Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Kui oled näinud kusagil "põõsas" Eesti Nokiat vedelemas
anna meile teada, ehk suudame mõtet edasi arendada...

Juhul, kui nägid korterit, mille hinnas tavapärasest vähem nulle...
või ehitamisel kasutati zelatiini.. sosista meile ka.


Kõik head vestlused teretulnud !
Forum rules
Üldiselt, siin kirjutades austa häid tavasid, ära sõima...ole lihtsalt inimene...rohkem palveid pole

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 04 May 2022 17:13

üks väheseid tabalukke, millega LPL rahule jäi:
https://www.youtube.com/watch?v=mSf5IeiQVpY
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby pop » 04 May 2022 18:52

orkid ei saa aru et "what goes around - comes around"
https://maaleht.delfi.ee/artikkel/96570 ... -plahvatus
süstemaatiline ja kontrollitud (ja mitte 100% enda organiseerituna) hääbumine saab olema valus
(ja kui mõni lõksulangenud ork seal põldu mõne odavama randaaliga individuaalselt kobestaks, siis kadumist ei märkaks vist keegi (kuna orkidel on ka omadest täiesti savi, nagu senine praktika näitab))
pop
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 05 May 2022 05:28

Kui lähema 10 aasta jooksul suudetakse murda vene šovinism-imperialism ja korraldatakse ka Nürnberg-2, siis võib öelda, et väga huvitaval ajal oleme elanud. Šansid selleks on isegi olemas (sõjakuriteod, mis on visuaalselt kõigile demonstreeritud, naaberriikide revanšism kaotatud territooriumite osas.) Sobiv tsitaat onu Remuse juttudest:"On teine siin kõik ära tüüdanud".

Ilma "soodsa" demograafia ja tehnilise taandarenguta muidugi ei maksa tulemust loota. ... Aga demograafia ei olegi nii hull, sündivus on kasvanud, migratsioon positiivne
https://www.worldometers.info/world-pop ... opulation/
Siinkohal on sobilik tsiteerida naaberriigi välisministrit: "Debiilõ, bljädj ...".

Jääb üle imestada, kuidas ikkagi impeeriumid suudavad inimesi ligi tõmmata ning vabatahtlikult muuta impeeriumimeelseks. Seniks, kuni selle ideoloogia omandamine on üksikinimesele kasulik, ei muutu midagi. Impeeriumi rahvastiku geneetiline koosseis muutub, aga ühtne keel ja ideoloogia jäävad. Venemaa languse retsept peitub seega samas sahtlis, kus Rooma, Bütsantsi, Inglismaa jt. impeeriumide lagunemised. Vaat siin tuleks ajaloos tuhnida ja õppida. Primaarne paistab olevat:
- lihtinimeste huvi kaotus sõdida
- üldine moraali langus ja lodevus
- võõra rahva (ja meelsuse) massiimmigratsioon lühikese aja jooksul
- käibel oleva raha nõrgenemine
- tõeliste rikkuste (maa, kuld, hooned, knowhow) ülevõtmmine võõraste inimeste poolt
Need aga paistavad iseloomustavat pigem lääne ühiskonda...
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 05 May 2022 06:11

Impeeriumide seaduspära on uurinud Sir Johan Glubb ning aastal 1976 avaldanud raamatu: ”The fate of empires and the search for survival”
Languse viimane ehk kuues staadium on dekadents (ületarbimine, staarkokkamine, staarnäitlemine, staaratleetide šõud jne.)

Keskmine vanus impeeriumitel on ca 250 aastat (ühes piirkonnas võib sama riigi nime all olla järjest mitu tüüpilist impeeriumi, kuid nende vahel on allakäiguperioodid).
Assüüria: 247
Pärsia: 208
Ellas: 231
Rooma vabariik: 233
Rooma Impeerium: 207
Araabia: 246
Mamluk: 267
Ottoman: 250
Hispaania: 250
Romanovid: 234
Briti: 250
Seega 10 inimpõlvkonna jooksul toimuvad muutused tõusust languseni.

Tasub jälgida ka esimese staadiumi kerkimist, nn. pioneeristaadium, kus kirg, visioon, soov vallutada. Järgmised perioodid on
2. vallutused (laienemine)
3. kaubandus (äärealade ja keskuse vahel)
4. heaolu
5. intellektuaalsus (ülikoolid, teadus)
Kus on praegu venemaa? Kus on uued tõusvad impeeriumid?
kas tänast venemaad võiks võrrelda natsi-saksamaaga, kus varasem uhkus ning 1. MS kaotus ja sellele järgnenud vaesus vajas uusi visioone ja vallutusi, kuid kõigil rahvastel sai neist kõrini ja tehti üleilmne kambakas.

impeeriumidest veidi detailsemalt:
https://www.chestergrant.com/summary-fa ... john-glubb
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby hh » 05 May 2022 07:23

td wrote:Kus on praegu venemaa? Kus on uued tõusvad impeeriumid?


Üldiselt tõusev trend olla H-i-i-n-a, sest seda olla otsustanud süvariik. Esimene H-taoline skoorimise ja jälgimise süsteem pidavat ehitatama Itaaliasse :? .
Facebookis rahvas levitab H. kaarti, kus Venemaa on ära jaotud vastavalt H. ettekujutusele tulevikust. Seal on V. päris väikeseks jäänud.
Prohvetid soovitavad samas ka mitte alahinnata Venemaad.

Neil (mütoloogilistel otsustajatel) ongi probleem, et kuidas minna demokraatlikult lääne ühiskonnalt üle türanniale. Üleminekuks peavad nad välja mõtlema igasugu katastroofe (reaalseid või taju-põhiseid e. hologrammilisi), et lääne inimesi hirmutada ja põlvili suruda. Nii et ma ei usu enam ammu mingit haledat kliima-juttu, olukorras, kus nad toodavad teadlikult juurde kliimakatastroofe oma tehnoloogiaga, et saavutada väljamõeldud ühiskondlikke eesmärke. Tänapäeva türanniad ei sünni ka iseeneslikult, neid toodetakse nagu tehases ja dokumenteeritakse reaalajas.

Veelkord, palun pop ära loe minu postitusi.
hh
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 05 May 2022 08:14

Minu aianduslikud kogemused pole teab mis suured, aga vaatasin oma märkmeid ja säilitatud lipikuid ning tegin järelduse, et lipikute sisu ei saa eriti usaldada, iga kaupmees kiidab oma kaupa (varajane marjasort osutus hilisemaks kui teine, teisel jälle maitse osutus mittemidagiütlevaks jne.) Võibolla sõltub ka taime asukohast. Sortide ülepakkumise ajastul lõpuks kuunevad ikka lemmikud, mis kõige optimaalsemad, rahvaselektsioon (häid asju paljundatakse omal käel) toimib ikka edasi. Aga kooliraha kulub palju.
Teine tähelepanek - müstilisel põhjusel osadel nädalatel seemned idanevad hästi, osadel mitte (kastmisrežiim, kuu faasid?). Võimalik tõesti, et kasvava kuu ajal idaneb paremini (sobib ka vanarahva tarkusega). Mida vanemaks ma saan, seda rohkem võtan maailma kui "musta kasti", mille esipaneeli me näeme, aga kasti sisu ja tagaosa (ühendusjuhtmeid) mitte ...

Heast küljest on end näidanud kanada põõsasroos Therese Bougnet (kirjutatud ka kui Therese Bugnet)
https://juhanipuukool.ee/est/kanada-roo ... t-60700896
lõhnab, külmataluv, õitseb suvi läbi, suur põõsas

Vaarikasort "Mormors Hallon" (""vanaema vaarikas") siin on suht madal, kuid viljakas (ei vaja tuge, magus ja vürtsikas punane sort). Seda aga igal pool ei müüdagi ... Pakutakse ikka peenemate nimedega sorte. Poest ostetud rabarberid ka ei edenenud, küsisin hoopis naabrilt omale tükikese, kui ta parasjagu seda ümber istutas.

Osade murelitega on mingi jama - õitsevad, aga ei jäta külge. Igal aastal saan saagi "Meelika'lt" ja kääbusalusel "Fryksåsen'ilt". Viimase puhul jällegi sordi õigsuse küsimus, sest tavalisel alusel sama sort ei kanna ja üksikud marjad on mahedama maitsega. Ometigi ostsin soliidsest taimepoest. "Stella" ja "Gårdebo" oleks maitselt mahedamad, aga ei jäta külge.

Eesti ploomisortidega (Ave jt.) mul kogemus puudub, siin on mul viiest erinevast varaseim "Komet" (võibolla on ka ida poolt tulnud sort). Hiline "Victoria" jõuab vaevu valmida. Nende vahele jääb "Czar".Seevastu "Opal" ja "Suhkruploom" pole mind eriti köitnud, siiani olnud vähe küljes.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby pop » 05 May 2022 10:10

td wrote:kas tänast venemaad võiks võrrelda natsi-saksamaaga, kus varasem uhkus ning 1. MS kaotus ja sellele järgnenud vaesus vajas uusi visioone ja vallutusi, kuid kõigil rahvastel sai neist kõrini ja tehti üleilmne kambakas.
impeeriumidest veidi detailsemalt:
https://www.chestergrant.com/summary-fa ... john-glubb

Ma ise arvaks küll nii. Bensiinijaama saab kasutada ka lihtsalt bensiinijaamana, selleks ei pea see bensiinijaam ilmtingimata mingit riiklust imiteerima.
Versailles rahu oli ka minu arvates röövellik, ja on küllalt dokfilme saksa tsiviilelanike igapäevasest alandamisest nt prantsuse sõdurite poolt ( tuli viimase möödudes müts maha võtta jms), rääkimata riigi röövimisest. Iseasi on muidugi see mis toimus enne seda Wilhelmi peas (millest ma ei saa ilmselt kunagi aru, enne I MS oli Humboldti ülikool suht maailma tipp, jne, st Saksamaa arenes täiskäigul).

Kui nüüd aga idanaabreid vaadata siis pole seal loodusvaradest kunagi puudus olnud, puudus on olnud ainult kodanikkonnast, selle kõige paremas tähenduses. Ja kahjuks eksisteerib seal ainult piiratud arvul nö õukondlikke intellektuaale (ja muidugi ka mitte-õukondlikke marginaale).
Nt Ukrainas on see "kodanikkond" natuke küll "metsiku" natuuriga (nö "вільний народ"), samas on selle taga kõik inimlik olemas (ise kogesin), ja rohkemgi veel. Ja sealsed juhid on oma rahvast alati kartnud (Kravtchuk, Kutschma jne ja kõik järgnevad), aga eriti Janukovitsh - kellel puhul see muutus paranoiaks (lasi ehitada hiiglasliku helikopterikeskuse Dnepri kaldale, ja ei lennanud ainsatki korda). Ma ise arvan et see helikopter oleks 99% tõenäosusega ka olulise tehnilise rikke mõnel lennul läbi teinud.
pop
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 05 May 2022 12:22



See link mida jagasin, neist värdjatest. Mina küll loodan, et Ukraina teeb Mossaad tüüpi asutuse, mis hakkab tegelema sellega, et antud värdjad Venemaal kogemata õhku lendavad. Klassikaliselt aknast välja kukuvad ja muud õnnetused. Kuni näotuvastusega miinideni välja.

Ma pole elus sellist viha vist endas kunagi tundnud. Dibla pole minu silmis inimene, ta on limukas, kes tuleb likvideerida.
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 05 May 2022 13:01

Ma kratsin kukalt, tänapäeval ehitusfirma tunneb justkui pangana, et kõik riskid suunab vaid tellijale. Kui mul eelleping tehtud ja hange, siis peab ka ehitusfirma riske võtma.
Hetkel jääb tunne, et ehitusfirma selline firma, kes ei võta riske ega kahjumit. Sisuliselt Venemaa kriisi alguses need suurfirmad ostsid meeletus koguses ehitusmetalli lattu !
Nüüd seda "ladu" üritatakse tellijale imehinnaga müüa... Leian, et avalik sektor ei pea alluma sellisele väljapressimisele.

https://arileht.delfi.ee/artikkel/120004009/ehitusettevotted-hinnasoki-tottu-voivad-objektid-kohati-seisma-jaada-avalik-sektor-seda-ei-teadvusta
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby pop » 05 May 2022 14:30

spl wrote:

See link mida jagasin, neist värdjatest. Mina küll loodan, et Ukraina teeb Mossaad tüüpi asutuse, mis hakkab tegelema sellega, et antud värdjad Venemaal kogemata õhku lendavad. Klassikaliselt aknast välja kukuvad ja muud õnnetused. Kuni näotuvastusega miinideni välja.

Arestovitsh oma eelmises või üle-eelmises intervjuus Feigin-live saates sellesama ka konkreetselt ära mainis, et tänu lääne signaalluurele, nende enda tegevusele jne jne on enamikud teada isikuliselt, koos aadressidega, jpm. Ja UA järjekindlust arvestades võib eeldada et nii mõnegagi juhtub sama mis juhtus Eichmanniga, isegi kui kuskile burjaatiasse vms peitu poevad.

Orkidemaa piiridest väljumisel ootab aga paljusid tulevikus ees mitmeid üllatusi.
pop
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 05 May 2022 14:52

spl wrote:


Mina küll loodan, et Ukraina teeb Mossaad tüüpi asutuse, mis hakkab tegelema sellega, et antud värdjad Venemaal kogemata õhku lendavad. Klassikaliselt aknast välja kukuvad ja muud õnnetused. Kuni näotuvastusega miinideni välja.

Nohh, kui õhku lendamine on lihtsaim lahendus, siis miks mitte. MIna ikkagi olen (pika invaliidse) elu poolt, mis max koormaks venemaa süsteemi (ja aimates, kui kehvasti on selle invaliidide süsteemiga seal).

Ega enne asjad ei muutu, kui karistamatuse tunne kaob. Vanasti oli selleks teadmine, et saabub Jumala karistus, ateistlikus maailmas seda aga ju pole, kuid enda surma kardetakse selle võrra isegi rohkem.

Fotofaktide jagajad teevad selle vea, et jagavad konkreetse olukorra pilte (aitab välja raalida, mis teed mööda läks infi liikvele). PArem variant oleks see, kui ilmuks sõjaväepileti või passi pilt ning igaüks võib ise mõistada, kustkaudu temani jõuti ning kustkohast võiks tulla "uus elamus".

---
Aga Ukraina kohta tahaks küll loota, et saame toreda riigi, kellega koos sõbrustada ning teineteise kultuuri tundma õppida, ilma et seda peale surutaks. Ukraina köök on kindlasti väga huvitav, tootmispotentsiaal ja turismipotentsiaal on ka huvitav.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 05 May 2022 15:29

#MGTOW

Olen kuulnud isiklikest vestlustest ja ka veebikommentaaridest, et üksikuid edukaid mehi häirib see, kui üks esimesi küsimusi uuel tutvusel on see, et millega inimene raha teenib. Minu tuttav töökaaslane (lesk) tõusis tavaliselt selle koha peal lauast üles ja kergitas mütsi (ilmselt juba allergia sellest). Aga siin on üks tore kõrvalepõiklev vastus:
"What do you do for a living?"

"I'm an alien anthropologist from Eridu Alpha Prime, and I'm here to study Earth humans and their culture."

:lol:
Last edited by td on 05 May 2022 15:33, edited 1 time in total.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby pop » 05 May 2022 15:33

td wrote:/.../tootmispotentsiaal ja turismipotentsiaal on ka huvitav.

Seal on kahjuks ka väga kõrge korruptsioonipotentsiaal (riigi eelmine ja eriti üle-eelmine president muutsid selle normiks, selle tulemused annavad natuke tunda ka sõjas), kõiki korruptsioonist tulenevaid kohapealseid tagajärgi poleks ka õige siin detailides lahata. Niipalju saab öelda et abisaadetiste (aga õnneks mitte sõjaliste) osas juba toimib üsna intensiivne "järelturg" (peale osaliselt "vasakule" suundumist) - samas saan ka sellest aru, kuivõrd paljudel on praeguseks läinud absoluutselt kõik, ja ise selles olukorras olemata on kerge igasuguseid hinnanguid anda.
Neil on vaja hädasti tabada ka allesjäänud orki-lembesed "rotid", ja ka häid põhimõtteid/reegleid nende välistamiseks tulevikus. Need klipid mis saadeti Kiievi "vallutamise" päevadel olid üsnagi seiklusrikkad (samas kiire lõppmänguga).

Õigusriigi reeglitega/tavadega kohanemine võtab ka siin ilmselt paljudel teatava aja (kuna kohapeal kehtis nö WYPIWYG, st what-you-pay-is-what-you-get). Eriti kui ollakse pärit idaosast.
pop
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 05 May 2022 15:37

pop wrote:Niipalju saab öelda et abisaadetiste (aga õnneks mitte sõjaliste) osas juba toimib üsna intensiivne "järelturg" (peale osaliselt "vasakule" suundumist) - samas saan ka sellest aru, kuivõrd paljudel on praeguseks läinud absoluutselt kõik, ja ise selles olukorras olemata on kerge igasuguseid hinnanguid anda.

Jah, täis kõht ei tea, mida tühi tunneb. Loodame, et kui üldine elatustase tõuseb, siis ka paljud inimesed ei pea enam tegelema kahtlaste afääridega (Maslow' püramiidis kuskil on ka eetika ja moraali ning rahulilku une jaoks koht).

Teine aspekt. Seni, kuni on kombeks, ei peeta seda ka moraalituseks. Kõik teevad nii, laps õpib teistelt.

Kui EU-liikmelisus peaks tõeks saama (natuke kahtlen selles 5 a. perspektiivis), siis muidugi paljusid tabab halb üllatus - eurodirektiivid piiravad sellist tüüpi korruptsiooni, millega ollakse siiani harjutud.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby pop » 05 May 2022 17:14

ülejäänud uudised on suht OK, aga üks ei ole (ei hakka siin robotite tööd lihtsamaks tegema)
https://korrespondent.net/ukraine/polit ... ynu-onlain
see uudis on 17:26 (Arestovitshi väidet/arvamust kuulasin eile õhtul ka ise)
pop
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby neto » 05 May 2022 18:36

Tore mõningase pausi järel siinseid sisukaid postitusi lugeda. Hea meel näha, et ka td on parimas vormis. Mis puutub seda Putini fotot, kus ta lauast kinni hoiab, siis olevat ta seda teinud lausa 11 minutit järjest (terve videoklipi vältel). Üks eestlasest videokommentaator nii igatahes täheldas (alates 11.30).
https://www.youtube.com/watch?v=VAjOu3rROc4
Mul tekkis mõte, et ta parem käsi oli äkki peidetud lahasega käetoe ja laua külge kinni tõmmatud. Parkinson? Väriseva-tudiseva käega tsaar saadetaks Mordoris ruttu recyclingusse.
neto
 
Posts: 685
Joined: 26 Mar 2009 13:10

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 05 May 2022 18:50

neto wrote:Hea meel näha, et ka td on parimas vormis.

Aitäh kaasa elamast. Olin vahepeal iivelduse ja väsimuse faasis ("pea on liiva täis", mõte ei liigu), see kestab tavaliselt ca 5 päeva peale keemiaravi lõppu, seejärel tasapisi taastub normaalseks veel 5 järgneva päeva jooksul. Jäänud on veel üks kuur, mis lõppeb järgmisel neljapäeval, küllap olen varsti jälle mõnda aega levist väljas. Mis edasi saab, eks seda näeb ..................
Tekinud on Pavlovi refleks – kui mõtlen selle ravi peale, siis ajab iiveldama ja oksendama. Paljud asjad lõhnavad keemiravi pudeli järele, näiteks nahkdiivan ja tüümian. Ka need söögid-joogid, mida sellel ajal tarbin, on muutunud vastumeelseks (puljong, tomatimahl jne.) Huvitav on see, et tekkib hirmus isu loomse toidu järele - küllap organism tunneb, et on vaja kõrgväärtuslikke toitaineid, mis minimeeriksid ainete sünteesi vajaduse.

Aga postitusi olen ikka lugenud ....
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby Majandushuviline » 05 May 2022 19:15

https://arileht.delfi.ee/artikkel/95087197/kiirulevaade-kuidas-kujuneb-elektri-hind-borsil-ning-mis-on-praeguse-aja-kurja-juur
Hind selgub kalleima turule pääsenud elektrijaama pakkumise järgi ehk viimase (kõige kõrgema) pakkumise järgi, mis on vajalik selleks, et antud tunnil katta kogu tarbimine ehk nõudlus.

Nõudlusest väiksema tootmisega turul on viimase pakkuja määratava hinnaga loodud suurepärane võimalus hinnatõusuks. Osalejad võivad jätta muljet, et kui vaid viimast kalli hinnaga pakkujat poleks, küll siis müüdaks mõistliku kWh hinnaga. Piisab vaid nõudlusest veidi vähem tootmisest ja viimase müüja käsitöö-luksuselektri hind kergitab kogu turu hinna kõrgustesse.

Kui ei soovita väikese ülikalli tootja hinnast Pn tulenevat ülikallist hinda P kogu turul, tuleks muuta hinna määramise eeskirja P=max(P1,..., Pn) ja asendada see kasvõi kWh kogusest Q tuleneva kaalutud keskmisega P=Q1*P1+...+Qn*Pn.

Aga käibele mõjub see hästi
https://www.err.ee/1608587356/korged-energiahinnad-toid-eesti-energiale-rekordkaibe
Eesti Energia kasvatas kõrgete energiahindade toel aastaga käivet 92 protsenti
Majandushuviline
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 05 May 2022 22:42

#MGTOW

vaadake seda pilti.
mis on pildil valesti?
kustkohast hakkab ahistamine ja ekshibitsionism?
kui mõni vanem mees ilmuks alla 20 a. naise ette Borat'i kostüümis?
https://media.gab.com/system/media_atta ... c290c1.png

----
või siis teine fenomen sotsmeedia ajastul (lääne ühiskonnas)
(1) näiu annab end alfamehe kätte
(2) alfamees jätab maha
(3) näiu läheb kurdab sotsiaalmeedias oma kurba saatust
(4) n...näljas beetamehed lohutavad teda ja kiidavad tema ilu
(5) näiu viskab pea selga ja ignoreerib neid – järejordne egolaks on käes ja läheb tagasi punkti (1), seekord teise alfamehega
(6) kui vanus on selline, kus alfamehe huvialast väljas, siis kurdab sotsiaalmeedias, et kõik mehed on sead
(7) mõni aasta hiljem: "kus kõik normaalsed mehed on?"
Järjest uusi noori neide kasvab peale ja järjest uued pettunud naised lahkuvad suhtekarussellist, karussell aga muudkui käib ringi ...
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 06 May 2022 12:07

Mis kraami Venemaa suitsetatakse, see peab õige karm asi olema ! Seened, LSD ja muud Putler ja CO. Saan aru, et olles ise pervitiini ülemanustanud, siis katus sõidab.

https://epl.delfi.ee/artikkel/96584997/sojaraport-teet-kalmus-krimmi-silla-ohkimine-oleks-ukrainale-siiani-suurim-voit-herson-pandi-referendumiks-lukku

Venemaa infoagentuur RIA tegi uudise, mille järgi söövat Ukraina sõdurid lahingusse minnes ameeriklastelt saadud imetablette, mis tegevat nad nn universaalseteks sõduriteks, kes midagi ei karda ja suudavad lahinguväljal teha asju, milleks Venemaa armee sõdurid võimelised ei ole. Sellist jama tuleb ajada, sest ei suudeta välja öelda tõelist põhjust.

---

Jäin mõtlema, kui võtaksime Venemaa meedia ja päevast päeva räägiks, et venelased peavad katuselt alla hüppama, muidu võivad UFOd viia nad anaaleksperimendile, siis vaadates, mis jama usub tüüpiline dibla, leian et see katuse teema saaks palju tähelepanu.
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 06 May 2022 14:22

Viisakalt öeldes, see katastroof, meil kiire inflatsioon niigi olnud kaupmeeste ahnuse tõttu. Kõige rohkem saab ehitussektor pihta, mõjud on viitega, aga hakkavad varsti ilmema pankrottidena.


https://www.err.ee/1608588943/eesti-tarbijahinnad-tousid-aastaga-18-8-protsenti
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby pop » 06 May 2022 14:25

.... ja samal ajal Mustal merel (https://korrespondent.net/ukraine/polit ... ynu-onlain 12:14)
laevade pommitamise mäng näib edenevat (see lasi mh kaliibreid välja)

Aga mingeid seeni vist süüakse küll, nt orki hääletoru ütleb et nemad ei tea asjast midagi (vblt pole kuller sõnumiga veel kohale jõudnud - arusaadav, peale paraadi ehk jõuab kohale et teave edastada)
https://ria.ru/20220506/korabl-1787192493.html
pop
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 06 May 2022 14:42

8-) 8-) tublid diblad, saadame veel poegi surma.

https://www.ohtuleht.ee/1061641/otseblogi-valisminister-liimets-on-visiidil-ukrainas-sojalaeva-moskva-hukkunud-meeskonnaliikme-lahedased-jaeti-ilma-huvitisest

Vene Föderatsiooni võimud teatasid sõjalaeva Moskva hukkunud meeskonnaliikme lähedastele, et riik ei paku neile 170 000eurost hüvitist, kuna sõjalaev uppus õnnetuse tagajärjel, mitte sõjategevuse käigus ning nende poja asukoht on teadmata.
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 07 May 2022 05:58

aeg-ajalt viskan pilgu peale Heard vs Depp kohtukeissile. Üks kasulik selgitav kommentaar protestide esitamise kohta oli ka:
Some common objections include:

1. Irrelevant. That the testimony pursuant to a question asked or the particular item of evidence is not relevant to the case.
2. The witness is incompetent.
3. Violation of the best evidence rule.
4. Violation of the hearsay rule.
5. Speculative. That the question calls for the witness to speculate about something.
6. Leading. When the question posed by the attorney seeks to lead the witness to make an assertion.
7. Violation of the parol evidence rule.
8. Repetitive. (also Asked and answered). The question has already been asked and answered.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 07 May 2022 07:01

inimsuhete anatoomilised ja biokeemilised alused, teadmus aasta 2021 seisuga:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8388127/

pdf kujul: https://tinyurl.com/2p8ty7d6
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 07 May 2022 11:37

füüsikahuvilistele
kui DNA-d ja röntgendifraktomeetriat pole käepärast ehk kuidas hinnata vedru mõõtmeid valgusdifraktsiooni pildil
https://physicsopenlab.org/2019/10/01/d ... n-pattern/
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 08 May 2022 07:38

#MGTOW
aga tänane teema kehtib ka paljude meeste (ning reklaamitekstide) kohta
ma ei osanud seda enne sõnastada, aga ... Heureka!
üks sagedane võte manipuleerimiseks on mõiste hägustamine - ja see mõjub ja antakse andeks

1) kui on vaja midagi saada, siis võetakse tugevalt emotsionaalselt laetud sõna, nö metafoorina, aga ebaproportsionaalselt kange metafoorina
- flirtimine natsiteemaga (reductio ad Hitlerum)
- enda probleemi kujutamine kogu maailma probleemina
- "ma olen šokis" (see on eluohtlik seisund meditsiinis)
jne.

2) kui on vaja end õigustada, siis võrreldakse oma tegevuat mingi süütu või õilsa tegevusega
"Tegin lihtsalt oma tööd" (natsivangla valvur, kes trampis saabastega ohvrite oeal

või tuuakse antipoodne kange metafoor
"Ma oleksin pidanud lihtsalt töölt ära minema?" üks endine haridusminister, kes pani oma alluvad lapsehoidjaks

Ma arvan, et peaksime olema vähem tolerantsed selliste hägustamiste suhtes ja kutsuma inimesi korrale. Üks võimalus on öelda, et ärge tegelege konkreetsete sõnade mõiste hägustamisega, võiks lausa neid häbistada selle eest (sisuliselt on see newspeak, kus lõpuks on kõikidel sõnadel lai tähendus – šokk on samal ajal väike ehmatus ja surmaeelne seisund, töö on samaaegselt nii produktiivne tegevus kui ka töö imiteerimine jne.; keel vaesustub, pole võimalik enam asju konkreetselt iseloomustada, sest terminil on mitu tähendust; nt. mida mõelda lause all "patsient on šokis?").
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 08 May 2022 07:58

Vananemisega kaasneb üks kasulik fenomen: kui oled saanud mõne inimesega, keda varem tundsid endast vanemana, samaealiseks, siis hakkad aru saama tema varasematest ambitsioonidest jne. Näiteks, mitmed autoritaarsed inimesed, kes olid minu noorusajal 40+ ja rohkem aastat vanad. Nüüd samas vanuses leian, et nendel polnud mingit objektiivset põhjust olla autoritaarne. Mõnel puhul oli see ilmselt kaitsereaktsioon, et varjata oma ebakompetentsust, ebakindlust vms. Nüüd paneb see muigama (nii nagu ka autoritaarsed omaelised praegu).

Ja on ka teisi inimomadusi, mida retrospektiivselt teisii hinnata .....
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23


Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 08 May 2022 22:17

Mina ütleks selle kohta, imeline ! Karma on tõesti olemas, ootan suuremat looduskatastroofi diblamaal.

https://www.err.ee/1608590650/siberis-havis-tules-ule-500-elumaja
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

PreviousNext

Return to Kinnisvarast / Majandusest

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 107 guests