spl wrote:Ma ei tea, kas meil foorumis mõnda psühholoogia spetsialisti on, aga mul hakkab tekkima mulje, et rootslaste (st valitsuse) naiivsus on omamoodi vaimne häire. Riiki voolavad hariduseta, väärikuseta olendid ja siis käid ikka kuulutad, nad meile nii kasulikud ja hakkavad pensione meile teenima. Nagu tõsiselt ka, kas Lääne-Euroopal on mingi omamoodi suitsiidigeen aktiviseerunud. Rootsis juba miljon immigranti. Põnev ka meie multikultistani kuulutajaid vaadata, nad alati jäävad väga vaikseks, kui sellised sündmused aset leiavad.
Miks peaks normaalne põliselanik laskma riiki peldikuks muutuda, Rootsi on juba vabandan väljendi eest: peldik. Saksamaal paljud rajoonid juba korralikud peldikud.
Ma võin öelda ühte, metslaste peal toimib vaid jõud, mingi rääkimine...oh issand, see ikka rumala inimese lalin. Rääkimine toimib haritud inimeste puhul, kellel mingid väärtused, põhimõtted.
Ma suhtlen väikse linnakese nõunikuga, kes tegeleb degetostamisega. Päris keeruline protsess, nende sisemine vanast kultuurist loobumine on väga aeglane. Samas pole nende põhimõtted mingi kõnts ja paljudel on väga kõrge õiglustunne, kuid niivõrd keeruka ühiskonnaga kohanemine nagu meil on tuleb ikka väga paljudele sisemaailmale üllatuseks. Ja neil on veel väike mass, mingi paar tuhat aafriklast ja kohalik valitsus on kuritegevuse korralikult maha suruda suutnud. Kuid parandada suudab neid kogemuse järgi vaid valitud liider oma grupist. Tähendab enne peavad grupid välja kujunema ja siis saad neid juhtima hakata. 3000 inimese peale oli neil vaja 90 inimest välja saata, 40 arreteerida, aga paljud läksid õnneks ise. Elada suudavad nad rahumeelselt ja vähenõudlikult, kuid solvamine võib kaasa tuua päris korraliku ära keeramise. Ja gruppide käitumise harjumisi tuleb ülimalt pingsalt jälgida, piisab 3-4 pätist, et 30 järgijat saada ja neid tuleb ohjeldada juba väga konkreetselt...