Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Kui oled näinud kusagil "põõsas" Eesti Nokiat vedelemas
anna meile teada, ehk suudame mõtet edasi arendada...

Juhul, kui nägid korterit, mille hinnas tavapärasest vähem nulle...
või ehitamisel kasutati zelatiini.. sosista meile ka.

Kõik head vestlused teretulnud !
Forum rules
Üldiselt, siin kirjutades austa häid tavasid, ära sõima...ole lihtsalt inimene...rohkem palveid pole

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 07 Sep 2023 15:25

https://www.delfi.ee/artikkel/120229990/video-kaja-kallas-on-uurimiskomisjoni-loomise-vastu-opositsioon-saaks-nii-veel-uhe-tooriista-peaministri-segamiseks-ja-tumitamiseks

No vaesekene, kõik kiusavad: „ Mina olen puhas kui prillikivi!" Viljelen topeltmoraali ja enda vigu ei mõista. Aga süüdi on kõik teised.

Pigem siis mehe+vahetus+kuu, kui naine räägib kõigile, et Venemaaga ei tohi äri teha ja mees süüdimatult teeb seda, on ikka perekonnas asjad väga valesti.
spl
Site Admin

Postby spl » 08 Sep 2023 09:14

Ja selle info valguses, lendame 2024 rahvale peale suurte maksutõusudega: "geniaalus", muud ei oska öelda. St sisetarbimine veelgi väheneb, tõusevad aktsiisid ka ka elektri oma ! Ehk tootmine muutub veelgi kallimaks jne. Rumaluse ja R partei vahel hakkab tekkima päris nähtav korrelatsioon.

https://www.aripaev.ee/uudised/2023/09/07/eesti-majanduslangus-oli-euroopa-sugavaim

Aga Kallase teemal, kellel ülbust rohkem kui ahvil karvu. Asi oli kommunikatsioonis ja ta sellest täielikult ebaõnnestunud, topeltmoraal jne. Ma ei taha kaabusid valitsema, nemad pole ka midagi suutnud õppida. Aga peaminister peab olema inimene, kes ei käi nina püsti, kuhu vesi sisse sajab. Tegemist peab olema inimesega, kes saab aru ka, mis on vastutus.

---

Kuid selle Kallase topeltmoraali valguses, on huvitav see, et E200 täiesti vait. Tegelikkuses tänu R partei tegevusele, jääbki see partei ühekordseks projektiks. Ma oleks väga üllatunud, kui järgmistel valimistel suudab ta valimiskünnist ületada.
spl
Site Admin

Postby td » 08 Sep 2023 10:23

spl wrote:. Ma oleks väga üllatunud, kui järgmistel valimistel suudab ta valimiskünnist ületada.

... ja jälle 4 aastat iga (kodu)eestlase elust ära raisatud. Nii see eluke nöödub parema ootuses, kuni oled vana ja haige.
Eladatuleb tänases, seega ERAKORRALISED VALIMISED aitaks ajaraiskamist vähendada. Rääkisin sellest juba kevadel, kui selgus petmine valimislubadustega. Aga jah, lambukestel läheb veel aega selleni jõudmiseks. Raisatud aega oma elus tagasi ei saa.
Rootsi vähendab 1. jaanuarist maksu bensiinile ja diislile (suht kosmeetiliselt, aga ikkagi). Mida plaanib R ja co samal ajal Eeestis?

---
Kas järgmistel valimistel üldse hääletada nende poliitikute poolt, kes täna on erakorraliste valimiste vastu? Nendele paistab TÄNANE olukord sobivat. Nohh, nende poolt võiksid hääletada muidugi need, kellele ka tänane olukord sobib.
Last edited by td on 08 Sep 2023 10:35, edited 1 time in total.
td

Postby spl » 08 Sep 2023 10:34

td wrote:
spl wrote:. Ma oleks väga üllatunud, kui järgmistel valimistel suudab ta valimiskünnist ületada.

Mida plaanib R ja co samal ajal Eeestis?

Käibe- / tulumaksutõus 2%, kõik 22% peale, diisliaktsiis tõuseb korralikult märtsis, elektriaktsiis, automaks: mida kõike veel,
et saaks majanduskasvu negatiivseks ära ja rahva veel vaesemaks. Jah tõesti korraks tõuseb maksulaekumine ja siis tuleb korralik langus.

Kõik need maksutõusud panevad kirstunaela tootmisele, mis niigi hääbumas.

Paljud tasud tõsteti nii, et anti nädal aega asjaga tutvumiseks ja siis nii ongi: näide keskkonnatasud ! Mis omakorda toob meile kallima elektri, aga ärme sellest kellegile räägi...

Sisuliselt täielik ülbitsemine valitsemise tasemel, loodan et ma enam kunagi sellist ülbust ei näe.
spl
Site Admin

Postby td » 08 Sep 2023 10:39

Võib juhtuda, et ka USA läheb sügisel ametlikult majanduslangusse. Eks näis, mis sellest kõigest kevadeks Euroopale ja Eestile järeldub. Nüüd on tõesti nii, et jääb soovida vaid halvimat - lootuses, et lambukesed ütlevad "Määä!" asemel "Määä?"

---
spl, ära pillu sõnu. Sinu soov võib täituda (nt. jääd pärastlõunal auto alla). See ei ole paha pärast öeldud, Jumala huumorimeel on meie jaoks selline imelik. Mina soovisin temalt uusi kogemusi ja tarkusi - sain neid enne oma surma kuhjaga (kuidas üle elada 8 elustamiskatset, 3 operatsiooni, 12 keemiaravi kuuri jne.)

---
Aga ka mina nüüd pildusin oma sõnu. Ei tea, mis kevadel sellest kõigest saama hakkab.
td

Postby spl » 08 Sep 2023 11:00

td wrote:Aga ka mina nüüd pildusin oma sõnu. Ei tea, mis kevadel sellest kõigest saama hakkab.

Ei mõelnud seda nii, lihtsalt lootsin, et ka meie riigis tuleb aeg, kus ülbus saab karistatud 8-) Reformi suhtumine tavainimestesse on lausa tülgastav, me ( tavainimesed ) oleme nende jaoks mõttetud tüütud värdjad, kes julgevad öelda, aga meile ei meeldi see, et teie muudate meie elu võimatuks oma maksutõusudega. Kuna teie ja teie sõprade juhtimisega olete bürokraatiamasina ajanud monstrumiks ning riigieelarve kiiva. Pole vaja elusaid inimesi, põhiline et riigieelarve oleks tasakaalus ...
spl
Site Admin

Postby td » 08 Sep 2023 11:21

Lugesin kokku, et minu suguvõsas (vanaisade-vanatädideni) on lähiaastatel siitilmast kindlasti lahkumas 8 inimest (mina kaasa arvatud - käib justkui omamoodi võistlus, kes kauem vastu peab). Kahtlen, kas sama palju uusi inimesi on sellel ajal sündimas - mõned on sünnitamiseks juba liiga vanad, mõnedel aga puudub (veel?) sobilik partner. Mul endal 3 last, vanemal pojal olid juba pesapunumise plaanid, aga pruut arvas peale 4 aastat koosolemist, et ikkagi ei sobi - jälle tagasi mänguruudule "1". Nooremal pojal on küll kaaslane, aga nad mõlemad on autistid. Tütar veel alaealine, plaanib minna edasi õppima (Asperger).

Nii et meil on ka 'anecdotal evidence', kus inimesi jääb vähemaks. Minu ema (praegu 96, dementne) ütles vanasti ikka, et kõige suurem varandus on inimene (see on ka põhjus, miks nt. Marsil majandustegevus puudub). Selline muster tabab kogu Eestit (ja Lääne põliselanikke) lähikümnendil - buumerite põlvkond paratamatult lahkub, uusi lapsi sünnib vähe ja needki kipuvad olema "kummalised". Justkui mingi needus oleks peal.

Huvitab, missuguste inimeste baasil kavatseb R ja co edaspidi oma äritegevust edendada? Aga inimpsühholoogias on nii tüüpiline mitte näha kaugeid probleeme ja keskenduda tänasele heaolule (söön veel ühe koogitükikese, diabeet las ootab oma järge). Infanta on muidugi õnnetus Eesti rahvale igas mõttes, lisaks rumalusele ja ettenägematusele ka valelik ja ülbe. Riiginaiselik (halvemas mõttes)? Loodame siiski, et lähema aasta jooksul saame parema valitsuse ja PM-i.
Last edited by td on 08 Sep 2023 11:28, edited 1 time in total.
td

Postby spl » 08 Sep 2023 11:24

Mina jällegit ütlen, et mingi (tavatoidus kasutatav) keemiline element muudab midagi loodete juures või isegi mõni vaktsiin (ei usu, aga ka enam ei välista).
Seda palju ADHD / ATH on, see on täiesti ebanormaalne juba.

Mul vist pooltel tuttavatel lastel vähemalt üks neist probleemidest. Üks tuttav jumala normaalne, terve elu tervislikult elanud, lapsel selline tähelepanu ja aktiivsushäire, et pidin hulluks minema, kui nad külas olid. Laps sõna ei kuula nagu seinaga räägiks, pidevalt jaurab midagi...
spl
Site Admin

Postby td » 08 Sep 2023 11:32

Mingi teooria üliaktiivsuse kohta on see, et lapsed tarbivad liialt suhkrut (limonaadid, mahlad, jäätised, kartulikrõpsud, magusad jogurtid, hommikuhelbed jne.) Kui kommidest osatakse hoiduda, siis muud eelnimetatud on salakavalad. Alguses üliaktiivsus, hiljem ülekaal - ja ülekaalulisuse tõus on juba tõestatud.
Suure karuteene teevad ka koolipuhvetid oma snäkkidega. (vaesed õpetajad, kes peavad hüperaktiivseid taluma!)

Rinnalapse toit on palju ketogeensem kui hiljem lastele antakse. Huvitav oleks leida ka statistikat, kus võrreldakse imikute und - rinnapiima ja kunstlike toitesegude puhul. (Kunstlike toitesegude puhul on arvatavasti jällegi suurte kontsernide lobistamine mängus.)

Üliaktiivsete laste vanematele julgeks küll soovitada proovida laste toitumist *muuta. Muuseas, vähendab ka epilepsiat (loe: Atkins' diet). Krambiravimid pidurdavad lapse arengut ja mõned muudavad samuti üliaktiivseks. Siinkohal muidugi "pidage nõu arstiga", aga ka siin on kontsernide lobitöö mängus. Klassika: kõrvaltoimeid alahinnatakse. Mul on ka siin isiklik kogemus oma autistist lapsega: 5-14 aasta vanuselt sai epilepsiaravimeid (muutuste alusel EEG-s). Kuna elu jooksul oli ainult paar krambihoogu (absence), siis ma omal vastutusel lõpetasin (mitte järsku vaid järk-järgult!!!) selle jama ära - me ei ravi EEG-d vaid last. Raviarst ei julge kunagi sellist otsust teha, sest see käib vastu nende ametikohustustele - ähvardav tegevusloa kaotus (lihtsam on samamoodi jätkata kui revolutsiooni korraldada, ka arstil on pangalaen ja lapsed toita). Ainult lapsevanem saab sellise otsuse teha, aga ka tema võib vanemlikud õigused kaotada, kui asi ebaõnnestub. Tuleb kuskile koputada aga sealtmaalt pole epilepsiat täheldanud, EEG-d pole ka enam ammu tehtud. Peale 25 eluaastat, kui hakkas iseseisvalt hooldekodus elama, on vaimne tase tõusnud, saab lihtsamates kodutöödes meid abistada, kui külas käib (paneb puhtad nõud kappi, korjab põõsalt marju, niidab järelvalve all isegi muru). Tagantjärele kogesime, et areng tõesti pidurdus ning muutus kohati juhitamatuks peale kangete epilepsiaravimite lisamist (EEG muutused ei allunud ravile, seetõttu suured doosid). Veelkord: tuleb ravida inimest, mitte laborinäitajaid.

---
*tuleb vähem vaadata telekat ja kustutada oma mälust reklaamide kaudu tekitatud alateadlikud seosed: hommikuhelbed => tervislik, rasvavabad bakterite ja suhkruga maitsestatud jogurtid => tervislik. Bakterite lisamise efekt ei kesta üle mõne nädala, sest vales keskkonnas nad ei suuda paljuneda (sellel, et normaalsed-kasulikud bakterid kipuvad soolest kaduma, peab olema ju mingi eelpõhjus!). Pealegi, kasulikke bakterieid on mitmeid liike, ainult ühe ülekaalukas lisamine ei pruugi likvideerida probleemi - ka sooles toimub sümbioos. On näidatud (algallikat pole näinud), et paastumine parandab soole mikrofloorat, seevastu süsivesikud halvendavad mikrofloorat.
Pole ammu telekast reklaame näinud, aga viimati öeldi, et hommikuhelbed annavad kogu päevaks energiat (mitte seda, et see on tervislik). See on muidugi faktiliselt õige. Aga mida selle üleliigse energiaga peale hakata? Energia võib olla ka negatiivse mõjuga.
td

Postby spl » 08 Sep 2023 12:33

Tegelt need lapsed imikuna oli ka kuidagit testimoodi, rohkem jonnisid ja ma ei teagi kuidas öelda, teistmoodi kui nägin.

Ma üldse ei imesta, kui aastate pärast tuleb avastus: hooly shitt, see aine põhjustab ajus väärarenguid (ala mingi toidu säilitusaine). Lihtsalt märkan, et viimase 10 aastaga on see arv ikka mitmekordistunud.
spl
Site Admin

Postby td » 08 Sep 2023 13:08

jahh, võib nii juhtuda küll
uusi aineid, millega kokku puutume, on ju nõnna palju
td

Postby spl » 08 Sep 2023 13:15

td wrote:jahh, võib nii juhtuda küll
uusi aineid, millega kokku puutume, on ju nõnna palju

Mis mind üllatab, riik teab ka seda statistikat (veel hullem kui ta ei tea seda), üldiselt stoilise rahuga vaadatakse, kuidas ühiskond areneb närvisüsteemi defektidega ühiskonnaks.

Kuna närvisüsteemi defektidega noori inimesi niipalju, siis tavakoolid / kutsun mehhaanilise õppemetoodikaga koolid, on kõike muud kui sobivad siia ühiskonda.

Ma pole kindel, et nende häiretega inimesed suudavad tööturul väga edukad olla. Usun, et ma ei tee liiga 30-35% noortest, kes peaks tulema 10-15 aasta pärast tööturule on närvisüsteemi häiretega.
spl
Site Admin

Postby spl » 08 Sep 2023 14:47

See oli stiilne saabumine, välismeediasse võiks ka jõuda. Okei saagu siis automaks, aga kütuseaktsiis peab siis kaduma. Ei ole nii, et piimalt riisume 10 koort; käibemaks, aktsiis + automaks.
Me pole nii rikas riik, et inimesed saaksid sellist riigi maksuorgiat ära taluda.

https://www.delfi.ee/artikkel/120230163/video-ja-fotod-autoomanike-liit-andis-riigikogule-ule-77-000-inimese-allkirjad-automaksu-ainuke-eesmark-on-riigikassa-taitmine
spl
Site Admin

Postby td » 08 Sep 2023 14:59

td wrote:
Majandushuviline wrote:Juhuslikult valgu koostamiseks vajaliku aja kirjeldamiseks on seal 30 cm aastas läbiv amööb, kes viib nähtava ilmaruumi ühest servast teise ühe aatomi. Aatom-haaval tuleb teise serva tassida kogu nähtav aine. Seda 56 miljon korda tehes ongi möödunud ühe valgu juhu-tekkeks vajalik aeg.

võimalik, et looduses on ka mõni shortcut selliste arengute jaoks, nt. nagu elekter suudab kiiresti teha õige valiku paljudest võimalikest variantidest:
https://youtu.be/C3gnNpYK3lo?t=52
Mis on aga '"mõjujõuks" elektrivälja või gravitatsioomi asemel?

veel üks inspiratsioon edasi mõtlemiseks (kunagi vaadatud, aga meelest läinud video)
https://youtu.be/o_ZuWbX-CyE?t=3306
td

Postby pop » 08 Sep 2023 16:30

td wrote:veel üks inspiratsioon edasi mõtlemiseks (kunagi vaadatud, aga meelest läinud video)

Ma õppisin seda juhtumisi ülikoolis, meetodeid oli üsna mitmeid, üks oli nt Vogeli meetod. Siis oli veel mingi "looderuudu meetod" (mis andis vähem optimeerituma tulemuse) jne.
Intuitiivselt ei tohiks see ülemõistuse keeruline olla (ajafaktor on ka, müügimees ei saa kõiki teoreetiliselt müüdavaid kaupu ühe "väljasõiduga" kõikidele teoreetiliste klientidele vedada).

"Argumentum ad hominem" osa antud lektori osas oleks see et ma ise jääks tema loengus ilmselt magama. Ta jutt on "õige", aga monotoonsemat esitusviisi on raske ette kujutada.
pop

Postby spl » 08 Sep 2023 20:09

td wrote:
td wrote:
Majandushuviline wrote:Juhuslikult valgu koostamiseks vajaliku aja kirjeldamiseks on seal 30 cm aastas läbiv amööb, kes viib nähtava ilmaruumi ühest servast teise ühe aatomi. Aatom-haaval tuleb teise serva tassida kogu nähtav aine. Seda 56 miljon korda tehes ongi möödunud ühe valgu juhu-tekkeks vajalik aeg.

võimalik, et looduses on ka mõni shortcut selliste arengute jaoks, nt. nagu elekter suudab kiiresti teha õige valiku paljudest võimalikest variantidest:

veel üks inspiratsioon edasi mõtlemiseks (kunagi vaadatud, aga meelest läinud video)

Seda elektri katset tahaks näha vaakumis ja kus olematu niiskus :ugeek:
spl
Site Admin

Postby spl » 08 Sep 2023 20:14

Ma tean, et me usun, meie riik efektiivne ja sõbralik. Kahjuks see pole ammu nii !

https://www.err.ee/1609094513/riigiasutused-kohustus-kiiremini-vastata-ei-pruugi-anda-kiiremaid-vastuseid

Selle 30 päevaga olen ma pidanud piike ikka palju ristama, olgu omavalitsus või riigamet. Tihti pead saatma kirja uuesti ja suurelt ning boldiks värvima selle 30 päevase kohustuse.

Alles hiljuti tuli vallast üks kiri detailplaneeringu teemal, umbes kaks nädalat vastuväidet. Ja kui pole, siis probleem kaob. Tahtsin juhtida tähelepanu ühele veale ning esitasin küsimused.
Okei aeg sai mööda, möödus veel. Siis esitasin uuesti kirja, boldist, paragrahve täis, küll hakkas kiire.

Ma tahan öelda, et see kiiresti vastamine on pigem müüt.
spl
Site Admin

Postby hh » 08 Sep 2023 21:16

td wrote:Huvitab, missuguste inimeste baasil kavatseb R ja co edaspidi oma äritegevust edendada?

Variant 1: nad suretavad Eesti välja ja siis tulevad siia hiinlased ja moslemid ja aafriklased, kellega venelased peavad hakkama maid jagama. Siis pühitakse R ja co võimult, aga nad ilmselt ei kahetse, kuna hüved kõik juba lõdvalt kokku kühveldatud.
Variant 2: nad suretavad Eesti välja ja toovad inimeste asemele robotid, siis muutuvad ise ka robotiteks. Ja siis võim võetakse neilt ära.
hh

Postby projekteerija » 08 Sep 2023 23:18

spl wrote:See oli stiilne saabumine, välismeediasse võiks ka jõuda. Okei saagu siis automaks, aga kütuseaktsiis peab siis kaduma. Ei ole nii, et piimalt riisume 10 koort; käibemaks, aktsiis + automaks.
Me pole nii rikas riik, et inimesed saaksid sellist riigi maksuorgiat ära taluda.

https://www.delfi.ee/artikkel/120230163/video-ja-fotod-autoomanike-liit-andis-riigikogule-ule-77-000-inimese-allkirjad-automaksu-ainuke-eesmark-on-riigikassa-taitmine

Igasugused hägused ja seosetud maksud, meetmed jms. on saatanast . Ja praegune maksuplaan on topelt (võimalik, et x kordselt) kahjulik ning problemaatiline. Mõne aasta pärast veel suurem probleem sest tuleb paratamatult ümber teha... Autokütustel peaks olema maks. Süsiniku jms. sellise emiteerimist ja kaasnevate kahjude-kulude katteks või kompenseerimiseks ju võetakse igalt maksurealt raha. Ka nende taskust, kes fossiilkütuseid isiklikuks tarbeks ringiliikumiseks ei kasuta aga peavad sellega kaasnevat tossu, müra jms. möödapääsmatult näkku tõmbama. Selge, et see maks peab suhtestuma loogiliselt, tõhusalt ja arusaadavalt kogu muu maksu-, keskkonna- ja majandussusüsteemide/regukatsioonidega. Ehk ka ntx. õlid, määrded, värvid, vahad, aknapesuvedelikud, rehvid saavad proportsionaalselt CO2, raskemetallide, väävli jms. kohase proportsionaalselt . Ehk praegune probleem, et elektriautod põletavad keskmiselt rohkem rehve (ja teekatet jne.) kui fossiilil liikuvad, peaks ka tuntavalt ja põhjendatult seoslikult elektri või hübriidiomaniku taskus tunda andma... Auto tootmise CO2 oleks ka kohe auto soetamisel sisse mõistlik kirjurtada. need kes EL pabereid süviti närinud väidavad, et sellestki pole pääsu. EL suht lähajal selle sisse kirjutab. Muuseas selle tõttu ka paljud autotootjad juba CO2 neutraalse(ma) tootmisega ennast vaevadki (ntx. Volvo) ja jändavad. Aga mis on meie maksudiskussioonist üldse välja jäänud (või jäetud) on autotranspordiga seotud häiringutest ja CO2 emiteerimisest kõige suurema tüki moodustav. Ja seda komponenti (erinevate uuringute kohaselt 47- ...ca 60 %) automaks praegusel kujul isegi ei riiva. Kuigi ega sellestki pääsu ilmselt pole ja seetõttu ntx. nii mitmeski riigis peetakse plaani automaksust praegusel tuntud kujul loobuda. Aga see ei ol lihtne. Nimelt kunagi sissesööbinud maksuharjumustest (sõltuvus) on ülimalt keeruline loobuda. ;) Pakkuge.
projekteerija

Postby projekteerija » 08 Sep 2023 23:22

hh wrote:
td wrote:Huvitab, missuguste inimeste baasil kavatseb R ja co edaspidi oma äritegevust edendada?

Variant 1: nad suretavad Eesti välja ja siis tulevad siia hiinlased ja moslemid ja aafriklased, kellega venelased peavad hakkama maid jagama. Siis pühitakse R ja co võimult, aga nad ilmselt ei kahetse, kuna hüved kõik juba lõdvalt kokku kühveldatud.
Variant 2: nad suretavad Eesti välja ja toovad inimeste asemele robotid, siis muutuvad ise ka robotiteks. Ja siis võim võetakse neilt ära.

Paar päeva tagasi riigimeediastki käis vastav Kaja skandaali puudutav mõttelõik läbi. Milleks meile veel poliitikud kui, neil pole eetikat, empaatiat jms. Võiks üleüldese TI-ga asendada. Jääksid praegused probleemid ja kulud-kahjud ära...
projekteerija

Postby projekteerija » 08 Sep 2023 23:51

spl wrote:Ma tean, et me usun, meie riik efektiivne ja sõbralik. Kahjuks see pole ammu nii !

https://www.err.ee/1609094513/riigiasutused-kohustus-kiiremini-vastata-ei-pruugi-anda-kiiremaid-vastuseid

Selle 30 päevaga olen ma pidanud piike ikka palju ristama, olgu omavalitsus või riigamet. Tihti pead saatma kirja uuesti ja suurelt ning boldiks värvima selle 30 päevase kohustuse.

Alles hiljuti tuli vallast üks kiri detailplaneeringu teemal, umbes kaks nädalat vastuväidet. Ja kui pole, siis probleem kaob. Tahtsin juhtida tähelepanu ühele veale ning esitasin küsimused.
Okei aeg sai mööda, möödus veel. Siis esitasin uuesti kirja, boldist, paragrahve täis, küll hakkas kiire.

Ma tahan öelda, et see kiiresti vastamine on pigem müüt.

Minul on kahtlus, et sa tegelikult ei taha seda kiirema menetlemise kohustust. Enamus omavalitsusi ei saa selle 30 nõudega praegugi sisuliselt hakkama. Esteks nad peaksid topelt ametiväge palkama ja peamiselt mitte neid kes tagajärgedest jms. ka aru saaksid vaid mingeid kõrgemapalgalisemaid tüüpe, kes JOKK -e punktide ja komade tasemel valdavad. Ntx. pakun. et topelt kiirema menetlemise käigus võid avastada, et keegi osavalt on endale sahkerdanud ntx. su kõrvalkrundile hiigelsuure tuulegeneraatori ja pele selle ka kruusakaevanuse või muud sellist. Surve selleks on ülisuur ja selliste "ärimeestega" ja nende palgal oleva juristidearmeega (kes püüavad miljoni trikiga musta valgeks sebida) jms.( sageli ekspoliitikutega või nende klannidega seotutega ) maadlemisele enamus mu ametnikuleiba teenivad kolleegid oma aega ja ka närve ( suure äri ootuses kiputakse ka vastutavaid ametnikke nii kohtuga kui füüsilislt ähvardama. Või siis igasuguste muude trikkidega ja alatustega nullima. jne.) kulutavad.
projekteerija

Postby hh » 09 Sep 2023 00:42

projekteerija wrote:Milleks meile veel poliitikud kui, neil pole eetikat, empaatiat jms. Võiks üleüldese TI-ga asendada.

Kui keegi teeks selgeks, milles siis probleem? Kevadel oli riigil raha puudujääk tohutu, metsik, meeletu, kirjeldamatu -- aga suvel selgus, et poliitikud tegid valearvestuse MILJARDITES ja riigil ikka ei ole raha puudujääki -- aga nüüd, sügisel, selgub, et ikka on puudujääk ja vaja automaksu ja kõike muud. Et siis on puudujääk või pole?

Ja KUI on puudujääk, siis MILLEKS neil on seda raha vaja? Kas meie peame kinni maksma Saaremaa tuulikute ettevalmistustööd -- st Saaremaa hävitamise? Ja Nursipalu ehk Võromaa hävitamise? Ja ei tea mitme kaevanduse ettevalmistuse korporatsioonidele -- st Eestimaa hävitamise? Aga Metsküla koolil ei lasta lapsi õpetada, tuleb kool kinni panna, sest raha ei ole -- kuigi tegelikult on.

Nüüd andis tagatuba Infantale nõu võtta omaks täpselt üks süü -- et ta ei oska esineda... Kogu jama pidavat seisnema ainult halvas kommunikatsioonis...
hh

Postby hh » 09 Sep 2023 10:10

Copy-paste, keegi teadja annab teada: "Klaus Schwab's daughter: Permanent Climate Lockdowns coming - whether you like it or not"

Täiega äge! Ma ei jaksa maailmas toimuvat ümber jutustada, aga ettevalmistused käivad mitmel rindel ka varjatult Eestis. Haiglad valmistuvad millegi extra suureks( mulle jookseb otse allikast, mis toimub meditsiinis ja see tekitab kõigil küsimusi, mis plaan poistel siis on)
Teiseks hakatakse igal rindel meie "kliimat" nüüd tänavu sügis ja talv erinevate "relvadega" kindlasti mõjutama, et katused lendavad ja vesi jookseb ojadena..
Jälgige radareid ja vaadake prognoose...
Radareid eriti, täna võib öelda ,et HAARP- i timmitakse aina enam ja see on võtmesõna millega hakatakse inimesi välja suitsetama...
See plaan on asjaosalistel sisse kirjutatud ja maailmas räägitakse sellest aina rohkem.
Siin enam armu ei anta, käik on sees sajaga.
Samal ajal kui Eesti maurab mingi tühise miljoni äriga Vene suunas tehakse kõrvaltoas kolossaalseid diile ja see kõik Eestis asjaosalistel õnnestuks.
Sorose viskab rahhi ja kogu see meie "eliit" kuuletub ja teevad kõik teoks....ja see raha on selle õnnetu vene äri kõrval kopikad.
Jõudu
hh

Postby hh » 09 Sep 2023 10:18

11. septembril kell 18 alustab taas tööd Tallinna Palvekliinik. Tere tulemast palvele esmaspäeviti kell 18.00-20.00 Narva mnt 51.
hh

Postby minaise » 09 Sep 2023 10:56

pop wrote:
td wrote:#MGTOW
Kui naisterahvas reisib ilma oma peigmeheta Dubaisse, siis ...
https://youtu.be/wcEjbEsDKg0?t=48

Kui mõni meie enda meediamudijatest Dubai pilte peaks postitama siis tulekski otse küsida kas külastati porta-potty 't või mõnda teist potty -t :)
Porta-potty mängud, ja mängud "muusika tellija" kaamelitega jne pole vist ka koraani poolt otseselt keelatud (?).

Paar kuud tagasi läbi käinud Dubai teema on nüüd ka Delfis kajastatud: https://naistekas.delfi.ee/artikkel/120 ... ellega-ara
minaise

Postby Majandushuviline » 09 Sep 2023 12:20

td wrote:

Ajalise kestuse tuletamist on rohkem Origin Of Life - the probability of making a protein.
Kui valgu koostamine sarnaneks näidete elektrivoolule, siis elekter leiab kiireima vooluga teekonna juba olemasolevas rägastikus. Kiireima voolu teekonna määrab rägastik, elektrivool toob selle esile. Kas valgu juhuslikul tekkimisel saaks osaleda seda ümbritsevate jõudude muster, mis suunab paljudest ebasobivatest eemale meid huvitava lotovõidu poole? Kui jõudude muster on olemas, kas siis valgu tekkimine on juhuslik?
Majandushuviline

Postby hh » 09 Sep 2023 12:26

Havai saarel augustis toimunud põleng ... siin eestikeelne analüüs 1,5 tundi sellest, väga palju erinevaid aspekte, inimesed on uurinud väga erinevaid allikaid, mis ei ole peavool (näiteks eesti peavoolu ajakirjanduses polnud sellest sõnagi juttu), väga õpetlik kuulamine.
https://www.youtube.com/watch?v=zoQNR0gKK24
hh

Postby td » 09 Sep 2023 15:49

Nissan

Mis on ühist autol ja s e k s i l ?
otsige märksõna "s e x" alljärgnevalt saidilt
https://www.nissanusa.com/privacy.html

saate teada ka geneetilise informatsiooni ja auto vahelise seose
td

Postby td » 09 Sep 2023 16:05

Majandushuviline wrote:Ajalise kestuse tuletamist on rohkem Origin Of Life - the probability of making a protein.
Kui valgu koostamine sarnaneks näidete elektrivoolule, siis elekter leiab kiireima vooluga teekonna juba olemasolevas rägastikus. Kiireima voolu teekonna määrab rägastik, elektrivool toob selle esile. Kas valgu juhuslikul tekkimisel saaks osaleda seda ümbritsevate jõudude muster, mis suunab paljudest ebasobivatest eemale meid huvitava lotovõidu poole? Kui jõudude muster on olemas, kas siis valgu tekkimine on juhuslik?

Tundub, et usutav järeldus on see, et osad kombinatsioonid on juba alguses keelatud ja neid ei proovitagi (nt. saadud polüpeptiid kui vaheaste uutele polüpeptiididele on nii ebastabiilne, et ei saagi tekkida või tekkib väga harva) => nt. vesiniksidemete asukoha tõttu, mis takistavasd kokkuliitumist (=> teatud kombinatsioonides vastavate aminohapete COOH- ja -NH3 otsad ei sattu kunagi kohakuti ning vastav aminohape ei saagi vastava valgualgega liituda).
Kuna funktsionaalse valgu tekkimist saab kujutada tõenäosuslike sündmuste ahelatena, siis osad kombinatsioonid lihtsalt tekkivad sagedamini ja sealt edasi järgmised omakorda sagedamini. S.t. "labürindi" igas sõlmes on teehargnemisi tegelikult vähem kui on elusasjades leiduvaid aminohappeid kokku.

(Ma püüan leida selles teoorias nõrki kohti, mitte, et ma selle teooria vastu oleksin.)
Arvestamata on jäetud ka võimalus(ed), et funktsioneerivale valgule liitub veelgi juurde uusi aminohappeid ja see valk muutub jälle mittefunktsionaalseks polüpeptiidiks, s.t. variantide arv on veelgi suurem. Üksik funktsioneeriv valk ei tähenda veel elu teket, ta peab ka teisi sobivaid valke järele ootama, et nad korraga oleksid sobival ajal sobivas kauguses, et koos funktsioneerida. Sellest on vähe kasu, kui üks sobilik valk on Tartus ja teine Tallinnas. Nad peavad korraga koos teiste minimaalselt vajalike valkudega olema üksteisele "piisavalt" lähedal, et tekkiks ennast paljundav kombinatsioon. Matemaatiline tõenäosusteooria muidugi ei ütle seda, kas sobilik üliharv sündmus tuleb esimse või viimase proovimise ajal. Selleks on vaja mingit teist teooriat ...
Võiks lausa öelda, et tõenäosusteooria on Saatanast, sest ignoreerib Jumala kui suunaja olemasolu. Vaja oleks teooriat, mis suudab iga üksikjuhu puhul ennustada tulemust täpselt. Selleks peab teadma vastavaid seaduspärasusi (kas nt. puurihamster oskab alati ette arvata, millal peremees talle toitu pakub või puurist välja laseb?).

---
19. ja 20. sajandi optimism, et kõike saab tulevikus seletada teaduse edusammudega, on teadmiste juurdesaamise tõttu asendumas äratundmisega, et ega ikka ei saa küll. Protsessid on palju keerukamad kui alguses paistis ning iga eemaldatud eesriide taga on järgmine eesriie, mida eemaldada on veelgi raskem.
td

Postby projekteerija » 10 Sep 2023 00:32

spl wrote:Ma olen õel...ainult natukene. Keegi ei kurda kui 3 aastaga meil tõusid kv hinnad ca 45 - 50%, siis kui nüüd peaks langema 25%, tegelikkuses see pole tragöödia.

Aga see selleks, kus on meie laulikud meedias kv hinnad saavad vaid tõusta :twisted:

https://arileht.delfi.ee/artikkel/120228538/soomes-langesid-kinnisvarahinnad-ootamatult-palju-see-ullatas-kohalikku-okonomisti

Tundub, et Soome kinnisvaraturg ja nüüd ahelreaktsiooniga ka ehitusturg on sattumas täiuslikku tormi.
Eelmine nädal hakkasid ehitus-ja kinnisvarasektori hääletorud nõudma, et riik tuleks kiiresti appi ettevõtteid ja turgu päästma. Nüüdseks paistab, et ka Soome uus veöitsus on murdumas. Kuigi viimased kuud sisulislt on tegeletud kärpimiskohtade otsimisega (kõike seda muidugi varjanud skandaalide /meediapealkirjade vaht ...kus lahatakse Perussoomlaste ministrite aastatetaguseid sõnavõtte jms. ) aga paistab, et läheb nagu alati. Enne kui midagi kokku leppida jõuti on terve sektori jagu ettevõtjaid jõudnud kordades suuremas mahus toetusi jms. küsida.
Minister tunnistab, et on aru saanud kui halb olukord on...
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009843622.html
Eluasemeturg on jäätunud. Sisuliselt täielik STOP.
Samas ...Kuidas käima tõmmata kinnisvaraturgu, mis viimasek kümnel aastal keskmiselt toetus ca 40+% ulatuses suuremate investorite investeerimisskeemidele, mille osaks oli kinnisvara "garanteeritud" kallinemine ja võimendajaks "odav" raha. Üldiselt ei saa välistada ka võimalust, et hiljutised suurinvestorid sooviksid oma portfellidest vabaneda ja vaid nende omavahelised ja pankade kokkulepped on seda suutnud vaka all hoida ning keegi pole odavamalt müüke isegi proovinud sest teavad, et sellele järgneks fataalne ahelreaktsioon.
Teine suur painaja Soome ehitus ja kinnisvaraturul (muuaseas sama on ka meil kuulda) on äripindade kriis. Nimelt juba aasta-kaks tagasi algas kodutöö uue normaaksuse saabumisega ettevõtete kontoripindade vähendamine. Kevadeni veel oli lootus, et ehk vana normaalsus osaliselt taastub. Nüüd on aga selge, et see oli tühi lootus ning ka suured ja tuntud ettevõtted loobuvad oma veel suhtelislt uutest kontoripindadest . Ja ei mingit korruste kaupa jupitamist. Ankurrentnikud kipuvad üleöö kogu renditud uuspinnast loobuma ja kordades väiksematele pindadele taanduma.
Stiilinäide ühest hiljutisest Helsingi megaprojekti arendaja valdustest, mis juba kooviti ajal nii ühest kui teisest otsast kärisema kippus. Loo sees on ka lingid taustale.
https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000009835268.html
Minu jaoks on märgiline see, et kunagi oli võimalus külastada Otava loos mainitud (vanu) tööruume siis kui need olid veel peakontori staatuses, mis oli minu jaoks üldse esimesi välismaise meediakontserni külastusi.
projekteerija

PreviousNext

Return to Kinnisvarast / Majandusest