Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Kui oled näinud kusagil "põõsas" Eesti Nokiat vedelemas
anna meile teada, ehk suudame mõtet edasi arendada...

Juhul, kui nägid korterit, mille hinnas tavapärasest vähem nulle...
või ehitamisel kasutati zelatiini.. sosista meile ka.


Kõik head vestlused teretulnud !
Forum rules
Üldiselt, siin kirjutades austa häid tavasid, ära sõima...ole lihtsalt inimene...rohkem palveid pole

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 18 Jan 2019 01:11

Siin on aga köögikraan, millest lasin tükk aega vett joosta. Punane vertikaaljoon tähistab seina sees olevat kuumaveetoru, mis tuleb boilerist, sinine joon aga seina sees olevat külmaveetoru, mis läheb boilerisse. Kust tuleb aga külm vesi vasakul olevasse külmaveekraani, jäigi mul pildi järgi arusaamatuks. Ilmselt vaja katset korrata nii, et ainult külmaveekraan on avatud.
Attachments
Köögikraan.jpg
Köögikraan.jpg (62.41 KiB) Viewed 12989 times
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 18 Jan 2019 01:25

Siin on aga välissein õhksoojuspumbaga (sinine lärakas). Näha on soojaleke soojuspumba torudest (punased vertikaalsed ja horisontaalsed jooned). Akna ees on jälle ruloo - ehk siis palju soojust kiirgab läbi akna välja. :shock: Muide, peegli ees on sama efekt - inimene peeglis on soe. Maja ette jääb aed. Sinine lärakas akna all on aiaposti betoonist "müts". Soojuspump rikkus fassaadi ära, aga midagi polnud teha, paremat kohta lihtsalt polnud talle, Hrustsovi aegses ahiküttega majaprojektis polnud lihtsalt kohta temale ette nähtud.
Soojuspump.jpg
Soojuspump.jpg (69.35 KiB) Viewed 12986 times


Kui akent pildistada seest väljapoole, siis kõige külmem koht on aknaraam klaasi alumise ääre juures ja eriti aknalaud. Klaas miskipärast ei näigi nii külm (peegeldus toas olevatelt asjadelt?) Pildil on aknalaual ka vineerist kukk, mis on värvitud süsimustaks ("must kiirgav keha") ja mille minu autistist poeg "valmistas" (põhiliselt õpetaja "abiga") Rootsis käsitöötunnis ja mille ta kinkis minu emale, selle kõrval on kaktus, mille ma sain ligi 15 aastat tagasi sünnipäevakingiks oma Tartu töökaaslastelt. Siis oli see väike punnike, nüüd on juba päris suur.
Erinevalt keldriakendest on need pakettaknad juba üle 15 aasta vanad, kolmekordsed ja ilma argoonita. Kokku läks maja akende vahetus siis maksma ca 28 000 EEK, polnud lihtsalt rohkem raha kuskilt võtta, et panna paremad (siiamaani näen mõnikord õudusunenägusid, et akent pole ees ja raha pole uut osta :lol: ). Vanad aknad lasid vihmaga vett sisse ja pragudest puhus tuul (soss-sepp 60ndatest aastatest, kes isa nurisemise peale ütles, et ega siis aknaid noaga ei nikerdata; isa isa oli küla puusepp, küllap isa ikka teadis ka üht-teist, pealegi, paljud puust asjad on minu isakodus tema enda tehtud.)
Kukk ja kaktus.jpg
Kukk ja kaktus.jpg (66.02 KiB) Viewed 12986 times
Last edited by td on 18 Jan 2019 06:13, edited 5 times in total.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby pop » 18 Jan 2019 02:54

androidi taha selline "FLIR" vist ei ühendu?
Ma kavatsesin vahepeal Fliri isegi osta aga suht kallis, mobla lisaandur oleks kordades praktilisem.
pop
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 18 Jan 2019 03:04

Siin on aga võrdluseks kaks maja - ühes elatakse, teises mitte (pildistatud läbi õunapuude, seetõttu hägusam pilt). Läheduses oli lisaks veel üks tühi maja, ka selle aknad ja korsten ei eristunud.
Täis maja T.jpg
Täis maja T.jpg (64.24 KiB) Viewed 12987 times

Tühi maja K.jpg
Tühi maja K.jpg (86.32 KiB) Viewed 12987 times
Last edited by td on 18 Jan 2019 06:47, edited 1 time in total.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 18 Jan 2019 03:07

pop wrote:androidi taha selline "FLIR" vist ei ühendu?
Ma kavatsesin vahepeal Fliri isegi osta aga suht kallis, mobla lisaandur oleks kordades praktilisem.

Selgub, et minu seadmele on siiski Androidi versioon ka täitsa olemas! :!: :D 8-)
https://www.amazon.com/Seek-Thermal-Com ... al+android

Millised on tolle võimalused (rohkem või vähem) ei julge ma öelda. Pildi teravustamiseks tuleb keerata "objektiivi", mina olen ta pannud enam-vähem keskasendisse ja pole näppinud. Kindlasti oleks saanud selgemaid pilte ka.

Äpi nimi on "Seek Thermal". Seda peaks saama näppida isegi siis, kui seadet pole veel taha ühendatud (palub seade registreerida, kuid lubab seda teha ka hiljem ja seda ei peagi üldse tegema.)

Selliste piltide jagamisega peab olema aga ettevaatlik, sest IPadi puhul on originaalpildis seadme nimi, seadme (telefoni) omaniku nimi ja kui lubatud, siis isegi pildi lokalisatsioon. Minu eelmised pildid on Macbooki ekraanitõmmised I P h o n e'ga pildistatud originaalpildist. Viimased 2 aga programmis "Preview" käsuga "export" tehtud IPadiga pildistatud originaalpildist. Ka siin on veel palju infot sees - seadme nimi ja programmi versioon. Kui juhtumisi leiate miskit isiklikku infot selle pildi sees, siis palun andke mulle teada, ma kustutaks siis pildid ära. :!: Lokalisatsiooni ma keelasin küll ära, aga mine sa tea....
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 18 Jan 2019 04:08

Fliri'i versioon mobiiltelefonile on ka olemas, seal oli vist lausa eraldi tavaline kaamera ka, et infrapuna ja nähtava valguse pilte ühitada. Seek'i puhul saab paralleelselt kasutada mobiiltelefoni tavalist kaamerat (ekraan on vertikaalselt kaheks jaotatud kahe kaamera vahel), aga parallaksi tõttu ei tule pildid täpselt identsed, kui objekte lähedalt pildistada.
Infrapuna sensor oli neil vist sama pikselite arvuga (206 x 156 on Seek Compact XR ja 320 x 240 on Seek Compact Pro). Seek interpoleerib pildi laiuseks 640 pikselit, kõrgus on erinev, sõltuvalt valitud formaadist: 4:3 või 16:9 (480 või 360 pikselit) Kaks viimast pilti ongi 16:9, ülejäänud on ekraanitõmmised formaadist 4:3

Näppisin seda äppi lähemalt. Selgub, et ilma kaamerata ei saa siiski paljudesse menüüdesse sisse. Ka ei ole võimalik temperatuuri kalibreerida, samas on võimalik erinev värvikood ja halltoonides pilt, et saada parem ülevaade toimuvast. Temperatuuri täpseks mõõtmiseks on teised seadmed. ;)
Pildistasin termomeetrit, mis näitas 19 kraadi, pildi värviskaala aga jäi vahemikku 26...27 kraadi. Kui vaatate õues tehtud pilte, siis seal on temperatuurid ka täitsa valed. Paberite järgi on avastatav temperatuurivahemik -40 ... +330 kraadi Celsiust
On võimalik ka teha videot koos telefoni mikrofoniga, kuid kaamera mõne sekundi tagant häälekalt kalibreerib ennast, siis on kuulda klõps ja pilt ka muutub korraks, seega videol kunstilist väärtust eriti pole.

----

Uurisin ka Flir mudeleid:
https://www.flir.com/browse/home--outdo ... cessories/

Siin on miskipärast termokaamera sensori pikslite arv palju väiksem, pilt ise aga pole hullem (fusioon tavapildi sisse, kottpimeduses aga pole detailiderikast tavapilti sinna võimalik tekitada). (kunagi enne ostmist võrdlesin erinevaid firmasid ja siis jäi küll mulje, et kõik kasutavad sama sensorit) Temperatuurivahemik ei alga ka nii madalast temperatuurist (-20...+120 kraadi Celsiust). Võibolla temperatuuri kalibratsioon on täpsem? On aga lisaks time-lapse. Androidi puhul on oluline, kus on USB pesa, seade võib jääda väga ebaloomulikku kohta. Apple seadmetel on pesa alati lühema serva keskel, seega loogiline paigutus. Apple Lightning-pesa puhul pole vahet, kumba pidi külge ühendad, USB pesa on aga asümmeetriline ja võib osutuda, et objektiiv vaatab otse sulle vastu (pildistamisel ekraan objekti poole) - väga ebamugav või võimatu kasutada, kui ise sattud kaadrisse. Osad Androidi seadmed ei ühildu, tuleb internetist enne lugeda, millega sobib.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23


Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby pop » 18 Jan 2019 12:30

td wrote:Kui juhtumisi leiate miskit isiklikku infot selle pildi sees, siis palun andke mulle teada


Pole midagi erilist tundub (aga sain teada millist seadet otsida netist):
IrfanView-ga "i" tähte vajutades saab vaid (ma ei tea kas IrfanView kuidagi geotage kah näitab või mitte):

IPTC information:
Taken with iPad Mini 3G (GSM),iOS 12.1.1

EXIF Info:
Filename - Tühi maja K.jpg
ImageDescription - Taken with iPad Mini 3G (GSM),iOS 12.1.1
Make - Seek Thermal, Inc.
Model - CompactXR, HW v7 TH:v2 TLID:v0
Orientation - Top left
XResolution - 72
YResolution - 72
Software - Seek Thermal App 2.1.7.18,SDK 2.1.6.0,FW 1.3.0.0,IP <kustutasin igaks juhuks>
DateTime - <kustutasin ära>
ExifOffset - 314
DateTimeOriginal - <kustutasin ära>
DateTimeDigitized - <kustutasin ära>
UserComment - SeekwareBlendModeNone
ColorSpace - sRGB
ExifImageWidth - 640
ExifImageHeight - 360
DigitalZoomRatio - 1 x
Serial Number - <kustutasin ka igaks juhuks ära>

Maker Note (Vendor): -
pop
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 18 Jan 2019 14:38

Aitäh!
See võib olla ka Apple trikk, kui minu arvutis oli algselt faili kirjelduse (käsuga Cmd-i) sees ka koht, kust fail on pärit (s.t. juhtmevaba kopeerimise korral mobiilseadmele antud nimi ja seadme omanik ehk siis see päris nimi telefoniraamatust). Faili allalaadimisel internetist oli sama koha peal http://www.arutelud.com jne.
See IP ei ole minu IP number, küllap on tarkvaratootjamingi lühend.

Mind hakkas see aknaruloo probleem huvitama. Teen millalgi kaks pilti - kui ruloo all ja üles keeratud.
Emal üks käsi külmetab, kuid pulss on olemas. Tegin kaameraga pilti kahest käest, haige käsi oli tõesti jahedam.
Vannitoa põrandakütte kaablite otsimisel jäi aga hätta (küte on olnud sees aastaid ja põrand ühtlaselt soojenenud). Veetoru leidis küll seina seest glasuurplaatide alt üles, kui olin ca 30 sekundit veel joosta lasknud.
Wikipedias on huvitav artikkel termograafiast. Asi, mida registreerib, on "emissiivsus" (soome keele järgi, eesti keele terminit ma ei tea)
https://en.wikipedia.org/wiki/Thermography#Emissivity

See sõltub ka keha omadustest, mitte ainult temperatuurist. Küllap seepärast minu temperatuuri mõõtmised ebaõnnestusidki.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 18 Jan 2019 16:55

#MGTOW

küllap selliseid kodus tehtud "reklaame" tuleb veelgi.
https://www.youtube.com/watch?v=V_VHKja ... e=youtu.be

üks konkreetne lugu paljudest, mis siiski sai hiljem konkreetse karistuse
https://www.abc.net.au/news/2019-01-17/ ... m/10723908
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 18 Jan 2019 17:48

üks huvitav vinüülplaadi kujunduselement
https://youtu.be/aEbAaL7fPl4?t=129
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 18 Jan 2019 19:54

Kinnisvaraindeks hakkab tuure üles võtma. Naiss. Niiviisi jõuame ilusasti tippu õigeks ajaks. (Pakun tipu taset 130...140 kanti.) Ma arvan, et osa kv-ärimehi ootabki juba langust, et saaks jälle ostma hakata. Aga läheb veel aega (tavaliselt langus hiljem ja sügavamale kui oodati, kiire tõusu ajal müüjad ei suuda lihtsalt eufooriast ja ostjad meeleheitest loobuda). Kui Deutsche Bank peaks tegema Lehmanni, siis on ka "must luik" omast käest võtta ja hinnad ei pruugigi sinna üles välja jõuda.
https://www.kv.ee/?act=index.main#graph
(võtke ette graafik alates 2005.a.)
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby projekteerija » 19 Jan 2019 00:07

Kas tõesti tasub igasuguseid uusi haiglaid, tervisekeskuseid jne. juurde ehitada? Tallinn sisuliselt alustas uue ehitamisega Lasnamäele.
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/e ... d=77096300
Ja nüüd eraraha trügib veel lisaks.
http://www.pealinn.ee/tagid/koik/tallin ... ja-n235053
Kuigi hiljuti on ju lisandunud mitmeid uusi. Ntx. see...https://tervisemaja.ee
jne.
projekteerija
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 19 Jan 2019 00:43

Riikliku süsteemi osas saan aru nii, et vanade haiglate asemele tuleb kaasaegne riigihaigla (vaestehaigla), kus tegeletakse sagedaste kergemate probleemidega, mis vajavad haiglaravi. (PERH jääb riikliku tippmeditsiini jaoks). Vanad eraldi haiglad võibolla lähevad kv-arenduseks. Aga ma võin ka eksida. Eesti strateegias on siiski kaks tippmeditsiini keskust: Maarjamõisa ja Mustamäe (kuigi rahvaarvu poolest peaks olema vaid üks: Tallinnas või Tallinnast väljas natuke Tartu poole, näiteks Kosel). Järgnevad kohaliku tähtsusega lihtsama meditsiini keskused (haigustele, mida on piisavalt sageli, et personalil tekkiks ja püsiks kogemus ka väiksema rahvaarvu pealt), ma arvan, et rajatav Lasnamäe haigla liigitub just siia (Ida- ja Lääne - Tallinna haigla asemel) Loomulikult nad tahaksid teha ka põnevat, mida tehakse Mustamäel, aga kõikide jaoks paraku patsiente (ja tippkogemust) ei jätku.

Erahaiglate tulek vaestehaiglate kõrvale on ju igati tervitatav. Küsimus aga selles: "Kes tuu mass?" (kui lõunaeestlasena küsida). Vaevalt, et Haigekassa jõuaks nii palju haiglaid ülal pidada, pigem ikka rikkam kontingent, kellel on oma ravikindlustus või siis väljamaa inimestele orienteeritud natuke odavam teenus (millest ma ka siiski aru ei saa, sest omaksed jne. peavad ka ju siis tulema). Kuna tegemiste taga on väljamaa erafirmad, ju nad siis ikka teavad, mismoodi majandada. Eestimaa (ja Venemaa) 90ndate edukate põlvkond vananeb ka ja korralik erameditsiin kuuluks ehk ka nende elustiili juurde. Kes tahaks end ravida vaestemajas? (Arstid ja muu personal võivad kusjuures olla samad, ainult ruumid, *töö organiseerimine ja tasustamine on teine - hommikul erameditsiinis, õhtul riiklikus süsteemis või vastupidi, samuti privaatsus ning kaaskannatajate kontingent on elitaarsem). Kui elamiskulud ja üldine tänavapilt on väljamaalasele mokka mööda, siis võib ju oodata ka rohkemate väljamaalaste kolimist Tallinnasse - nii patsiendina kui ka abiandjana. Meditsiin kui majandusharu (nagu ka programmeerimine, koolitus jt. pehmemad erialad)

Tervisekeskused on aga sisuliselt varasemad polikliinikud, kus ehk ka lihtsam päevakirurgia. Siin omakorda võib ju liigitada vaestemeditsiiniks ja erameditsiiniks.

Klassivend-kursakaaslane-kolleeg on hakkanud ka freelanceriks - lepingud erinevate medasutustega Eestis, oma väikese firma kaudu. Tööd jätkub ja isegi liiga palju ..... Maarjamõisas aga olevat endiselt lepingus klausel, et ei tohi töötada konkurendi juures. Nii nagu alates 90ndate algusest, kui külma sõja tõttu oli enne seda aastaid meedikute üleproduktsioon ja taasiseseisvumisel tekkis "järjekord ukse taha". Küllap püütakse vältida olukorda, kus Maarjamõisa maksab koolituse ja kogemuse eest ning töötaja tahaks seda rakendada ka mujal (ja sellega võtab Haigekassa raha ära Maarjamõisa käest).

Minul on hea meel, et konkurents kasvab, on rohkem võimalusi töötamiseks ja rohkem võimalusi ka abi saamiseks! Aga jah, kust ikkagi võetakse raha kõigi nende "teenuste" eest tasumiseks? 10 aastat tagasi oli Eesti meditsiin üks efektiivseimaid Euroopas (kõige rohkem toiminguid ühe rahaühiku kohta), aga kõik kindlasti ju muutub läbi aegade, saame näha.

----
*erinev töö organiseerimine erahaiglas ei pruugi töötajatele siiski tähendada põnevamaid loomingulisi tööülesandeid, pigem ikkagi seda, kuidas igavast kivist rohkem vett välja pressida (võimaluse korral valitakse haiglale kitsam profiil, mis antud tervishoiusituatsioonis toob väiksema kulutusega suurema tulu haiglaomanikule), vaestehaigla peab siis ikkagi rohkem tegelema selle mittetasuvama otsaga, mida jõudumööda Haigekassa püüab rahastada. Päris abita ju riigis teatud haigusega patsiente jätta ei saa, iseasi, kas see nigel rahastamine tagab efektiivse ravi antud segmendis.
Last edited by td on 19 Jan 2019 01:33, edited 1 time in total.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby pop » 19 Jan 2019 01:29

natuke kahju vanahärrast, sümpaatne tüüp muidu
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/e ... d=85063083

Tahtmatult meenub stseen "pehmetest ja karvastest" kus kadrioru laua alt hüppab välja metsavenna vms militaarmundris Mart (Laar) ja ütleb särtsakalt et "Tere, minu nimi on Mart". Seepeale vastab Rüütel oma rahulikul-malbel häälel et "Ingrid, ütle talle mis on minu nimi".
pop
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 19 Jan 2019 01:35

Ma arvan, et see on ajakirjanduse haip - nii nagu paljude Trump'i uudiste korral. See oli lihtslt näide out-of-the-box mõtlemisest (pigem võiks seda külmutamist siiski ette näha Antarktika mandri külmapooluse lähedal).
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 19 Jan 2019 16:10

Asi hakkab meenutama maiparaadi. :lol:
https://www.err.ee/900022/naisaktivisti ... -rongkaigu

Punalipud ja puha. Hea, et on sõnavabadus, kõigil peab olema õigus enda meelsust demonstreerida.

#MGTOW
Kurbnaljakas on see, kui protesteerijate meelsus ühtib peidetud valitsejate seisukohaga. Ühtlasi näeme piltidelt, kui palju on neid inimesi, kes pooldavad sellist liikumist.
https://www.quora.com/What-are-the-diff ... f-feminism
https://www.youtube.com/watch?v=cGx77BHYo8Q
https://www.youtube.com/watch?v=SitP5LrYw0g
(Kui on huvi, siis otsige piltidelt üles need inimtüübid.)

Piltidel on vist rohkem selline alla 35 aastaste kontingent. Ühel loosungil on ka kiri, et sein on ees. Ehmatuseks võib neile öelda, et asi läheb vananedes veel halvemaks, sest fertiilse välimuse kadudes nad kaotavad suure osa meeste tähelepanust (sein tuleb ette ka flirtimisele). Ja miituu taustal ei soovi meeskolleegid olla ka nende juhendajaks, seega muutub karjääri tegemine veelgi raskemaks.
Rohkem naisi ka kaevandustesse, elektritöödele, kõrgehitusele jne. mitte ainult juhtivatele kohtadele!
Kontoritibidele võrdne palk (kulla)kaevuritega!
Sookvoodid vangidele!
:P
Attachments
Looduse hoiatus.jpg
Looduse hoiatus.jpg (93.44 KiB) Viewed 12877 times
Last edited by td on 19 Jan 2019 18:21, edited 2 times in total.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 19 Jan 2019 17:24

Järjest enam süveneb trend, kus aktiivsed osavad inimesed püüavad vältida lääne heaoluühiskonnaga paratamatult kaasas käivaid makse, nad kolivad mujale. Siin on sellele pühendet veebileht:
https://nomadcapitalist.com
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 19 Jan 2019 18:04

oh nooooooo! :lol:
https://www.youtube.com/watch?v=s46eEGIoluo
viide sama video lõpust: kassid ja surströmming
https://youtu.be/AQkfXPJanHQ?t=17
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby projekteerija » 19 Jan 2019 20:44

teretere wrote:
pop wrote:
teretere wrote:Sooviksin jagada Sam Carana blogi./.../

Mind ennast huvitab teema ise väga, aga samas ka need tehnikad kuidas esmapilgul suht usutavat infot kompileeritakse. Arvestades vee energia akumuleerimise võimet ja sama gaasidel (isegi kui need mingi tahke metaani vormina suure rõhu all ookeani põhjas on), ja koguste suhet (see metaan/vesi maailmameres, mis on suht olematu), siis väljend "stop the oceans being boiled" on minu enda jaoks lihtne "alert" mis artikli eesmärki aitab määrata.

Tänapäeva needus on see klikkide püüdmine, ja selleks tuleb leida artikli sisu osas see "lowest common denominator" mis võimalikult suurtele massidele põnev oleks.
Päikese erinevate tsüklite mõju vs inimese mõju on enda jaoks igatahes ebapiisavalt selge.


Metaani kohta toodi hea näide,et kas keegi võiks oma kehakaalu ja arseeni vms koguste suhtega katsetada või hoopistükis väikene 9 graami tinaühendit ajukäärude vahele paigaldada kehamassi/tinaühendi suhe ju ka suht olematu :D Asja teeb pahaks muutumise/paigaldamise kiirus :(

Need liigid,mis meie liigile vajalikku habitati hoiavad/loovad ei suuda selle muutumise kiirusega enam kohaneda :(
vt saksamaa 87% putukate kadu ca 20 aastaga.

Eks vanad on suht murelikud ka-laiades massides nende sõnumil kõlapinda praktiliselt pole ja poliitikult/töösturilt pole mõtet midagi oodata.

Päikese aktiivsus on languses 1990 algusest.

minu 2 senti :)

Gaasid gaasideks. Mind teeb muutuste osas kahtlustavaks hoopis võimalus, et seoses veega (jõed, järved, mered ...ookeanid) on toimunud tõsine muutus. Nimelt on inimkond muutnud viimase 50 aastaga mikroplasti (aga ka teiste plastiosakeste fraktsioonidega) vee omadusi. Näpuotsatäis kummipuru liitrises katseklaasis muudab vee füüsikalisi omadusi . Vaadeldes paistab sama vesi endiselt täitsa OK. Ntx. muutuvad vee optilised omadused. Valgus hajub teisiti, valguse läbilaskvus langeb, päikesekiirgus soojenab seda teisiti jne. :?
projekteerija
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 19 Jan 2019 21:25

kellafirma, mis tegi mehi kiitva reklaami, küllap nende käive nüüd suureneb (mõned kommentaatorid lubasid endale kella osta, üks lubas hakata nende kellaga habet ajama :lol: )
https://www.egardwatches.com/collections/all-watches

vaadake seda mudelit:
https://youtu.be/3AavlhH2NtQ
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 19 Jan 2019 21:57

see on üks vahva lugu, vaadake kindlasti ka seda videot seal :D
https://lemmik.postimees.ee/6502277/vid ... aaslastega
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby h » 19 Jan 2019 22:31

td wrote:Asi hakkab meenutama maiparaadi. :lol:
https://www.err.ee/900022/naisaktivisti ... -rongkaigu

Punalipud ja puha. Hea, et on sõnavabadus, kõigil peab olema õigus enda meelsust demonstreerida. :P


Punaste rüüdega timukad olid head!
h
 
Posts: 1801
Joined: 26 Dec 2013 12:20

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby pop » 20 Jan 2019 01:31

ahhaa !!
Hakkab tulema, ka mainstream meedias
https://www.france24.com/en/20190119-do ... ave-planet

Td-ga sai siin kunagi pakutud emakese maa päästmise meeme/narratiive/overton-iaknaid. Nüüd siis France24-st otse ja silmade vahele, ca 1:00 läheb huvitavaks.
Kannibalism on kah ju "more of a chocice", nagu ka nt loomasööda (või aiaväetise) mitmekesisuse suurendamine.

Samas pole ka midagi uut päikese all - nt mõiste "tiibeti surnuaed" on ju ise nö "misnomer" (kui budistiga tegemist).
pop
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 20 Jan 2019 07:20

Njah, tavaliselt ikka valmistutakse eelmiseks sõjaks. Nii palju siis partisanisõjast ja metsa varjumisest 21. sajandil:
https://youtu.be/7rO5rDXENmU?t=692
(kes viitsib, võib vaadata ka tervet videot)
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby Majandushuviline » 20 Jan 2019 17:03

pop wrote:Td-ga sai siin kunagi pakutud emakese maa päästmise meeme/narratiive/overton-iaknaid.

Veider et ligi sajand teadaolev CO muundamise samm kütuseks sellistel juhtudel lahendusena välja pakutakse.
Majandushuviline
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby Majandushuviline » 20 Jan 2019 17:09

Vastupidi, veider et eelnevat ei pakuta lahendusena. Eelneks CO valmistamise samm.
Majandushuviline
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby teretere » 20 Jan 2019 18:07

Majandushuviline wrote:Vastupidi, veider et eelnevat ei pakuta lahendusena. Eelneks CO valmistamise samm.


Selle protsessi ja teiste analoogsete käivitamiseks on vaja kasutada energiat,mis tuleb algselt fossilsetest kütustest :(
Selle protsessi ja teiste analoogsete "kasutegur" ei ole piisav :(

Termodünaamika teine seadus-(tööstus)tsivilisatsioon ise on soojamootor :(
teretere
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby pop » 20 Jan 2019 23:01

teretere wrote:Termodünaamika teine seadus-(tööstus)tsivilisatsioon ise on soojamootor :(

Selle kohta ütles YT V-Sauce kanali Kevin (on nii populaarne et ka Discovery sciences teeb kaasa) et kõige otstarbekam on mitte midagi teha - lohutades ennast teadmisega et selle tulemusel on universumi eluiga pisut-pisut pikem (just termodyn 2 seaduse tõttu).
pop
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 21 Jan 2019 00:35

võibolla tuleb kellegile kasuks ehk missugune elektrimootor on akudrelli sees
https://youtu.be/gKAUE4LuKgg?t=137
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

PreviousNext

Return to Kinnisvarast / Majandusest

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 84 guests