Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Kui oled näinud kusagil "põõsas" Eesti Nokiat vedelemas
anna meile teada, ehk suudame mõtet edasi arendada...

Juhul, kui nägid korterit, mille hinnas tavapärasest vähem nulle...
või ehitamisel kasutati zelatiini.. sosista meile ka.


Kõik head vestlused teretulnud !
Forum rules
Üldiselt, siin kirjutades austa häid tavasid, ära sõima...ole lihtsalt inimene...rohkem palveid pole

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby projekteerija » 23 Sep 2018 21:56

pop wrote:
spl wrote:
td wrote:kulla hind paneb järsult alla

Ma enam eriti ei usu kulda, maailm liiga segaseks läinud, nagu USA börsid, mitte ükski katastroof uudis ei kõiguta börse. Majandussõda Hiinaga ka mitte ... ULME ! /.../

Mina olen aru saanud et kui mingi kriis saaks tekkida siis on see eeskätt likviidsuskriis. See kui kusagile on mingisugune raha mingil kujul pargitud ja mis kedagi ei sega (kui siis ehk natuke nende kohustuste täitjaid mida seesama raha, väärtpaberid jne esindavad) - see ju otseselt kellelgi kinga ei pigista.
Kui omal ajal Lehmanni järel pankadevaheline üleöö-turg kinni kiilus siis likviidsuskriis see just oligi (koos kõige muuga). Kogu jama ongi panganduses, tegelikult, muu süsteem oleks igati ise-tasakaalustuv ja vajaliku nö negatiivse tagasisidemega, praktiliselt igasugune moonutus tuleneb pankadest, ja minimaalsel määral ehk ka valitsuse maksuraha ebaotstarbekast kasutamisest.

Praktikas siiski arvatakse üsnagi laialdaselt, et langus on juba ammu käes. Soome kõmu-majanduslehtki juba toob välja, et aktsiate maailma summaarne väärtus on vaid mõnede suurte ameerika firmade (Superfirmad) aktsiate(mulli) poolt kujundatud. Aasia, arenevad turud, enamus USA ettevõtteid jne. langevad juba suht pikalt.
https://www.is.fi/taloussanomat/porssiu ... 36790.html
projekteerija
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby pop » 24 Sep 2018 00:21

projekteerija wrote:Praktikas siiski arvatakse üsnagi laialdaselt, et langus on juba ammu käes.

Nojah, kui on midagi saada nt 10 aasta jooksul (nt aktsiahinda arvutatud tulevikukasumina (spoiler alert - mida ei tule, 100% tõenäosusega)) ja teiselt poolt on vaja välja käia vahetut raha (nt pangale, kes kogu üritust krediteerib) siis ongi tegelikult likviidsuskriis. Aktsiad vaja rahaks vahetada "kiirmüügihinnaga" jne - st klassika. Teiste sõnadega igasugune praegune suuretevõtte (ja enamike riikide) Balance Sheet = BS (mis ei ole eelmise lühend).

Tihtipeale väga keerulised (keeruliseks aetud) asjad taanduvad väga lihtsatele lahendustele. Näiteks praeguse ajuvaba süsteemi kus alusvara (a) vahetamiseks ja (b) riskide maandamiseks mõeldud finantssektor on kümneid kordi suurem kui alusvara ise. Selle lolluse aitaks lõpetada nt põhimõte et kõik võlad mis on pikemad kui x aastat on lihtsalt tühised. Näiteks inimesele aetakse mingit vahtu et "hinda oma laenu teenindamise võimet, käitu vastutustundlikult jne" - kust krt saab inimene seda hinnata kui tegemist on sisuliselt "nullsumma mänguga" ? Kui mina maksan oma laenu ära on kellegi teise tagasimaksmise võime väiksem põhimõtteliselt just ka minu tagasimakstud laenu arvel (vähenenud majandus).

Arutasin ka oma müürimehest überintellektuaal-kolleegiga (kes teab nt kapitaliturgudest sisuliselt kõike, v.a. mõned kõige mahukamad OTC "tailor-made" lepingud) majanduse paradigmasid kahanevas (või kasvõi konstantses) süsteemis, st raha "nüüdisväärtuse", intressi jne mõistete olemust, ja huvitaval kombel oli ta kõikide arutluskäikudega ja loogikaga tervikuna igati nõus, ja soovitas mu üllatuseks hoopis sel teemal artikleid kirjutada (ja aidata publitseerida kus vaja). (nagu mul oleks aega, nagu ka tal endal)
Häda on siin aga selles et nende asjade mustvalgel populariseerimine oleks sama ketserlik kui Marxi kapitali propageerimine - st. KOGU (monetaar ja -finants-) süsteem (kõikide huvid alates rent-seeker' itest kuni kõige alumise taseme poliitikuteni välja) tuginevad just sellistel eeldustel millel praktikaga hakkab seos järjest rohkem kaduma.
Praegu on "igavese kasvu" eelduste debunkimine veel vaid A. Barnhardti ja C. Martensoni tasemel peam. juutuubis, loodetavasti järgmise - the mother of all recessions - ajal või tagajärjel kirjutatakse need õkonoomiksid siiski ringi - kuna maakera rahvastiku juurdekasv on järjest kahanenud (suurim oli 1980 ja nt Pinochet tegi meie kõigi armastatud II samba 1982 a. esimesena just Tshiilis - puhas kokkusattumus, ma arvan - eriti rent-seekeri mätta otsast vaadates :twisted: ). Õnneks pensionide teema on igati meinstriim praeguseks.

Lihtne näide, oletame et raha väärtus on deflatsiooniline ja et meil on piisav summa hinge taga - kas meil on siis võimalik nälgida seni kuni toit muutub "taskukohaseks" ? Siit edasi - kui inimeste (st laenuvõtjate) arv on konstantne või kahaneb - kas siis on suuremad eeldused raha inflatsiooniks (kuna KREDIIDIraha saab juurde trükkida vaid siis kui KEEGI võtab laenu) või deflatsiooniks?

Seni kuni üldises jaotuses veel midagi kinni kiilunud ei ole seni saab neid sisutuid BS-bilansse rahulikult edasi trükkida ilma suurema kärata. Siinkohal on väga paslik mõtiskleda ka teemadel misasi on näiteks "default", misasi "orderly default" ja misasi "inorderly default", ja millisd institutsioonid neid mõisteid sisustavad (nagu juristidel on kombeks väljenduda). Need seonduvad kõige otsesemalt erinevate kinnikiilumistega.
pop
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 24 Sep 2018 01:54


ma ei te sellest ise midagi (ja ei saagi teada, kuna pole saanud seda õppida)
Väga vana anatoomiline teadmine on uitnärv ja lülisamba läheduses olevad närviganglionid, mis on ühendatud siseorganitega. Kui see on aga midagi uut, siis on ekstra huvitav. See võib ka tähendada, et osad neurodegeneratiivsed haigused võivad olla tekkinud seda närviteed pidi liikuvast viirusest või prioonist või võõrvalgust, mis soole seinast läbi läheb (vt. ka hullu lehma tõbi). See on muidugi habras spekulatsioon, kuid selle mehhansmi äratõestamine ehk avaks uued teed nende haiguste ärahoidmiseks või raviks.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 24 Sep 2018 02:04

pop wrote:Praegu on "igavese kasvu" eelduste debunkimine veel vaid A. Barnhardti ja C. Martensoni tasemel peam. juutuubis, ...

Martensen et al. probleem on see, et nad hakkasid sellest rääkima "liiga vara" ning nende jüngrid on sellest jutust väsinud, oponendid aga parastavad, et pole midagi tulnud.
Mina ise mõtlen, et igasuguse "likvideeritud likviidsuse" *saab rahaga täis trükkida, kui seda vaid **tahetakse. (sellega muidugi kaasneb usalduse kaotus raha vastu, aga see muudabki raharinglust kiiremaks ja see ei tohiks olla trükkalitele probleem, kuna nemad puutuvad seda raha esimesena). Seega ma ei pea kriisi aluseks likviidsuse kadumist, pigem ikka likviidsuse suurendamisel tekkivat usalduskriisi ja üleüldist hinnatõusu, kui trükkalid liiga hoogu lähevad. Paranda minu seisukohta, palun!

------
*kui krediidirahaga ei saa, siis kasutatakse vana head raha definitsiooni Vana Rooma aegadest või luuakse seaduslik "uus" paralleelsüsteem, näiteks mingi ...koin pannakse käima ja kõik on häppid mõnda aega. Majandusmehed muidugi vangutaks pead, kuid rahvale see meeldiks, pealegi ju moodne ka.
**trükkimisega viivitamine on ka huvitav moodus rikastumiseks, sest kõik innukalt haaravad värskeid rahatähti (s.t. vahetavad värsked rahatähed vara vastu). Teatud hetkel muidugi siis jälle hakatakse vara järele haarama. Praegu on pigem see vara haaramise faas. :roll:
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 24 Sep 2018 02:34

Tänane muusikaline vahepala. "teeäär-voor-voori-voor" :P ("See on meie kevad sellel kevadel")
https://www.youtube.com/watch?v=rkTVStzKfR8

kuulsin täna seda lugu raadiost, kui Norrasse sõitsin
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 24 Sep 2018 09:01

Krt, jälle saime petta. BPA vabad astjad sisaldavad BPS-i, mis võib samuti olla kahjulik. :HEAD
https://novaator.err.ee/863704/plasti-l ... stab-hiiri

Mul on ühe joogipudeli peal suurelt kirjas, et ei sisalda BPA-d.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby projekteerija » 24 Sep 2018 12:36

td wrote:Krt, jälle saime petta. BPA vabad astjad sisaldavad BPS-i, mis võib samuti olla kahjulik. :HEAD
https://novaator.err.ee/863704/plasti-l ... stab-hiiri

Mul on ühe joogipudeli peal suurelt kirjas, et ei sisalda BPA-d.

Ega siin miski muu aita, kui klaas ja keraamiliste pudelite juurde tagasi. Muuseas selliseid klaasist jms. pudeleid, toidukarpe jms. om pea igast poest erineva hinnaga saada. On raskemad kuid purunemise suhtes igasuguste vutlaritega ümbritsetavad e. pole põhjust igasuguse testimata kraamiga omal ja pereliikmete nahal inimkatseid teha. Samas...miljardid tonnid (70-90% toodetust) viimase 70 aasta jooksul toodetud plastist on siiski kusagil peidus ehk silma alt ära ja kogu meie toit jms. pidevalt filtreeritakse (ntx. veekogudes mikro ja nanoprügi ...e. plastiprügifiltri) läbi selle kraami. :(
projekteerija
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 24 Sep 2018 14:29

Kui ma õigesti asjast aru sain, siis iga alumiiniumpurgi sisepinnal on ka õhuke plastikiht, mis sisaldab BPA-d. Keraamika sees on ka kahjulikud ained. Klaas ilmselt kõige parem, aga pagana keeruline on klaasist joogipudelit enda läheduses hoida.
Konkreetne mitte-BPA joogipudel on spetsiaalne pudel, mis tuleb kaasa gaseeritud vee valmistamise massinaga, s.t muuga asendada ei saa (kui väga eksootilisi lahendusi nagu puidust treimine või klaasipuhumine mitte arvestada).
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 24 Sep 2018 14:54

td wrote:Kui ma õigesti asjast aru sain, siis iga alumiiniumpurgi sisepinnal on ka õhuke plastikiht, mis sisaldab BPA-d. Keraamika sees on ka kahjulikud ained. Klaas ilmselt kõige parem, aga pagana keeruline on klaasist joogipudelit enda läheduses hoida.
Konkreetne mitte-BPA joogipudel on spetsiaalne pudel, mis tuleb kaasa gaseeritud vee valmistamise massinaga, s.t muuga asendada ei saa (kui väga eksootilisi lahendusi nagu puidust treimine või klaasipuhumine mitte arvestada).


Klaastaara oleks kõige ohutum meie tervisele ja ka loodusele ! miks seda ei kasutata on mugavus. Enam ei taheta ju juua "taaskasutatud" pudelitest, samuti klaasi ümbertöötlemine kallim.

Kõik plekkpurgid on seest lakikihiga üle tehtud, sõna lakk ja vedelik ei kõla ka minule just "erilise" terviseampsuna. Ma ei tea selle laki täpset koostist, aga see peab olema päris "kange" kraam, et normaalselt alumiiniumplekil püsida.
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby projekteerija » 24 Sep 2018 17:42

spl wrote:
td wrote:Kui ma õigesti asjast aru sain, siis iga alumiiniumpurgi sisepinnal on ka õhuke plastikiht, mis sisaldab BPA-d. Keraamika sees on ka kahjulikud ained. Klaas ilmselt kõige parem, aga pagana keeruline on klaasist joogipudelit enda läheduses hoida.
Konkreetne mitte-BPA joogipudel on spetsiaalne pudel, mis tuleb kaasa gaseeritud vee valmistamise massinaga, s.t muuga asendada ei saa (kui väga eksootilisi lahendusi nagu puidust treimine või klaasipuhumine mitte arvestada).


Klaastaara oleks kõige ohutum meie tervisele ja ka loodusele ! miks seda ei kasutata on mugavus. Enam ei taheta ju juua "taaskasutatud" pudelitest, samuti klaasi ümbertöötlemine kallim.

Kõik plekkpurgid on seest lakikihiga üle tehtud, sõna lakk ja vedelik ei kõla ka minule just "erilise" terviseampsuna. Ma ei tea selle laki täpset koostist, aga see peab olema päris "kange" kraam, et normaalselt alumiiniumplekil püsida.

Alumiinium ilma lakita oleks veel kahjulikum. Aga eks see lakk rohkem saatana asendamine peltsebuliga. Ning ka plekist konservpurgid on valdavalt migite katete ja vuugitäidetega jms. ning kipuvad olema samuti kahjulikud. Erit osade konservide puhul nis iseenesest on agressiivsemad.
projekteerija
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 24 Sep 2018 18:58

to projekteerija,

seda ma tean, sest paljud happelised joogid reageeriksid alumiiniumiga ning purgis tekiks põnevaid "kooslusi". Aga samas meil puudub igasugune teave, selle laki mõjule meie tervisele, sest mingi koguse me joome ka seda sisse.
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 24 Sep 2018 20:18

Jeerum, poliitikud ikka nii mandunud. Lubadused jälle sellised, millel reaalselt pole katet. Üritatakse ikka pensionäre meelitada pensionitõusudega, mulle kui eraettevõtjale pole poliitikutel midagi. Hanso ütles õigesti, et poliitika pole tema jaoks, sisuliselt enne valimisi algab ilge rabelemine, et saaks ikka valituks. Siis rapsitakse ja näidatakse mis tegijad ollakse, kui koht käes, siis kõik unustavad ära, mida pidid tegelema. Istuvad mugavalt ära 4 aastat, siis jälle rabelema, et ikka koht säiliks.

See mingi 200 partei on täiesti mõttetu nähtus, ala täna soovitus, et suurettevõtjatele, kes nö valitud eliitettevõtteks, hakkaks riik mingeid toetusi veel maksma. Seltsimees ühest firmast, kes seal 200 sees niigi "saanud" IT hangete tõttu meeletu kasumid, selle riiki lüpstes, vahest aitab.

Igasugused toetused tuleks üldse ära kaotada, EAS suutis juba piisavalt teha, kuidas ausa konkurentsi ära solkis.

Kategooria oli siis selline: vaesed toetavad Keskerakonda, rikkad Reformi.

---

Seekord jääb mul vist valimata, keda ma valin, hall sisutu mass. Pole säravaid tähti.
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 24 Sep 2018 20:39

Huvitav olukord, teen siin hobikorras erinevaid koduautomaatika lahendusi ja järjest enam avastan, et paljud mooduleid ja asju pole mõtet enam Hiinast tellidagi, sest nad kalliks muutunud. Ning koos saatmiskuluga täiesti mõttetu teema. Kas kaubandussõja tulemus, Hiina palgakasv või transport meie piirkonda lihtsalt mõttetult kallis ?

Alles eile tellisin tuttavale siinusinverteri, krt Saksamaalt tellida oli odavam, kui Hiinast. Eks ta sama Hiina asi, aga Saksamaa kaudu tuli tunduvalt odavam ;) Kergelt segaduses.
Variant ehk see, et sakslased ostavad nii suure koguse, nad saavad sealt palju paremat hinda - see ka üks variant.
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby projekteerija » 24 Sep 2018 22:38

;)
spl wrote:Huvitav olukord, teen siin hobikorras erinevaid koduautomaatika lahendusi ja järjest enam avastan, et paljud mooduleid ja asju pole mõtet enam Hiinast tellidagi, sest nad kalliks muutunud. Ning koos saatmiskuluga täiesti mõttetu teema. Kas kaubandussõja tulemus, Hiina palgakasv või transport meie piirkonda lihtsalt mõttetult kallis ?

Alles eile tellisin tuttavale siinusinverteri, krt Saksamaalt tellida oli odavam, kui Hiinast. Eks ta sama Hiina asi, aga Saksamaa kaudu tuli tunduvalt odavam ;) Kergelt segaduses.
Variant ehk see, et sakslased ostavad nii suure koguse, nad saavad sealt palju paremat hinda - see ka üks variant.

;) Keegi peab see loll ju olema, kelle pealt kasum tuleb.
Ajavad samad või analoogsed skeemid närvi. UK-st tellida odavam kui Hiinast või SM-lt. Ühe mulle huvi pakkunud päikesepaneeliga õuevalgusti puhul esines lausa mitmekordne hinnavahe. Siia aga otse ei tule. Ei jäägi midagi muud üle kui UK-s elavate sõprade kaudu tellida. Diskrimineerimist on mitmesugust. Ka paljude Euroopa tootjategi jaoks ei asu me millegipärast EL-s. :( Ning võib juhtua, et soome sõprade kaudu saab tublisti parema hinnaga kui Poola või Läti sõprade või ettevõtte kaudu.
Mõnedel juhtudel on süüdi ka meie vähene koostöötahe. Ntx. päikesepaneele jms. kaasnevat ostavad soomlased sageli kollektiivselt. Ning mingis piirkonnas siis kogutakse soovitav kogus ühiselt. Aega sedasi kulub ehk vähe rohkem ja asjaajamist on aga arvestatatavate kaubanduslike kogustega saadaksegi soovitud hinnatase.
projekteerija
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby projekteerija » 24 Sep 2018 23:50

Kaubanduses ja kaubanduspindadel toimuv on minu jaoks üha suurem müsteerium. Kuidagi ei saa aru enam, kuidas see värk veel toimida saab. Minu jaoks on igasugused koogilised seletused ammu otsa saanud. Poode, turgusid, kaubanduskeskusi, laatasid, poekesi üha lisandub ning lisaks olemasolevad üha laienevad. Lisaks ju ka üha suuremat osa saavutab e-kaubandus. Iga suurema poe juurde on tekkinud pakiautomaatide read ja ka külapoekeste kõrvallt jms. leiab mõne. Ning täiendavalt terved kaubagrupid liiguvad ka piiri taha (1/3 alkoholist juba Lätis) ja Eestlased ka muidu üha rohkem reisivad ja ostavad piiri tagant.
Muidugi sisuturundajad segavad vett oma nägemustega veel lisaks.
http://arileht.delfi.ee/news/uudised/is ... d=83762677
No nüüd on pakiautomaat (eesti oma asi) lisaks ringivuravale pakiautomaadile (samuti veel eesti asi) ka postkasti asemele hoovivärava juurde või lausa treppikotta vms. kolimas.
https://cleveron.eu/news/cleveron-launc ... in-estonia
Kellegil peab lähiajal väga kitsaks minema ...
projekteerija
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 25 Sep 2018 02:38

projekteerija wrote: UK-st tellida odavam kui Hiinast või SM-lt. Ühe mulle huvi pakkunud päikesepaneeliga õuevalgusti puhul esines lausa mitmekordne hinnavahe. Siia aga otse ei tule.

Olen Rootsis trehvanud netipoode, mis sisuliselt müüvad ebay kaupa (seda asjalikuma otsa oma). Ehk siis - kui tõesti väljamaal odav on ja Eestisse ei tarni, võiks mõelda Eesti veebipoe püstipanemisele, kus sõber väljamaalt postitab asjakese Eestisse kohale.
Aga .... garantii ja kaubatagastus on probleem. Nii jääbki üle paluda sõpru väljamaalt, kui neid juhtumisi on (ja loobuda garantiist jms.-st)

Aga järsku on hoopis nii, et Euroopa poodides on veel kaup vana hinnaga, Hiinas tulevatesse asjadesse on juba sisse arvestatud tollisõjast tingitud kallinemine?
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 25 Sep 2018 03:07

USA-s kerib piget huvitav vaatemäng. Ühelt poolt liberaalsed endised peoloomad, kes aktiivse sugulise käitumisega vanuses väidavad end olevat ahistatud Ülemkohtu juhatajaks kandideeriva vabariiklase poolt. Teiselt poolt see kandidaat, kes küllaltki kategooriliselt eitab neid süüdistusi.
https://www.zerohedge.com/news/2018-09- ... g-anywhere

Ma arvan, et enamusel meestel on ette näidata mõni noorpõlve pidu, kus asi läks natuke käest ära. See, kui mees saab väita päris kindlalt, et pole kunagi kedagi ahistanud, on väga harv. (ja ju seepärast ongi teistest parem kandidaat selllle kohale.) Aga jääb muidugi väike kahtlus, et "I did not have S E X U A L relations with T H A T woman"

Ma vaimusilmas kujutan ette küll sellist ujedat noormeest, kes sellistel pidudel ei käinud ja kõike süstemaatiliselt oma kalendrisse märkis ja paljude tütarlastega lihtsalt selline tore kaaslane oli. S.t. ma usun, et sellist räiget pidupanemist polnud. Aga eks mõni armuseiklus ikka kuskil võis olla (musitada püüdmine vastu tahtmist, kehakumeruste arglik kompamine vms.), mida 40 aastat hiljem kujunenud metoo standardi järgi võib pidada lause vägivaldseks. Seega,suht kerge on väita, et pole sellistel pidudel käinud, kuid väga raske on väita, et pole kunagi olnud vähimatki ahistamismomenti. Ootame-vaatame, varusin juba popcorni, sest väga huvitav vaatemäng psühholoogiliselt ja intriigi ülesehituselt. Kas aus kohtunikuhärra suudab jääda üdini ausaks ja anda väärilise vastulöögi?

Mina tema naise asmel aga käiksin lauale ohvri ja õrna kannataja kaardi, s.t. esineks karmi avaldusega need valesüüdistajad kohtu alla anda ning nad oma pere ja laste kannatuste eest rahalist kompensatsiooni maksma panna. (eeldusel, et oma mehega on kõik sotid ausalt selgeks räägitud ja kuskilt midagi päriselt juhtunut välja ujumas ei ole). Sellest oleks tema mehele isegi rohkem abi kui mehe avalikust kinnitusest, et midagi sellist pole juhtunud.

Loo moraal aga võiks olla selline klassikaline ja universaalne: ära mine sellisesse kohta, kus võib tekkida pahandusi. Ja veel üks sõnum: väikestest seikadest võivad saada olulised takistused sinu edasises karjääris - seega minimeeri selliste seikade tekkimise võimalusi ja hoidu situatsioonidest, kus need võivad tekkida. Kõige selle tõttu ongi täna MGTOW ainuke võimalik elustiil meestele, kes tahavad teha kõrgelennulist karjääri ning peavad konkureerima teistega ametikohtade pärast.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 25 Sep 2018 09:51

Päevalehega/Delfiga (ja nende rahastajatega) on nüüd kõik selge
http://epl.delfi.ee/news/arvamus/juhtki ... d=83769517

(antud postituses ei võta ma seisukohta, lihtsalt konstateerin fakti)
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby h » 25 Sep 2018 10:59

Järjekordne kunstnik, kes langenud metoo süüdistuste alla. On jah kuulus ja esinenud Veneetsia biennaalil mitu korda.
Panen siia lingi, et dokumenteerida:

Jan Fabre Is Renowned for Pushing Boundaries. Did He Go Too Far With His Dancers?
https://www.nytimes.com/2018/09/23/arts ... &smtyp=cur

Kui seda artiklit lugeda, siis on küll ahistamine.

Üldiselt on kunstnikke suht vähe, keda ahistamises süüdistatakse. Hämmastav jah. Chuck Close, fotorealistliku suuna maailmakuulsus maalikunstis, praegu ratastoolis ja vana. Nüüd lood sellised, et jäi muuseuminäitusest ilma -- karistuseks selle eest, et noorpõlves ahistas.

Enamasti kaevatakse ikka rikaste kunstnike peale, sealt võimalik kompensatsiooni saada, nagu see Fabre juhtum.
Ses mõttes on arhitekte ka samas süüdistatud, mnjah.
h
 
Posts: 1801
Joined: 26 Dec 2013 12:20

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby h » 25 Sep 2018 11:09

td wrote:Päevalehega/Delfiga (ja nende rahastajatega) on nüüd kõik selge
http://epl.delfi.ee/news/arvamus/juhtki ... d=83769517

(antud postituses ei võta ma seisukohta, lihtsalt konstateerin fakti)


Kommentaariks paavstile ja EPL artiklile lihtsalt võrratu eneseabiraamatu pealkiri:
Attachments
eneseabi 01.jpg
eneseabi 01.jpg (110.06 KiB) Viewed 11003 times
h
 
Posts: 1801
Joined: 26 Dec 2013 12:20

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby projekteerija » 25 Sep 2018 11:29

h wrote:Järjekordne kunstnik, kes langenud metoo süüdistuste alla. On jah kuulus ja esinenud Veneetsia biennaalil mitu korda.
Panen siia lingi, et dokumenteerida:

Jan Fabre Is Renowned for Pushing Boundaries. Did He Go Too Far With His Dancers?
https://www.nytimes.com/2018/09/23/arts ... &smtyp=cur

Kui seda artiklit lugeda, siis on küll ahistamine.

Üldiselt on kunstnikke suht vähe, keda ahistamises süüdistatakse. Hämmastav jah. Chuck Close, fotorealistliku suuna maailmakuulsus maalikunstis, praegu ratastoolis ja vana. Nüüd lood sellised, et jäi muuseuminäitusest ilma -- karistuseks selle eest, et noorpõlves ahistas.

Enamasti kaevatakse ikka rikaste kunstnike peale, sealt võimalik kompensatsiooni saada, nagu see Fabre juhtum.
Ses mõttes on arhitekte ka samas süüdistatud, mnjah.

;) Enamus kunstnike saavad kuulsaks ja nende tööd muutunud väärtuslikeks pärast surma ning sedagi alles pärast seda, kui valdav osa töödest kunstikaupmeeste jms. kontrolli all. Siis on keeruline ja lootusetult hilja mingite süüdistustega välja tulla. Isegi pärijatelt pole kunstniku puhul enamasti midagi välja pigistada :HEAD
projekteerija
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby h » 25 Sep 2018 11:40

No tagantjärgi saab kunstnikke kunstiajalukku kirjutada kui ahistajaid. Sõltub, mis meelt on uurija, kui ikka tõsine feminist...
h
 
Posts: 1801
Joined: 26 Dec 2013 12:20

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby pop » 25 Sep 2018 12:02

spl wrote:/.../Seekord jääb mul vist valimata, keda ma valin, hall sisutu mass. Pole säravaid tähti.

Alati on võimalus anda nn. "protestihääl" :twisted:
pop
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 25 Sep 2018 12:10

h wrote:Panen siia lingi, et dokumenteerida:
https://www.nytimes.com/2018/09/23/arts ... &smtyp=cur
Kui seda artiklit lugeda, siis on küll ahistamine.

Jah, on küll.
---

Mina omalt poolt jätan siia uudise sellest, et Apple püüab toota meelelahutust, kus puudub vägivald, poliitika ja seks.
https://tehnika.postimees.ee/6413348/ap ... -poliitika

See on jah jama, kui äriettevõte hakkab tegelema poliitikaga. Kuidas aga ilma vägivalla ja seksita müüa massimeelelahutust, vaat seda ma ei tea. Keskmine tarbija soovib ikka närve kõditavat sisu (kuidas lõvi gaselli püüab, haikala teeb amps, mõrvar akna taga luurab ning kenad mehed ja naised filmides armastust mängivad). Mis siis üle jääb - kuiv kunst ja teadus?
---
h wrote:Kommentaariks paavstile ja EPL artiklile lihtsalt võrratu eneseabiraamatu pealkiri: /.../


Braavo!
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 25 Sep 2018 12:33

spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 25 Sep 2018 12:51


Laenujääk kasvas, aga hoiused veel rohkem. Kas võib väita, et osad laenavad ja osad samal ajal säästavad? (kriisi tulekul ühed kaotavad, teised võidavad ehk lollidelt võetakse raha vähemaks nagu ikka)

---
Rootsis võeti rahvuslaste abil vasakpoolne valitsus maha, ag apole ette näha, et mingi uus koalitsioon saaks tekkida. Niisiis, algas ilma valitsuseta periood (ehk sisuliselt status quo, kuna uut valitsust pole asemele panna)
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 25 Sep 2018 12:55

to td,

palju see pangas tagatud summa oli, vist 100 000 euri max.
Ehk pangas otseselt enam lihtsalt raha ei kaota (inflatsioon sööb vaid). Samas investeerides hetkel meie kinnisvarasse, ma ei tea, see ikka nii "risky business" juba. See seebimull suurem, kui eelmine buum.

Vahel on hea, et pole kunagi niipalju raha, et peaks muretsema selle kaotamise pärast :P


Tegelt päris huvitav olukord: Eestis kv mull, aktsiaturgudel ka omamoodi mull (rahatrükk jne), siis veel DotNet mull vol 2 (vaatan ikka milliseid rahanr pastakast välja imestakse) :) Milline neist esimesena plaksuga katki läheb.
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 25 Sep 2018 13:23

spl wrote:to td,
palju see pangas tagatud summa oli, vist 100 000 euri max.

Riigi poolt tagatud summa tähendab seda, et see tuleb maksumaksja teisest taskust (rahatrüki, riigilaenu või riigivarade müügi kaudu).
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 25 Sep 2018 14:20

Nonäedsa, Tartus käis kohal lausa vastav teadlane, kes soole-aju närviühendusi uurib:
https://novaator.err.ee/863825/aju-ja-s ... ni-arvatud

Tõotab tulla huvitav uurimissuund. Artiklist saime teada ka, et see kanal oskab soolest ära tunda suhkrut ja kasutab närviimpulsi juhtimiseks glutamaati (nn. maitsetugevdaja, tavaline neuromediaator ajukoes, samas ka väljakurnav närvimürk närvirakule) ning see kanal sisaldab palju serotoniini
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby pop » 25 Sep 2018 16:40

td wrote:
spl wrote:to td,
palju see pangas tagatud summa oli, vist 100 000 euri max.

Riigi poolt tagatud summa tähendab seda, et see tuleb maksumaksja teisest taskust (rahatrüki, riigilaenu või riigivarade müügi kaudu).

.... ja vaatame nüüd taustaks seda faili, lk 14, ja mõtsikleme säästude hulga üle mõnes pangas võrrelduna äsjaloetuga
(ma saan väga hästi aru et kindlustuspreemia ei pea võrduma kindlustussummaga, aga mingi riskiproportsiooni saab siit kätte, peab hoiuste tagamiste seadusest vaatama kas mingi riiklik garantii kah lisandub või pigem ehk mitte).
pop
 

PreviousNext

Return to Kinnisvarast / Majandusest

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 114 guests