Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Kui oled näinud kusagil "põõsas" Eesti Nokiat vedelemas
anna meile teada, ehk suudame mõtet edasi arendada...

Juhul, kui nägid korterit, mille hinnas tavapärasest vähem nulle...
või ehitamisel kasutati zelatiini.. sosista meile ka.


Kõik head vestlused teretulnud !
Forum rules
Üldiselt, siin kirjutades austa häid tavasid, ära sõima...ole lihtsalt inimene...rohkem palveid pole

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby projekteerija » 21 Oct 2018 19:16

td wrote:
td wrote:hmm, pop'i ennustus võib hakata täituma, kui FED tõesti midagi ette ei võta: :!:
https://www.zerohedge.com/news/2018-10- ... ig-problem

Ja sellisel juhul on tegemist kuritahtlikkusega. Ma ei usu, et FED ei saa aru, miks likviidsus võib kokku kuivata. Aeg külvata, aeg lõigata, aeg (likviidsust) laiali jagada, aeg kokku korjata. Saame ilusa deflatsiooni ehk mäng kordub jälle - börs langusse ja hiljem FED-i käteplaksu peale jälle põhjast üles (kui asjaosalised on end varadest täis imenud)


Püüan varasema ja hilisema loetu põhjal mingi pildi kokku panna.

1. FED tõstab intressi, raha sisselaenamine firmadele ja valitsusele kallineb, vaja leida raha mujalt; kuna 1 $ sularaha kohta olla mitu $ võlga (suhe 1:20 olen kohanud isegi end lugemas), siis USA-l endal seda raha pole. Kuna dollar on suures osas maailmavaluuta, siis ka maailmaturgudel tekkib dollari defitsiit
2. USA on ostnud dollarite eest väljamaalt palju kaupa küll, aga need dollarid on tulnud võlakirjade ja pangadeposiitidena tagasi USA-sse, et saada uuesti välja laenatud - s.t. väljamaa kaupmeestel ja tootjatel sisuliselt pole dollareid, ka nende raha on kinni USA-s ja nad ei saa aidata dollaridefitsiiti leevendada.
3. USA ise vajab pidevalt dollarite pealevoolu, et teenindada vanu võlgu ja fractional reserve abi kasutades tekitada pankades uusi laene vanade laenude tagasi maksmiseks. Aga dollareid ei jätku ja laenata enam ka ei julgeta.
4. Dollarite defitsiidi tingimustes ülejäänud valuutade kurss kukub dollari suhtes. Selle kompenseerimiseks peavad ka teised keskpangad laenuintressi tõstma. Selle tulemusena tekib ka rahvusvaluutade defitsiit (vt. analoogia punktiga 1 ehk ringlevat raha on vähem kui laenude teenidamiseks vajatavat raha). Teine alternatiiv oleks müüa dollareid ja osta vabaturult oma koduvaluutat, aga dollarid on ju USA laenuasutustes ja võlakirjades, seega raha on kinni sügavas kaevus, kust teda kätte ei saa.
5. Üldine deflatsioon ja varade odavnemine valuutade suhtes. Keskpankadele lähedal seisvad inimesed teevad odavaid sisseoste, firmad pankrotistuvad, inimesed jäävad töötuks.
6. FED "tuleb inimeste soovidele ja hädadele vastu" ja rakendab jälle nullintressipoliitika (mida oleks pidanud tegem juba palju varem, kuid viivitas sellega). Inflatsioon läheb uuele ringile.

Praktiline järeldus eelloetust võiks olla: vahetage oma vara paberdollariteks - seni, kuni FED intresse ei langeta, peaks dollari kurss tõusma.
Aga krt seda teab, mina mingeid soovitusi küll teistele siin jagada ei julge. Plaanin ise minna vastu 1/3 väärismetallides, 1/3 sulas, 1/3 aktsiates erinevates riikides (USA, Kanada, Norra, Rootsi, startupid ja dividendiaktsiad). Julgemad võivad ju kaubelda dollari tõusu ja bõrsilanguste peale, aga minu jaoks on see monkey business, ära proovitud ja ka (natuke) kõrvetatud saadud.


Hetkel FED-il paar lisamuret. Mitmed olulised tehnoloogiad on oma rakendumise seisukohalt ohtlikus faasis (AI, robotiseeritud transport, hyperloop, printimine...). Raha valel hetkel kalliks keeramisega võid oma positsiooni majanduses ja tulevikurahanduse - majanduspositsiooni seisukohast pekki keerata. Lisaks on eelmise 2007 paiku toimunud jamade ajast erinevalt liiga paljudes valdkondades jäme ots käest libisenud.
projekteerija
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby rr009 » 22 Oct 2018 00:15

FED saab ise hakkab, kui sõbrad alt ära ei hüppa. Uute väärtuste loomine, olgu mis pask see tahes o ja selle monetariseerimine on täna siiski suht kõrgel tasemel. Deflatsiooni tegelikult ma usun, igasugused toiduained on tegelikult räigelt alahinnatud aktisturuga võrreldes. Kohvi ja suhkru suutsid need Chicago värdjad isegi alla omahinna 2-3 kuuks tampida, aga täna on need hinnad taastunud ja see näitab, et keegi on saanud väga suure laksu sisse. Sisuliselt tähendab see seda, et võim pole enam endine. Selliseid märke kogenematu silmaga ei märka, aga sisuliselt on tegemist ühe suurema muutusega viimasel ajal. Selgeid märke jõudude ümber kujunemisest veel pole, kuid tunda on et vana võrgu kärisemise oht on märkimisväärne. Võlad muidugi trükitakse täis, see on alaline põhimõte olnud ja tunduvalt suurem põhimõte kui need mida igapäevaselt nämmutatakse. Saudide taganemine, Ukraina kukkumine või Hiina suurem sisuline muutus võik selgeks märgiks olla, et disko läheb lahti ja tuleb suurem ümberhindamiste laine, aga eks näeb...
rr009
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 22 Oct 2018 13:18

Fondide halduritele kullaauk, tavainimestele ei jää sinna ....essugit. Teise pensionifondi pealesurumine on riigi poolt lausa kuritegelik käitumine :!:

Pensioniraha sulab: karm statistika näitab Eesti pensionifondide kurba seisu
http://arileht.delfi.ee/news/uudised/pensioniraha-sulab-karm-statistika-naitab-eesti-pensionifondide-kurba-seisu?id=84079996
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 22 Oct 2018 23:55

Eestis juhtus mõni aeg tagasi tõsine tragöödia, kus lapsed said surma. Põhjus vingugaas, võtsin siis ma ette meie firmad, kes müüvad vingugaasiandureid. Tuntud tuleohutusega tegelevad poes see ca 50 euri ! Ülla ülla, ostsin samad asjad Inglismaalt 25 euri tükk ning võib arvestada, et ka seal juurdehindlus ju sees. Mulle ei mahu pähe, kas meie kaupmeeste ahnusel ka mingeid piire on, õnneks e-poed võimaldavad hääletada nö "jalgadega". Aga juurdehindlused on sellised, et ma aina rohkem ahhetan.
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 23 Oct 2018 01:15

Rootsis hakkavad vingugaasi-alarmi hinnad 200 SEK (20 EUR) juurest
Sarnast mudelit kohtab ka K-Rautas hinnaga 17 EUR
https://www.k-rauta.ee/p/vingugaasiandu ... searchnode

Huvitav oleks lugeda turvakaupade müügiga tegeleva poe argumente, miks see odav halvem on kui nende kallis. Muide, vingugaasiandur võiks olla isegi köögis, kui seal on vaid elektripliit - ka söestunud toit võib oll vingugaasi allikaks.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23


Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 23 Oct 2018 08:23

Vaat siis ....
Eraomandi vastu võidelnud Marx'i haud on eravaldus, eraomandi pooldaja Smith'i haud aga ühisomand.
https://www.zerohedge.com/news/2018-10- ... ture-clash
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 23 Oct 2018 15:52

Tegemist on tehingute vahendajaga, mitte eksperdiga. See, mida ta kommenteerida saaks, on ostjate ja müüjate emotsioonid (kui agaralt langetatakse hindu või kui agaralt hüpatakse tõusvale hinnale järele)
http://arileht.delfi.ee/news/uudised/ek ... d=84089752

Tegelt päris põnev, kas tipuni on 1, 2 või 3 aastat. Palju oleneb ka keskpankadest. Kui intressid tõusevad, siis paraku laenusid ei jõuta teenindada ja tekkib ülepakkumine - nii ostmata kui ka juba ostetud kinnisvara näol.

Ilus punane päev täna börsidel. Tuleb istuda käed põlvede all ja mitte tormata ostma. Kes saabuva rongi eest münte korjata tahab, võib muidugi tegeleda kauplemisega. Aga krt seda teab, kas negatiivseid emotsioone jätkub 1... 2 päevaks või pikemaks perioodiks.

Njah, oleks pidanud Targovaxi +8% pealt maha müüma, tänaseks on sellest saanud -18%. Endiselt arvan, et perspektiivikas idee ja hea firmajuht, talle võib tulla rikas kosilane. Plaanis altpoolt aktsiaid juurde osta.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 23 Oct 2018 18:16

Buum hakkab läbi saama: kiirustage unetud, ostke ülehinnatud kinnisvara :twisted: Kohe tulevad meelde need Viimsi "tihedalt grupeeritud alajaamad", osad kutsuvad neid paarismajadeks 8-)

Eesti Pank: eluasemelaenusid on võetud varasemast vähem. Kas nõudlus hakkab tõesti vähenema?
http://arileht.delfi.ee/news/uudised/eesti-pank-eluasemelaenusid-on-voetud-varasemast-vahem-kas-noudlus-hakkab-toesti-vahenema?id=84091498
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 23 Oct 2018 18:18

hh wrote:uus 5G WIFI -- väidetavalt väga ohtlik

https://www.disclose.tv/new-5g-wifi-com ... AAuWCmkD2w


Kõik sõltub, kus saatjaantenn on. Siin ongi see probleem, et telekomi firmal valida, kas panna ilgelt palju nõrga võimsusega tugijaamu. Ehk üldkiirgus oleks väiksem ja kulu oleks neil ulmeline, sest nad peaksid leidma objekte , kuhu neid panna ja renti maksma antennide eest. Või panema vähem ja väga võimsad. 5G kõrgema sagedusega, ta ei kipu eriti hästi nurga taha levima.
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 23 Oct 2018 19:42

siin on analüüsitud laenudega seonduvaid trende Eestis
https://www.err.ee/871332/keskpank-elua ... aha-votmas
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 23 Oct 2018 23:41

sündivus USA-s on languses, kõige halvem on asi suurlinnades, kõige parem maapiirkonnas
https://www.dailymail.co.uk/health/arti ... egion.html

kas Mouse Utopia või meeste ebakindlus või naiste pereväline eneseteostus?
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 23 Oct 2018 23:55

Mis saab, kui vahelduvvoolu-magnetvälja panna metallitükk, mis pöörisvoolude tõttu hakkab hõõguma ja siis ära sulab? Missuguse kuju ta võiks võtta?
https://youtu.be/8i2OVqWo9s0?t=85

Siinkohal on huvitav meelde tuletada ka seda, et teatud temperatuuri juures magnet enam ei ole magnet, seega tegemist on puhtalt elektromagnetilise, mitte magnetilise nähtusega.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 24 Oct 2018 00:14

... but that's OK, we still have more tables.

Ehk video sellest, mida endast kujutab metall nimega tseesium.
https://www.youtube.com/watch?v=ytxx95g-kiA
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 24 Oct 2018 00:31

Never put people on a pedestal, when you do they're always looking down on you.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 24 Oct 2018 10:41

Postimees peab sündmust nii tähtsaks, et teeb otseblogi
https://maailm.postimees.ee/6430198/sau ... ale-naasma?

Aga kas keegi on uurinud üleüldse selle ajakirjaniku tausta?
https://youtu.be/d5cJUW-D0EE?t=123

hr. Minnikul on kodutöö paremini tehtud
https://arvamus.postimees.ee/6436277/ta ... konkurents

----
:lol:
https://arvamus.postimees.ee/6436687/pa ... sed-lohnad
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 24 Oct 2018 12:50

Pole küll kontsertsaalis, aga tõuseb püsti ja teen aplausi Eesti Kontserdile, see Jänes üritas sahkerdada, et saada maksimaalne papp riigikogust ja siis astuda uuele kohale. Aga ups, mõtles et ongi nii, et kui sulle öeldakse kuupäev, mis kuupäevast sa tööle pead asuma, aga sa ütled ei ma tulen kaks kuud hiljem. Siis teed näo, et oi oi, kus mulle tehti liiga. Ahnus sai karistatud, mingi õiglus siiski olemas !!!

Eesti Kontsert ei sõlmi Laine Randjärvega lepingut
https://www.err.ee/871597/eesti-kontsert-ei-solmi-laine-randjarvega-lepingut
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 24 Oct 2018 13:08

Pole siin miskit rasket valikut. Patrioodil on valik lihtne. Mittepatrioodil on muidugi raske ja peabki olema.
http://epl.delfi.ee/news/arvamus/luukas ... d=84103348
Mul ei ole kunagi pähe tulnud vahetada oma kodakondsust. Kas priiskavale riigile makse maksta, see on muidugi teine küsimus.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 24 Oct 2018 13:22

töö ajal ma ei saa seda vaadata, jätan selle lihtsalt siia hiljem vaatamiseks
https://www.youtube.com/watch?v=-6eTghzuwLA
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 24 Oct 2018 19:45

See kivivaring hakkab juba traditsiooniks kujunema. Täna meenutas seda nagu keegi oleks ilutulestikku teinud, kestis lühemat aega. Aga ikka samast kohast - juu on seal kivimi materjal kuidagi rabedam, et rohkem mureneb. Kui näete mägedes kuskil allavarisenud kive, siis arvestage, et sealt võib veel midagi alla sadada, eriti vihma või kevadsula korral.
Täna peaks Norra läänerannikul lund/lörtsi sadama, mäed peatavad selle saju, teiselpool mägesid lund ei ennustata. Valge lumi või härmatis laskus eelmisel nädalal kolmandiku peale (ca 700m kõrgusel), muidu oli vaid tippudes.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 24 Oct 2018 23:45

Nioobiumi anodiseerimine - pinna värvus sõltub rakendatud pingest:
https://youtu.be/K90HPbVZOQ4?t=329
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 25 Oct 2018 09:33

Norras saab kaaliumjodiidi tablette osta alates novembrist retseptivabalt.
https://www.nrk.no/hordaland/no-bor-du- ... 1.14262589

Need on radioktiivse joodi kogunemise vastu kilpnäärmesse - tuumakatastroofi korral.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 25 Oct 2018 09:36

Leidsin hea klassikalise muusika kogumiku taustaks:
https://www.youtube.com/watch?v=mIYzp5rcTvU
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 25 Oct 2018 09:45

:twisted: Naised on meestega võrdsed ja mehed on naistega võrdsed, vähemalt teoorias
http://naistekas.delfi.ee/persoon/lugej ... d=84040882

Aga naised soovivad, et neid koheldaks samamoodi kui aegadel, kui neil polnud veel valimisõigust. :roll:
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby teretere » 25 Oct 2018 09:48

Võibolla kedagi huvitab, ca 2 tundi "tihedat" teksti.

www.youtube.com/watch?v=cpCxc_CLHvw
teretere
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby h » 25 Oct 2018 10:06

Üldse poleks imestada, kui nad ise panid endale postkasti plahvatavad kirjad ja pakikesed, et tembeldada end vaesteks ohvriteks ning oma vastast kurjaks tapjaks. Ikka teisele inimesele projitseeritakse iseenda mõtlemisi ja omadusi, justkui vastane mõtleks samamoodi kui nemad.

Kes soovib näha moodsat kaasaegset Jumala prohvetit, siis selle mehe prohvetlusele viidatakse üha rohkem tagasi.
Võimas. Ta võeti ära enneaegselt 2016. aastal, paljud nutsid.
Ta prohveteeris esimesena ja kõige varakumalt (ca 2009) praeguse presidendi tulekut.

Siin episoodis jutt Saudist (millist neetud kivi nad kummardavad) ja Ameerikast (maad ootab õitseng).
https://youtu.be/M0604wQoOlU?t=266

Iisraelist https://youtu.be/1SrQrPQAO6s?t=423

Veel USA maj. tõusust https://youtu.be/mO6yUL0tIfU?t=329
h
 
Posts: 1801
Joined: 26 Dec 2013 12:20

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 25 Oct 2018 11:40

spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 25 Oct 2018 15:08

Ameerikas said paljud neid p..ommip---akke, tavalised torupo---mmi--d, lihtsalt mõni psühh aktiviseerus. Seda kir-j--apo-mm--iks nimetada ikka meelevaldne ! Püssirohtu saab seal osta vist iga kodanik piiramatult, ehk saab neid N tükki teha. Aga lahe auto neil, ülipaksust metallist kera, kuhu ohtlik seade pannakse sisse.
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby hh » 25 Oct 2018 15:36

spl wrote:
hh wrote:uus 5G WIFI -- väidetavalt väga ohtlik

https://www.disclose.tv/new-5g-wifi-com ... AAuWCmkD2w


Kõik sõltub, kus saatjaantenn on. Siin ongi see probleem, et telekomi firmal valida, kas panna ilgelt palju nõrga võimsusega tugijaamu. Ehk üldkiirgus oleks väiksem ja kulu oleks neil ulmeline, sest nad peaksid leidma objekte , kuhu neid panna ja renti maksma antennide eest. Või panema vähem ja väga võimsad. 5G kõrgema sagedusega, ta ei kipu eriti hästi nurga taha levima.


Britain’s First 5G Court Case — And The People Won
https://takebackyourpower.net/britains- ... l7VxvuQo9M
hh
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 25 Oct 2018 16:11

td wrote::twisted: Naised on meestega võrdsed ja mehed on naistega võrdsed, vähemalt teoorias
http://naistekas.delfi.ee/persoon/lugej ... d=84040882

https://www.youtube.com/watch?v=T3XkgbOFyJU
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

PreviousNext

Return to Kinnisvarast / Majandusest

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 103 guests

cron