Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Kui oled näinud kusagil "põõsas" Eesti Nokiat vedelemas
anna meile teada, ehk suudame mõtet edasi arendada...

Juhul, kui nägid korterit, mille hinnas tavapärasest vähem nulle...
või ehitamisel kasutati zelatiini.. sosista meile ka.


Kõik head vestlused teretulnud !
Forum rules
Üldiselt, siin kirjutades austa häid tavasid, ära sõima...ole lihtsalt inimene...rohkem palveid pole

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby projekteerija » 30 Nov 2018 20:20

pop wrote:
spl wrote:/.../majandust vedas ehitus ja sisetarbimine/.../

Esimene on halb, aga teine ju tegelikult hea - eriti kui omaenda toodangut tarbiti. Ka on selle prognoosimine kõige lihtsam (demograafia, laenujäägid, laenude teeninduskulud jne). Mõne suure eksportlepingu ärakukkumine on aga üsnagi "stohhastiline" muutuja.

;) Kas poe rajamine või ühe veel juurde ehitamine läheb ka tarbimise alla. Ehitamist sisustamist on ikka... Kuna ma (ja enamus inimesi) rohkem tarbida ei suuda, siis iga uue poe lisandumisega lisandub vaid võimalus tarbida erinevaid poode. Või peenelt öeldes saada erinevaid ostlemiselamusi. Täna hommikul avati mu kodukandis veel üks e. uus Maxima. Ainuke asi, mis minu jaoks muutuda saab, on erineva ostlemiskoha arhitektuuri ja sisekujunduse erisuste tarbimine. Kaup vaevalt saab olla erinev ja ega hindades ju ka vahet ei saa olla. Hetkel kui väljas ulub kõva tuul on mul võimalik kohvikoort ostma minnes valida. Kas minna ühte poodi esmalt vastutuult ja tagasi allatuult ...või siis teise poe poole minnes valida vastupidise varjandi poolt. Või siis valida kesktee ja ...jätta mõlemad mu eurodest ilma ja minna ostlema nende konkurendi juurde (asetseb ca keskel ainult vähe teise suunda e. siis tuul mõlematpidi küljelt. :mrgreen: No on ajad...
projekteerija
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 01 Dec 2018 00:13

Norra majanduslehe esiuudis on hetkel see, et üks 53-aastane puusepp tõi riiki 397 kilo kulda ja jättis selle eest sissetoomiskäibemaksu tasumata, nüüd peab riigile maksma 28 milj. NOK ja läheb 2,5 aastaks vangi. Seaduseväline tegevus toimus aastatel 2011-2012 kokku 62 korral. Artiklis on mainitud, et sarnase smugeldamisega tegeles ka üks maaler, automehaanik, barista ja pensionär.
td
 
Posts: 19582
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 01 Dec 2018 00:29

projekteerija wrote:No on ajad...

Minu valik on kas Selver (tülikas parkida ja tuleb ületada Näituse tänava raudteeülesõidukoht) või väike Rimi Betooni tänaval (päevasel ajal halb parkida) või Komarket (liiga väike pood) või siis juba kaugemal asuv Lõunakeskus (parklast pikk tee poodi ja tagasi), kui lähen ka muid asju linna peale vaatama. Eelistan käia kohalikus Rimis peale kl. 19, siis on vähe rahvast, saan parkida siis ukse lähedale. Enamasti saan esmatarviliku sealt, käin vaid korra-kaks nädalas poes. Kui soovin teatud kindlat sinki või muud kindlat marki kaupa, tuleb minna Selverisse või Lõunakeskusesse. Üks Maksimarket on ka Ilmatsalu "maantee" juures, aga seal on tüütu parema käe ristmik, mida ma väldin.
Nõuka ajal oli lähim pood 200 meetri kaugusel, nüüd on seal korter. :) Koduaknast oli näha, kas poes oli lihasaba või mitte ..... 90-ndate alguses oli tore - kui tuli õhtul jäätiseisu, sai ruttu poes ära käia (joosta), see oli lahti kuni 23-ni. Tihti kohtas seal poes ka kohalikke koloriitseid ülikooli õppejõude. Nüüd on see "subkultuur" kahjuks möödanik.
Kui minu isa meie maja ehitas, sai meie lähinaabriteks 2 professorit, 2 arsti, 1 dotsent. Täna on see põlvkond ammu lahkunud, isegi paljud nende lapsed on juba surnud, järeltulevad põlved aga enamasti ei ole enam ülikooliga seotud. Mitmed tänava majad on ka ära müüdud, kohati on ka uusrikkad sattunud laamendama (stiiliväline facelift majadele).

Paljud lapsepõlve mängukaaslased on kolinud ära ja mujal oma kodu loonud, nende vanematest on saanud vanainimesed või juba mulla all. Tunnen siin end kui Indrek, kes on jälle vanalt tulnud Vargamäe radadele. Minust nooremaid või siis ka siia kolinuid ma ei tunne, kaks naabermaja on endiselt tühjad. Eelmine aasta rääkisin õues ühe naabriga juttu, justkui Sauna-Madisega, mõni nädal hiljem viidi ta surnuaeda .... Minu esimesed mälestused temast olid siis, kui ta oli ca 25-aastane .... Eks näis, kes tulevad uuteks naabriteks ja kas siis on samasugune vaikus ja rahu või hakkab uljas ümberehitus ja hoogne öine seltsielu.
Siin olles tunnen, et ma olen krdi vana juba - nii palju inimesi on lahkunud, nii palju mälestusi tekkinud. Norras töötades on justkui uljas keskiga, siin Tartus enesekaemus ja mõtted mineviku radadel.
td
 
Posts: 19582
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 01 Dec 2018 02:28

Vaadake seda videot Tarandist - mees ikka väga konkreetselt jõuga võttis mikrofoni, et provotseerida.
https://youtu.be/4Sqt5pCbKVU
Kust küll sihukesed tulevad? Mida nende vanemad arvavad? - selline traditsiooniline küsimus minult.

Kas olete tähele pannud, et teatud karismaatilistel inimestel, kes lähevad elus edasi nagu nuga läbi sulavõi, tekkib teatud eluetapil teatud moment, kus nende sisemine areng on seisma jäänud ning nende karisma enam ei kanna, seda sisemist arengut aga nad ei oskagi (taas)käivitada, sest siiani pole seda vaja läinud. Kas mitte antud inimese näitel pole ka kätte jõudnud just seesama moment?
td
 
Posts: 19582
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 01 Dec 2018 12:12

Eestis majanduskasv kiirenes, mujal aga on kasvutempo kahanenud, kohati isegi majanduskasv ise muutunud kahanemiseks (Šveits, Rootsi). Kui üks selline kvartal veel, on seal definitsiooni järgi majanduskriis (2 kvartalit järjest kahanemine). Tõsi, kahanemine oli kõigest 0,2 %.

FED on aga sunnitud veel kestva majanduskasvu tingimustes intresse tõstma või siis vähemalt säilitama senise intressitaseme - sest nad peavad varuma püssirohtu uue majanduslanguse tarvis, et oleks võimalik siis intresse langetada. Kui intressitase on null, siis muidugi on võimalik minna miinusintresside juurde, et sundida raha uuesti kiiremini liikuma. Raha ei taha liikuma minna seepärast, et inimeste ja firmade usk majanduslikku õitsengusse on hakkanud jälle langema. Ehk siis - võimalik, et uut inflatsiooni siiski veel ei paista. (Kunagi aga tuleb paratamatult, kui fiat-rahasse usk kaotatakse, täna on masside usk sellesse veel tugev, küllap seda pidevat väikest raha odavnemmist ei võeta traagiliselt, pealegi, täna on väikene deflatsiooniline faas - börs odavneb, hõbe-kuld-koin samuti)
Ehk siis: paar-kolm kvartalit majanduskasvu, mida ennustasin, hakkab vist läbi saama, hakkame sisenema uude seisakusse.

Sellised mõtted tekkisid seda video vaadates:
https://youtu.be/Vk6cBjYuns4?t=151

----
Juba Moosese Raamatusse sisse kirjutatud "juubel" on samuti lähenemas. USA rahandussüsteemi viimane "uuendus" oli aastal 1971, sealt edasi aastal 2020 on 7x7 ehk 49 aastat sellest. Sealt edasi oli dollari jõud tagatud mitte kulla vaid naftaga. Kuidas edasi? Kui nafta eest tasumine dollarites hakkab käest libisema, tuleb leida uus elutähtis kaup, mida saab müüa ainult dollarite eest ja mille monopol on USA käes ...
Kuidas on lugu aga euroga? Millega tema on tagatud? Eriti, kui mõelda Itaaliale, Prantsusmaale jne.

---
Palju küsimusi, vähe vastuseid. Aga õigete küsimuste leidmine aitab leida ka neile õigeid vastuseid. (Mitte nii, et meil on soov leida küsimusi meid vaevavatele vastustele - seda ka tuleb majandusblogides ette.)
td
 
Posts: 19582
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 01 Dec 2018 12:52

Rootsis on huvitav olukord - valimiste järgset valitsust ei suudeta kokku panna, varem usaldushääletusel maha võetud vasakpoolne valitsus aga püsib võimul, sest pole kedagi asemele panna. Arvata võib, et endist valitsust rahuldab see seis,, sest formaalselt ollakse ju võimul edasi. (vaevalt, et nad väga huvitet on uue valitsuse moodustamisest, mis tuleks sõlmida uutel alustel ehk kehvemate jõujoonte järgi). Opositsioon ("mõõdukad" ja "keskmised" ning muud pehmod) aga ei suuda teha ühistööd nö parempoolsetega (rahvuslased), sest kardavad sellega kaotada rootsi pehmode hääled tulevikus. Seis on 40:40:20 ja nii paistabki jääma.
td
 
Posts: 19582
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 01 Dec 2018 13:09

td wrote:Ehk siis - võimalik, et uut inflatsiooni siiski veel ei paista. (Kunagi aga tuleb paratamatult, kui fiat-rahasse usk kaotatakse, täna on masside usk sellesse veel tugev, küllap seda pidevat väikest raha odavnemmist ei võeta traagiliselt, pealegi, täna on väikene deflatsiooniline faas - börs odavneb, hõbe-kuld-koin samuti)

Tingimustes, kus keskklass on nõrk ja paljud elavad peost suhu, ilmselt ei olegi tavainimesel hirmu raha odavnemise ees, sest sääste pole. Küsimus aga selles, et kes omavad neid rahanumbreid, mis suunati majanduse õlitamiseks ja kuidas käituvad nemad....
Jah, tõesti, palun otsige välja statistika, kelle käes põhiliselt on see maailmas arvetel seisev raha ja siis saame selgemini ennustada inflatsiooni-deflatsiooni. (Võibolla firma aktsiate tagasiostud ja kulla liikumine teatud suundades ongi üks pusletükk sellele vastamisel?)
td
 
Posts: 19582
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby rr009 » 01 Dec 2018 18:47

td wrote:
td wrote:Ehk siis - võimalik, et uut inflatsiooni siiski veel ei paista. (Kunagi aga tuleb paratamatult, kui fiat-rahasse usk kaotatakse, täna on masside usk sellesse veel tugev, küllap seda pidevat väikest raha odavnemmist ei võeta traagiliselt, pealegi, täna on väikene deflatsiooniline faas - börs odavneb, hõbe-kuld-koin samuti)

Tingimustes, kus keskklass on nõrk ja paljud elavad peost suhu, ilmselt ei olegi tavainimesel hirmu raha odavnemise ees, sest sääste pole. Küsimus aga selles, et kes omavad neid rahanumbreid, mis suunati majanduse õlitamiseks ja kuidas käituvad nemad....
Jah, tõesti, palun otsige välja statistika, kelle käes põhiliselt on see maailmas arvetel seisev raha ja siis saame selgemini ennustada inflatsiooni-deflatsiooni. (Võibolla firma aktsiate tagasiostud ja kulla liikumine teatud suundades ongi üks pusletükk sellele vastamisel?)


Jep, pagana oluline moment.. Selle lisatud massi taustal on tegelikult maailmas meeletu kogu tootjaid ja põllumehi kes napilt omahinna juures toimivad. Võim on suurem väärtus ja hetkel ei näe turu toimimise juures et keegi julgeks valemist kõrvale kalduda. Iga väiksemgi torm üleväärtustatud segmendis ostetakse julmalt raamidesse tagasi ja ühtegi olulist parameetrit ei lasta praegu raamidest kõrvale kalduda. Maakeeli peaks see tähendama, et täna veel võimu jätkub oma ilusa vale tõe pähe müümise jaoks.. Kui US Hiinaga lähipäevil kasvõi keskmise kokkuleppe saavutab, siis süsteemi suurem ümberkujundamine lükkub ikka päris pikalt edasi..
rr009
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby projekteerija » 01 Dec 2018 18:54

td wrote:
projekteerija wrote:No on ajad...

Minu valik on kas ....

Minu valik sõltub mitu sammu või muidu füüsilist tegevust ja tundi värske õhu käes oldud päeva jooksul. Suviti tähendab see sageli hoopis õhtul Sauel (terve kuhi poode suht ühes koos limbus või Mustamäel-Õismäel Prismas rattaga poeskäimist. Rattateed sinna on autoteedest eemal, heas korras ja saabki ühe poeskäiguga vajadusel 10-15 km rattasõitu tehtud. Detailne valik sõitub mingitest valikutest (mida saab kindlast poest) või siis meeleoludest (Saue poole siis kui tahan avaramaid põlde-taevast silme eest läbi lasta) Mustamäe poole siis kui soov ehitusplatsidest-ehitustest mööda vurada või lausa hilisele ajale jäänud (Mustikas on 24 h lahti) jms. Hiiule Maximasse -Rimisse lähen kepikõndi tehes. Rahulikud poed...saab kepid nurka panna (on ruumi) ja spordiradade kaudu. Jala jalutan sageli Pääsküla poodi või Laagri Bensukalähedasse Rimisse,Selverisse või Laagri Comarketisse (Kõik sisuliselt ühel kaugusel) Mõnikord rattaga ka Laagri Maximarketisse või Suurde Rimisse (kui peab ka Bauhofist jms. midagi vaatama...majaomanikul ikka pidevalt mingi parendamise vajadus kukil). Kui pikad päevad linnas siis muidugi teised valikud ...sõltuvalt sellest kas auto või rongi või rattaga linna olen läinud. Nüüd on poode -kaubanduskeskuseid Tallinnas nii palju, et parklad-ostusaalid igal pool tühjad. v.a. arvatud mõned vähesed kellaajad. Ntx. igal juhul tuleb vältida ennelõunat. Siis on poes palju väga vanu inimesi, uimerdajaid, väikelastega emasid jms. Pood on tühi aga igal pool võib tulla etteaimanatuid takistusi.
Kahtlustan, et lähiajal peavad mõned ketid oma tegevuse lõpetama või siis väheke optimeerima oma äri. Töötajatega on hetkel tõesti kitsas. Ntx. Värskeltavatud väikeMaxima ees on seal, kus enne valimisi tavaliselt ühe prillidega onku või kollase orava pilt hoopis naeratava poemüüja nägu. :lol: " Tule ühine meie noorusliku töökollektiiviga...Me avasime siin uue poe " :HEAD Muuseas iga poe juures on ka juba erinevate ettevõtete pakiautomaatide read, hiliste tundideni sõidavad ringi kojuveobussid jne. Aga sellestki on vähe. Cleveron proovib ka pakiveokite ärisse jala vahele saada...
https://tehnika.postimees.ee/6466258/vi ... robotilt?_
projekteerija
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby projekteerija » 01 Dec 2018 19:10

spl wrote:Firma töötajad küll võivad õnnest hüpata - 30 000 eurot preemiat, jeerum...kadedaks teeb :)

Eesti suurim kaugkütteettevõte Utilitas vahetas omanikku
https://www.err.ee/880584/eesti-suurim-kaugkutteettevote-utilitas-vahetas-omanikku

Aga ma ütlen, et Tallinna elanike küttearved hakkavad nüüd tuntavalt kerkima. Antud ostja eesmärk kasumit teenida, mitte olla sotsiaalne asutus.
---

Mida ma ei suuda mõista, miks Eesti pensionifondid selles ei osale. Investeeritakse välismaale ja suudetakse vaid kahjumeid teha.


Selliste asjakeste ost üle maailma erinevate x fondide poolt teeb mind tõsiselt ärevaks. Ntx. Orcla on pea kogu Skandinaavia(ka meie) toiduainetetööstuse KOKKU OSTNUD. Eelmine nädal siis soomlaste Kodupizza. Või siis seesama ettevõte tahab Tallinkile käpa peale panna või siis tänane uudis kus USA suurpank on Tallinna sadamat kokku ostma hakanud. jne. Raha on maailmas liiga palju ja seda mida selle eest saada polegi niiväga enam. Isegi kukkuvad noad ostetakse kokku... Või minnakse juba tuleviku megainvesteeringute tegemise võimaluste pärast kaklema. Soomlased juba unistavad mitmelt rindelt Tallinna -Soome tunneli ehitamisest. Soomlaste ministergi ütleski välja, et tuleb vaid ÜKS..jne. Tundub, et kaevata tahtjaid ja seeläbi raha matta soovijaid on vist juba rohkem kui kolm. :shock:
projekteerija
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 01 Dec 2018 19:34

to projekteerija,

tegelikkuses minu jaoks müstika, et meie pensionifondid näevad vaid välisriikides kuldvasikaid ja Eestisse investeeritakse ülivähe. Siis jälle kuuleme, kuidas nö need kuldvasikad mujal ei toimi ja meil pensionifondid toodavad miinust. St tootlikus nii väike, et inflatsioon sööb raha ära.

Samas reaalsus see, et tallinnlastel teeb küte varsti korraliku hinnahüppe ja arvestades siinset laenukoormust, siis iga hinnatõus on laenajatele karm. Üks tuttav ütles, et miks peaks tõusma, tuletasin meelde Austraalia pensionifondid teenivad raha, nad pole mingi Eesti sotsiaalabiasutus.

---

Sõitsin eile Harku ja Tiskre läbi lõhki läbi, ma teadin et seal olid põllud, iga cm on täis ehitatud, iga metsatukk. Ma Viimsist ei hakka üldse rääkimagi. Eestlastel peavad ikka kõvad palgad olema, sest selliseid laenumakseid teenindada.
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 01 Dec 2018 22:21

Uus seadusemuudatus kaitseb omanikke paremini pahatahtlike üürnike eest
http://arileht.delfi.ee/news/uudised/uus-seadusemuudatus-kaitseb-omanikke-paremini-pahatahtlike-uurnike-eest?id=84619209

Ma ei saa selliste seaduste loomise eesmärgist aru, põhiline probleem täiesti lahendamata. Kui üürileping lõppenud või üürnik võlgu, mis toob lõpetamise punkti, siis omanikul reaalselt puudub võimalus üürnikku välja tõsta. Ta ei tohi üürniku loata midagi teha seal, lukke omavoliliselt ära vahetada jne. Siis saab üürnik anda kohtusse omavolilise sisenemise tõttu.
Emakeeli puugid võivad elada aastaid pinnal, mille eest nad ei maksa omanikele tulevad rämedad võlad. Politsei tuleb ja ütleb anna kohtusse, meie kohtud nii aeglased, et kui nad veel aeglasemalt töötaks siis liiguksid vist tagurpidi.
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 01 Dec 2018 23:13

Vanakurjast ja maailma reeglitest
https://youtu.be/w-hNQswGKlM?t=977

vaat siis, mida jeesvikänn tagurpidi tähendab
https://youtu.be/943I4G5tcOE?t=378
td
 
Posts: 19582
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby teretere » 02 Dec 2018 11:02

tummist juttu kaks tundi

www.youtube.com/watch?v=7TFEhy0hKWs
teretere
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby Mõtleja » 02 Dec 2018 12:01

teretere wrote:tummist juttu kaks tundi

http://www.youtube.com/watch?v=7TFEhy0hKWs


Sellest ma olen aru saanud viimasel ajal, ühiskond jääb samaks, mustrid korduvad.
Rändeleppega plaanitakse sõda tuua Euroopasse.
Kliima on ühiskonna jaoks vaid äri. Nr. 1 on kasumi maksimeerimine.

Ühesõnaga ainuke reaalne variant on ise osata ja teha midagi väga teisiti, kui massid.

Paar huvitavat mõtet oli selle video kommentaariumis ja järgmises videos - https://www.youtube.com/watch?v=H6EXFpnjXNc
"due to loss of reflective albedo (increased watts/sq meter) and loss of cooling due to simple latency heat calculation. 80 calories melts cu. cm or 1 ml, but it remains 0 degrees C, and another 80 calories raises water temp to 80 C or almost boiling."

Kui ma saan asjast õigesti aru, siis kui kord jää sulanud, siis edasine vee edasine kuumutamine on kordades lihtsam ja käib meeletult kiiremini.
Ühe aastaga võib toimuda rohkem kui 25000 aasta jooksul.
Keegi ei räägi videodes ülemaailmsest internetivõrgust, wifist, tulevasest 5G-st jms. mis kõik kuumutab meeletult.
Mõtleja
 
Posts: 153
Joined: 20 May 2015 18:46

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 02 Dec 2018 14:19

Hehh, tore lauluke ... Ehk video USA dollari ajaloost
https://youtu.be/wD3KYlpE2lk?t=108
samast videost president Nixoni kehakeel, kui kinnitab, et USA on usaldusväärne partner, video tegija on seda toredasti rõhutanud
https://youtu.be/wD3KYlpE2lk?t=467
(käe liikumine suu juurde mingi väite puhul tähendab teadlikku valetamist kehakeele teooria järgi)

kordamine on tarkuse ema, korra või kaks on see link siin foorumist läbi käinud, 3,5-tunnine dokfilm "Money Masters"
https://www.youtube.com/watch?v=WVxWPkMXOmw
td
 
Posts: 19582
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 02 Dec 2018 23:18

Jeerum see eidestunud mister T nüüd delfis ka tahab feimi. Ma ei suuda mõista, kuidas üks inimene enne valimisi sisuliselt tapab täielikult oma maine ja tõmbab sotsid lõplikult mutta ära.

---

Eestis näeb arvatavasti asi nii välja, et 2020 algab tõsisem langus, mis kulmineerub ka euribori tõusuga. Siis pole ka enam varianti, et Soome ehitajaks ... Kui olgem ausad, ehitajad on saanud seda pidu ka pikalt nautida, kui pole osatud säästa ja riske hinnata pole midagi teha.

Ökonomist: tuleval aastal töökohad Soome ehitussektorist veel kaduma ei hakka
https://www.err.ee/881660/okonomist-tuleval-aastal-tookohad-soome-ehitussektorist-veel-kaduma-ei-hakka
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 02 Dec 2018 23:20

Esmaspäevast kaob EL-is tarbijate diskrimineerimine geoblokeeringuga
https://www.err.ee/881586/esmaspaevast-kaob-el-is-tarbijate-diskrimineerimine-geoblokeeringuga

Tahaks rõõmustada, aga pole põhjust. Ma tihti ostan Euroopa Ebaydest asju ja ühel hetkel hakkas nö Eesti kõikjalt listidest ära kaduma. Öeldi, et siia ei saadeta enam. Ühest kohast sain ka põhjuse teada, et Eestisse saatmine muutus liiga kallis, samas ei saa aru, mina ju maksan kinni paki saatmise, kuidas see müüjat puudutab.
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 03 Dec 2018 00:47

16.detsembril tuleb sotside Üldkogu, seekord Jõhvis. Huvitav, kas lihtliikmed partei liini kiidavad heaks või tuleb ka kriitilisi sõnavõtte. Kui sotsid tahaksid natuke oma nägu päästa, siis peaksid nad eemalduma tänasest seltskonnast ja valima täiesti uue juhatuse ehk Uus Algus ver. 2.0. (2011. a. valimiste loosung oli ver. 1.0)
Õnneks minul ei ole kahtlusi-kõhklusi sotside osas (enam), aga mõne kõhkleja ehk saaks oma toetajaks tagasi, kui uued lahke näoga parteionud-tädid ette lükata..... (tänased tegijad saaksid ju koha mõnes riigiameti tagaruumis ehk rahva silma alt ära, kuid jääksid riigipajukile)
td
 
Posts: 19582
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 03 Dec 2018 00:57

to td,

mul muidu avar fantaasia, aga kuidas sotside "damage control" peaks välja nägema, ei kujuta ettegi. Eks karistus selline, et istuvad riigikogus ala mõne liikmega vaid.

- Ossinovski alkoholipoliitika: miljonid kingime Lätile, siis kui jama kokku keeratud põgeneme ministri kohalt
- Mikser, allkirjastame salaja lepinguid, kus nii rämedada tõlkevead ja rahvale selgitatakse, et see ei too kohustusi. Kui tõlgetes otseselt sõnastatud kohustused ! Hirmuga mõtlen, palju veel selliseid lepinguid allkirjastatud, kus sellised tõlkevead.
- Tarand, täielik deliirium teda tabanud. Ulme, kuidas enda maine ära rikkuda, siis ruigab kõikjal kuidas liiga tehti.
...
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby h » 03 Dec 2018 10:57

td wrote:16.detsembril tuleb sotside Üldkogu, seekord Jõhvis. Huvitav, kas lihtliikmed partei liini kiidavad heaks või tuleb ka kriitilisi sõnavõtte. Kui sotsid tahaksid natuke oma nägu päästa, siis peaksid nad eemalduma tänasest seltskonnast ja valima täiesti uue juhatuse ehk Uus Algus ver. 2.0. (2011. a. valimiste loosung oli ver. 1.0)
Õnneks minul ei ole kahtlusi-kõhklusi sotside osas (enam), aga mõne kõhkleja ehk saaks oma toetajaks tagasi, kui uued lahke näoga parteionud-tädid ette lükata..... (tänased tegijad saaksid ju koha mõnes riigiameti tagaruumis ehk rahva silma alt ära, kuid jääksid riigipajukile)


Ära anna ideid neile, äkki keegi loeb. See on kohutav, see nende valitsemine.

Mitte sotsiaalid, vaid sotsialistid -- nemad. Tagasi N. Liitu.
h
 
Posts: 1801
Joined: 26 Dec 2013 12:20

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 03 Dec 2018 11:31

eestikeelne pikk jutt glüfosaadist, Maaülikooli õppejõult (kes ei pruugi olla kompetentne meditsiinis, kuid teaduslike uurimuste analüüsi osas ehk ikka)
https://novaator.err.ee/881738/kas-gluf ... -valeinfot

Tuletan meelde, et USA-s pritsitakse tervailju glüfosaadiga ka vahetult enne koristamist, et seeme paremini lahti tuleks.
td
 
Posts: 19582
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 03 Dec 2018 11:36

h wrote:Mitte sotsiaalid, vaid sotsialistid -- nemad. Tagasi N. Liitu.


Parem tütar lits kui poeg sots.

Teeks ettepaneku luua patriarhaadi partei (oops, see vist juba olemas EKRE näol). Tubli pereisa vaatab alati, et kõik pereliikmed oleksid söönud ja soojas, polegi vaja sotse ümberjagamise juurde. ;)
td
 
Posts: 19582
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 03 Dec 2018 14:09

Hilisemalt 2020 teises pooles võib mõne kaubanduskeskuse seina välja üürida nutumüürina, kus inimesed saavad välja ennast elada, sest reaalsus tuleb tagasi.

Analüütik: kinnisvaraturgu ähvardavad murepilved
https://majandus24.postimees.ee/6468258/analuutik-kinnisvaraturgu-ahvardavad-murepilved

Eesti Pank hoiatab: kõik hea saab ükskord otsa ja ka intressimäärad ei jää madalaks igavesti!
http://arileht.delfi.ee/news/uudised/eesti-pank-hoiatab-koik-hea-saab-ukskord-otsa-ja-ka-intressimaarad-ei-jaa-madalaks-igavesti?id=84633783

Hetkel tean isegi inimesi, kes ennast laenanud hingetuks, kuu lõpus iga sent arvel. Tarbimislaenud asjad, uued autod, majad jne...kõik laenud.
Küsid, et kas te ei karda see laenupidu saab läbi ja töökohad kõikjalt hakkavad kaduma. Ei juhtu midagi, meil seekord kõik majanduses liiga hästi...küsid, millest see siis avaldub, enamus sektoreid otseselt või kaudselt seotud kinnisvaraga. Ehk täpselt sama, mis 2007 toimus. Ainus jama see, et riik ka pole suutnud reserve koguda heal ajal.
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 03 Dec 2018 15:43

Ehhee, rahvas näitas oma meelsust kommentaaridele hindeid pannes, nüüd on Delfis väikene muudatus, ei saa valida parimaid kommentaare, saab valida populaarsemaid kommentaare (millele kõige rohkem reageeritud).
Ja "Õhtulehes" kustutatakse hinnanguid kommentaaridele ....

Konna keetmine ehk liikumine vaikiva ajastu poole - lubatud vaid teatud suunaga kommentaarid. "Peak FB" peaks olema juba läbitud, kuid kuna selle keskkonna abil saab sisse logida muudesse kohtadesse ja ka mujal kommentaare kirjutada, siis erinevalt varasemast ei kipu rahvas üle kolima muudesse süsteemidesse. Ilmselt muudes süsteemides pole ka piisavalt ressurssi, et need korralikult üles ehitada. Seetõttu on raske boikottida selliseid keskkondi, mis tsenseerivad.
td
 
Posts: 19582
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby Majandushuviline » 03 Dec 2018 21:18

Alati ei tule areng tehnika poolelt, vähi tuvastamisel on koera haistmine kordades tõhusam:
Tutkimuksissa on havaittu, että koiralle riittää jo muutama kymmenen hajumolekyyliä kun taas instrumenttimenetelmät vaativat jopa miljoona kertaa enemmän. Jotta koirien tekemät hajuhavainnot voitaisiin todentaa, tekniikan pitää kehittyä. Käytännössä hyvin koulutetun koiran kyky tunnistaa syöpänäyte on lähes sata prosenttia.
Majandushuviline
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 03 Dec 2018 23:19

Lahedalt tahab riik omavalitsused tanki panna, anname minimaalselt raha ja eeldame, et omavalitsused hoiavad teid korras.

Riik tahab anda 3400 km kõrvalteid kohalikele omavalitsustele
https://www.err.ee/881933/riik-tahab-anda-3400-km-korvalteid-kohalikele-omavalitsustele

Reaalsus see, et varsti Leopard tank laguneb ka ära meie kruusateedel.
---

Prantsumaal ikka päris karmid madinad, politsei juba ütles, kui riigi tasemel mingit lahendust ei tule. Annavad nemad ka alla :roll:
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 03 Dec 2018 23:35

koleopter oli tõesti väga kole lennumasin - ja ainult üks neid valmistatigi ja seegi lõppes avariiga (piloot katapulteerus ja jäi ellu)
https://www.youtube.com/watch?v=AixAp_MgGVo
td
 
Posts: 19582
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 04 Dec 2018 00:22

spl wrote:Prantsumaal ikka päris karmid madinad, politsei juba ütles, kui riigi tasemel mingit lahendust ei tule. Annavad nemad ka alla :roll:

ühes kohas Prantsusmaal
https://me.me/i/ithout-order-followers- ... b1205dc982
Last edited by td on 04 Dec 2018 00:23, edited 1 time in total.
td
 
Posts: 19582
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 04 Dec 2018 00:23

Olin jõudnud juba ära unustada, et Prantsusmaal on jõhkralt suur avalik sektor. Seal olid mingid päris kõvad hüved ehk iga teine tahtis sinna tööle minna.

Ajaloolane: Macron on justkui väljapääsmatus olukorras
https://www.err.ee/881955/ajaloolane-macron-on-justkui-valjapaasmatus-olukorras

Ja kui avalikku sektorit koondama hakata, siis jälle teistmoodi mässud :twisted: Jumal tänatud, et oleme passiivsed eestlased, kellelt kooritakse 10 nahka ja me ei tee piiksu ka, täname ka veel pealekauba, et saime petta.
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

PreviousNext

Return to Kinnisvarast / Majandusest

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 128 guests

cron