spl wrote:"Stabiilne või pigem labiilne geenius" tegutseb... Sooritades sõjakuriteo saavutab ta vaid selle, et Iraani rahvas, kes oli USA poolt, hakkab seda riiki südamest vihkama. Siis ebastabiilsus muutub kordades suuremaks.
pop wrote:https://ekspress.delfi.ee/artikkel/120565939/sojapaevik-1503-paev-populaarseid-lahendusi-pole-ukraina-puuab-lahendada-mobilisatsioonikriisi
1-2 a. tagused asjad hakkavad nüüd ka meil natuke pinnavirvendusi tekitama, sealse lausvarastamise taustal (seda sai juba üsna ammu mainitud et peale lääne abi massiivsemat algust suurenes hüppeliselt nt elektriliste Rolls-Royce-de registreerimine, millest enamik pargitud Monacos jms).
Samas meile (laiemas mõttes, st Euroopale) annab see täiendavalt ettevalmistusaega.
kusti wrote:Kui ühe riigi ühiskond maksab eksistentsiaalset hinda ja seda protsessi kirjeldatakse kui teistele kasulikku ajavõitu, siis ei ole tegemist enam pelgalt analüütilise väitega, vaid moraalse ja eetilise positsiooniga, mis vajab ausat sõnastamist.
pop wrote:öösel kl 3 saab siis täis täiendav 48h Iraanile.
pop wrote:kusti wrote:Kui ühe riigi ühiskond maksab eksistentsiaalset hinda ja seda protsessi kirjeldatakse kui teistele kasulikku ajavõitu, siis ei ole tegemist enam pelgalt analüütilise väitega, vaid moraalse ja eetilise positsiooniga, mis vajab ausat sõnastamist.
See on suht lihtne - kõige vahetum kasusaaja on kohaliku poliitilise ladviku kitsam ring, ja ka USA (Donaldi ajal), kõige suurem hinna kandja on UA vaesem kontingent (mille osakaal suureneb), ja ka Euroopa tervikuna (energeetika, julgeolek, majandus).
Selle ajapikenduse positsiooni sõnastaski ausalt kuid ilmselt poolkogemata avalikus meedias ära nt. Saksa kaitseminister, mingi aeg tagasi.
Epistemioloogiliste dimensioonide lahkamisel jään ma natuke hätta (ise olen seda kohanud seni kõige enam filosoofia noortudengite omavahelistes väitlustes/ettekannetes).
kusti wrote:pop wrote:Epistemioloogiliste dimensioonide lahkamisel jään ma natuke hätta
Right— siin me tegelikult oleme ühel nõul: epistemoloogilise poolega ei ole kõige paremad lood. Distsipliin ise on keerukas ja just seetõttu muutub keskseks see, mida võiks nimetada epistemoloogiliseks alandlikkuseks— arusaam, et meie teadmised on paratamatult piiratud ja vajavad pidevat kontrolli.
pop wrote:kusti wrote:pop wrote:Epistemioloogiliste dimensioonide lahkamisel jään ma natuke hätta
Right— siin me tegelikult oleme ühel nõul: epistemoloogilise poolega ei ole kõige paremad lood. Distsipliin ise on keerukas ja just seetõttu muutub keskseks see, mida võiks nimetada epistemoloogiliseks alandlikkuseks— arusaam, et meie teadmised on paratamatult piiratud ja vajavad pidevat kontrolli.
Mulle üldiselt ei meeldi liiga otse väljenduda, seetõttu kasutan kohati teatavat "ümber nurga" sõnastust (või siis ka otse - ma pigem tean mis on epistemoloogia, mis on cognitive bias, ja natuke ka muid asju).
Muu kommenteerimine muutuks natuke väsitavaks (aga on hea meel tõdeda et see väsimus puudutab ainult mind ennast).
"Araabia poolsaare mageveeprobleemide katmisega pudelivee kaudu" - ja Iraanis saaksid need siis ilmselt lahendatud ojavee kaudu (jne).
spl wrote:...Terve tsivilisatsioon sureb täna õhtul...
USA president Donald Trump ütles varem, et ei ole üldse mures võimalike sõjakuritegude toimepanemise pärast.
pop wrote:kusti wrote:Kui ühe riigi ühiskond maksab eksistentsiaalset hinda ja seda protsessi kirjeldatakse kui teistele kasulikku ajavõitu, siis ei ole tegemist enam pelgalt analüütilise väitega, vaid moraalse ja eetilise positsiooniga, mis vajab ausat sõnastamist.
See on suht lihtne - kõige vahetum kasusaaja on kohaliku poliitilise ladviku kitsam ring, ja ka USA (Donaldi ajal), kõige suurem hinna kandja on UA vaesem kontingent (mille osakaal suureneb), ja ka Euroopa tervikuna (energeetika, julgeolek, majandus).
Selle ajapikenduse positsiooni sõnastaski ausalt kuid ilmselt poolkogemata avalikus meedias ära nt. Saksa kaitseminister, mingi aeg tagasi.
Epistemioloogiliste dimensioonide lahkamisel jään ma natuke hätta (ise olen seda kohanud seni kõige enam filosoofia noortudengite omavahelistes väitlustes/ettekannetes).
spl wrote:Kõrge inflatsioon jätkub, emakeeli stagflatsioon Eestis nüüd juba üle 4 aasta vähemalt. 5 hakkab minema...
https://www.err.ee/1609988445/martsi-tarbijahinnaindeks-kasvas-aastaga-3-6-protsenti
Samas see rahva vaesuse teema Tallinnas küll välja ei paista. Mina kui maakas sattusin nädalavahetusel Ülemiste keskusesse (tänu naisele),
keskuse parklas ei olnud ühtegi vaba kohta, terve keskus oli rahvast täis. Minu kõrval parkisid vaid Porsched ehk ei saa just öelda, et Tallinnas rahval raha pole.
spl wrote:...Terve tsivilisatsioon sureb täna õhtul...
spl wrote:Kütusehind lähiajal ca 2.6 diisel ja 2.4 bensiin. See minult veel tagasihoidlik pakkumine.
spl wrote:Porandimees tegeleb tuima näoga turupamipulatsioonidega ja suguvõsa teenib miljardeid. Ükspäev kuulutan välja sõja (teada, et turud kukuvad kõvasti), suguvõsa ostab aktsiaid kokku.
Siis mõne aja pärast ütlen, tegelt ei tule ikka ka.
https://www.err.ee/1609989666/trump-peatas-iraani-pommitamise-kava-iraan-lubas-avada-hormuzi-vaina
spl wrote:Trump räägib rahust, Iraan ei luba ühtegi laeva läbi väinast
Return to Kinnisvarast / Majandusest
Users browsing this forum: No registered users and 28 guests