Max ja tema vestluskaaslased ei ole minu jaoks
intellectually honest, sest nad käsitlevad Bitcoini fenomeni väga ühekülgselt, ainult oma lühiajalist isiklikku kasu silmas pidades. Või teab keegi linkida/osutada meediat kus Max räägib kasvõi poole sõnaga Bitcoin fundamentaalsetest puudujääkidest?
Kõige lihtsam variant Bitcoin piirata on maha võtta mõni tsentraalne
exchange. Viimasel paaril päeval on Mt.Gox olnud väidetavalt (D)DoS rünnaku sihtmärk, mis tipnes eile ca. tunniajalise katkestusega bitcoin vahetuskursi märkimises. Selle tunni jooksul arenes jällegi paras paanika, mis tõi vahetuskursi ca 25% "normaalsest väärtusest" alla.
Mina ei arva, et praeguste (D)DoS rünnakute taga oleks ametlikud organisatsioonid. Kui Jaapani valitsus peaks vajalikuks sekkuda, siis ta leiaks paragrahvi ja sulgeks kogu Mt.Gox kompoti. Üheainsa määrusega oleks võimalik külmutada
indefinitely väga suur osa kogu bitcoin "finantssüsteemi" likviidsetest varudest (tõenäoliselt, kuni miljon bitcoini), pluss kasutajakontodega seotud
fiat raha. Siis saab alles paanikat näha!
Ma ise maadlen olukorraga, et 1. aprillil peatas tegevuse Bitcoin-Central väidetava
security breach tõttu. Ma annan 90% tõenäosust, et asi on nii ja laheneb lähipäevil, aga annan ülejäänud 10% tõenäosust, et tüübid lihtsalt lasid kasutajate (sealhulgas minu) rahaga jalga ja püüavad rakendada venitamistaktikat, et jälitajate ees pikemat edumaad saada. Eks näis.
Objektiivselt vaadates,
we have a decentralized currency with a centralized pricing/valuation mechanism. Minu aravtes oleks asjade loomulik suhe hoopis vastupidine. Kui keegi soovib kainet analüüsi, siis soovitan Felix Salmon värsket esseed
The Bitcoin Bubble and the Future of Currency. Huvipakkuv peaks olema just see "the Future of Currency" osa. On küll üsna pikk lugemine. Aga kui kogu nädala materjalidest üks välja sõeluda, siis võiks olla just see. Ise noppisin sealt oma uurimistöö tarvis päris mitu hästikristalliseerunud ideed üles.
pop wrote:nibbler, kas sul asic miner on juba olemas

Ei, kaevandamise praktika mind ei huvita. Aga kui vaadata pakutavate ASIC minerite spekke, siis peaks keskmine masin suutma hetkel päevas leida kuni 5 BTC (valem: (ühe seadme
hashing power/kogu network
hashing power) * päevas väljajagatavate bitcoinide arv). Ehk, keskmine masin peaks ennast tagasi tootma maksimaalselt nädala ajaga.
Mulle täiesti piisab oma
core position ümber kauplemisest. Kui püüda leida mingit hinnasihti, siis võrdluses olemasolevate tehnoloogiate turukapitalisatsiooniga võib bitcoin vahetuskurss praeguse laine jooksul vabalt 300 kuni 500 USD piirkonda jõuda. Aga mida ka mina tean.
Be fearful when the others are greedy