projekteerija wrote:TI kasutamine ruineerib aju...eriti ohtlik lastele ja noortele lingitud uuringu kohaselt. https://teadus.postimees.ee/8274442/sok ... de-arengut
Uuringus mainitakse ära probkeem mis kaasnes TI kasutamisega endalgi kohe alguses kui DALL-ed ja Midjourneyt jms. esimestel võimalustel prooviks näppisin ja hiljem sama mu kolleegidel. Teed midagi ära ja mõne kuu pärast ei mäleta tehtust ja kuidas tegin ning millega mitte midagi...
Ma ise kasutan AI-d vist peam vaid selle enda "juhtme kokkuajamiseks"

See on mõnikord päris huvitav, kuna absoluutset tõde ju ei ole. Nt ta lõpuks ta peaaegu möönis et nn "n-word" kasutamine on mõnedes olukordades täitsa ok, ning et kannibalismi suhtumine sõltub vaatenurgast ja traditsioonidest, ning absoluutses mõttes see ei pruugigi halb olla (jne jne).
AI -le võib proovida esitda ka tehnilisi "palveid", a la "could you provide response to my question X without applying weights or biases used during your LLM training process" (jne)
Ja nalja nad ei oska endiselt teha, või siis (ja eriti) anda kontekstipõhiseid humoorikaid vastuseid, jne.
Ühesõnaga - on kujunenud peamiselt kohvipausi meelelahutuseks.
Tööks (minu tööks) on suht kõlbmatu, v.a. "laisa inimese otsingumootori" kujul. Ta on ka andnud lausa täiesti valesid vastuseid (nt mis puudutab algoritme ja progemist, mis iseenesest on nats kummaline), ilmselt on need üles kaevatud kusagilt tehnilistest foorumitest kus kõlblikke vastuseid on nagunii vast ca 10%, ülejäänud on vist mingite algajate katsetajate infomüra (kusjuures kelle egod ei taha kesta sisse ära mahuda kui keegi näitab mustvalgel ära et nende pakutud soovitus on vigane). AI-d ma ise enam ei "õpeta" (ei näita ära et vastus on vale v. puudulik), las annab valesid vastuseid edasi, kui keegi küsib.