Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Kui oled näinud kusagil "põõsas" Eesti Nokiat vedelemas
anna meile teada, ehk suudame mõtet edasi arendada...

Juhul, kui nägid korterit, mille hinnas tavapärasest vähem nulle...
või ehitamisel kasutati zelatiini.. sosista meile ka.

Kõik head vestlused teretulnud !
Forum rules
Üldiselt, siin kirjutades austa häid tavasid, ära sõima...ole lihtsalt inimene...rohkem palveid pole

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby pop » 22 Apr 2024 14:50

spl wrote:Jumal tänatud, et normaalsus tagasi. Täiesti tuima näoga tulid inimesed ja küsisid 4000 euri kätte, sest nad "natuke" oskavad Javat ja makstigi.

Mobla IOS arendajad on vist kõige kõrgemal "tavapärastest" treialitest, olen aru saanud. "Angular" -iga UI tegijatele tundub Swed ka mingi 3.5-4 K maksvat (aru ei saagi, miks).
AI-d tunduvad olevat tehtud suures osas pythonis.

Ma ise maksaks kõige rohkem nendele kes mõtlevad välja loogiliselt puhta ja veavaba algoritmi (st arvestades just kõiki võimalikke veasituatsioone, ka kasutaja omi). Teostuse viis tundub praeguseks olevat juba teisejärguline (AI-d annavad suht OK koodijuppe praeguseks, kui soovi piisavalt selgelt väljendada, peaks aga proovima suhelda AI-gi hoopis otse mõne algoritmi abil :twisted: )
pop

Postby td » 22 Apr 2024 15:26

spl wrote:Rootsis varsti liiklemine ka keerukas

vastikud rohelised jah.
Aga eks nad varti tüüta ka siin kõik ära,
Kesklinnas on siiski ühistranspordiga liiklejaid rohkem kui oma autoga liiklejaid - srrtõttu siin ehk jääbki seadus jõusse.
Tallinna poole sõitjatel siiski pole ple probleemi - lähevad otse laevale (kui õige teeotsa leiavad).

ega Tln-Stm vahel reisides nagunii ei jää aega oma autoga linnaga tutvuda, selleks tuleb ikka spets reis päälinna ette võtta. Ööbid hotellis, linna sees tavalise turistina.
Last edited by td on 22 Apr 2024 16:08, edited 1 time in total.
td

Postby td » 22 Apr 2024 16:08

pop wrote:
spl wrote:Jumal tänatud, et normaalsus tagasi. Täiesti tuima näoga tulid inimesed ja küsisid 4000 euri kätte, sest nad "natuke" oskavad Javat ja makstigi.

Mobla IOS arendajad on vist kõige kõrgemal "tavapärastest" treialitest, olen aru saanud. "Angular" -iga UI tegijatele tundub Swed ka mingi 3.5-4 K maksvat (aru ei saagi, miks).
AI-d tunduvad olevat tehtud suures osas pythonis.

Ma ise maksaks kõige rohkem nendele kes mõtlevad välja loogiliselt puhta ja veavaba algoritmi (st arvestades just kõiki võimalikke veasituatsioone, ka kasutaja omi). Teostuse viis tundub praeguseks olevat juba teisejärguline (AI-d annavad suht OK koodijuppe praeguseks, kui soovi piisavalt selgelt väljendada, peaks aga proovima suhelda AI-gi hoopis otse mõne algoritmi abil :twisted: )

Naine vana kooli tegijana programmeerib perli asju - ütleb, et tööpõld ei kao. Uued tegijad ei tunne seda keskkonda, uut lahendust munitsipaalvallas polevat ka veel ette näha, sest see Põhja-Rootsis asuv perefirma on osavalt end sisse söönud sellesse meepotti. Tuleb noori tegijaid, kes lubavad keele kiiresti ära õppida, aga need ei suuda siiski vanade asjadega kohaneda.
td

Postby spl » 22 Apr 2024 17:07

Perli peal, see üllatav :) See minu silmis nagu Fortran.

Eesti naljakas koht, ntx süsteemsed asjad ja muu C / C++ peal, neid progejaid ülimalt vähe.
Aga palka pakutakse vähem, kui Java tolkamitele ning kurdetakse, et neid progejaid pole üldse võtta.

Ütleme nii, et programmeerimismaailm on ka liikunud "kogemusnõustamise" suunda. Kus kõik räägivad ja nõustavad, kuid tipptasemel oskajaid aina vähem.
spl
Site Admin

Postby spl » 22 Apr 2024 19:22

Ma vist vanemprogrammeerijana erinevates kohtades olen pidevalt pidanud võitlema karjuva lollusega ja asjade ülikeerukaks ning jaburaks ajamisega. Aga see professionaalne kretinism on tulnud argipäeva, märgates rumalust või õhinapõhist meeletut raharaiskamist.

Kahjuks ka riigieksamid kuuluvad sinna alla, müstika 6 tundi peaks justkui õpilase aju töötama 100%. Saan aru, et "õhinapõhised" tegelased Haridusministeeriumis arvavad, paneme kohe kõik korraga saame nii hea tulemuse. Loomulikult saame nii kulusid kokku hoida, sitta need õpilased.

Sisuliselt sul kirjalik test ja mitu osa ning siis kui oled poolsurnud pead veel kirjandi ka lõppu kirjutama.

https://www.err.ee/1609321209/osa-abituriente-peab-kuut-tundi-eksami-tegemiseks-liiga-pikaks-ajaks

Nüüd võiks ajada pilli ka lõhki, kas klassiruumides oli CO2 mõõtmine tagamaks, et õpilastel piisav kogus õhku aju efektiviseks tööks.
Kas oli tagatud õpilaste toitlustamine vajalike toitainetega 6h jooksul ?

Õhinapõhised lollused on meil ministeeriumites nagu A ja O. Raske oli seda eksamit jaotada kahele päevale. Et nö grammatika osa esimesel päeval ja teisel kirjand.
spl
Site Admin

Postby td » 22 Apr 2024 19:39

spl wrote:Perli peal, see üllatav :) See minu silmis nagu Fortran.

Eesti naljakas koht, ntx süsteemsed asjad ja muu C / C++ peal, neid progejaid ülimalt vähe.
Aga palka pakutakse vähem, kui Java tolkamitele ning kurdetakse, et neid progejaid pole üldse võtta.

Nii et äga naine mul! haigete põetamine ei meeldi (kellele see meeldiks!), aga Perli peal töötamine tuleb hästi välja!
Ta ise rääkis just sama - et nagu Fortrani peal töötaks. (Mina omast tarkusest julgesin lisada, et hea, et assembler pole.) :P
Ja lisas, et tema nt. C# ei oska.
Perli osas ütles (ei tea kiita või laita), et Perli peal lihtne teha SQL veebipäringuid (ära valusti löö, kui räägin lollusi) - see oli ju nende firmasisene osa, mida lõppkasutaja ei näe. Niikaua, kui perli kasutavad, nii kaua ka tal konkurente pole.
Rootslased on kohati üllatavalt konservatiivsed - zee ei pane mind imestama (jätan nimelt mõne kirjavea sisse, näitamaks, kui raske on voodis pikali kirjutada, padjanurk jääb pidevalt ette, ravimitega silmnägemine hägustub). Korrektne tekat on suur asi, eriti Mac'bookii puhul - kui keegi saaks mulle näidata, kus on eestikeelne dikteerimine Mac'ile oleks hea!!

---

Kevadepäevad on huvitavad: igal kellaajal on oma kontsert. Kõiki linde ma ei teagi, aga nt. kl. 10 on metsvint, lõuna ajal sookurg, varahommikul ja õhtul jällegi miski muu linnu kontsert, mida ma ei oskagi ära tunda... Üle 10 linnuliigi laulu ma täpselt nimetada ei oskagi ja loomulikult nad laulavad natuke erineval kupäeval. Kellaaeg ja kuupäev mõlemad on heaks orientiiriks. Varem polnud mul nii aega tähele panna. Siis meenus, et keegi oli veel: vanamees ise! Noh, see nüüd valudega oigab voodis. Naine käib küll kooris laulmas, neil dirigent, kes otsib uut ja põnevat (erinevalt tavalistest mutskadest kirikukooris).
td

Postby spl » 22 Apr 2024 19:47

Assemblerit ma enam eriti hästi ei valda, kunagi isegi valdasin. Need uued 64x registrid on nii segaseks läinud ja igasugu floating point instruktsioone miljon.

Aga ASM oli DOS aeg vinge. Disasm oli ka kunagi suurim sõber.

---

Tead ausalt öeldes, viimased aastat olengi rohkem andmebaaside peal olnud. Inimesed oskavad mega ....sid päringuid kirjutada. Kõige hullemad on nö "frameworkid",
mis genereerivad SQLe neid klassidest. Relatsioonid on kohutavad ja optimisatsiooni pole ollagi, koodis tõesti ilus vaadata näe kõik klassidega tehtud.

Kunagi oli MSSQL tipp, aga ta ikka rämekallis ja suht hääbuv. MYSQL seda oskab iga laps, seal pole midagi osatagi. Oracle peal sai ka kunagi oldud, aastaid tagasi, aga seal maksad nime eest, muud ei midagi. Varem oli põhjus see, et terabaidiseid baase ei suutnud teised juhtida. See aeg ammu möödanik, nüüd vist võin öelda, et PostgreSQL spets.

Pigem terve elu backend arendaja olnud, mulle pole kunagi frontend meeldinud arenduses. Sest pole kunstniku ja disaini annet, see kahjuks vähestel, sellepärast niipalju kehvi frontende ka on, eriti riigi tasemel. Läbi mõeldud usability on lausa teadus.
spl
Site Admin

Postby td » 22 Apr 2024 20:13

Tead, kooviti-ajaga on toimuinud mingi "digipööre" - palju eelevalt ilusat frontend - disaini on muutunud keskpäraseks (raagin vaid lõppkasutaja seisukohalt, ise ju koodi ei kirjuta), küllap võeti tööle odavat indialast, kes pidi veebi teel aru sama, mis temalt nõuti (kui inimene veebis, siis pole ju vahet, kas Indias või "valges maailmas".) Ja valge inimese läbimõeldud disain on paratamatult midagi muud kui aasia inimese jõumeetodil lähenemine ehk punnestus - kuni asi õnnestub.
Varsti ei ole enam geograafiline tootemärge ka enam näitaja, sest massiline sissevool Euroopasse.

Oli lausa kosutav lugeda, et Bosch'i nõudepesumasin: Made in Poland.

Näis, millal sellee foorumi kasutuskeskkond muutub.
td

Postby td » 22 Apr 2024 20:20

spl wrote:Aga ASM oli DOS aeg vinge. Disasm oli ka kunagi suurim sõber.

isegi mina uudihimust käivitasin neid ja vaatasin, et mis toimub.
td

Postby spl » 22 Apr 2024 20:43

td wrote:
Näis, millal sellee foorumi kasutuskeskkond muutub.

Mitte niipea, sest phpBB versioon nii vana, et häkkerid seda ei oskagi enam muukida eritigi 8-)

---

DOS aeg oli interrupt 21h üks põhilisemaid ja int 13h, mis oli kettaoperatsioon ning sealt lugemine. Tekstigraafiku oli lahe, sisuliselt X hetkel said kogu kuvarile manatud info lugeda lihtsalt byte massiivi. Õigemini char massiivi. TSR programmid olid ka lahedad, terminate stay resident.

Minu keska informaatika töö oli DOS põhine keylogger :twisted: Töötaski põhimõttel, et kui klaviatuuril vajutatu <> ekraanil kuvatavaga ning märgistik kindlas vahemikus, logi. Int 8h katkestuse hook võttis vist keyboardi ka üle.
spl
Site Admin

Postby spl » 22 Apr 2024 20:44

See kriitika on ülimalt õigustatud, majaomaniku sissetulekut tuleks ka arvestada. Tahtsin ka vanemate majale seda toetust taotleda, jeerum mis projekte seal vaja kõik. Ma ei tea palju mul raha juba selle peale läheks. Vanemad inimesed tõstsid kohe käed selle peale üles, ütlesid see liiga keerukas neile. Kas toetusmeetmete välja töötajad natuke tuleks reaalsesse ellu, on se palju palutud ?!?

https://www.err.ee/1609321269/kriitikute-sonul-laheb-suur-osa-riigi-toetustest-rikkamale-osale-elanikest
spl
Site Admin

Postby hh » 22 Apr 2024 21:22

Copy-paste anonüümse FB-sõbra lehelt:

Prantsuse Interneti-kanali "Stategica.fr" andmetel Ameerika kohtu nõudmisel salastatuse kustutatud Pfizeri ja Moderna kampaaniate sisedokumendid näitavad, et Covid-19 vastase Pfizeri vaktsiini väljatöötamine algas 2019. aasta mais – kuus kuud (!) enne pandeemia algust. Ehk siis ajal, mil keegi ei teadnud, et see juhtub. Välja arvatud ilmselt need, kes olid selle pandeemia taga. Samal ajal seisis Pfizer pikka aega dokumentide avalikustamise vastu, kuid oli lõpuks sunnitud kohtuotsust täitma.

https://steemit.com/rien/@bipbip2/un-do ... n-mai-2019

Pikem prantsuskeelne artikkel:

https://www.profession-gendarme.com/un- ... -mai-2019/
hh

Postby hh » 22 Apr 2024 21:25

Peaminister Kallas sattus Võru inimeste turmtule alla

https://lounaeestlane.ee/peaminister-ka ... TbAlP6fZpI
hh

Postby pop » 22 Apr 2024 22:17

td wrote:/.../Naine vana kooli tegijana programmeerib perli asju - ütleb, et tööpõld ei kao.

Tsiteerides nõuka-aja näidendit (Felix Kark), "mäletan, mäletan, miks ma ei mäleta ..." (/usr/local/bin/perl , ja sealt edasi)
Kahjuks keeras Uninet (Elisa) selle kunagi turvakaalutlustel kinni, enne seda ketras sellel üks veebileht mis tekstist (sigakiiresti) tabeleid joonistas
eks ta üks tekstis sobramise vahend rohkem ole (aga selles üsnagi hea)

==================
ma imestan et sellega veel üldse tegeletakse :?
pop

Postby pop » 22 Apr 2024 22:25

spl wrote:Aga ASM oli DOS aeg vinge. Disasm oli ka kunagi suurim sõber./.../
nüüd vist võin öelda, et PostgreSQL spets./.../
mulle pole kunagi frontend meeldinud arenduses./.../

Kõige vingem oli masinkood Zilog-80 protsessoril :twisted: (st ühte-nullide "nihutamine", jne, kunagi tuli ka siin jutuks ("pop" tuleb sealt, vblt hakkan "push" all postitama ka)
Postgre - sama siin (ja Oracle aktsiat polegi jälginud väga)
Ma ise saan "back-end" loogika kõige kiiremini valmis, aga meeldib teha just fronti (ehk lõppkasutajaga "kaasa mõelda")
pop

Postby hh » 23 Apr 2024 07:19

Ameerika kolonel räägib ausat juttu, analüüs siinse geopoliitika teemal. Ega sellist naljalt keegi enam ei räägi.

POSI TV: Suomi vs Venäjä ja Nato?

https://www.youtube.com/watch?v=4NSgQrz ... nParhaaksi
hh

Postby spl » 23 Apr 2024 08:38

to pop,

kogu e-riik peaks olema Open Source, iga lihtsa tegevuse puhul jooksevad süsteemid kokku. Alati on väide, et noh skaleeritavus pole nii mõeldud. Seal palju põhjuseid, esiteks kui taga Java ja Oracle, siis pole üldse midagi rääkida, kohutav ressursiraiskamine. Aga usun, et X tee kaudu ka palju päringuid, mis omakorda tekitab Idle time, kus veebiserveris tekib üüratu järjekord.

https://www.postimees.ee/8006420/vaikeelamute-renoveerimise-susteem-jooksis-kokku

---

Naljakas oli registrite areng x86 - x64 puhul.

16 bit

mov ax, 0

...
32 bit

mov eax, 0

...

64 bit

mov rax, 0

...
kas 128 bit tulevikus

mov pax, 0 :lol:
spl
Site Admin

Postby spl » 23 Apr 2024 13:41

Kes suudab neid osta ?

https://www.err.ee/1609321911/maa-amet-tallinnas-kasvas-uue-korteri-hind-aastaga-14-protsenti

Tallinna uue korteri keskmine ruutmeetrihind oli esimeses kvartalis 4373 eurot, mis näitab aastast kasvu 14 protsenti. Kvartali võrdluses on hind kasvanud kaks protsenti.

Terve ja toimiva kv turu reegel on keskmine palk * 1.6 = ca 3100 euri peaks see ruut olema. Võtame nüüd aluseks ka demograafia, mis täielik katastroof.
spl
Site Admin

Postby pop » 23 Apr 2024 14:36

spl wrote:/.../Võtame nüüd aluseks ka demograafia, mis täielik katastroof.

Oluliselt parema kliimaga Sitsiilia sisemaal, ja ka Apuulias/Kalaabrias on reality check ammy kohal, maju annab mõni omavalitsus 1EUR eest jne (OK, peab korda tegema, aga sellegipoolest).
Demograafiaga on seal lood tõsi küll vaid tiba hapumad kui siin.
pop

Postby td » 23 Apr 2024 15:05

noh eks see ole jälle see parem-vasakpoolsuse küsimus
- sotsid ehk vasakpoolsed peaksid hea seisma igasuguste vaesenate toetamisest
- parempoolsed aga nupukuse ja leidlikkuse eest (ka selle eest, kuidas maksudest kõrvale hiilida)

ka omaenda maksude optimeerimisel
aga kogu see värk on paras seapesa:
- sotsid seisavad triibuliste ja suleliste eest (mis sisuliselt on parempoolsed, sest on uued )

valud on hirmus suured, mõtteid ei saa koondada
rohud ei aitam ei saa mõtteid täpsustada
td

Postby td » 23 Apr 2024 15:08

pop wrote:
spl wrote:/.../Võtame nüüd aluseks ka demograafia, mis täielik katastroof.

Oluliselt parema kliimaga Sitsiilia sisemaal, ja ka Apuulias/Kalaabrias on reality check ammy kohal, maju annab mõni omavalitsus 1EUR eest jne (OK, peab korda tegema, aga sellegipoolest).
Demograafiaga on seal lood tõsi küll vaid tiba hapumad kui siin.

aasta 2009 sügis Sitsiilias või miskit - reisil omal käel, vältides turismilõkse jne. Palju jäi muidugi ka avastamata seal.

Mustanahalisi mõned jõlkus, aga nad teadsid oma kohta - ei olnud pealetükkivad jne. (ajalooline Aafrika lähedus, osati nendesse suhtuda jne.)
küllap nüüd muutunud ......
Üks väikepere restoran oli reserveeritud ohalikuks sünnipäevaks vms. Aga kuna läheduses ühtki teist restorani polnud, kaeti ka meile ühte nurka "sünnipävalaud". Kui viisakalt paluda, siis saab ikka. Me olime toositidega eestlaslikult väga kitsid - ei ühtegi. Vbl. see temperamentsetele sitsiillastele ei meeldinud, vbl. aga harjumatu tagasihoidlikkus just imponeeris. Igal juhul - meie ei seganud neid, nemad ei seganud meid, oluline oli osa saamine kohalistest hõrgutistest - neid me muidugi kiitsime ettekandjale ohtralt (ja oli põhjust ka). hinnaga meid ei rabatud - oled inimene, ollakse inimene ka Sinu vastu ....

Algarve 2004 (Portugal), renditud autoga. Küllap üks seltskond passis meie autot - klaas katki, autosisu läbi otsitud - arvatavasti suur pettumus neile: 1 jope, mõned raamatud. Jope olli läinud. :twisted:
Kohaliku politseijaoskonna ooteruumis oli hästi suur ja värviline papagoi, kes arvatavasti jagas repliike (salakuulaja)?. :lol:
Kuna täiskindlustus, siis liigseid küsimusi ei olnud. Toyota Yarisest sai aga asenduseks odav Renault - üsna harjumatu filosoofia esialgu. Jäin endiselt Toyota fänniks. :)

Põhjamere serv ehk tee Mehamn'isse aastal 2001, arvatavasti (Norrkapi naaberasula, ilma turismilõksudeta, tunduvalt odavam, polaarpäevast Jaanipäeva paiku aga saab sarnase elamuse. Imelikul kombel vantsis mööda maanteed üksik mustanahaline - ka turist, kes hoidis raha kokku? Vahemaa asustatud punkti mingi 10 km)
Last edited by td on 23 Apr 2024 16:33, edited 1 time in total.
td

Postby td » 23 Apr 2024 15:44

pop wrote:

Mobla IOS arendajad on vist kõige kõrgemal "tavapärastest" treialitest, olen aru saanud.

kas pead silmas Apple mobla keskkonda? XTools progemiskeskkond pole minu meelest teab mis keeruline endale selgeks teha. Minule oli suur probleem erinevate versioonide mitteühilduvus - pidi automaatselt arvestama uuendustega, aga minu jaoks oli rist ja viletsus. Apple tahab, et kõik oleks uus ja viimse peal, ikka veel on neil täiustada oma poolikut opsüsteemi ja arenduskkeskkonda - pooltoores toode. ioS 13 ja 14 vahel suur hüpe, nende integreerimise võib ära unustada, lihtsam oli uus mobla/pääd osta. Ma ei tea, kuidas nüüd - mina igatahes loobusin oma äpi tegemisest, vbl. nüüd saaks.... ???
td

Postby td » 23 Apr 2024 16:03

hh wrote:Peaminister Kallas sattus Võru inimeste turmtule alla

https://lounaeestlane.ee/peaminister-ka ... TbAlP6fZpI

Lääneriikides oleks selline PM ammu tagasi astunud või partei poolt maha võetud. Aga Eestis võib juhtuda, et temast saab pikim troonil istuv minister ("paremat lihtsalt pole võtta")

Ohhh, ma vaene eesti riik!

Tüüpiline näide, miks naised ei sobi juhtideks - lahenduste otsimise asemel hakkab (enese)haletsuse otsimine ja pähemäärimine., samuti teiste häbistamine ("saite nüüd minu peal end välja elada") Eks minu kodus oli alguses ka selline taktika. Ükskord aga ütlesin: novott, nutad omaette ühe peatäie ja siis jääb pealuusse meelde, et tulevikus nii ei tee. Julm, aga tõsi. On tõsiseid teemasid, kus haletsuse otsimisest lihtsalt ei piisa.
Ilus vastuause oleks olnud: kui armastus enda vastu on suurem kui armastus Eesti vastu, tuleb lihtsalt koht vabastada - sellele, kes on valmis end vajadusel ohverdama, kui olukord seda nõuab. Kaja on näidanud, et seeliseks ohverduseks ta valmis pole isegi lihtsamates olukordades, kus kaalul on vaid tema enesehinnang..

Shaming bingo kõrvale oleks vaja ka mängu: naisjuhi bingo vms.

Kui mehed õpivad seda bingot mängima, siis see teeb naised relvituks. Teised naised kahjuks ei liitu meestega ühiseks allianssiks. :(

Olen juba varem siia pstitanud, aga saabub üha uusi tegelasi, kelle peal seda mängida: mehed, salvestage oma arvutisse!
Attachments
Häbistamisbingo-ohvribingo ver.1.2.png
Häbistamisbingo-ohvribingo ver.1.2.png (266.01 KiB) Viewed 12934 times
td

Postby td » 23 Apr 2024 17:20

naisjuhi bingos on mitu tähtsat ruutu:
- parajalt avatud dekoltee
- paras make-up (nö. sõjamaaling enne olulist etteastet jne.)
- värvivalik riietuses
- salakood omasuguste leidmiseks ("problem glasses"), vastav soeng (Riisalo)
- haletsusbingo elemendid
- häbistamisbingo elemendid

Kuna naisjuhte tuleb järjest rohkem, läheb siin antropoloogiliste vaatluste tegemine järjest huvitavamaks. Hakkab ilmnema ka teatud konkurents ja lähivõitlus, osalt kulisside taga (selle nägemiseks tuleb see võitlus tuua ettepoole ehk lavalaudadele).

Jätkaksin hea meelega vaatlusi, kui tervis lubab, aga väga raske - valud on viimasel ajal ikka meeletud.
td

Postby spl » 23 Apr 2024 19:57

td wrote:
hh wrote:Peaminister Kallas sattus Võru inimeste turmtule alla

https://lounaeestlane.ee/peaminister-ka ... tule-alla/

Lääneriikides oleks selline PM ammu tagasi astunud või partei poolt maha võetud. Aga Eestis võib juhtuda, et temast saab pikim troonil istuv minister ("paremat lihtsalt pole võtta")

Ohhh, ma vaene eesti riik!

See oli täiesti hale ja kurb vaadata. Täielik vanamuti hala ! Ma räägin Eesti on liikumas niimoodi p..sekursil, et enamus ei usu seda.
spl
Site Admin

Postby hh » 23 Apr 2024 21:27

Copy-paste, mida informeeritumad inimesed arutavad.

Vaktsiinipassid.
Soome Tervise ja Heaolu Instituudi peaarst ja WHO immuniseerimise strateegilise eksperdirühma esimees dr Hanna Nogynek tunnistas Soomes kohtusaalis, et WHO teadis 2021. aasta suvel, et COVID-19 vaktsiinid on ebatõhusad. . Siis teatas Noginek WHO-le, et vaktsineerimispasse pole vaja. Ta ütles, et WHO kasutas vaktsiinipasside ähvardust, et sundida avalikkust tegema eksperimentaalsüste, kuigi nad teadsid, et süstid ei peatanud COVID-19 levikut.
Dr Nogynek ütles, et vaktsiinipassid pole muud kui pettus, mille eesmärk on propageerida dogmadel ja totalitarismil põhinevat ülemaailmset vaktsineerimisprogrammi. See on WHO sündmuste šokeeriv pööre. Noginek on WHO poolt kõrgelt hinnatud ja üks Soome juhtivaid vaktsineerimiskonsultante, kes töötab Vaccines Togetheri ja Rahvusvahelise Vaktsiininstituudi nõukogudes.

Kommentaar: Kõik õige!
Need kohtu teemad käivad siiamaale ja kõige hullem lugu on see, et meedial on keelatud avalikustada inimestele mis seal kõik välja tuleb! Mis on ka täiesti mõistetav meile
hh

Postby hh » 23 Apr 2024 21:34

2021. aasta optimistlik reportaazh Aktuaalses Kaameras:

"Eesti vaktsiinipass valmib nädala lõpuks"

https://www.err.ee/1608191758/eesti-vak ... ala-lopuks

(Mul oli juba siis teooria, et see nn pass tehti selleks, et nügida inimesi loobuma oma riigi passist, et ehitada globalistlikku valitsust ning jälgimisühiskonda)
hh

Postby td » 23 Apr 2024 23:03

ükski klassikaline vanamutt ei hala nii, see on oma funktsioonis ebaõnnestunud inimese eneseõigustus
(Kallase tegemistest ...)

---

https://tavid.ee/uudised-analuus-hobe-o ... ahinnatud/
ehk Tavid teab rääkida regulaarselt iga 3 kuu tagant.
Tegemist on osalt cherry-picking'uga.
Kipume tihti unustama ka, et correlation is not causation. Seeda oleks vaja statistikaõpikutes veelgi rohkem rõhutada. Põhjuslikke seoseid on aga väga palju erinevaid tüüpe, mõne puhul ilmneb seos tunduvalt hiljem ning esialgne nähtus juba ununeb.
See näitab, et hõbe on ajalooliste tasemetega võrreldes kulla suhtes alahinnatud.

aga võibolla on kuld hoopis ülehinnatud? vbl. on aga seos ajalise nihkega?

Füüsilise hõbeda puhul on turg olnud aga juba kolm aastat tõsises puudujäägis, selgub Metals Focusi andmetest. 2022. aastal oli nõudlus 38 600 tonni, pakkumine jäi sellele aga viiendikuga alla, ulatudes 31 200 tonnini. Puudujääk on viimase kahe aasta jooksul olnud nii suur, et see katab ära kogu eelmise kümnendi jooksul tekkinud ülejäägi.

Hõbeda puhul on väga oluline märkida, et selle tööstuslik nõudlus moodustab kogunõudlusest peaaegu poole. Kulla puhul moodustab tööstuslik nõudlus vaid umbes 7 protsenti kogunõudlusest. Hõbedaturu suure puudujäägi üheks peamiseks põhjuseks ongi olnud tööstusliku nõudluse kiire kasv viimase kümnendi jooksul.
/.../
Kui praegused trendid jätkuvad, siis 2050. aastaks kasutatakse päikesepaneelides nende hinnangul ära 85-98% praegustes globaalsetest hõbedareservidest.

ehk 25 aasta pärast ehk 1 põlvkond hiljem
td

Postby td » 23 Apr 2024 23:49

hh wrote:2021. aasta optimistlik reportaazh Aktuaalses Kaameras:

"Eesti vaktsiinipass valmib nädala lõpuks"

https://www.err.ee/1608191758/eesti-vak ... ala-lopuks

(Mul oli juba siis teooria, et see nn pass tehti selleks, et nügida inimesi loobuma oma riigi passist, et ehitada globalistlikku valitsust ning jälgimisühiskonda)

küll ikka aeg lendab ...
päris hea on teha ja lugeda selliseid retrospektiivseid ülevaateid, võtab kohati pildi selgemaks ...
td

Postby td » 24 Apr 2024 00:52

mul on nimekirjas 168 videot vaatamata, mõned tõotavad olla huvitavad

kas Hiinas on asjad tõesti nii hullud?
https://www.youtube.com/watch?v=Gf4_2NAmrvc

jälle aeg lendab kiiresti, grafeen on jutuks olnud kaua, aga aasta 2021 tõi väidetavalt läbimurde, aga võibolla järjekordne haip - nagu ikka, üks piiisikene probbleem, millele ei leita lahendust (lekkevool)
https://youtu.be/pkYA4rALqEE?t=154

lääne ühiskonnas ei leia mehed omale sobilikku naist ja naised ei leia seda sobilikku meest
https://youtu.be/F4bqH_otdsg?t=600

vanemas eas naised püüavd end värskendada ... kalaspermaga
https://youtu.be/Kbp-C_6SxBk?t=280

samas videos videohetked
12:43 You Go Girl!
12:53 OMG! My girlfriend is a hoe (ehk 304 ehk avalik lits)

bf reaction.jpg
bf reaction.jpg (76.49 KiB) Viewed 12888 times

Esimene kaader on võetud siis, kui teiste meeste naised demosid oma kehavõlusid, viimased siis, kui oma naine lavale astus

küllap ka eesti elus on seda ette tulnud
Mida teha aga siis, kui tabad sõbra naise analoogselt teolt? Minu puhul: olin seltskonnaga Viljandi Folk'il ja linnas vastu tuli sõbra naine ühe sileda noormehega. Sõbra naine ise ka pärit Viljandist, olid suht huljuti kolinud Tallinnasse. Šokk oli meie mõlema nii suur, et me ei suutnud reageerida. Siit edasi: kuidas peaksin reageerima? Mitte vahele segama ? Hoiatama? Otsustasin mitte vahele segada, sest minu käitumine oleks vbl. olnud mitteadekvaatne. Aasta päast aga igatahes selgus, et naine oli salaja ostnud endale korteri (aeg, mil korterihinnad tõusid, aga mitte veel buumiaeg) ja teatas, et lahkub sõbra juurest - asjad olid juba organiseeritud, "konspiratiivkorter" Tallinnnas võis olla juba mitu kuud varem.

Kuidagi trafaretsed videod sattusid sellesse nimekirja. Ka nende uudisväärtus on trafaretne.
td

PreviousNext

Return to Kinnisvarast / Majandusest