Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Kui oled näinud kusagil "põõsas" Eesti Nokiat vedelemas
anna meile teada, ehk suudame mõtet edasi arendada...

Juhul, kui nägid korterit, mille hinnas tavapärasest vähem nulle...
või ehitamisel kasutati zelatiini.. sosista meile ka.

Kõik head vestlused teretulnud !
Forum rules
Üldiselt, siin kirjutades austa häid tavasid, ära sõima...ole lihtsalt inimene...rohkem palveid pole

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby Majandushuviline » 20 Jul 2024 15:45

spl wrote:No meil pidi mööda gaasitorusid varsti vesinik voolama.
Vesinikuga see jama, et tootmine kahjuks kallis ja ROI väike. Ladustamine isegi veel suurem probleem. Seda ei saa nii pumbata nagu gaasi maa-alustesse tühimikesse. Ma ei ütle, et vesinik paha, aga väga suuri tehnoloogilisi läbimurdeid oleks vaja, eriti hoiustamisel ja siinkohal pole väga pikalt, mitte midagi põnevat leiutatud.

USA vesiniku-sõiduki omanike kogemus on niruvõitu
Majandushuviline

Postby pop » 21 Jul 2024 01:20

CrowdStrike crashi osas - ma ei saagi lõpuni aru miks konkreetselt takistab Windowsilt Linuxile üleminekut - st praeguseks kujunenud seisuga ja võimalustega.

Androidi arendamisel/väljatöötamisel Windowsi ei kasutatud (kasutati Linuxit). Linuxil on ka domeenikontroller olemas (kui nüüd ettevõtte mätta otsast vaadata). Omaenda VBA läbu (mis on kohati üsna keerukas, st mis portimist puudutab) sain samuti Linuxis LibreOffice's kenasti tööle, vaja oli küll teatavaid kohandusi, aga sain. Pole olnud otsest vajadust asja süüvida aga igatsugu hüperviisorid töötavad Linuxi serveritega ilmselt samahästi kui win omadega, jne jne. Ja ka lõppkasutaja tarkvara on ka üha rohkem veebipõhine (OS-st mittesõltuv). Ja ka MS Exchange serverile on adekvaatsed alternatiivid täiesti olemas.

Ja kui mõni firma on lasknud üksikul geeniusel mingite sisemiste arendustega hullata (mis kõik töötavad ideaalselt, kuni geenius elus, kuid täiesti dokumenteerimata), siis pole vahet kas geeniuse trammi alla jäädes on need tehtud visual studios või mõnes kvantarvuti rakenduses - "pistiku seinast" võib selline firma varem või hiljem tõmmata niiehknii.

Foorumitest jääb samuti mulje et peale inimeste intertsi ja harjumuste justkui polegi mingit tehnilist takistust.

Ja mitte-korporatiivsete e. individuaalkasutajate puhul puuduvad vist igasugused takistused (GIMP/Krita jne asendavad Photoshoppi ca 95% ulatuses - ja seda 5% ei kasuta vist keegi, video/heli töötluses jäävad vist alla hoopis Windowsi rakendused, progemisest parem üldse ei räägi, jne).

ja edukas sellesuunaline näide elust enesest
===============
disclaimer (st vabandus) - ma pole ise sysadmin, kogemus piirdub vaid kunagi aegade alguses (toonase tööandja) domeeni, NT serveri, mailiserveri, ühiste kaustade jms. ülesseadmisega ja üleval hoidmisega.
pop

Postby spl » 21 Jul 2024 18:26

pop wrote:CrowdStrike crashi osas - ma ei saagi lõpuni aru miks konkreetselt takistab Windowsilt Linuxile üleminekut - st praeguseks kujunenud seisuga ja võimalustega.

Cro-wdStrike firma paistab liikuvat Boe-ing suunas, kus ei kuulata insenere vaid vaja kiiresti tulu saada ning uusi koormisi peale panna. QA on muutunud sekundaarseks.

Oi pop, kui teaksid palju ma neid IT fiaskosid olen näinud. Lihtsalt testimine on niivõrd algeline.

---

https://www.neowin.net/news/crowdstrike-broke-debian-and-rocky-linux-months-ago-but-no-one-noticed/

A team member involved in the incident expressed dissatisfaction with CrowdStrike's delayed response. It took them weeks to provide a root cause analysis after acknowledging the issue a day later. The analysis revealed that the Debian Linux configuration was not included in their test matrix.
...
"Crowdstrike's model seems to be 'we push software to your machines any time we want, whether or not it's urgent, without testing it'," lamented the team member.
spl
Site Admin

Postby spl » 21 Jul 2024 18:29

https://pari.kataster.ee/

Viimane kogemus riigi super infosüsteemidega :D Ma dumbuser, ma ei tea oskama joonestada, seal saad servituute joonistada ja asju ning notaris pärast neist kasutada.

Valige objektiks näiteks mitte "pind" vaid joon, tehke ala torustik. Siis salvesta ära, vahel ütleb kujund pole lubatud. Tihti õnnestus luua mul olukord, kus server error 500 ja sinu töö oli näha, kuidas enam redigeerida ei saanud. Sain kogu javascript stacktrace üldse.

Minu sõnum, riigi arendused on niivõrd kehvasti testitud. Ma isegi vahel ei saa aru, kes on need inimesed, kes need tööd vastu võtavad.

---

Naine küsis, kuule sul vanust on. Mina aita riigiasju teha ja natuke juhendada neid ning teha selgeks, et jutupaunikud kaugele ei jõua. Aga teate, ma kunagi üritasin riigiasju paremaks teha: ebaõnnestusin, see oli täielik peaga vastu seina jooksmine, mingid X analüütikud ja projektijuhid, kelle ego oli suur, aga teadmistepagas ikka tilluke tilluke. Aga neil oli alati "õigus": kuniks süsteemid kokku jooksid :lol: :lol:
spl
Site Admin

Postby pop » 22 Jul 2024 02:45

Ma ka jahmatasin et kogu asi toimub (nt lennujaamades, loodetavasti mitte veel tuumareaktorites) nn "push" vormis.
https://www.reddit.com/r/linux/comments ... ?rdt=50403

(Hithaeglir)
The problem is beyond operating system. The whole process is so flawed. Third-party code can automatically update itself on 0-ring level, without approval of any admin, in any system, without any verification? Update deployed globally without staging? Where is testing?
pop

Postby Rr009 » 22 Jul 2024 09:30

pop wrote:

Ma ka jahmatasin et kogu asi toimub (nt lennujaamades, loodetavasti mitte veel tuumareaktorites) nn "push" vormis.
https://www.reddit.com/r/linux/comments ... ?rdt=50403

(Hithaeglir)
The problem is beyond operating system. The whole process is so flawed. Third-party code can automatically update itself on 0-ring level, without approval of any admin, in any system, without any verification? Update deployed globally without staging? Where is testing?

Võimas.. Päris ära lõhkuda siiski ei saa, aga see et ühel momendil on kogu ekraan täis reklaami ja potähtede vahel hüppavat Trympi on siiski võimalik.. Õnneks Microsoft teatas et asi puudutas vaid 1% arvuteid, nii et on kuhu areneda..
Rr009

Postby Rr009 » 22 Jul 2024 09:43

Muidugi.. Asja turvalisemaks muutmine on kallis, aga see on ju SKP kasulik ja kodanik peab sellest aru saama. Eluliselt vajalik on see ju vaid neile kes arvutis istuvad ja kanaaridel oma kaevu ja päiksepaneele ei oma.
Kas selle korda tegemine toob kaasa ka mingi super AI vajaduse mis energiasüsteemi mõtlema paneb? Tänaval lolliks minevad robotid just õnnelikuks ei muuda. Ja kas Hiina ja Venemaa kergelt sõltumatud süsteemid on samalaadselt üles ehitatud või on nad veidi turvalisemad. Siis veel regionaalsed ühildatavused.
Pagan, proovi veel peale seda ausalt töötada ja hinda stabiilsena hoida...
Rr009

Postby spl » 22 Jul 2024 11:57

pop wrote:The problem is beyond operating system. The whole process is so flawed. Third-party code can automatically update itself on 0-ring level, without approval of any admin, in any system, without any verification? Update deployed globally without staging? Where is testing?

:ugeek: ring 0 laamendada on ikka kõrgem tase, kes IT'st ei tea midagi. See on driver tase, st sa võid sellel levelil kõik masinas ära hävitada ning kasvõi oma default UEFI kirjutada. Sisuliselt häkkerid saaksid arvutid zombiks teha, kus ei saagi enam nende Spywaret välja.
spl
Site Admin

Postby spl » 22 Jul 2024 12:11

https://majandus.postimees.ee/8062569/rahva-raha-las-poleb-karpeid-jutlustav-riigisektor-palkab-keset-suve-sadu-ametnikke-juurde

Tegelikkuses käib riigi tasemel selline lollimängimine, et see ei kannata enam mitte mingisugust kriitikat!

Ja need ei ole sugugi mitte õpetajad-päästjad, vaid suuremalt jaolt kontoritöötajad. Äriregistris toodud andmete järgi on sadadesse inimestesse paisunud ametiasutused andmas kõike, et veel rohkem rahvast juurde saada.

...

See ei ole tõenäoliselt veel kõik, sest reedel tuli avalikuks, et sotsiaaldemokraadid suutsid endale välja rääkida tuttuue ministrikoha – kliimaministeeriumisse tehakse juurde taristuministri töökoht. Nagu reeglina tavaks, on ministril vaja ka rida nõunikke-ametnikke. Kui palju uusi inimesi see amet riigipalgale meelitab, ei ole veel teada.
spl
Site Admin

Postby hh » 22 Jul 2024 15:08

Nüüd läheb seaduste muutmiseks --

- eutanaasia lubatavaks
- toidu kiiritamine lubatavaks
Evelin Poolamets: EKRE ei poolda seadust, mis lubab Eestis toidu töötlemist ioniseeriva kiirgusega
https://www.youtube.com/watch?v=9b43Go6 ... duBirnbaum
- välismaiste kaevandusfirmade eest juriidilised tõkked eest ära
- veel ja veel

LIBERALISM ON AJUHAIGUS
Kõrgklass ISE elab väga konservatiivselt -- korras tuumperekond, kvaliteetne toit ja tervis, looduslik elukeskkond, liikumine, loodus, autod ja lennukid, isiklik konservatiivne finantsrezhiim, vaadake kasvõi perekond R. tite-uudiseid https://elu24.postimees.ee/8063128/arma ... se-sunnist
Kas perekond R. lubab oma kahele lapsele maast madalast nokulaule ja soovahetust?
hh

Postby projekteerija » 22 Jul 2024 23:09

spl wrote:https://majandus.postimees.ee/8062569/rahva-raha-las-poleb-karpeid-jutlustav-riigisektor-palkab-keset-suve-sadu-ametnikke-juurde

Tegelikkuses käib riigi tasemel selline lollimängimine, et see ei kannata enam mitte mingisugust kriitikat!

Ja need ei ole sugugi mitte õpetajad-päästjad, vaid suuremalt jaolt kontoritöötajad. Äriregistris toodud andmete järgi on sadadesse inimestesse paisunud ametiasutused andmas kõike, et veel rohkem rahvast juurde saada.

...

See ei ole tõenäoliselt veel kõik, sest reedel tuli avalikuks, et sotsiaaldemokraadid suutsid endale välja rääkida tuttuue ministrikoha – kliimaministeeriumisse tehakse juurde taristuministri töökoht. Nagu reeglina tavaks, on ministril vaja ka rida nõunikke-ametnikke. Kui palju uusi inimesi see amet riigipalgale meelitab, ei ole veel teada.

Sotsid selle koha täitmiseks (tõenaäolislt siiski mingite Tallinna diilide käivitamiseks e. ületulemisboonuste tekitamiseks) "palkasid" lausa inimese Keskkerakonnast. :HEAD
https://www.delfi.ee/artikkel/120309329 ... kraina-osa
projekteerija

Postby projekteerija » 22 Jul 2024 23:31

Sõjamaksu detailid e. Reformierakonna arusaam maailmast hakkab paljastuma....
https://arileht.delfi.ee/artikkel/12030 ... est-eurost
Kukalt aga paneb kratsima R tegelaste nägemus, et sealt kus pole võtta (on niigi puudu) saab ikka midagi veel välja pigistada. :shock:
Igapäevaselt seda peakt mähes, mis ntx. kaubanduses ja teeninduses toimub, on mul kahtlus, et sedasi läbimõtlematult maksudega peale minnes kaasneb hoopis riigi tulude vähenemine ja kulude kasv. Toit, tervis ja miinimumteenused peaksid sõjamaksust vabaks jääma.
Hoiatavana vähe uudiseid Skandinaaviast. Soomes on tarbimine kaardimaksete andmete kohaselt (ilma uute maksudeta) kukkunud erinevates valdkondades 10-20%. Ehk siis ka riigikassasse on laekunud teatud makse sama protsendi võrra vähem ...Pakun, et ka meil on sama protsess käimas e. sellise maksude tõstmisega ei tarvitse kaasneda uusi tulusid...
https://www.hs.fi/talous/art-2000010580609.html
projekteerija

Postby Majandushuviline » 23 Jul 2024 00:30

Siingi arutatud: Kui see oleks minu teha, siis ma teeks valimissüsteemi täiesti teistsuguseks. Meil on tänapäeval ju kõik elektroonilised võimalused olemas ja teeks nii, et näiteks aastas korra saaks ma oma antud häält muuta. Arusaadav, et me ei saa teha nii, et kõik kogu aeg totaalselt muutub, aga kui on võimalik näidata, et endine poolehoid on ära kadunud, siis mingi osa kohti võidaks ümber muuta.
Karin teeb ettepaneku, et valimistel võiks olla võimalus anda lisaks poolthäälele ka vastuhääl.
Majandushuviline

Postby projekteerija » 23 Jul 2024 13:07

Majandushuviline wrote:Siingi arutatud: Kui see oleks minu teha, siis ma teeks valimissüsteemi täiesti teistsuguseks. Meil on tänapäeval ju kõik elektroonilised võimalused olemas ja teeks nii, et näiteks aastas korra saaks ma oma antud häält muuta. Arusaadav, et me ei saa teha nii, et kõik kogu aeg totaalselt muutub, aga kui on võimalik näidata, et endine poolehoid on ära kadunud, siis mingi osa kohti võidaks ümber muuta.
Karin teeb ettepaneku, et valimistel võiks olla võimalus anda lisaks poolthäälele ka vastuhääl.

;) e-hääletuse anonüümsuskao hind. Kui annad e-hääle, siis hääl muutub avalikuks e. tekib ka kontrollitavus. Samas koos anaonüümsuse kaoga saad vastuhüve. Võimaluse mingid korrad või iga aasta teatud kuupäeval vms. oma hääle ümberhääletada.
:twisted: Kahtlustan, et enamus poliitikuid ja mõned poliitparteid-lobigrupid muutuksid sellise tingimuse korral suhtelislt tõrksateks e-hääletamise suhtes...ja soovitaksid valijatel eelistada paberhääletust. :HEAD
projekteerija

Postby projekteerija » 23 Jul 2024 13:19

Soone meedia ja ühiskond tegeleb tõsiselt tööviljamusmurega. Mõningate statistikate ja uuringute kohaselt on Soomes ka sellega kehvasti ehk siis teised on eest ära minema. Tootlikus ju tegelikult tekitab tulu ning liigne ja läbimõtlematu maksustamine on ajaloos mitmeid riike ja ühioskondi kaosesse saatnud...Meil millegipärast pole keegi seda soovinud lahata ega ka poliitikud näppida. Ilmselt see on liiga keeruline ja nõuab tööd... Lihtsam ja populaarsem on tegeleda ühiskonna surnuksmaksustamisega lootuses, et ehk jääb selle käigus midagi oma või sõprade näppude külge.... :evil:
https://www.hs.fi/talous/art-2000010574451.html
Sama kuupäeva ajalehes tutvustatakse Soomlastele ka meie uut (tõenäolist) peaministrit ja selle lubadusi maksukirvega vehkida...Tüüpiline ridade vahele kirjutatud Soome ajakirjanduse iroonia...Kahjuks on loo suurem osa maksumüüri taga...
https://www.hs.fi/alueet/art-2000010579059.html
projekteerija

Postby pop » 23 Jul 2024 13:30

projekteerija wrote:e-hääletuse anonüümsuskao hind. Kui annad e-hääle, siis hääl muutub avalikuks e. tekib ka kontrollitavus. Samas koos anaonüümsuse kaoga saad vastuhüve. Võimaluse mingid korrad või iga aasta teatud kuupäeval vms. oma hääle ümberhääletada.

Tehnoloogiliselt peaks olema võimalik igale e-hääletajale tekitada unikaalne "avatar" mille osas info reaalse isiku ja avatari vahel eksisteerib vaid avatari loomise hetkel. Kusjuures just selle info hävitamise protsess peaks olema võimalikult läbipaistev (kunagi olid teleloteriidel audiitorfirmade esindajad kes loterii neutraalsust "vaatlesid" (mulle tegi see alati nalja).
Vastava "kõvaketta" võiks a la linnaväljakul nt mikrouunis ära küpsetada.
pop

Postby rr009 » 23 Jul 2024 13:48

Kordades radikaalsem ja sisulisem oleks keskpanga emissiooni sóltuvuse viimine ühiskonna struktuurist kasvói 20-25-30% ulatuses. Praegu otsutab kóik lihtsalt grupp veidi elukaugeid kóik, teised kasutavad tósiselt kalleid ressursse, kuid on enamuste väärtuse loojad. Odav raha on aktiivsuse alus, meie valitsus on suht süüdimatu tavaliste käpikute punt. Kuigi tore oleks nende süüdimatust vähendada kasvói móne ühiku vórra ja hääle tagasikutsumine on väga hea idee...
rr009

Postby rr009 » 23 Jul 2024 13:52

Muidugi see viimane Windowsi käkk veel korra. Kui tegelikult on kogu süsteem nii sügavalt haavatav ja vóimaldab väga tugevat kokku jooksutamist, kuidas siis mitte keegi sellele vähimalgi määral ei reageeri. Aktsiaturul ühe firma, kes on otseselt süüdi, hinna kóikumine 10% on küll kuidagi olematu oma objektiivsuses...
rr009

Postby spl » 23 Jul 2024 15:31

Ma täna kuulasin Vikerraadiot, kui Eestis ringi sõitsin ja see Annely Akkermanni intervjuu oli stiilis loeng idiootidele; reporter oli suurepärane, aga selle tädi jutt oli küll ikka idiokraatia tipp.

Pealkirjaks paneksin : "Bürokraadi jutunurgake idiootidele!"

Annely Akkermann usub, et maksutõusuga saavad suhteliselt lihtsalt hakkama ka kõige vaesemad

https://www.err.ee/1609404661/koalitsioon-plaanib-vaestele-eritulumaksu

Me oleme riigina täiesti ebaõnnestunud ja seda just Reformi erakonna juhtimise all. Nad võivad kõiki teisi süüdistada, selline varjatud bürokraatia ja bürokraatide kasv jätkub. Riigi kulu paisuvad nagu pärm. Ma ei tea, milline partei oleks paremini juhtinud riiki, aga fakt see, et halvemini ei suudaks keegi seda enam teha.

---

https://www.err.ee/1609404871/indrek-neivelt-mida-ma-koalitsioonileppest-lugesin-ja-mida-lootsin-lugeda

Tööstuses käib kõrgema lisandväärtusega tihtilugu kaasas suurem kapitali- või energiamahukus. Meie elekter on Soomest ja Rootsist kaks korda kallim ning laenuintressid on samuti keskmiselt 1–1,5 protsendipunkti võrra kallimad. See aga tähendab meie inimestele ja ettevõtetele umbes miljardilist lisakulu aastas. Seda on rohkem kui kaks protsenti meie kogutoodangust ja see on tõsine probleem.

Nendele konkurentsipuudustele me koalitsioonilepingust lahendust ei leia.
spl
Site Admin

Postby spl » 23 Jul 2024 15:36

https://forte.delfi.ee/artikkel/120309545/uus-valitsus-nagu-sormenipsust-kogu-e-riigi-aparaadi-kolimine-uhe-ministeeriumi-alt-teise-otsustati-ilma-igasuguse-analuusi-kuluarvestuse-ja-pohjendatud-vajaduseta

Võimulepet uuendanud valitsuserakonnad otsustasid koalitsiooniläbirääkimiste käigus, et üüratute maksutõusute kõrval tuleks ühe ministeeriumi valitsusalast teise ümber kolida kogu digiriigi valdkond.

See toob kaasa mitmete suurte riigiametite, kümnete töökohtade ja aastakümneid sisse töötatud sissetöötatud süsteemi toimimisahelate üleviimist ning seega ka pirakaid kulusid. Sestap võinuks eeldada, et nii suure mõjuga otsusele eelnes vägagi põhjalik analüüs, kus läbi mõeldud ka ootused tehtavatele muudatustele. Võinuks eeldada ka seda, et üleskutse ja sisend selliseks sammuks tuli e-riigi arendajate endi seast.

Paraku selgub, et kõik need eeldused on valed. Otsus sündis teadmata isiku, tõenäoliselt poliitiku, välkmõttena ja nagu sõrmenipsust see mõte ka läbi läks. Ei teadnud sellest revolutsioonilisest otsusest midagi majandus- ja kommunikatsiooniministeerium, kes seni kogu valdkonda juhtinud, kui justiitsministeerium, kelle uus võimuliit e-riigi valitsejaks määras.
spl
Site Admin

Postby spl » 23 Jul 2024 20:06

https://arileht.delfi.ee/artikkel/120309498/toiduliidu-juht-tervitame-uhest-maksust-loobumist-aga-avalik-sektor-vaid-lohistab-toole-uhest-majast-teise

Potisepa andmetel saab Eestist sedasi peagi Euroopa kõrgeima toiduainete käibemaksuga riik. Näiteks Norras on kehtestatud toidukaupade käibemaksumääraks 15%, Soomes 14%, Prantsusmaal 10%, Saksamaal 7% ning Iirimaal ja Maltal on paljud peamised toidugrupid käibemaksust isegi vabastatud. „Meil aga koheldakse toitu võrdselt luksuskaupadega.

...

Potisepp lisab, et on naiivne usaldada valitsust, et kõrgemad maksumäärad on ajutised.
spl
Site Admin

Postby spl » 23 Jul 2024 21:23

Eestlased on täiesti apaatseks muutunud, seda võin öelda. Kõigil oli lootus, et see tuli esikus siiski valgus, aga ka see kustutati selle oskamatu R partei koondise poolt ära. Eestlane hääletab jalgadega, samuti sündivus väheneb veelgi.

https://epl.delfi.ee/artikkel/120309623/juhtkiri-uute-maksude-kehtestamise-viis-kulvab-usaldamatust

Uued maksud muudavad Eesti (eriti sissetulekuid arvestades) üheks kõige kallimaks Euroopa riigiks, kahjustades meie konkurentsivõimet, igapäevasest toimetulemisest rääkimata. Nende kehtestamist tuleks läbi mõelda märksa põhjalikumalt. Praegu näib, et täidetakse üksnes tuimalt stahhaanovlikku eesmärki raha iga hinna eest kätte saada, olgu majandusele tekitatud kahju kui suur tahes.
spl
Site Admin

Postby hh » 23 Jul 2024 22:29

Soome pank soovitab klientidel sularaha välja võtta, kuna pangateenustes tuleb katkestus

https://eestinen.fi/2024/07/soome-pank- ... wD5Tydxcgg

Soome pank räägib sama juttu, mis Lynette Zang on ammu rääkinud, samuti Ameerika eriteenistuse-mees.

Eestis on kolonialistlik valitsus -- omad koloniseerivad omasid. Rahvast EI HOIATATA. Valitsuses on kupjad, kes täidavad mõisniku käske ja panevad veel juurde.
hh

Postby hh » 23 Jul 2024 22:34

spl wrote:Me oleme riigina täiesti ebaõnnestunud ja seda just Reformi erakonna juhtimise all. Nad võivad kõiki teisi süüdistada, [/i]

Nartsissi psühhopaadi tunnus -- keerata ise jama kokku ning süüdistada selles kõiki teisi, eriti poliitilisi oponente.
hh

Postby hh » 23 Jul 2024 22:38

hh wrote:Soome pank soovitab klientidel sularaha välja võtta, kuna pangateenustes tuleb katkestus

Soome pank räägib sama juttu, mis Lynette Zang on ammu rääkinud, samuti Ameerika eriteenistuse-mees.

Eestis on kolonialistlik valitsus -- omad koloniseerivad omasid. Rahvast EI HOIATATA. Valitsuses on kupjad, kes täidavad mõisniku käske ja panevad veel juurde.

Lynette Zang on veendunud, et hiljutine katkestus on ALLES ALGUS.
hh

Postby hh » 23 Jul 2024 22:40

Seda artiklit saab KUULATA.

Indrek Neivelt: mida ma koalitsioonileppest lugesin ja mida lootsin lugeda

https://www.err.ee/1609404871/indrek-ne ... sin-lugeda
hh

Postby pop » 24 Jul 2024 01:51

hh wrote:Lynette Zang on veendunud, et hiljutine katkestus on ALLES ALGUS.

Hea oleks kui keegi võtaks ükshaaval ette kõik need LZ ennustused ja vaataks igaühe osas eraldi kas läks täide ja kui siis mil määral läks täide, arvestades muidugi seda ka kui umbmäärane see ennustus ise oli, eriti just ajalise raami (ajahorisondi) mõttes (ma võtan nüüd ka julguse ennustada et kuu aja jooksul alates tänasest ilm kindlasti muutub).

Ma arvan et mõned foorumlased jõuavad siin ... parematele jahimaadele/foorumitele, enne kui LZ ennustused täituma hakkavad (ma saaks siin kasutada temaga suht sarnaseid argumente - "all my life I have worked in ...." , " ... and believe me, I know ...." (jne jne) aga ei kasuta)

============================
Ma ennustaks veel, ja võtaks nö veel laiema vaate toimuma hakkavale, ja kui piisavalt pikalt oodata ootab meid ees Viini uusaasta sarnane ilutulestik.
Aga kui veel oodata siis ootab meid ees iga hinduisti lõpp-punkt ja unistus e. "nothingness" (ja ühtlasi lõplikult stabiilne olukord, ilma vähimagi võimaluseta mistahes finantskrahhideks).

==================
tuleb tunnistada et valsimuusika sobib teemasse hästi
pop

Postby hh » 24 Jul 2024 07:42

pop wrote:
hh wrote:Lynette Zang on veendunud, et hiljutine katkestus on ALLES ALGUS.

Hea oleks kui keegi võtaks ükshaaval ette kõik need LZ ennustused ja vaataks igaühe osas eraldi kas läks täide ja kui siis mil määral läks täide, arvestades muidugi seda ka kui umbmäärane see ennustus ise oli, eriti just ajalise raami (ajahorisondi) mõttes (ma võtan nüüd ka julguse ennustada et kuu aja jooksul alates tänasest ilm kindlasti muutub).

Ma arvan et mõned foorumlased jõuavad siin ... parematele jahimaadele/foorumitele, enne kui LZ ennustused täituma hakkavad (ma saaks siin kasutada temaga suht sarnaseid argumente - "all my life I have worked in ...." , " ... and believe me, I know ...." (jne jne) aga ei kasuta)

POP mulle tundub et see on tavalise vanakooli eesti mehe sündroom -- kui panga analüütikuks on vanaema, st vanem naine, siis uhkus ei luba tema juttu tõsiselt võtta. Spetsialist näeb arenguid kaugele ette ja oskab hoiatada, erinevalt tavainimesest, kes vaatab ainult oleviku olusid. Minu viga on ka see, et pole mees. Palun ära loe minu postitusi enam, saad lõpuks hingerahu.

2024年
現在、資産5,485億ドルの合計3つの銀行が、今年に入ってからわずか数カ月で破綻しました。
2008 年(リーマンショック)よりもはるかに大きい
2024
Kolm panka, millel praegu varasid kokku 548.5 miljardit dollarit, on läinud pankrotti vaid kuude jooksul.
Palju suurem kui 2008 (Riemanni šokk)
Fotol: SiliconValley Bank
hh

Postby is4 » 24 Jul 2024 08:25

hh wrote:Soome pank soovitab klientidel sularaha välja võtta, kuna pangateenustes tuleb katkestus

Mina saan aru, et pangal on plaaniline süsteemi hooldus/uuendus. Igati viisakas käitumine ju panga poolt. Valitsus ei tundud siin küll asjasse puutuvat.

Aga Eesti valitsuse kohta - nu mida ma elus enne nii halvasti olen teinud, et nii karistatakse :HEAD
is4

PreviousNext

Return to Kinnisvarast / Majandusest