Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Kui oled näinud kusagil "põõsas" Eesti Nokiat vedelemas
anna meile teada, ehk suudame mõtet edasi arendada...

Juhul, kui nägid korterit, mille hinnas tavapärasest vähem nulle...
või ehitamisel kasutati zelatiini.. sosista meile ka.


Kõik head vestlused teretulnud !
Forum rules
Üldiselt, siin kirjutades austa häid tavasid, ära sõima...ole lihtsalt inimene...rohkem palveid pole

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 16 Sep 2021 19:04

spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 16 Sep 2021 19:05

Toredad reformid, tõesti! (Rahvas söögu heinu!)
td
 
Posts: 19582
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 16 Sep 2021 19:08

Vaatasin AK'd, ma pole eluvõõramaid inimesi vist üldse kohanud kui ametnikud !
Meenub ühe vanaisa ütlus lapselapsele: kui sa ei õpi, hakkad politiitikuks või ametnikuks ja ma sain sellest ütlusest niivõrd hästi nüüd aru.

Ametnik ütles, et kui ei vaktsineeri, vallandage siis hooldajad. Kas ametnik on kunagi hooldaja ametit pidanud ? Kas tal on vähimat aimugi, kui raske see töö on ja kui võimatu asendajaid leida ?

Miks ei ütle ametnik, miks vanurid nii lihtsasti haigestuvad, vaktsiin pidi ju imerelv olema ja Eesti riigi strateegia nägi ette, et kõik vanadekodude vanurid vaktsineeritud. Teine asi, müüt, lõpetagu lollide müütide levitamine. Räägiti nii, et justkui vaktsineeritud ei levitaks haigust. Täpselt samamoodi levitavad nemad ka haigust vanadekodus edasi !
Need "boosterid" on pigem lollimängimine.

https://www.err.ee/1608340979/hooldekodud-voivad-pookimata-tootajad-lahti-lasta-aga-asendajaid-on-raske-leida
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 16 Sep 2021 19:10

td wrote:Toredad reformid, tõesti! (Rahvas söögu heinu!)


Mina enam eluski ei vali Reformi, väidetavalt see pidi "targa" rahva partei olema. Ma olen parem siis loll, kui valin nii inimvaenulikku ja eneseimetlejate parteid (oleks seal midagi siis imetleda).
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby teretere » 16 Sep 2021 19:20


P.S. Artikleid linkides tuleb lingi osas olev numbrisaba (? või # taga) alati ära kustutada! (jälgimisühiskonna mõju vähendamiseks)
Kui link ei kipu ilma selleta töötama, võib minna lehele tinyurl.com ja teha lühikese lingi, mida on jälgimisrobotitel veidi raskem tagasi krüpteerida originaallingiks (aga sel hetkel, kui klikid seda linki, on Postimehel kohe teada, millisest arvutist kasutati seda linki, küll aga arutelu.com lehel see ei paljastu).

spl teab ehk paremini seda kommenteerida, aga numbrijada sellistel puhkudel on unikaalne selle artiklilugeja jaoks ning annab võimaluse tema käitumismustrit jälgida (kuhu levitas seda artiklit ja seejärel kustkuhas klikiti sellele lingile ("sõprade" geograafiline asukoht, arvutisüsteemi eripärad), kuna iga selline klikkimine seostub ka küpsistega, läheb siit edasi juba veidi laiem infokogumine (s.t. Postimees ehk tema IT-teenuse hooldaja teab palju oma lugejate isikliku profiili (huvialad, muude lehtede külastused jne.) kohta, muuhulgas selline linkide levitamine aitab määrata ka seda, kellega lugeja suhtleb).

See konkreetne arvamusartikkel kasutab järgmisi jägimisroboteid:[/quote]

Selge pilt, siitpoolt edaspidi lingid ilma numbrisabata, aitäh valgustamast !
teretere
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby hh » 16 Sep 2021 19:45

Kvaliteetmeelelahutus -- siit kuuleb karjatust, mida naljalt ei kuule: "Yes, we hate gold". Doktor väljendab ilmselt pankurite või finantsistide makroseisukohta, et "nad" teevad kõik endast oleneva, et ära hoida uue rahasüsteemi minekut k.u.l.l.a. alusele, kuna see oleks "katastroof", ometi "nad" teavad juba ette, et kukuvad läbi. Pikk ja igav jutt, aga kirglik karjatus avaldab muljet.

Dr. Stephen Leeb: Beginning of a New Age of Currencies
https://youtu.be/p-bcJwoXf5s?t=1830

Lynette Zang räägib samal teemal, aga INIMESE (sinu ja minu) seisukohalt. Tema karjatused on vastupidised, et ostke-ostke-ostke metalle, veel kui on üliodav.
Pudru podiseb tulel ja aina rohkem podiseb.
hh
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 16 Sep 2021 20:26

teretere wrote:Selge pilt, siitpoolt edaspidi lingid ilma numbrisabata, aitäh valgustamast !


Tegelt kui ntx &ga= siis võid seal mõned numbrid ära muuta ning ka kohe "olukord" muutub kehvemini jälgitavaks. 8-)
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby hh » 16 Sep 2021 22:11

Intrigeeriv intervjuu -- vestlevad peapiiskop Viilma ja ateistist poliitkommentaator Ahto Lojakas: 1,5 tundi
järjejutt Levila artikli-seeriale teemal kirik ja võim ja poliitika

Elevandituba: Kirik ja võim
https://www.youtube.com/watch?v=hv4GDKwpzXU
hh
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby projekteerija » 17 Sep 2021 00:51

Kõrgetest elektrihindadega seoses olevat ka võitjaid. Nii ettevõtjaid kui ka eraisikuid. Suuremad-väiksemad lotovõidukesed on saanud need, kes riigi toega endale soodsad päikesepaneelid või päikesepargid-lepingud sebisid. Mitmed mu tuttavad paneeliomanikud olid meeldivalt üllatunud suviste kõrgete elektrihindade mõjust. Eriti siis kui paneeliomaniku nimel palju elektritarbimiskohti. Kopsaka maamaja katusega saab kaetud päris mitme korteri ja linnamaja elektritrbimine. Tõenäoliselt jätkub sama edu ka lähiaastatel, kuid pikema perspektiivi osas võib olla nii ja naa. Teatavasti viimastel aastatel päikesepaneeli kogus kipub kahekordistuma (ka Eestis) ning ühel hetkel saabub samasugune murdepunkt nagu meretuulikutega. Soodsate ilmadega kukub hind siuliselt nulli. Mõmes maailma kandis (kus palju päikselisi päevi ja puhas õhk) juba nii ongi. Valel ajal (kui paneelid olid kallid ja vähetootlikud vms.) tehtud investeeringud ongi probleemsed. Ning karta on, et nende piirkondadega ei suuda kuidagi konkureerida üksi teine elektritootmispiirkond ja tehnoloogia ka siis kui riigid el. tootmisele peale maksaksid. Sellised energiamahukad kuid vähese tööjõukuluga tootmisettevõtted kipuvad riburada ka selliste maailma piirkondade suunas ka liikuma. Õnneks see ei toimu üleöö. Olemasolevad tehased siiski on nii suure maksumusega, et mingi aeg veel neid amortiseeritakse. Aga mõned suured EE kliendid on juba lahkunud või vaid vähese energiamahukusega tegevused veel siia jätnud. Paberimassi ja paberi tootjad on üldse oma asupaiku jms. muutmas. Plaane peavad paljud uute tehaste jms. rajamiseks aga suletakse tehaseid siiski rohkem kui avatakse, Töökohtadega on aga selles sektoris nihusti. Moodsas tehases praktiliselt töötajaid ei olegi veel hiljutise ajaga võrreldes ning kaugtöö on viimas vanadest paberitööstuspiirkondadest need viimasedki või lähimatel aastatel ka kõrvaltegevuste ametikohad....Sama on ka kaevandamistegevustega ja sellega seotud energeetikaga isegi siis, kui tossuenergeetikal lubataks vanamoodi jätkata. Moodsates söekaevandustes praktiliselt inimesi ei ole. Ehk vaid siis kui riigid inimeste palgalhoidmise kinni maksavad ....
projekteerija
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 17 Sep 2021 06:26

Norra võib sellest olukorrast võtta jälle jackpot'i - stabiilne odav elektrienergia mäestikujõgede näol. Naftaga neil oligi juba praktiliselt kööga. Lääne-Norras on palju hooneid elektriradiaatoritega, siin võimalus ka elektri kokkuhoiuks tulevikus.
td
 
Posts: 19582
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby teretere » 17 Sep 2021 06:38

td wrote:Norra võib sellest olukorrast võtta jälle jackpot'i - stabiilne odav elektrienergia mäestikujõgede näol. Naftaga neil oligi juba praktiliselt kööga. Lääne-Norras on palju hooneid elektriradiaatoritega, siin võimalus ka elektri kokkuhoiuks tulevikus.


Šveitsis on panustatud samale lahendusele, kuid seal liustikud mis mäestikujõgesid toidavad sulavad/on juba sulanud, nii et nad peavad proovima leida muid lahendusi varustuskindluse tagamiseks.
teretere
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby teretere » 17 Sep 2021 07:14

https://arvamus.postimees.ee/7340058/ta ... nflikt#_ga

Taavi Veskimägi: energiapoliitikat kimbutab väärtuskonflikt

Kliimaneutraalse varustuskindluse nimel ei pea majandust ohverdama
Energiavaesuse vältimiseks on juba Euroopas samme ette võetud
Energiasektori dekarboniseerimine pole oht, vaid võimalus

Ei tasu uskuda, nagu poleks Eestil ja Euroopal energiamajanduse plaani, see lihtsalt ei sobi maailmavaateliselt kõigile, kirjutab Eleringi juhatuse esimees Taavi Veskimägi.
Eesti vajab energiakava, et tagada Eesti tarbijate energiavarustuskindlus kliimaneutraalsel moel ja Eesti majanduse konkurentsivõimet toetavalt. Järgnevalt esitan energiakava visiooni, mis põhineb kolmel sambal.

Esmalt tuleb tagada tarbijate varustuskindlus, et tuled põleksid ja kodud oleksid soojad. Seda tuleb teha kliimaneutraalsel moel, vältides CO2 emissioonide tekkimist energia tootmisel. Ja see omakorda tuleb saavutada viisil, et kliimaneutraalsel kujul tagatav varustuskindlus looks lisatöökohti ja majanduslikku heaolu Eesti ühiskonnale.

Nende eesmärkide saavutamiseks toimub energiamajanduse elektrifitseerimine. Rääkides Eesti tuleviku energiamajandusest, räägime me eelkõige elektri tootmisest, salvestamisest ja tarbimisest.

Eesti energiakava eesmärki selliselt sõnastades on üheselt selge, et energiapoliitika ei ole väärtushinnangutest vaba. Erinevad inimesed võivad näha Eesti energiakava täiesti eri moodi. See on loonud olukorra, kus Eestil ja Euroopa Liidul on mitmeid strateegilisi plaane kuni aastani 2050, aga laiema konsensuse puudumise tõttu ei taju ühiskond energiamajanduse süsteemset arendamist. Ükski kava ei ole sobilik kõigile huvirühmadele. Miks?....


Ehk siis mingit plaani pole olemas.
Pole aru saadud isegi probleemi olemusest, rääkimata toimivast lahendusest.
Veskimägi asemel võiks rahulikult ametis olla kass- vabanenud üüratust palgafondist saaks toita meie superriigis elavaid nälgivaid lapsi.
teretere
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 17 Sep 2021 07:37

hh wrote:Intrigeeriv intervjuu -- vestlevad peapiiskop Viilma ja ateistist poliitkommentaator Ahto Lojakas: 1,5 tundi
järjejutt Levila artikli-seeriale teemal kirik ja võim ja poliitika

Elevandituba: Kirik ja võim
https://www.youtube.com/watch?v=hv4GDKwpzXU

intervjueeritavate maailmavaade on nii erinev, et lahendust ei paista. Ahto arvab, et kirik (kogukonna mõistes) peab muutuma; samas, kui kirik muutub moodsaks, siis Urmas võib küsida, et mis on see, mis on püsiv, universaalne moodsas maailmas? Tänapäeva kirik on tõesti nagu siniverelisest kerjusest pärija, kes saab esivanematelt päranduseks aadlilossi, kuid tal pole raha seda korras hoida ning samas oma au tõttu ei saa seda ka maha müüa või sellest loobuda. Kuidas hakatakse kasutama kirikuruume, kui usukogukond loobub kirikutest ja hakkab paljasjalgsetena maad mööda käima ja usku kuulutama?
Jumal võiks anda Ahtole ilmutuse - nii nagu ta tegi seda Urmasele. Aga võibolla ongi Jumal seda juba teinud, aga Ahto pole seda osanud märgata?

Viimane küsimus oli tegelikult kõige olulisem: Mida ütleksid Jumalale, kui peale maapealse elu lõppu sattute otse Tema ette? Urmas ei ütleks midagi (sest mida on ühel surelikul öelda Jumalale?), Ahto aga kahetseks, et on oma elu ära raisanud - s.t. Ahto tunneb sisimas juba praegu, et pole pööranud tähelepanu kõige olulisemale, aga ta ei oska ehk seda ära tunda ja oma järele jäänud elu vastavalt korrigeerida. Mida aga teha siis, kui oled kogu elu püüdnud selle poole, mis on oluline, aga elu lõppedes selgub, et see, mida pidasid oluliseks on olnud illusioon ja tegelikult on oluline hoopis muu? See on tegelikult primaarne - kes tänases ühiskonas suudaks anda siia sündinud inimesele omakasupüüdmatut ning kvalifitseeritud head nõu, kuidas oma elu eesmärgistatult ära elada?
td
 
Posts: 19582
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 17 Sep 2021 08:27

Tegnell arvab, et laste vaktsineerimine on otstarbekas nende enda pärast, mitte viiruse leviku tõkestamise pärast (rootsi keeles).
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/tegn ... inera-barn

MIna aga küsiksin - mille alusel tema ja teised spetsialistid on teinud kindlaks, et just selline otsus on lastele õige? Arvan, et nende otsus on empiiriline (s.t. nn. eksperdi otsus), mitte matemaatilisel loogikal põhinev ekspertsüsteemi otsus. Kas nad ikka teavad kõikide otsustuspuu sõlmedele vastavaid riske?
Üldiselt paistab olevat nii, et kõige rohkem mõjutab otsustuspuu vastust (lisaks raske haigestumise riskide erinevustele):
= hinnang erinevate olukordade kasulikkusele (eriti aga see, kuidas hinnata kergelt põdemist vaktsiinita ja koos vaktsiiniga)
= kuidas õnnestub vältida kontakti nakatajaga (ja vaktsineerimine selles osas eriti ei aita, nagu on selgunud), kahe erineva otsuse piiriks on riskitase ca 0,5. Kui nakatamise risk vaxxitute seas oleks väiksem kui mittevaxitute seas, oleks vaxximine otstarbekas
= hilisriskide tõenäosus, kahe erineva otsuse piiriks on riskitase ca 0,15 (s.t. kui 15 % vaktsineeritutest rasked hilismõjud) - seda juhul, kui kontakt nakatajaga on vältimatu. Me võime ju eeldada, et hilismõjude risk on tulevikus alla 0,15.
td
 
Posts: 19582
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 17 Sep 2021 09:51

https://arileht.delfi.ee/artikkel/94602529/uue-auto-ooteaeg-voib-venida-jargmise-aasta-sugisesse

Mind ajavad sellised artiklid lausa naerma, mis automüüjad üritavad ostjas mingit süümekat tekitada või paanikat. Ma ütlen lihtsalt kauplejale: kui sul pole kaupa mulle müüa, lähen võtan mujalt ja ma ei pea seda Eestist võtma. Teine asi, hetkel nii auto ostmisel, et sisuliselt sulle kui ostjale pandud kohustused, müüjal vaid õigused. Ehk mina ntx ei osta uut autot, kui ostulepingus pole märgitud, mis kuupäevaks auto peab olema hilisemalt saabunud. Kui seda pole juhtunud, siis peab olema mul õigus lepingust taganeda või nõuda müüjalt leppetrahvi.

Sisuliselt annan ntx pooleks aastaks müüjale ju ilma intressita minu raha kasutada. Ehk ostjad, olge julgemad ja nõudke täpseid lepinguid. Müüjal vaja kaupa müüa ikkagit lõppude lõpuks, kui pole ostjat, siis pood kinni.
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 17 Sep 2021 10:07

Lahe, Prantsusmaa sisuliselt lasi lahti 3000 õde ja med. töötajat, nüüd haiglad on paanikas, sest pole ju töötajaid enam :HEAD Täielik idiokraatia !

---

Itaalia muutis vaktsineerimispassi töökohtadel kohustuslikuks, kõikjal. St sind lastakse lahti, kui seda pole.

---

Natuke offtopic, aga sisuliselt USA lõi Prantsusmaale noa selga. Ma näen aina rohkem, et USA vist ei taha enam endal sõpru EU's. 10 miljardise tehingu kadumine, jätab ka suure jälje Prantsusmaa tööstusele ja tööturule.

https://www.err.ee/1608341999/prantsuse-saatkond-washingtonis-tuhistas-piduliku-urituse
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby pop » 17 Sep 2021 10:07

td wrote:kes tänases ühiskonas suudaks anda siia sündinud inimesele omakasupüüdmatut ning kvalifitseeritud head nõu, kuidas oma elu eesmärgistatult ära elada?[/b]

Kesksel kohal ju ka JHWH jaoks on inimese vaba tahe ja kuidas ta seda kasutab. Kui raha on vähevõitu siis puuduvad sisuliselt võimalused tänapäeva infouputuses kuidagi Assisi Franciscuse moel midagi saavutada (ja kes oleks paavsti rollis kes üritusele heakskiidu annab ?).

Tulemuseks ongi keeruline optimiseerimisvõrrand kuidas laiendada oma vaba tahte (heal viisil) realiseerimise ulatust selliselt et selle laiendamise käigus ei peaks tegema liiga suuri kompromisse oma väärtushinnangutes, eetikas jne.
pop
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 17 Sep 2021 10:11

teretere wrote:
td wrote:Norra võib sellest olukorrast võtta jälle jackpot'i - stabiilne odav elektrienergia mäestikujõgede näol. Naftaga neil oligi juba praktiliselt kööga. Lääne-Norras on palju hooneid elektriradiaatoritega, siin võimalus ka elektri kokkuhoiuks tulevikus.


Šveitsis on panustatud samale lahendusele, kuid seal liustikud mis mäestikujõgesid toidavad sulavad/on juba sulanud, nii et nad peavad proovima leida muid lahendusi varustuskindluse tagamiseks.


Ma olen sama kuulnud, et Norral probleem tekkimas tuleviku mõistes, vett ei tule enam piisavalt peale. teretere mainitud põhjusel !
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 17 Sep 2021 10:26

spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 17 Sep 2021 10:34

td wrote:
hh wrote:Intrigeeriv intervjuu -- vestlevad peapiiskop Viilma ja ateistist poliitkommentaator Ahto Lojakas: 1,5 tundi
järjejutt Levila artikli-seeriale teemal kirik ja võim ja poliitika

Elevandituba: Kirik ja võim
https://www.youtube.com/watch?v=hv4GDKwpzXU

intervjueeritavate maailmavaade on nii erinev, et lahendust ei paista. Ahto arvab, et kirik (kogukonna mõistes) peab muutuma; samas, kui kirik muutub moodsaks, siis Urmas võib küsida, et mis on see, mis on püsiv, universaalne moodsas maailmas?

Ja täna on uudis, et homopreester keeldub protesti märgiks laulatamast heteropaare (kuna Rootsi kirikus on preestril õigus keelduda laulatamast homopaare)
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/pras ... a-hetropar

Nohh, ilmselt pole see küll primaarse tähtsusega uudis ega seisukoht, aga omaette aja märk siiski. Kas tuleviku kirik ongi see, kus riik peab üleval hooneid, sisu osas aga on demokraatia - kõigil õigus kuulutada ja järgida oma usku? Omamoodi restoran, kuhu oma toiduga tulla (või lausa "hostel", kus köögis igaüks valmistab ja sööb oma vaimutoidu).

Aeg on vist küps uueks kirikujagunemiseks: klassikaline kirik ning moodne kirik. Olude sunnil peab klassikaline taanduma (loovutama oma ruumid moodsale?), aga ega ta kao, pigem pöördub tagasi oma juurte manu (aga siis hakatakse seda paljasjalgset preestrit süüdistama homode diskrimineerimises ja kõik kordub jällegi).

Vaatasin ka selle preestri intervjuud: tema protesti eesmärk on see, et kirik ei palkaks tulevikus preestreid, kes "on vaenulikud homode suhtes". Kas see pole jällegi vaba valiku ja südametunnistusevabaduse piiramine teiselt poolt? Loomulikult keerleb jutt ka armastuse ja vihkamise ümber (ühed vihkavad, teised armastavad jne.)

Kui moodsad kirikulised annavad vanale sõnale "abielu" uue sisu, siis ei jää "vanausulistel" muud üle, kui leiutada uus sõna vana mõiste jaoks. Rootsi keeles on üheks abielu tähistavaks sõnaks ka äktenskåp - huvitav, millisest sõnast see tuleneb? "Äkta" igatahes tähendab "tõeline". Aga eks tuleb siis võtta kasutusele midagi uut. Kuna lühendid on moes, siis pakun klassikalise abielu jaoks välja uue termini: LÜSPAK (laste ühiseks sigitamiseks pühendatud ametlik kooselu) - seda pole nii lihtne ära kaaperdada samasoolistel paaridel.
td
 
Posts: 19582
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 17 Sep 2021 11:29

Teine uudis, millel laiem sisu: kool soovitas 15-aastasel lõunamaa nimega tütarlapsel riietuda vähem seksuaalselt, et vältida kaasõpilaste seksistlikke kommentaare. Sellest tuli muidugi suur jama, aga minu küsimus on hoopis: kes on need kaasõpilased, kes teevad seksistlikke kommentaare? Kas äkki mitte ka mõne lõunamaa nimega?
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/skol ... s-nu-av-do

Moodsa aja poistel ja noortel meestel on raske - veri vemmeldab endistviisi, aga külluslikus restoranis peavad oma näljatunde maha suruma. Naised riietuvad järjest väljakutsuvamalt (ja see on loomulikult nende õigus), kuid meestel pole varjuda kuhugi (katsuge olla näljasena köögis ilma söömata!). Lahenduseks oleks muidugi eraldi koolid tüdrukutele ja poistele (nagu vanasti), aga kuna see on jällegi apartheid ja diskriminerimine, siis järgmised võimalused on:
= silmaklapid muudetud reaalsusega (tütarlapsed on ekraanipildilt välja kustutatud)
= hormoontabletid sugukihu allasurumiseks
= enesedistsipliin ja lihasuretamine (on see võimalik nii noores eas? mida analoogset on tütarlastele välja pakkuda?)
Ehk siis - tütarlaste vabaduse nimel peavad poisslapsed oma loomulikke ihasid piirama. Noormehed on näljase koera rollis, kelle nina ees liputatakse isuäratavat lihakäntsakat.

Poistele oleks suuresti abiks see teadmine, et tüdrukud ei riieta end väljakutsuvalt mitte nende jaoks vaid kooli kõige popima poisi jaoks. (Restoran võib näljasele kerjusele lõhnata väljakutsuvalt hästi, aga kui rahalisi võimalusi ei ole, tuleks seda lõhna lihtsalt ignoreerida)
td
 
Posts: 19582
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 17 Sep 2021 12:20

on inimesi, kes oskavad edukalt tirriteerida
ja on inimesi, kes lähevadki selle peale kergesti närvi
https://www.err.ee/1608342239/politsei- ... lmenetluse

EKRE Lääne-Viru piirkondlik juht Anti Poolamets korraldas maakonna omavalitsustes huvilistele enda kui riigikogu liikme osalusel mitu avalikku kõnekoosolekut. Ühele kõnekoosolekule tuli ka valimisliidus Rakvere Heaks linnavolikokku pürgiv abilinnapea Andres Jaadla. Teda koosolekule ei lubatud ja Jaadla sõnul tipnes sõnasõda lõpuks sellega, et Poolamets tõukas teda vastu õlga, nii et ta kukkus tasakaalu kaotades vastu ust. Jaadla tegi juhtunust politseile kuriteoteate.


Mis oleks õige taktika sellisel juhul? Tegemist vist oli avaliku kohtumisega oma valijatega ... Miks ei võiks tirriteerija kui valija külastada valimisüritust ja küsida teda vaevavaid küsimusi? (sellele vastata saab ka lühidalt) Iseasi, kui see tirriteerija hakkab segama koosolekut. Selle vältimiseks tuleks juba enne paika panna kindlad eeskirjad (mis aga jällegi ei tohi olla seadusevastased) ning vajadusel tirriteerija professionaalsete turvameeste abiga saalist eemaldada (mis jällegi ei tohi olla seadusevastane). Miks peaks üks poliitik oma käsi määrima tirriteerijatega?

Ma arvan, et selliste ürituste juriidilised alused on üsna hästi ka seadustes kirjas. Tasub inimestele meelde tuletada: väljatrükk vastavatest paragrahvidest koosoleku segamise ja sõnavõttude korra kohta (see on ju ühekordne vaev vastavad paragrahvid välja otsida ning ilusti ära raamida) koosolekul nähtavassse kohta riputada. Professionaalne poliitik peaks sellega arvestama ja seadust täpselt tundma, amatööridel muidugi läheb untsu. Tekkib kahtlus eesti õigushariduse kvaliteedis, hr. Poolamets on hariduselt jurist.

---
omaette küsimus on trauma mehhanismi kirjeldus: kas tasakaalu kaotades vastu ust kukkutakse või komistatakse või lükatakse? Kukkumine justkui eeldab, et jõud mõjub gravitatsiooni suunas, aga ma võin muidugi eksida ... :P
td
 
Posts: 19582
Joined: 13 Feb 2008 16:23



Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 17 Sep 2021 14:36

Rootsis pidi ka rekordiline inflatsioon olema, viimati oli 2008 selline nr olnud.
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby hh » 17 Sep 2021 15:29

Unexpected and heartbreaking: Thousands flood ABC affiliate’s Facebook page with vaccination horror stories

https://www.worldtribune.com/unexpected ... r-stories/
hh
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 17 Sep 2021 16:33

spl wrote:Rootsis pidi ka rekordiline inflatsioon olema, viimati oli 2008 selline nr olnud.

oleneb jah, milline ajakava valida
Attachments
Rootsi inflatsioon.png
Rootsi inflatsioon.png (45.88 KiB) Viewed 4813 times
td
 
Posts: 19582
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby projekteerija » 17 Sep 2021 20:11

spl wrote:Lahe, Prantsusmaa sisuliselt lasi lahti 3000 õde ja med. töötajat, nüüd haiglad on paanikas, sest pole ju töötajaid enam :HEAD Täielik idiokraatia !

---

Itaalia muutis vaktsineerimispassi töökohtadel kohustuslikuks, kõikjal. St sind lastakse lahti, kui seda pole.


Mida tähendab see nupuke...70 nakatunut suht väikese ja nunnu hooldekodu kohta?
Hooldekodu asukatest enamus pole vaktsineeritud või... vaktsiinid enam ei aita (ei aita vanemate inimeste puhul)?
Vaktsineeritud nakatavad ülitõhusalt vms.
Selge paistab vaid üle maailma vaid see olema, et hüsteeriliselt kõiges süüdistatakse mittevaktsineerituid.

Soomes ollakse (samuti) faasisi kus riiklikult ei soovitata enam kaugtööd kodust ning mingil määral on (osad) töötajad asunud tagasi kontoritesse pöörduma. Kuid üllatuseks on tagasipöördunud kontorilembid avastanud, et maailm(töö) ei ole enam endine. Selles oldi juba kuid tagasi veendunud, et kaugtöö suuresti jääb (kui töötajatele ja ettevõttele sobib ja see tõstab tööviljakust jms.) Aga nüüd tagasipöördujatel on erinevaid pettumusi janeist räägitakse... Selles loos avastas "kallisse" kontorisse tagasipöörduj, et nüüd tuleb kontoris endiselt jätkata samasuguse kaugtööga ngu koduski. Töö ongi muutunud kaugtööks ja selle vahendite kasutamiseks, on tekkinud kaugtöö kultuur jms. kaasnev.
https://www.hs.fi/mielipide/art-2000008267696.html
projekteerija
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby Majandushuviline » 17 Sep 2021 20:56

projekteerija wrote:Hooldekodu asukatest enamus pole vaktsineeritud või... vaktsiinid enam ei aita (ei aita vanemate inimeste puhul)?
Vaktsineeritud nakatavad ülitõhusalt vms.
Selge paistab vaid üle maailma vaid see olema, et hüsteeriliselt kõiges süüdistatakse mittevaktsineerituid.

https://www.nationalgeographic.com/science/article/evidence-mounts-that-people-with-breakthrough-infections-can-spread-delta-easily

A preliminary study has shown that in the case of a breakthrough infection, the Delta variant is able to grow in the noses of vaccinated people to the same degree as if they were not vaccinated at all. The virus that grows is just as infectious as that in unvaccinated people, meaning vaccinated people can transmit the virus and infect others.

SARS-CoV-2 virus infects nose and upper airway. It is very difficult to get a very high level of antibodies for long periods of time in that area. The immune system is not really designed to put high levels of antibodies at those sites
Majandushuviline
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby teretere » 17 Sep 2021 21:13

pop wrote:
td wrote:kes tänases ühiskonas suudaks anda siia sündinud inimesele omakasupüüdmatut ning kvalifitseeritud head nõu, kuidas oma elu eesmärgistatult ära elada?[/b]

Kesksel kohal ju ka JHWH jaoks on inimese vaba tahe ja kuidas ta seda kasutab. Kui raha on vähevõitu siis puuduvad sisuliselt võimalused tänapäeva infouputuses kuidagi Assisi Franciscuse moel midagi saavutada (ja kes oleks paavsti rollis kes üritusele heakskiidu annab ?).

Tulemuseks ongi keeruline optimiseerimisvõrrand kuidas laiendada oma vaba tahte (heal viisil) realiseerimise ulatust selliselt et selle laiendamise käigus ei peaks tegema liiga suuri kompromisse oma väärtushinnangutes, eetikas jne.


Kasuta oma teravat intellekti ja lihtsalt rahulikult vaata kuskohast mõte "mina" kerkib.
teretere
 

PreviousNext

Return to Kinnisvarast / Majandusest

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 102 guests

cron