2018 13:24

Peatöövõtja mure: ehitajad «nikastavad põlve», aga tegelikult lähevad randa
https://majandus24.postimees.ee/6027079/peatoovotja-mure-ehitajad-nikastavad-polve-aga-tegelikult-lahevad-randa?_ga=

Kolsari sõnul on praegu peatöövõtja jaoks rasked ajad: töötajaid napib, alltöövõtjad ei täida oma lubadusi, tarned pole vettpidavad, ehitusmaterjalide müüjatel pole piisavalt laovarusid. «Operatiivselt töötajaid või materjali saada on võimatu,» rääkis tippjuht.
...

Kolsari sõnul räägib see näoide väga ilmekalt, kui keeruline on praegu töötajaid leida. «Kuna ühtegi töötajat pole enam turult võtta, siis olemasolevad saavadki nii enesekindlalt ja uhkelt öelda, et nad täna tööle ei ilmu.»

Peatöövõtja sõnul oli olukord sarnane 2007. aastal. «Praegune buum on väga selge,» lõpetas ta.


Jäin pigem mõtlema, kui 2020 buum läbi, mis on ka reaalsus, siis kuhu need "ehitajad" nüüd tööle lähevad. Soome ehitusturg on kiiresti hääbumas , sama Rootsiga. Ehk mis on ehitajate plaan B ?
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 02 Aug 2018 19:14

Tegelt on nii, et tööinspektsioon võib trahvi teha, sest tööandja ei taga normaalseid töötingimusi (temperatuur). See Kolsar võiks ise oma konditsioneeriga autost minna katust tõrvama selle palavaga.
Saan aru, et tähtaeg ajab taga, aga inimesi ära tappa ka ei saa. See on piinamine!
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby projekteerija » 02 Aug 2018 19:23

spl wrote:Peatöövõtja mure: ehitajad «nikastavad põlve», aga tegelikult lähevad randa
https://majandus24.postimees.ee/6027079/peatoovotja-mure-ehitajad-nikastavad-polve-aga-tegelikult-lahevad-randa?_ga=

Kolsari sõnul on praegu peatöövõtja jaoks rasked ajad: töötajaid napib, alltöövõtjad ei täida oma lubadusi, tarned pole vettpidavad, ehitusmaterjalide müüjatel pole piisavalt laovarusid. «Operatiivselt töötajaid või materjali saada on võimatu,» rääkis tippjuht.
...

Kolsari sõnul räägib see näoide väga ilmekalt, kui keeruline on praegu töötajaid leida. «Kuna ühtegi töötajat pole enam turult võtta, siis olemasolevad saavadki nii enesekindlalt ja uhkelt öelda, et nad täna tööle ei ilmu.»

Peatöövõtja sõnul oli olukord sarnane 2007. aastal. «Praegune buum on väga selge,» lõpetas ta.


Jäin pigem mõtlema, kui 2020 buum läbi, mis on ka reaalsus, siis kuhu need "ehitajad" nüüd tööle lähevad. Soome ehitusturg on kiiresti hääbumas , sama Rootsiga. Ehk mis on ehitajate plaan B ?

Teisest küljest... Suurettevõtja aga ka ilkujad võiksid vöhe hoo maha võtta. ;) Millised on võimalused, et mõnelgi objektil oleksid selles loos mainitud tingimused täidetud. http://kasulik.delfi.ee/news/kasuliksel ... d=83058151
Pean tunnistama, et kolm nädalat olen olnud ka täiesti katki. Nagu ikka... ainult palavate ilmadel on viimastel aastakümnetel olnud põhjust hambaarsti külastada. Ja kui eestimaal on soojalaine...siis on hambaarstidega (aga ka perearstidega, eriasti saab ehk jöluks) alati sedasi nagu on. Puhkavad, Kõik ja isegi tuttavate hambaarstide asendajaid pole saada. Nädal kannatasin siis ei jäänud midagi üle sisuliselt valimatu eelarvega tüübi juurde sain numbri. Tütarlaps kes oskas vähe rohkem eesti keelt kui Maxima müüja ja tegi ära . Aga sellest aru ei saanud, et ma tuimestust ei lubanud teha ja ette hoiatamata pani sutsaka öra minuga kooskõlastamata. Tagajärg, olin nädal aega täisesti audis- Hanbavalu enam ei olnud (või ei tundnud) aga midagi teha ka ei saanud. Kui tõõmeestel tööta jäämise hirmu pole ...ongi loogiline, et kolmandik mehi on haiguslehel. Ja täiesti põhjusga. 40 ja vanemad oskustega mehed ongi varajasemate aastatega juba nii katki aetud, et enamusi neist pole mõtetki välja selliste ilmadega ajada. Osad teavad väga täpselt millise temperatuuri vahemiku puhul nad poole tunniga niiske betooni läheduses kohe katki lähevad. Kui asjad krooniliseks aetud siis ...ongi nii. Boss oma kliimaseadmega maasturis või kontoris võib tahta palju...
projekteerija
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 03 Aug 2018 14:16

Vaatan kaamerast, kuidas Rootsis aias kõik kõrbeb ja igatsen sellise riistapuu järele:
https://www.ebay.com/itm/WIFI-Garden-Wa ... itleDesc=0


Ja üleüldse, koduseadmete IoT (internet of things) murrab igalt poolt sisse. Eesti nupumehed võiksid ka selle reega sõita päris ilusa sõidu. Sõidaks isegi, kui oskaks. Päris palju asju on, mida võiks kodus kontrollida, kui ise eemal oled.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 03 Aug 2018 22:33

Trump võib lollusi teha, Hiina ei jää vastusega võlgu !

Trash piles up in US as China closes door to recycling
https://phys.org/news/2018-07-trash-piles-china-door-recycling.html
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby projekteerija » 03 Aug 2018 23:07

spl wrote:Trump võib lollusi teha, Hiina ei jää vastusega võlgu !

Trash piles up in US as China closes door to recycling
https://phys.org/news/2018-07-trash-piles-china-door-recycling.html

Kui Trump oleks nutikam vüi nutikama stiiliga, siis recycling ja igasugune keskonnastandardite kehtestamine oleks täiesti legaalne vahend saastavate riikide kaupadele nüpleid jagada.
projekteerija
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 04 Aug 2018 00:54

Väga hea (ja julge) analüüs.
http://objektiiv.ee/nadalakommentaar-mi ... gentidest/

Kõik tuttavad nimed, ka mina kunagi uskusin nende juttu.
Ja veel. Mis on sõjatööstuse huvi? Rahu ja pingelõdvendus, eksole?

--------

Seda poleks raske ette kujutada, kui see toimuks mõnes lõunamaa riigis. Aga vaat sinnamaale on Suurbritannias jõutud:
http://objektiiv.ee/kuidas-tommy-robins ... s-koheldi/
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 04 Aug 2018 09:11

See meenutab ühte teist aega. Ja 1994 olime õnnelikud, et võõrast väest lhti saime.
https://www.postimees.ee/6028448/rahutu ... iitlasvaed

Käib konna keetmine aeglasel tulel. (Mitte ainult Eestis.)
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby pop » 04 Aug 2018 11:42

spl wrote:Trash piles up in US as China closes door to recycling
https://phys.org/news/2018-07-trash-piles-china-door-recycling.html

Ma tahaks näha seda nö netotulemust US CN vahel. Kui US elab võlgul siis selle vähendamine pole ju iseenesest paha, nagu ka kaubandusbilansi defitsiidi vähendamine. Ma eeldan et tervikuna see tõepoolest vähenebki, üksikuid muhke ja lohke selle käigus tuleb muidugi ette - eks tulebki siis majandust tsipa ümber struktureerida et kohaneda, Pole veel kohanud asjalikku tervikanalüüsi selle kohta mis kaubandusbilansi tulemus tervikuna on (nt terasetööstuses (mis on kõike muud kui terviktulemus) kuuldavasti vägagi hea).

Samas selle reservvaluuta "võrrandi" üks tingimus ongi see et US impordib kaupu ja teised impordivad võlga (reservvaluuta staatus suuresti sellel põhinebki).
Võibalt Trump tahab puhtalt sõjaväega saavutada sama mis muidu saavutatakse automaatselt reservvaluutaga, ei tea. Samas US võlakirjade müügi taristu on minu arusaama kohaselt puhtfüüsiliselt US enda kontrolli all, seega hädaolukorras saaks viimane tekitada nt väikese "bank holiday".

Mina ise usun lokaalsetesse ja autonoomsetesse süsteemidesse - need on tavapäraselt lolli- ja põrutuskindlamad. Integreeritud süsteemide korral lähevad väga olulised kontrollihoovvad paratamatult nende kätte kes "asjade" liikumist kontrollivad, kusjuures eesmärk ei ole reeglina süsteemi optimeerimine kõikide lokaalsete osade huve võrdselt silmas pidades, vaid eesmärgid on märksa kaugemad.
pop
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 05 Aug 2018 11:31

Kui hr. Männikul on Rootsi mallide järgi kujunenud kasvatus, siis nendele küsimustele ta vastata ei saa:
http://objektiiv.ee/repliik-moned-kusim ... mannikule/

sest Rootsis on kombeks hoiduda konfliktidest ja olla "tolerantne". Sellistele küsimustele avalikult vastamine paneb tavarootslase pea plahvatama - eriti, kui soovid pinnale tõusta konservatiivsete vaadetega parteis. Kui ollakse mõnes peavoolu parteis, siis loomulikult sellist konflikti ei tekki ja võib rahulikult end konjuktuuris lasta kaasa loksuda, võib vastata mida iganes, mis parasjagu peavoolumeedias on heaks kiidetud.

Ja kusjuures, juttu (globalismi pooldavatest) mõjuagentidest Eestis tasub võtta täiesti tõsiselt. Mõjuagentidel on kombeks ronida sinna, kus parasjagu on võimalik olukorda mõjutada - sellest ka nimi.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby h » 05 Aug 2018 13:46

Jah ja ma jälle siiralt ei saa aru sellest, et rahvuslaste partei laseb end rahumeeli seostada natsionaalsotsialismiga. Et ikka ja jälle imbub sedalaadi retoorika kuskilt läbi, et kas see on võimalik, et nad mõtlevad ka niimoodi?

Objektiivi kanal on ses mõttes puhas, et nende ideoloogia tuleneb katoliiklusest jms kristlikust teoloogiast. Samas mitte pimesi, sest nad on kriitilised ka paavsti kahtlaste seisukohtade suhtes. Seda kanalit ajavad õppinud teoloogid, teevad seda hästi sirge seljaga ja on oma ideelise baasiga ühtsed.

Kuulsin videost sedasama USA ekstuletõrjuja-prohvetit ütlemas hea võrdluse: saatan on globalist ning Jumal (st Abrahami, Iisaki ja Jaakobi Jumal) on rahvuslane.

Aga meie rahvuslaste partei annab ikka ja jälle põhjust näha vinet, et nad ikka vist uurivad seda va natsivärki ja kasutavad sarnast retoorikat. See on vana jutt, algas juba seoses ühe ausambaga Pärnus, millele järgnes rahvusvaheline märgukiri meie valitsusele.

Kusjuures natsivärk ja tõsine aus kristlus on omavahel antipoodid. Kuidas saab neid kaht ühte patta panna? Ok veel, kui tegemist ajaloolastega ja uurijatega, kes seda perioodi kriitiliselt uurivad. Aga kui mitte, siis kust kohast vastav retoorika pinnale ujub nagu s-tt? Või on need ka mõjuagendid, kelle ülesanne on astuda liikmeks ja siis diskrediteerida? Enam ei julge välistada siin midagi.
h
 
Posts: 1801
Joined: 26 Dec 2013 12:20

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby projekteerija » 05 Aug 2018 14:24

td wrote:Kui hr. Männikul on Rootsi mallide järgi kujunenud kasvatus, siis nendele küsimustele ta vastata ei saa:
http://objektiiv.ee/repliik-moned-kusim ... mannikule/

sest Rootsis on kombeks hoiduda konfliktidest ja olla "tolerantne". Sellistele küsimustele avalikult vastamine paneb tavarootslase pea plahvatama - eriti, kui soovid pinnale tõusta konservatiivsete vaadetega parteis. Kui ollakse mõnes peavoolu parteis, siis loomulikult sellist konflikti ei tekki ja võib rahulikult end konjuktuuris lasta kaasa loksuda, võib vastata mida iganes, mis parasjagu peavoolumeedias on heaks kiidetud.

Ja kusjuures, juttu (globalismi pooldavatest) mõjuagentidest Eestis tasub võtta täiesti tõsiselt. Mõjuagentidel on kombeks ronida sinna, kus parasjagu on võimalik olukorda mõjutada - sellest ka nimi.

Ehk on hr, Männik nii tolerantne ,et liitus tolerassismi vastase parteiga?
projekteerija
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby projekteerija » 05 Aug 2018 14:27

Ooopa! Kuramus jälle juhus, kus riigid ja rahvad ei saa oma abielulahutusega konfliktideta hakkama?
Miks tavainimesed sellega enamasti samass punkti jüuavad.... :HEAD
projekteerija
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby projekteerija » 05 Aug 2018 14:28

projekteerija wrote:Ooopa! Kuramus jälle juhus, kus riigid ja rahvad ei saa oma abielulahutusega konfliktideta hakkama?
Miks tavainimesed sellega enamasti samass punkti jüuavad.... :HEAD

Link ... https://maailm.postimees.ee/6029005/bri ... ppega?_ga=
projekteerija
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 05 Aug 2018 15:00

h wrote:Objektiivi kanal on ses mõttes puhas, et nende ideoloogia tuleneb katoliiklusest jms kristlikust teoloogiast. Samas mitte pimesi, sest nad on kriitilised ka paavsti kahtlaste seisukohtade suhtes. Seda kanalit ajavad õppinud teoloogid, teevad seda hästi sirge seljaga ja on oma ideelise baasiga ühtsed.

Hr. Järvi on vist mõnda aega õppinud Itaalias. Seega ta tunneb moodsat lääne värki natuke ka seestpoolt ja oskab selle krutskeid paremini läbi näha. Mõningase edevuse saab ta andeks.

Aga ees ootavad tõesti segased ajad. Kümme aastat tagasi ei olnud nii selgelt aru saada, kus on antikristus ja millal on tulemas lõpuajad jne. Praegu jookseb ikka üsna selgelt Piibi kirjeldusele (metafooridena, mõistagi). Ja ma ei ole kindel, kas lõpuajad Piiblis tähendavad ühekordset sündmust või hoopis epohhide kaupa (s.t. Piibli jutt on hoiatus ja metafoorne kirjeldus põlvkondadele, mis ootab ees neid, kes on taganenud jumalikust).

YT viis mind selle videoni, põnevaks läheb siit (patsiendi aju jahutatakse südame operatsiooni käigus maha ja siis kohtub Jumalaga):
https://youtu.be/UAnySx2lHC8?t=284

h jaoks pole see ilmselt uudis. Video kirjelduses aga räägiti, et teise usu kummardajad ei näe kunagi oma usu iidolit, pigem ikka kristlust. Ma ei ole selles siiski nii kindel. Võibolla peaks täpsustama, et nad näevad Jumalat.

Mees otsis Jumalalt vastust küsimusele - mis on elu mõte? Ja vastus oli: armastus.
See võib tõesti nii olla, sest elutud asjad ei armasta. Aga armastuse sisu tuleb enda jaoks lahti seletada.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

PreviousNext

Return to Kinnisvarast / Majandusest

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 119 guests