Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Kui oled näinud kusagil "põõsas" Eesti Nokiat vedelemas
anna meile teada, ehk suudame mõtet edasi arendada...

Juhul, kui nägid korterit, mille hinnas tavapärasest vähem nulle...
või ehitamisel kasutati zelatiini.. sosista meile ka.


Kõik head vestlused teretulnud !
Forum rules
Üldiselt, siin kirjutades austa häid tavasid, ära sõima...ole lihtsalt inimene...rohkem palveid pole

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby teretere » 16 May 2023 15:07

td wrote:jepp, ma ei tahtnud EKRE poolt hääletada, aga pidin. Et tasakaalustada seda teist jõudu.


Kui tõenäoline Sinu hinnangul on selline hüpoteetiline reaalsus, et EKRE on oma olemuselt nö päevalõpuks Refi projekt mille kaudu meile seda tragikomöödiat etendatakse praegu.
Kas sellise hüpoteesi tõenäosus jääb alla 50% või üle 50%.
teretere
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 16 May 2023 15:18

Ma arvan, et EKRE ei ole Refi projekt, Ref on lihtsalt väga osav manipuleerija - s.t.olukordade enda kasuks pööraja.
EKRE-s on hulk emotsionaalseid inimesi, võibolla mitte väga tarku, kuid kelle sotsiaalne närv on erksam ja mida tavaline inimene tajub kui veidrust. Kooliajal sattusid sellised inimesed sageli koolikiusu ohvriks. Ka ajakirjandusel jt. (eeldatavasti) täiskasvanutel on kerge neid kiusata/narrida, ilma sisusse süüvimata. EKRE juhtfiguuride osas on mul natuke teistsugune arvamus (oleks vaja juhtimisega tegelevaid inimesi rohkem, seega autokraatiat vähendada). Martin on karismaatiline, taibukas, aga enesekriitika koha pealt jätab soovida. Kui tema kätte peaks koonduma ainuvõim, siis sellist kuningat ma oma riigile ei tahaks ....

S.t. EKRE-s on palju inimesi, kelle tunnetus ütleb, et asjad on halvasti, kes aga ei oska piisavalt hästi lahendusi pakkuda ja "lambakarja" enda taha saada. Ref teeb neile pika puuga ära. Kus on haritlaskond (kasvõi kirjanikud-kunstnikud), kes on sotsiaalse närviga ja oskavad enda taha rahvast koguda, tehes Refi relvituks?
Kui võtte ette E200 nimekiri, siis seal on ju palju kõrgharidusega inimesi, aga kas see teeb neid veel maa soolaks? Kui E200 ei loobu koostööst petturite parteiga, siis nende tähelend võib jääda lühikeseks. (omaette teema on muidugi nende ideoloogilised tõekspidamised, mina neid ei valiks niiehknii)
Ka sotsid on ju olnud suht loomeinimesed (nö härrassotsid). Aga neilt miskit loota on muidugi veel suurem illusioon.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 16 May 2023 15:42

vaat selline asi Martini juures on ohtlik - ta on oma hullumeelse pilguga valmis vinti üle keerama. Rahva tänavale agiteerimise asemel mina püüaks esile kutsuda erakorralised valimised - küllap paljud hääletaks teistmoodi (teist parteid, mitteelektrooniliselt jne.)
ERR-iga vesteldes lisas Helme, et kui koalitsioon takistab jõuga opositsioonisaadikutel oma seaduslikku tegevust riigikogus, siis tuleb appi kutsuda rahvas.
"Ja rahvas võib hakata takistama koalitsioonisaadikutel tööle tulemist, sest meil takistatakse praegu töö tegemist."
Helme lisaks, et ta ei avaks pandora laegast hea käega ja poliitika peaks jääma parlamenti, sh tulised vaidlused.

allikas: err.ee

Kui erakorraliste valimiste esilekutsumine ei õnnestu, siis üldstreik (muide, poliitilised streigid on keelatud, töölt puudumine meeleavaldus(t)e tõttu aga ei ole streik, kuigi rahvamajandusele sama mõjuga). Kui see ei anna tulemusi, siis taaselustaks Kodanike Komiteed. Ja kui need aetakse laiali, siis alles füüsiline vastupanu.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby teretere » 16 May 2023 15:59

td wrote: EKRE juhtfiguuride osas on mul natuke teistsugune arvamus (oleks vaja juhtimisega tegelevaid inimesi rohkem, seega autokraatiat vähendada). Martin on karismaatiline, taibukas, aga enesekriitika koha pealt jätab soovida. Kui tema kätte peaks koonduma ainuvõim, siis sellist kuningat ma oma riigile ei tahaks ....


I couldn't agree more :)
Senikuni nimetatud autokraatiat ei vähendata jäävad vähemasti minu kui diletandi jaoks need küsimused(ekre varjatud refi puudli staatuse kohta)prevaleerima vastuseta ja sealtkaudu minu kui valija hääl neile andmata.
teretere
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby hh » 16 May 2023 19:17

Ühe narratiivi valitsus.

Ukraina sõja narratiiv kestis täpselt nii kaua, kuni ref sai uuesti võimule ja pr L. sai rahad vasakule toimetada.

Nüüd on juba teine üks narratiiv, tundub et armsaid vähemusi (st elavaid inimesi) kasutatakse julmalt ära, et saavutada nende abiga vihakõneseadus. Et hoopis see on tegelik eesmärk, mitte õnnetu abieluseadusemuutmine.

Ehk et pidevalt see, mida meile esitletakse eesmärgina, on tegelikult vahend.
hh
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby projekteerija » 16 May 2023 19:22

td wrote:järjekordne rämpsõllefirma otsustas ärgelda:
https://www.youtube.com/watch?v=Mob-7CaROgI

võrdluseks reklaam 70-ndatest:
https://www.youtube.com/watch?v=dbT1DGsFh7E

ja 90-ndtatest
https://www.youtube.com/watch?v=-dpPFz-yP9M
viimasel juhul tunnen ma mehena end alandatult, et mind püütakse mõjutada seksitungiga
70-ndate reklaam oli täitsa OK

Maamaja milles tuleb mul piisavalt rahmeldada leidub rohkesti 50-90 ndate ajakirju-reklaame-plakateid-dokumente jms. Seeaegne omanik oli laevakapten ja kündis Merelaevanduse lipu all maailmameresid ja külastas Lääne sadamaid. Peab tunnistama, et seda maailma pole enam ammu. Valdavalt ka jäänuseid on leida üliharva. On vaid üksikud mälestused... Minu nostalgialemmikud on 80-ndad ja eriti mingid aastad enne seda.
projekteerija
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby Guest » 16 May 2023 19:26

Majandushuviline wrote:
hh wrote:Eriline rünnak meie perekondade vastu.

https://www.postimees.ee/7774802/mart-laar-rein-jarlik-arnold-ruutel-ja-teised-kooseluseadusega-on-neile-ju-voimalus-pakutud
Meie, alla kirjutanud Eesti Vabariigi Ülemnõukogu liikmed, riikliku iseseisvuse taastajad, poleks toona, aastail 1990–1992 osanud küll ette näha, et tuleb aeg, kui rahva tühise vähemuse parema enesetunde nimel või koguni nende huvisid vaid ettekäändeks tuues üritatakse seaduse jõudu anda eelnõudele, millega kummutatakse isegi universumi seadusi.


Mage tekst neil. Pea kõigil vastastel on mage tekst.
Argumendid valelikud või olematud.
Kõige parem mida ise kohanud olen. [url]https://arvamus.postimees.ee/7774647/martin-molder-abielu-ja-perekonna-tahendust-ei-peaks-praegu-ja-sellisel-viisil-muutma
[/url]
Guest
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby Majandushuviline » 16 May 2023 20:37

Guest wrote:
Majandushuviline wrote:https://www.postimees.ee/7774802/mart-laar-rein-jarlik-arnold-ruutel-ja-teised-kooseluseadusega-on-neile-ju-voimalus-pakutud
Meie, alla kirjutanud Eesti Vabariigi Ülemnõukogu liikmed, riikliku iseseisvuse taastajad, poleks toona, aastail 1990–1992 osanud küll ette näha, et tuleb aeg, kui rahva tühise vähemuse parema enesetunde nimel või koguni nende huvisid vaid ettekäändeks tuues üritatakse seaduse jõudu anda eelnõudele, millega kummutatakse isegi universumi seadusi.

Mage tekst neil. Pea kõigil vastastel on mage tekst...

Mõte selles, et paigutage end aastatesse 1990–1992, milline oli õhkkond võrreldes tänasega? Siis oli raske, aga oli lootust ja püüdlust üksmeele poole, kuigi eriarvamusi oli ka siis. Seda et Eesti valitsus võib 30 aastat hiljem niivõrd erinev, kiuslik ja vastumeelne olla, oleks siis päris raske ennustada olnud.

td wrote:vaata, spl, Sinu suhtes ma ei ole nii karm, sest oled omale juba tuhka pähe raputanud (mis aga ei vähenda Sinu osalust tänase olukorra tekkimises - valijana).

Foorumi kaudu tundus, et spl märkas reformi vigu enne valimisi enam kui aasta jooksul päris hästi. Siis aga mitte eriti pika ajaga oleks nagu uus plaat peale pandud ja kõik reformi hiljutised tegemised ununenud.

teretere wrote:Senikuni nimetatud autokraatiat ei vähendata jäävad vähemasti minu kui diletandi jaoks need küsimused(ekre varjatud refi puudli staatuse kohta)prevaleerima vastuseta

Küsimusi kus EKRE ja reform on vastupidisel seisukohal on nii palju, et raske oleks nende ühtsust ette kujutada. Kasvõi Venemaalt pärit raha "pesu", üks soovis uurida, teine pani uurimise päevapealt kinni kui võimalus tekkis. jne.
Majandushuviline
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 16 May 2023 20:41

'Minu jaoks on kõige tugevam argumend abielu ja kooselu võrdsustamise vastu see, et kõik räägivad võrdsetest õigustest, aga mitte ükski lastekaitse organisatsioon ei räägi laste õigustest. Kui siiani on igal lapsel olnud isa ja ema, siis tulevikus ei pruugi see nii olla. Ja loomulikult näevad mõned seda progressina.
Üksikemade juures kasvanutel on hiljem keskmisest rohkem probleeme oma eluga toimetulemisel. Kuidas mõjub murdeikka jõudmisel teadmine, et paljudel on ema (isa), minul mitte (olen surrogaatema või spermapanga laps, kes sündis minu vanema(te) egoismist).
No ja muidugi see, et toimub mõistete hägustamine - pärisabielu ja mingi imelik kooslus pannakse kokku. Elagu koos kuidas ja kellega tahavad, aga nimetagu seda ikka oma nimega. Veganid ja krüptorahalased ehivad ka end võõraste sulgedega, kunstlihatooted saavad sarnase nime, pittkoini kujutatakse kullakarvalise žetoonina.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby projekteerija » 16 May 2023 23:14

Portaali Mart käsitles oma saates üht viimase aja lastevanete suurimat hirmu ja probleemi. Tagantjärgi on ka uuringutega põhjuste ja seosteni jõutud.
https://alkeemia.delfi.ee/artikkel/1201 ... sa?fbclid=
Pean tunnistama, et ka mu oma poiss sai liigselt seadmesõltuvuse algeid e. temalgi on nuti- ja virtuaalreaalsuse (sai liiga vara sedmeid kasutada sest need olid kodus olemas siis kui paljudel teiste neid ei olnud) ärevushoogusid jms. Kui varem soovitasin metsa minna, sportida end tühjaks vms. siis demonstratiivselt eiras. Nüüd vaikselt võtab diagnoosi omaks. Põhilislt seetõttu, et kaasõpilaste, sõprade ja tuttavate hulgas on veel hullemas seisukorras olijaid. Eriti hullusti olevat tüdrukutega. Liiga paljud kaasõpilastest on regulaarselt hullaris või tarvitavad rahusteid vms. Mitmed on ka teinud enesetappe või siis lihtsalt lambist vigastavad end või keeravad täiesti segaseks - ettearvamatuteks - tühiasjadest konflikseteks jne. Tulemus pole üllatav, juba minu ülikooli ajal mõnedes loengutes mainiti, et naised vajavd suheldes ka füüsilist kontakti ja suudavad lugeda ka lõhna ja hormonaalseid sõnumeid osavamalt kui mehed. Seni kuni arvuti vahendusel neid signaale vahetad ei saa ongi asjad paigast.
Aga kindlasti on ka meestel omad nõrgad kohad. Pelgan, et TI-st võib saada(on juba praegu) samasuur probleem. Ntx. ei suuda ma TI abil tehtud asju meeles pidada. Mingi nädala pärast ei tarvitse midagi enam mäletada...Arvasin, et eline lubjastumine. IT valdkonnas tegutsev sõber lohutas, et normaalne. Iga IT mees protokollib oma koodi. Enamuste loovinimeste või juhtide jms. jaoks on selline kohustuslik hügieen sisuliselt hullumisele viiv kohustus vms.
projekteerija
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby Martin » 16 May 2023 23:32

Lapsed on jah raske teema nö paika panna.
Aga võrdsus või mitte, lapse saamist ei takista kumbki.
Praegu on abielu ok igasugu fiilidele, paatidele ja vertidele. Nende laste saatus on vast isegi hullem.
Õigem oleks seda asja praegu 9x mõõta. Vbl need kooselurakendused praegu vastu võtta.
Martin
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby Martin » 16 May 2023 23:57

hh wrote:Loetav ja kuulatav artikkel Makroskoobist.
Autor -- india geopoliitika analüütik.

Kuidas võim kontrollib mõtlemisvõimetuid masse läbi kohustuslike narratiivide

https://makroskoop.ee/kuidas-voim-kontr ... ratiivide/


Suht kahtlane tüüp. Selgelt anti Us, Uk, Ua ja pro Cn, Ru.
Martin
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 17 May 2023 09:51

Ma julgesin ühes seltskonnas staarpoliitikult küsida, kas laenurahasid on kasutatud ka riigiametnike palkade maksmiseks: ala teeme Kreekat.
Nagu sidrun oleks kuhugi kohta pandud, kuhu see ei kuulu, kirjeldaksin seda vastust.

---

https://forte.delfi.ee/artikkel/120186290/repliik-kas-uus-valitsuskoalitsioon-unustas-uhe-asja-ara-eesti-riigiaparaati-voiks-ka-koomale-tommata

Uurisingi seepeale, kas riigieelarve tasakaalu huvides on plaanis koomale tõmmata ka enam kui 130 000 pealist riigitöötajate armeed või kaotada ära mõningaid ilmselgelt asjatuid ministeeriumite üksusi, mis tegelevad vaid iseendale strateegiliste tööülesannete väljamõtlemistega.

...

Paraku selgub, et mitte midagi sellist kavas ei ole: kulutatakse vaid summasid sellele, et olemasolevaid ministeeriumiüksusi ühest kohast teise liigutada ja loodetaks sel viisil veidi halduskulusid kokku hoida – lootes, et uues kohas on pind odavam.

Ei teata riigitöötajate arvu

Esiteks saime rahandusministeeriumi halduspoliitika asekantslerilt Kaur Kajakilt, et hetkel ei teata seda, kui palju üldse riigitöötajaid on.
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 17 May 2023 09:52

aiandushuvilistele, aga täiesti kasutu video, ei pea vaatama
nimelt räägib see tomatite pookimisest
loomulikult on kõik tööriistad saadaval nende veebipoes
turundamise põhireegel on tekitada inimestes vajadus - ei teadnudki, et lisaks endale tomatite kasvatamisele vajan ka nende pookimist
https://youtu.be/xjM3SIpiFTk?t=245
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby teretere » 17 May 2023 10:38

Majandushuviline wrote:
teretere wrote:Senikuni nimetatud autokraatiat ei vähendata jäävad vähemasti minu kui diletandi jaoks need küsimused(ekre varjatud refi puudli staatuse kohta)prevaleerima vastuseta

Küsimusi kus EKRE ja reform on vastupidisel seisukohal on nii palju, et raske oleks nende ühtsust ette kujutada. Kasvõi Venemaalt pärit raha "pesu", üks soovis uurida, teine pani uurimise päevapealt kinni kui võimalus tekkis. jne.


On kriitlise tähtsusega tõsiasi, et sellisel tasemel poliitikaid ei mängita nagu turakat või tamkat kuigi pingutatakse kõvasti, et asjaomastele selline mulje jätta.
Mida napimaks muutuvad ümberjagatavad hüved seda leidlikumaks poliitikud ja nõudlikumaks nende peremehed :D

Frantsiis on copypaste US süsteemist.
Naer läbi pisarate Life Is Worth Losing - Dumb Americans - George Carlin
https://www.youtube.com/watch?v=KLODGhE ... ubeChannel
teretere
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 17 May 2023 14:20

Oodake, kes hetkel "legaalselt ärastati" sisuliselt kogu kaugküttevõrk Tallinnas ehk mingit konkurentsi ei saa seal siis tekkida. Ta oli operaator st ta polnud võrgu omanik.

Tallinna Soojuse ja Tallinna Kütte ehk tänase Utilitas Tallinna vahel sõlmiti 2001. aastal ettevõtte rendi- ja operaatorleping, millega on viimased 22 aastat kaugküttevõrku hallanud ja arendanud Utilitas.

...

Praeguse lepingu järgi peab rentnik ehk Utilitas Tallinn lepingu lõppedes tagastama linnale rendivara ning linn peab kompenseerima rentniku poolt varadesse tehtud investeeringud. Kompensatsiooni suurus sõltub tehtavatest investeeringutest ja ainuüksi tänaseks teostatud investeeringute põhjal oleks 2031. aasta lõpuks kompenseerimiskohustus hinnanguliselt 250 miljonit eurot. Ühisettevõtte loomisega Tallinna linnal kompenseerimiskohustus kaob.

https://www.err.ee/1608980474/tallinn-loob-utilitasega-kaugkutte-uhisfirma


Jube vaikus konkurentsiameti poolt.
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 17 May 2023 23:24

Meil on täna öösel elektri hind (kergelt) negatiivne. Juhtumisi ka öökülm. Panin kasvuhoonesse elektriradika. Kuna ülekandetasud on suured, siis hinnavõitu ma ei saa, aga natuke abiks ikkagi. Siit näeb börsihinda ja Rootsi elektritootmise struktuuri:
https://elpriset.nu
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 18 May 2023 01:11

Jacob Collier on ikka fantastiline moosekant. Vaat see on 21. sajandi jazz
https://www.youtube.com/watch?v=nspqYGz ... -c&index=2

mõnel kogenud jazzmuusikul võib tõesti tekkida eksistentsiaalne küsimus, et mida tema veel siin teeb, kui on olemas Jacob Collier. Sõna "geenius" on liiga äraleierdatud sõna. See fenomen siin on midagi rohkemat.

Tavaliselt ma väsin ära funk-jazz'i kuulates, aga see playlist on nagu sõõm värsket allikavett. Rääkimata tema mikrotonaalsetest katsetustest, mis on intellektuaalselt väljakutsuvad ("huvitav" ei kõlba ju öelda enam selles kontekstis).

Aga jah:
I'm male, 54, musician, cold, hard, cynical, "solid supporter of family" in a modern world, I shove my emotions down. Jacob's music is the only thing I know of that forces me to FEEL. I don't even know how I feel about that per se. But I will say it's powerful stuff, that's for sure. It's weird to say the only human who can make me really feel anything now is some young dude I don't personally know.

I've been involved in music and audio for many years. I know what people mean when they say Jacob makes them feel untalented. It is our nature to compare. I say (along with others here), let it inspire. Understand what is possible, listen, study, practice and most of all, enjoy. The better you become at your instrument, the more you will love it. The heart of a musician is unlike any other. It's never work to play music even if you get paid. Playing is like a vital function that we can't live without. Jacob Collier has a gift for us...inspiration.


Käisin perega mõni kuu tagasi Stockholmis Eesti ID-kaarti järel. Kasutasime võimalust käia barokk-kontserdil Riddarhuset'is (Vivaldi et al.). Põhiorkester oli just selline tülpinud pensionieelikutest koosnev seltskond. Kurb oli seda vaadata-kuulata, esimene viiul mängis mustalt, "improviseeris" ebasobivalt. Rahvas muidugi naeris sellise "tõlgendamise" peale (nohh, teaatris naerdakse ka ju labasuste peale). Saalis oli palju turiste, mul oli lausa häbi Rootsi pärast. "Soojendusbänd" oli muusikakooli orkester ja seda oli palju toredam kuulata, kuigi viiulite toon oli natuke pingutatud, ei olnud veel seda elegantset kergust, millega meid jutuubi parimad esitused on ära hellitanud.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 18 May 2023 08:37

td wrote:Meil on täna öösel elektri hind (kergelt) negatiivne. Juhtumisi ka öökülm. Panin kasvuhoonesse elektriradika. Kuna ülekandetasud on suured, siis hinnavõitu ma ei saa, aga natuke abiks ikkagi. Siit näeb börsihinda ja Rootsi elektritootmise struktuuri:
https://elpriset.nu


Soomlased juba kaks ööd saanud negatiivset elektrit tarbida. Ja vaadates ka päevaseid hindasid, võib öelda, et kui Eesti tootja versus Soome oma. Siis Soomes tasub tootmine ära, Eestis kindlasti mitte.
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 18 May 2023 08:37

Teadmine, mida võib praktilises elus mõnikord vaja minna: kaugus silmadest väljasirutatud käe pöidlani on ca 10 silmade vahekaugust. Järgnev video selgitab, milleks see hea on (vahemaa hindamiseks looduses). Selleks on vaja teada aga kahe nähtava objekti vahelist kaugust.
https://youtu.be/0-zZ65MeMeU?t=61
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 18 May 2023 08:38

https://www.err.ee/1608981365/notarid-kinnisasjadega-tehti-viiendiku-vorra-vahem-tehinguid

Kuidas see Eesti hümn oligi: "kinnisvara hinnad saavad vaid tõusta!" :twisted:

Läinud aastal alanud kõrge inflatsioon, Euroopa Keskpanga jätkuv intressimäärade tõstmine ning majanduse jahenemine on märkimisväärselt pidurdanud kinnisvaraturu hoogu

---

Ja kõik need maksutõusud tõmbavad maj. kasvu veelgi alla ning kv tehinguid.
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 18 May 2023 09:00

https://www.err.ee/1608981386/peeter-koppel-intressimaarad-voivad-tousta-arvatust-veel-korgemale

Praegu on Koppeli sõnul selline olukord, kus tehinguid väga ei toimu: müüjad tahavad liiga palju, ostjad sellega nõus ei ole ning müüjad ja ostjad ei saa omavahel kokku. Küsimus on selles, kumb enne järele annab ning siis saab teada, kus hinnatasemel tehingud toimuvad.

"Praeguse krediidiressursi hinna juures võiks tehingud toimuda allpool,"
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby hh » 18 May 2023 09:34

News before its news.

Tues. 16 May update. Charlie Ward urgent intel -- are you ready? The world financial system is collapsing. There are over a million trolls there, plus White Hats spreading misinformation. Everything has been mirrored from the old financial system to the new Quantum Financial System. Our global financial system will crash, banks across the world have already failed and we don't know when everything will go down. Be prepared for up to 30 days until the new Quantum Financial System takes over. There will be a time period of no internet, no phone, no ATMs and no stores for food until the new Quantum Financial System takes effect.

Kommentaar. Olen neid tüüpe jälginud kauemat aega -- sõnum ei ole midagi uut. Seda on korrutatud juba aastaid erinevate analüütikute poolt. Samas läheb ajastus kokku Lynette Zangi pangasüsteemi analüüsidega, eriti selle jutuga https://www.youtube.com/watch?v=n6EE-PQwPBY kus ta räägib, et 30. juunil peavad pangad minema üle libor'ist sofr'ile (selgitab videos, mida need spetsiifilised terminid tähendavad) ja Lynette ise on üsna kindel, et see tähendab fundamentaalseid muutusi.
hh
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby hh » 18 May 2023 11:35

FB grupist "K-o-r-o-o-n-a-v-a-k-t-s-i-i-nide kõrvalmõjud" copy-paste. Neile, keda teema puudutab.

https://youtu.be/bFLPWWCAHfQ?t=5400

Soovitan kõigil vaadata seda videot rahvusvahelisest Covidi tippkohtumisest, mis toimus Euroopa Parlamendis, Brüsselis. Arutluse all on bioloogiliste ja keemiarelvade lepingute rikkumised, võltsitud meditsiinilahendused, odavate ravimeetodite mahasurumine ning suurte farmaatsia ja meedia meelekontrollikampaania. Loomulikult ka väärinfo ja tsensuuri teemad.

Et video on inglisekeelne, ilma subtiitriteta, ja üle kolme tunni pikk, siis lisan ka eestikeelse kokkuvõtte.
Kokkuvõtte on koostatud summarize.tech lehe abil ja tõlgitud Google Tõlkega :)

00:00:00 Selles video osas tervitavad kaks Euroopa Parlamendi liiget Christian Karish ja Ivan Sinchich rahvusvahelise Covid Summit III osalejaid. Nad avaldavad tänu neile, kes on nendel rasketel aegadel oma õiguste ja vabaduste eest võidelnud. Samuti rõhutavad nad selle sündmuse tähtsust platvormina ideede jagamiseks ja covidikriisi viimase kolme aasta teaduslike, sotsiaalsete, meditsiiniliste ja juriidiliste leidude arutamiseks. Lisaks tunnustavad nad Euroopa Parlamendi liikmete rolli demokraatia ja inimõiguste eest võitlemisel Euroopas, tunnustades samal ajal ka USA Kongressi liikmete ja paljude teiste üle maailma tehtud jõupingutusi. Lõpuks väljendavad nad oma kohustust jätkata võitlust inimeste ja nende õiguste eest.
00:05:00 Selles jaotises tunnustab esineja kohalviibijaid COVID-19 pandeemia ajal teaduse jälgimise eest, austades samal ajal inimõigusi, õigusriiki ja vabadust. Nad kritiseerivad teatud bürokraate ja poliitikuid, kes ei võta veel vastutust oma valede otsuste eest, ja diskrediteerivad katseid nende vastu, kes pandeemia ajal teaduslikku tõde rääkisid. Osalejad on siin, et vahetada tulemusi ja saata Euroopa seadusandjatele, valitsusasutustele ja avalikkusele tugevat sõnumit varajase ravi, vaktsiinide tõhususe ja pandeemiaga seotud seaduspärasuste kohta.
00:10:00 Selles jaotises avavad kaks esinejat Stephen Malthouse ja Patrick Ky Brüsselis Euroopa Parlamendis toimuva rahvusvahelise Covidi tippkohtumise III. Kanada perearst Malthouse tänab võõrustajaid ja esinejaid tippkohtumisel osalemise eest, mis keskendub pärast väljakuulutatud esimest pandeemiale. Ta kutsub publikut üles hoidma avatud meelt ja südant, kui eksperdid tutvustavad oma uurimispõhist materjali, mis võib erineda sellest, mida inimesed on seni õppinud. Ky seevastu näeb tippkohtumisel võimalust esitada keerulisi küsimusi inimese seisundi kohta ja mõelda uuesti läbi COVID-19 pandeemiani viinud bioloogiliste patentide ajalugu.
00:15:00 Selles osas avaldab kõneleja oma tänu parlamendiliikmetele tippkohtumise korraldamise eest ja tunnustab oma naise rolli, julgustades teda jagama maailmaga oma teadmisi pandeemia kohta. Ta räägib oma varasemast kuulsusest peavoolumeedias ja sellest, kuidas COVID-19 temalt selle ära võttis, kuid ta on õnnelikum, et saab tippkohtumisel inimestega koos seista. Seejärel seab kõneleja pandeemia ajaloolise konteksti, mis ulatub 1900. aastate keskpaigani, mil algas vestlus patogeenide kasutamise üle. Ta rõhutab, kuidas koroonaviiruse mudel tuvastati 1965. aastal patogeenina, mida saab kasutada erinevatel eesmärkidel, kuid konkreetselt inimestega manipuleerimiseks. Esimene transatlantiline koroonaviiruse andmete jagamise eksperiment tehti 1966. aastal ja esimesed inimkatsed inimeste nakatamiseks modifitseeritud koroonaviirusega 1967. Kõneleja küsib, kus oli inimtsivilisatsioon nende katsete lubamises ning bioloogiliste ja keemiarelvade lepingute rikkumises.
00:20:00 Selles jaotises käsitleb esineja koroonaviiruse uurimise ajalugu, märkides konkreetselt, et Pfizer esitas 1990. aastal patendi Spike valguvaktsiinile. Vaatamata sellele varasele uurimistööle näitasid koroonaviiruse vaktsiine käsitlevad väljaanded aastatel 1990–2018, et vaktsiinid olid ebaefektiivsed, kuna viirus muteerub liiga kiiresti, et need oleksid tõhusad. Seejärel süveneb kõneleja 2002. aasta patenti, mille Põhja-Carolina ülikool esitas koroonaviiruse nakkusliku paljunemisdefektiga klooni kohta, mis viitab relvale, mis on suunatud konkreetsetele isikutele ilma kaasnevate kahjustusteta. Patent eelnes SARS-i puhangule aasta ja seda rahastas Anthony Fauci NIAID. Kõneleja viitab sellele, et see konstrueeritud SARS ei ole looduslikult esinev nähtus, vaid pigem inimuuringute tulemus.
00:25:00 Selles osas käsitleb esineja bioloogiliste ja keemiarelvade lepingute ja seaduste rikkumist USA-s. CDC oli neid lepinguid ja seadusi rikkudes esitanud SARS-i koroonaviiruse patendi pärast järjestuse allalaadimist Hiinast, mis viis patenditaotluse tagasilükkamiseni, kuni CDC andis patendiametile altkäemaksu. RTPCR, väidetavalt koroonaviiruse riskide tuvastamise test, tuvastas kõneleja 2002. ja 2003. aastal Euroopas bioterrorismi ohuna. Lisaks kirjeldati patogeeni 2005. aastal biorelvaplatvormi tehnoloogiana ja sellest tulenevalt biosõda võimaldava agensina. punkt ettepoole. Funktsiooni suurendamise moratoorium, et külmutada kõik jõupingutused funktsiooni suurendamise uuringute tegemiseks, peatati mugavalt, kuna Põhja-Carolina ülikool sai toetusest vabastuse. Selle tulemusel avaldati ajakirjas artikkel, milles väideti, et SARS-i koroonaviirus on valmis inimeste tekkeks.
00:30:00 Selles jaotises arutleb rahvusvahelise Covidi tippkohtumise III esineja Covid-19 pandeemia võimaliku ettekavatsemise üle. Nad tsiteerivad 2019. aasta septembris tehtud avaldust, et maailm kogeb juhuslikku või tahtlikku hingamisteede patogeeni vabanemist, et võimaldada universaalse vaktsiinimalli loomist. Kõneleja väidab, et see väidetav vabastamine oli ettekavatsetud siseriiklik terrorism ning inimkonna vastu toime pandud bioloogilise ja keemilise sõja tegu. Nad kritiseerivad sõltumatute hindamisnõukogude puudumist alates 1965. aastast ja nõuavad funktsioonide uurimise, looduse relvastamise ja teaduse korporatiivse patroonimise lõpetamist omakasu eesmärgil.
00:35:00 Video selles osas väidab Status Analyticsi esineja, et COVID-19 ümbritsev esialgne narratiiv põhines pigem hirmul kui reaalsusel. Nad väidavad, et reaalsus oli see, et viirus kujutas endast suurt ohtu vähestele inimestele ja tähtsusetuid riske enamikule, et asümptomaatilised inimesed ei olnud peamised haiguste leviku tõukejõud ning sulgemine ja maskimandaadid ei toiminud ja põhjustasid kahju. Kõneleja kritiseerib ka Maailma Terviseorganisatsiooni juhtumite surmajuhtumite ja infektsioonide suremuse segamise eest, põhjustades arusaamatuse COVID-19 tegelikust suremuse määrast. Nad väidavad, et nakatumise suremus on alla 0,1 protsendi ja et viirus kujutas endast minimaalset riski alla 70-aastastele tervetele inimestele, kes ei viibinud raske kaasuva haiguse tõttu haiglas.
00:40:00 Rahvusvahelise Covidi tippkohtumise III selles osas käsitleb esineja mitmeid COVID-19 pandeemia kohta levitatud valesid. Üks neist valedest on see, et viirus oli uudne ja seetõttu ohtlikum, kuigi tegelikult tuvastati see varakult kui SARS-i variant. Teine vale on asümptomaatilise leviku müüt, mis põhines vigastel uuringutel ja mille eksperdid väitsid vastu. Kõneleja arutab ka ideed, et sulgemised päästsid elusid, mille ümber lükkavad mitmed uuringud, mis näitavad, et sulgemiste või muude mittefarmatseutiliste sekkumiste rakendamisel pole kasu. Kõneleja väidab, et sulgemised võisid tegelikult olla nakkuse soodustajad ning et eakate ja noorte erineva liikuvuse maksimeerimine on suremuse vähendamise võti.
00:45:00 Selles jaotises esitab kõneleja tõendeid, mis viitavad sellele, et sulgemised ei olnud COVID-19 suremuse vähendamisel tõhusad ja põhjustasid selle asemel haiguskoormuse nihkumise haavatavatele eakatele elanikkonnarühmadele. Kuvatud on hajuvusdiagramm, mis näitab, et lukustuse ranguse ja COVID-19 suremuse vahel puudub seos. Lisaks näitab pandeemiakõverate võrdlemine blokeeringuga ja ilma ning maskimandaadiga ja ilma selleta riikide puhul praktiliselt identseid tulemusi. Arutletakse sulgemiste negatiivsete mõjude üle, sealhulgas suurenenud laste suremus, vaesus, nälg ja töötus. Ettekanne viitab sellele, et rahvatervise ametnikud ja tööstusharu juhid ootasid vaktsiini käivitamiseks pandeemia tekkimist, mille tulemuseks oli kõneleja arvates täielik vale, mis puudutab äkilist ülemaailmset vaktsineerimisvajadust.
00:50:00 Selles jaotises käsitletakse videos seda, kuidas ninasprei vaktsiin oleks olnud tõhusam COVID-19 leviku ja nakatumise ärahoidmisel ning kuidas seda tüüpi vaktsiini väljatöötamata jätmine oli viga, mis tunnistati hiljaks. ekspertide poolt. Kõneleja rõhutab ka seda, kuidas COVID-19 tõelise olemuse osas on üle maailma poliitikute, meedia ja terviseekspertide vahel olnud pidev valede voog ja kokkumängud. Lisaks tutvustab patoloog oma vaatenurka haigusele, väites, et COVID-19 ei ole nii tundmatu, kui algselt esitleti ja et haiguse paremat juhtimist oleks saanud saavutada põhiliste meditsiiniõpetuste järgimisega. Patoloog annab teavet ka haiguse sümptomite ja raskusastme kohta.
00:55:00 Selles osas käsitleb esineja hingamisteede haiguste ajalugu ning SARSi ja COVID-19 sarnasusi. Kõneleja rõhutab autofagia lüsosomaalse lagunemise raja tähtsust viiruste eest kaitsva süsteemina ning seda, kuidas COVID-19 seda rada lagunemisest pääsemiseks ära kasutab ja moduleerib. Kõneleja märgib, et vanematel inimestel on see rada vähem tõhus, põhjustades põletikulise ja immuunvastuse hüperinduktsiooni, mille tulemuseks on tsütokiinide torm. Kõneleja juhib tähelepanu sellele, et on palju inhibiitoreid ja monoklonaalseid antikehi, mis suudavad tsütokiinide tormi peatada. Lõpetuseks mainib kõneleja, et COVID-19 ei mõjuta mitte ainult kopse, vaid ka teisi organeid, sealhulgas soolestikku ja veresoonkonda.
01:00:00 Selles osas käsitleb esineja tsütokiinide tormi ja selle rolli leviva intravaskulaarse koagulatsiooni põhjustamisel koos trombembooliaga. Trombemboolia esinemine raskendab patsiendi hapnikuvahetust ja põhjustab tema seisundi kiiret halvenemist. Kõneleja juhib tähelepanu ka peenele veale, et surma põhjuse väljaselgitamiseks lahkamisi ei korraldatud. Lisaks ei aidanud patsiendid, kellele manustati ainult paratsetamooli, viiruse põhjustatud põletikku. Põletikuvastased põletikuvastased ravimid oleksid võinud olla patsientide ravimisel tõhusamad. Lõpetuseks juhib kõneleja tähelepanu ka sellele, et muud piigivalgu mõjud, olgu siis viirusest või vaktsiinist tulenevad, põhjustavad vererõhu kontrolli muutumist.
01:05:00 Selles osas arutleb esineja selle üle, kuidas omics-tehnoloogia kasutamine oleks võinud parandada COVID-19 pandeemiaga toimetulekut. Seda tehnoloogiat oleks võinud kasutada patsientide isikupärastatud profiilide loomiseks, et mõista, kes on haigusele kõige vastuvõtlikum ja kes saaks vaktsineerimisest kasu. Kõneleja rõhutab, kui oluline on usaldada teadust, mitte loota lahenduste leidmisel ainult tehnoloogiale. Nad mainivad ka vajadust varajase ravi järele ning nakkuse rakuliste ja molekulaarsete radade uurimist. Kõneleja lõpetab Giordano Bruno tsitaadi võimalike tagajärgede kohta, kui tugineda tehnoloogiale ilma ennast mõistmata.
01:10:00 Selles jaotises käsitletakse SARS-CoV-2 morfoloogiat ja omadusi, sealhulgas selle geneetilist kirjeldust ja taksonoomiat. Viirus on hästi tuntud ja selle ainulaadsete omaduste tõttu on see klassifitseeritud saberkoviiruseks. Arutelu puudutab ka ac2 retseptorit, millega viirus seondub, ja paljunemiskoefitsienti ehk haiguse efektiivsuse mõõdikut, mis on arvutuste kohaselt jäänud kahe ja nelja vahele. Kõneleja selgitab, et horisontaalne koefitsient erineb sfäärilisest nakkavuse edastamise poolest.
01:15:00 Selles osas arutleb esineja koroonaviiruse fülogeneesi üle ja selgitab, et tegemist on väga vana perekonnaga, mis on aja jooksul järk-järgult arenenud vähem patogeensete haiguste tekkeks. Loomade DNA toimib nende pikaajalise kooselu tõttu iidsete koronaviiruste reservuaarina. Kõneleja juhib tähelepanu sellele, et interferents on inimese kompleksse immuunsuse üks loomulikke voorusi, mis aitavad teatud infektsioonidele vähe või üldse mitte vastuvõtlikkust. Lisaks pole endiselt tõendeid selle kohta, kust viirus pärines, ning kõneleja pakub provokatsiooni, milles rõhutatakse, et kui pangoliinid ja nahkhiired tahtsid koronaviirust segada ja jagada, oli neil selleks piisavalt aega, kuid nad ei teinud seda.
01:20:00 Selles rubriigis käsitleb professor Claudia Colucci COVID-19 viiruse geneetilist koostist ja seda, kuidas see ei erine ühestki teisest viirusest, kuna see on geneetiliste rakkude ja peremeesorganismi reaktsiooni tulemus. Ta selgitab, et viirusel on palju viise, kuidas rakku siseneda ja paljuneda, ning replikatsiooni lõpus paneb see rakku musta täpi, mis põhjustab raku enesetapu. Professor Colucci rõhutab, et immuunsus ei piirdu ainult antikehadega, kuna ravi tõhusust ei mõõdeta ainult antikehadega; pigem hõlmab see ka muid tegureid. Lisaks viitab ta sellele, et mehhanism, mille abil toimub sulandumine ja iga raku sisemusse sisenemine, ei ole kohaletoimetamine, seejärel seotakse see keeruliste protsessidega, kuid see võib põhjustada vigu ja seda suurendavad peibutusained.
01:25:00 Selles video osas räägib esineja COVID-19 immunoloogia keerukusest ja sellest, kuivõrd see erineb traditsioonilistest vaktsiinidest. Ta rõhutab, et COVID-19 ravi arutamisel on vaja täpset teaduslikku terminoloogiat, mis viitab sellele, et mRNA-ravi ei tohiks nimetada vaktsiiniks. Kõneleja tutvustab juhtumit 15-aastasest tüdrukust, kellel oli viirus ainult soolestikus, rõhutades õige diagnoosi olulisust. Lõpetuseks arutleb ta epidemioloogia kasutamise üle COVID-19 põhjuste ja mõjude analüüsimise ja mõistmise vahendina, öeldes, et viiruse levikut soodustavate tegurite kindlaksmääramiseks tuleb määrata ja mõõta sõltumatud ja sõltuvad muutujad.
01:35:00 Selles jaotises on väljavõte rahvusvahelisest Covid Summit III-st, kus esinejad arutavad olukorda Euroopas pandeemia ajal. Nad mainivad Pariisi kriisi ja pinget, mille see on tekitanud hingamisteede raviosakondadele, samuti ülerahvastatud haiglate probleemi. Kõnelejad arutavad ka ajakirjanik El Mondo juurdlust Madridi krematooriumi kohta, kus välisminister üritas väidetavalt takistada kriisi ulatust kujutavate piltide avaldamist.
01:50:00 Selles video osas arutleb Marseille'i intensiivist ja sõltumatu teadusnõukogu liige dr Louis Vachon mittefarmatseutiliste sekkumiste (nt maskid ja sulgemised) eeliste ja riskide üle. Ta rõhutab, kui oluline on omada selget ajaloolist konteksti ning vältida nende sekkumiste kohta otsuste tegemisel ruumis ja ajas desorienteerumist. Seejärel tutvustab dr Vachon maski ja sulgemisvolituste ajakava Prantsusmaal aastatel 2020–2021.
01:55:00 Selles jaotises tutvustab esineja erinevaid teabeallikaid, mis seavad kahtluse alla maskide kandmise tõhususe elanikkonna jaoks. Maailma Terviseorganisatsioon arvas varem, et maskidest pole tavapopulatsioonis kasu, ja 120 erinevat katset kinnitavad seda. Lisaks väidavad tootjad ja maskide karbid ise, et need ei paku mingit kaitset koroonaviiruse vastu. Maskide kasutamist on võrreldud ka piinamisega, mida Guantanamo vangid kogevad ning Tais on sellest saanud laste jaoks uus normaalsus. Edasised uuringud on näidanud, et meditsiinilised ja kirurgilised maskid ei aita hingamisteede haigusi ära hoida.
02:00:00 Selles rubriigis käsitleb esineja erinevaid uuringuid, mis on tehtud maskide tõhususe kohta COVID-19 leviku tõkestamisel. Taani uuring ei näidanud statistilist olulisust maskikandjate ja maski mittekandjate nakatumise määra erinevuses, samas kui valitsuse ja meedia viidatud Bangladeshi uuring näitas COVID-19 sümptomite vähendamise suhtelist efektiivsust 11%, kuid absoluutne efektiivsus ainult 104 inimesel. Hispaanias Kataloonias läbi viidud uuring, milles osales 6,6 miljonit last, ei näidanud olulist erinevust maskikandjate ja maski mittekandjate nakatumise määras. Kõneleja mainib ka maskide kandmisega kaasnevaid riske, nagu CO2 tõus veres ja saastunud maskid.
02:05:00 Selles jaotises käsitleb esineja sulgemiste ebaõnnestumist COVID-19 pandeemia leviku aeglustamisel ning sellest tulenevat sotsiaalse ja majandusliku ebavõrdsuse ohtu. Nad mainivad ka konsensuskonverentsi, mille käigus leiti, et maskide kasutamist tuleks üldiselt elanikkonnas, sealhulgas lastel vältida, kuna pärast kolmeaastast maski mandaati ei ole ikka veel tõendeid selle kasulikkusest. Kõneleja kasutab matemaatilist modelleerimist, et võrrelda nakkuse leviku määra riikide vahel ja järeldab, et sulgemised on suurendanud viiruse leviku kiirust 50%. Nad väidavad, et sulgemisi tuleb vältida ja maske kandvate laste oht on märkimisväärne.
02:10:00 Selles osas räägib prantsuse teadlane Marseille's asuvast laborist, millel on üle 4 miljoni euro väärtuses seadmeid ja mis on Lõuna-Prantsusmaa epideemiaks valmisoleku tugikeskus. COVID-19 pandeemia ajal viidi laboris läbi uuringud üle 3000 inimesele, hooldati üle 30 000 ambulatoorse patsiendi ja üle 5000 haiglas viibiva patsiendi ning töötati välja COVID-19 testid. Samuti viisid nad erinevate variantide jaoks läbi 100 000 PCR-i ja üldist uuringut. Teadlane räägib ka nende varasest klorokiini kasutamisest, mis oli neile tuttav tänu varasemale kogemusele troopiliste haiguste ravimisel.
02:15:00 Selles jaotises arutleb esineja, kuidas nad viisid läbi uuringuid hüdroksüklorokiini tõhususe kohta COVID-19 ravis. Nad alustasid väikese uuringuga, milles osales 24 patsienti ja leidsid, et sellel oli väike mõju viiruskoormusele. Seejärel tegid nad vaatlusuuringu 1000 patsiendiga ja leidsid, et hüdroksüklorokviin oli tõhusam kui ravi puudumine. Nad väidavad, et randomiseeritud uuringud ei ole epideemia korral eetilised, kui ravi on teadaolevalt toimiv. Nad viisid läbi uuringu enam kui 30 000 patsiendiga ja leidsid, et hüdroksüklorokviin toimib paremini kui ravi puudumine. Nad juhivad tähelepanu sellele, et surve sellele ravile on tingitud selle tõhususest eakate patsientide suremuse vähendamisel ja et ägedate hingamisteede infektsioonide vaktsiinid ei ole viiruse leviku tõkestamisel tõhusad.
02:20:00 Selles rubriigis käsitleb esineja mitmeid COVID-19 pandeemiaga seotud küsimusi. Nad esitavad andmeid, mis näitavad, et vaktsineeritud isikud aitavad endiselt kaasa viiruse levikule ning tõstavad esile huvide konflikte, politiseerimist, korruptsiooni ja teaduse mahasurumist. Kõneleja jagab ka näiteid küberahistamise ja teadusliku teabe tsenseerimise kohta sellistel platvormidel nagu YouTube. Seejärel suunavad nad tähelepanu ivermektiini teemale – ravimile, mis on osutunud tõhusaks COVID-19 ravis, kuid mille kohta on tehtud desinformatsioonikampaaniaid, mille eesmärk on suruda maha tõendeid selle tõhususe kohta. Kõneleja väidab, et sõda Ivermektiini vastu on ülemaailmne kampaania, mille ainus eesmärk on hoida inimesi sellest elupäästvast ravimist eemal.
02:25:00 Selles osas käsitleb kõneleja pikaajalist sõda geneeriliste patendita ravimite vastu, mis ohustavad farmaatsiakasumit, rõhutades, kuidas ükski dollari või kaks dollarit maksv ravim ei leia regulatiivset heakskiitu üheski arenenud tervises. majandus üle maailma. Ta juhib tähelepanu sellele, et see on toonud kaasa inimeste sagedase ja suure arvu surma, kuna nad ei saa soovitatud ravimeid kätte. Kõneleja määratleb ivermektiini kui ravimit, mis kujutab endast tohutut ohtu ja oleks tõenäoliselt peatanud vaktsiinikampaania, kui inimesed järgiksid reegleid. Ta selgitab, kuidas farmaatsiatööstus kasutab desinformatsiooni ja taktikaid, nagu propaganda ja tsensuur, mis on ülemaailmse meedia- ja kommunikatsioonisüsteemide konsolideerumise tõttu ajalooliselt võrreldamatud. Mercki tuuakse esile näitena ivermektiini riisumise ja Nobeli preemia võitnud avastaja taotluse tagasilükkamise eest seda COVID-19 suhtes uurida.
02:30:00 Selles osas käsitleb dr Pierre Kory 95 kontrollitud uuringut ja 134 000 patsienti, keda on ravitud ivermektiiniga. Vaatamata selle tõhususele ei soovita seda ravimit ükski arenenud tervishoiumajandus ja peaaegu kõik haiglad on selle oma retseptidest eemaldanud. Dr Kory rõhutab, et tippajakirjades, nagu New England Journal of Medicine, Journal of American Medical Association, British Medical Journal, Lancet ja Annals, on avaldatud vaid kuus tugevalt rahastatud kvaliteetset uuringut. sisehaiguste uuringud, mis näivad näidanud, et ivermektiin ei ole vastupidiselt kõigile teistele uuringutele tõhus. Kuid dr Kory väidab, et need kuus uuringut olid ainsad, kus peaaegu iga uurija uppus ravimifirma finantshuvide konflikti ja see võis tulemusi segada.
02:35:00 Selles rubriigis räägib dr Peter McCullough Oxfordi ülikooli läbiviidud ivermektiini uuringust ja sellest, kuidas nad ei ole avaldanud positiivseid tulemusi vaatamata sellele, et uuring lõppes 10 kuud tagasi. Ta jagas, et nad lubasid kuni 14 päeva enne ravimi alustamist, mis tegi sellest võltskatse. Ta rääkis ka toimetuse maffiast, mis kontrollib parimaid meditsiiniajakirju, kus ivermektiini positiivsed randomiseeritud kontrollitud uuringud lükati avaldamisest tagasi, samas kui need, mis õnnestus avaldada, võeti ootamatult tagasi. Dr McCullough seadis kahtluse alla ravimifirmade ja konfliktsete teadlaste negatiivsete uuringute valikulise avaldamise.
02:40:00 Selles jaotises käsitleb esineja meedia potentsiaalset jõudu otsuste langetamisel COVID-19 reageerimise ajal. Ta esitab mitu olulist küsimust grupi surve mõju kohta üksikisikutele ja selle kohta, kas avalikkus puutus sel ajal psühholoogiaga kokku. Kõneleja väidab, et algatati ivermektiini vastane PR-kampaania ja kutseühingud saatsid välja memosid, milles kutsuti üles pärast retseptide arvu suurenemist viivitamatult ivermektiini väljakirjutamine lõpetama. Ta kinnitab, et see on üks tõhusamaid ravimeid ajaloos ja väidab, et kampaania käivitati pärast seda, kui nad nägid, et nad kaotavad sõja Ivermektiini vastu. Kõneleja peab seda inimsusevastaseks kuriteoks ja keegi ei lähe selle eest vangi.
02:45:00 Selles jaotises kirjeldab esineja vastavuse psühholoogiat ja seda, kuidas seda on COVID-19 pandeemia ajal avalikkusega manipuleerimiseks kasutatud. Uuringud näitasid, et inimesed kipuvad rahvahulgaga kohanema, isegi kui nad teavad, et see on vale. Kõige tõenäolisemalt vastasid madala staatusega isikud, kellel oli suur vajadus heakskiidu saamiseks. Hirm on konformistliku käitumise suurendamise peamine tegur, kuna see sulgeb kriitilise mõtlemise. Kõneleja mainib ka seda, kuidas sellised organisatsioonid nagu Ühendkuningriigi Sage ja Behavioral Insights Team kasutasid pandeemia ajal soovitud tulemuste saavutamiseks psühholoogilist manipuleerimist. Isoleeritust ja hirmu reguleeriti üles, et suurendada inimeste konformistlikku käitumist.
02:50:00 Selles jaotises arutleb esineja, kuidas meedia vastuolulised sõnumid tekitasid segadust, mis on meelekontrolli võtmeelement. Ta kahtleb, kas vaktsiinistaatuse avalikku kokkupuudet töövolituste kaudu kasutati tahtliku katsena grupi surve vallandamiseks ja nõuetele vastavuse suurendamiseks. Ta räägib traumasideme kontseptsioonist autoriteediga ja sellest, kas võimude raskekäelisus oli mõeldud Stockholmi sündroomi soodustamiseks. Lõpuks teeb ta ettepaneku, et psühholoogia väidetava relvastamise eest avalikkuse vastu tuleks esitada kriminaalsüüdistus.
02:55:00 Selles jaotises jagab kõneleja, immunosutiliste ravimite väljatöötamisega tegeleva ettevõtte tegevjuht ja Guelphi ülikooli viirusimmunoloogia dotsent oma muret Covid-19 vaktsiinide aluseks oleva teaduse pärast. Ta juhib tähelepanu sellele, et vaktsiinivolituste ja maskeerimisvolituste peamine põhjus, milleks on asümptomaatiline edasikandumine, ei ole SARS-i koroonaviirus 2 pandeemia edasikandumise oluline tõukejõud, ja ta toetab seda kirjandusega, mis kinnitab, et uuringud, mis pooldavad asümptomaatilise levikut. on saatuslikult vigased. Ta rõhutab, et tugineb kogu oma sõnumis eelretsenseeritud teadusele ja usub, et igaüks väärib austust ja armastust.
03:00:00 Selles video osas arutleb esineja PCR-testimise üle ja testi kalibreerimise tähtsusest, et eristada nakkavaid ja mitteinfektsioosseid viirusosakesi. Ta tõstab esile Kanada rahvatervise agentuuri läbiviidud uuringut, milles jõuti järeldusele, et kui tsüklilävi oli alla 24, puuduvad tõendid nakkuslike virionide kohta. Paljudes paberites on aga väidetud, et COVID-19 levimisel võivad probleemiks olla asümptomaatilised inimesed. , kuid kõneleja väidab, et kui haiged inimesed koju jäävad, siis viirus edasi ei levi. Kõneleja hoiatab ka, et ebaselge keelekasutus, nagu vaktsineerimisterminite muutmine moesõnadeks, ja teaduslikest definitsioonidest mitte kinnipidamine tekitab segadust ja takistab avalikkuse võimet anda teadlikku nõusolekut.
03:05:00 Selles jaotises selgitab immunoloog, et USA-s on vaktsiini määratlust muudetud, et see vastaks uutele COVID-19 süstidele ja uue definitsiooni järgi loetaks vaktsiiniks isegi jogurtit. Traditsiooniline õpiku vaktsiinidefinitsioon on see, et pärast vaktsineerimist ei saa inimene haigestuda ega seda teistele edasi anda – just sellele mõtles avalikkus, kui COVID-19 vaktsiinide puhul kasutati mõistet vaktsiin. Löökide eesmärk oli algselt vältida nakatumist, mitte leevendada haiguse tõsidust, kuid väravaposte liigutati. Teabevabaduse päringu kaudu saadi dokument, mis näitab, et Pfizeri vaktsiin oli mõeldud nakatumise ärahoidmiseks, mitte haiguse pidurdamiseks. Vaktsiinid ei saa takistada nakatumist ega levikut, kuid kõneleja sõnul ei täitnud Pfizer oma lepingust tulenevat kohustust.
03:10:00 Selles jaotises arutleb esineja vaktsiiniandmetega manipuleerimise ja varjamise üle, tuues näiteid, nagu juhtude ebatavaline rühmitamine ja haiglaravi pärast esimest Pfizeri vaktsiiniannust ning keeldumine vaktsineerimise oleku põhjal andmete kattumisest. Kõneleja tsiteerib ka Pfizeri enda kuue kuu kliiniliste uuringute andmete värskendust, mis ei näita COVID-19 vaktsiini statistiliselt olulist kasu suremuse vähendamisel, kusjuures vaktsineeritud rühmas on surmajuhtumeid arvuliselt rohkem kui vaktsineerimata. Edasi rõhutab kõneleja loomuliku immuunsuse paremust ja vaktsiinipasside hullumeelsust, ilma üksikisikute immuunvastust kontrollimata. Lõpetuseks tõstab kõneleja esile loomuliku immuunsuse paremuse võrreldes vaktsiinist põhjustatud immuunsusega juhtumite, haiguse tõsiduse, haiglaravi ja surmajuhtumite osas.
03:15:00 Selles osas tõstab kõneleja esile muret, et vaktsiinid võivad muuta inimesed Covid-19-le vastuvõtlikumaks, eriti need, keda on tugevdatud kahevalentse vaktsiiniga. Vaktsiinide laialdane kasutamine, mis ei suuda nakkust ja levikut peatada, võib põhjustada uute variantide teket, mis on sarnased keemiaravi resistentsuse ja antibiootikumiresistentsusega. Seetõttu peavad vaktsiinid tunnistama looduslikult omandatud immuunsuse väärtust. Lisaks on vaja kehtestada ülemaailmne moratoorium mRNA vaktsiinitehnoloogia kasutamisele kõigi liikide puhul ja riiklike reguleerivate asutuste rahastamisstruktuuride põhjalik ülevaade, et teha kindlaks võimalikud huvide konfliktid. Lõpetuseks, terviklikkuse tagamiseks peaksid olema objektiivsed kolmandate osapoolte teaduslikud ülevaated regulatiivasutustele saadetavate esituspakettide algandmete ja uudsete rahvatervise andmete kohta.
03:20:00 Selles osas arutleb esineja selle üle, kuidas vaktsiinide efektiivsus aja jooksul väheneb, mis tähendab, et vaktsineeritud inimestel on suurem tõenäosus Covidi nakatuda kui vaktsineerimata inimestel, kes pole kunagi vaktsineeritud. Kõneleja esitab andmed, mille põhjal CDC väitis, et vaktsiinid ei tööta rahvatervise nakkuste tõrje eesmärgil. Vaktsiinid pakuvad minimaalset kaitset nakkuse ja edasikandumise eest pärast viimase annuse saamist, kuigi kaitse võib aja jooksul väheneda. Kõneleja väidab, et riigi ainus huvi vaktsiinide kohustuslikuks tegemisel on leviku tõkestamine ja arvestades, et vaktsiinid ei takista edasikandumist, ei tohiks riik anda neile kohustust nakkuse ennetamiseks. Ettekandja puudutab põgusalt ka epidemioloogiat ja eri tüüpi uuringuid, mida saab teha vaktsiini efektiivsuse hindamiseks.
03:25:00 Selles jaotises käsitleb kõneleja surmavat viga igas vaktsiini efektiivsuse analüüsis, mille CDC on avaldanud oma ettevõttesiseses ajakirjas, haigestumuse suremuse nädalaaruandes – tõenäosussuhte kasutamist suhtelise riski asemel parameetrina. Kõneleja väidab, et koefitsientide kasutamine moonutab andmeid ja annab ebaõiged vaktsiini efektiivsuse määrad, mida CDC pole korduvalt suutnud parandada, mistõttu ta umbusaldab agentuuri. Kõneleja seab kahtluse alla, kuidas saab CDC väljaannetesse kaasata kümneid spetsialiste ja ikkagi teha sellise vea.
hh
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby neto » 18 May 2023 11:59

Sorry, ma ei lugenud paar päeva foorumit. Panen siiski mõne mõtte parteide osas. Kui miski on Refi projekt, siis on seda E200. Tegemist ju lausa ühe perse teise kannikaga. Tehti, et valijad, kes ei taha Refi, saaksid "alternatiivi". Tegelikult hääletab E200 täpselt nagu Ref tahab. EKRE ei ole kindlasti Refi projekt. Nende osas mulle ka sageli üldse ei meeldi, kuidas Helmed tegutsevad. Liiga palju püütakse odavat tähelepanu ja tehakse asju, mis lubab külge kleepida "räuskamise" silti. Miks ei võeta eeskuju Soome "perussuomalaistest"? Rahulik ja soliidne tegutsemine tooks juurde uusi hääli ja tegusaid liikmeid. Jube kahju, et Madisson Brüsselisse "saadeti". Mina näeks just temas õiget EKRE juhti.
neto
 
Posts: 685
Joined: 26 Mar 2009 13:10

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby hh » 18 May 2023 13:10

hh wrote:Ühe narratiivi valitsus.

Ukraina sõja narratiiv kestis täpselt nii kaua, kuni ref sai uuesti võimule ja pr L. sai rahad vasakule toimetada.


Geniaalne tähelepanek kodanikult, tsitaat: "Ukraina abistamine algas siis kui pankade rahapesu natuke piirati."

neto wrote:Kui miski on Refi projekt, siis on seda E200.


Jah, 100%.
hh
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby projekteerija » 18 May 2023 14:24

spl wrote:https://www.err.ee/1608981386/peeter-koppel-intressimaarad-voivad-tousta-arvatust-veel-korgemale

Praegu on Koppeli sõnul selline olukord, kus tehinguid väga ei toimu: müüjad tahavad liiga palju, ostjad sellega nõus ei ole ning müüjad ja ostjad ei saa omavahel kokku. Küsimus on selles, kumb enne järele annab ning siis saab teada, kus hinnatasemel tehingud toimuvad.

"Praeguse krediidiressursi hinna juures võiks tehingud toimuda allpool,"

Pea igapäevaseks on minu jaoks saanud aimdus, et kinnisvarasektorit on tabamas ka teatud küllastus või ka veel hirmsam äratundmine...me oleme ohtlikult valmis ja kõiksugu kola sinna kinnisvara sisse või vahele (enamus mittevajalik või või aegub selleks) oleme suutnud kokku kuhjata. Autoga sõites-toimetades pole pilt nii kohutav. :lol: Saab ju gaasipeedaalile vajutada e. siis saab pildi kiiremini liikuma ja hägusamaks. Rattaga liikudes on juba kõhedam ja jalgsi kui juba mahti mikrodetaile jälgida, tuleb õud kallale. Uusi maju, kontori ja ärihooneid üha kiirema tempoga lisandub aga sisu ning inimesi jääb nende juures/vahel üha vähemaks. Kui veel pool aastat tagasi tekkis hiigelpoodides tunne, et olen sinna unustatud siis eile ja esmaspäev juhtuski see, et pandi ka tuled kustu, kuigi sulgemiseni oli veel 15 min aega .... :shock: Muuseas ma ei teadnudki, et suur pood-teeninduskeskus nii vara kinni pannakse. Viimati oli avatud tund kauem ja ka nädalavahetusel. Milleks seda poodi üldse pidada- lahti teha, kui töölkäijatel polegi võimalust peale tööaega sinna jõuda? Sama on ka majade, korterihoonete, puhkemaastikega - väikelinnadega, lasteasutustega jms. Kui varem uue maja lisandumisega kaasnes ikka inimeste ja liikluse kasv, siis nüüd on pigem vastupidi.
projekteerija
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 18 May 2023 14:58

Uuspõld ja Vaik räägivad alkoholismist, Pajula aitab kaasa.
https://www.youtube.com/watch?v=vY-NWMi9lPE
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 18 May 2023 16:13

spl wrote:Oodake, kes hetkel "legaalselt ärastati" sisuliselt kogu kaugküttevõrk Tallinnas ehk mingit konkurentsi ei saa seal siis tekkida. Ta oli operaator st ta polnud võrgu omanik.

Tallinna Soojuse ja Tallinna Kütte ehk tänase Utilitas Tallinna vahel sõlmiti 2001. aastal ettevõtte rendi- ja operaatorleping, millega on viimased 22 aastat kaugküttevõrku hallanud ja arendanud Utilitas.


Etskae spl polegi nii loll, erastamine kahjuks pigem ä tähega. JOKK ... Naljakas, et Tallinna linn välistab nii igasuguse konkurentsi kütteturul. Ei taha tallinnlaste nahas olla !

https://www.err.ee/1608981581/kuidas-solmis-tallinn-utilitasele-suurosaluse-loovutamiseni-viinud-lepingu

Üks 2001. aastal linna otsuse juures olnud ametnikke rääkis anonüümsust paludes ERR-ile, et tema arvates sellist punkti lepingus Tallinna Küttega algselt ei sisaldunud. Kuuldes, et vastav lause oli seal siiski olemas, nentis ta, et see kõlab väga kehvasti.

"See on selge erastamine ja see ei olnud lepingu eesmärk," tõdes endine ametnik. "Meie andsime varad ettevõttele üle, renti maksti iga perioodi eest, samuti pidi varad tagasi saama, kui 30 aastat läbi saab. Selles mõttes on väga kehv lugu. Eks me kõik, kes selle asja heaks on kiitnud, ole siis süüdi."
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby Majandushuviline » 18 May 2023 22:33

pop wrote:
Majandushuviline wrote:https://en.wikipedia.org/wiki/Environmental,_social,_and_corporate_governance
Environmental, social, and corporate governance (ESG) is an approach to evaluating the extent to which a corporation works on behalf of social goals that go beyond the role of a corporation to maximize profits on behalf of the corporation's shareholders. Typically, the social goals advocated within an ESG perspective include working to achieve a certain set of environmental goals, as well as a set of goals having to do with supporting certain social movements, and a third set of goals having to do with whether the corporation is governed in a way that is consistent with the goals of the diversity, equity, and inclusion movement.

See teenib tõepoolest mõlemat eesmärki, väiksemate lämmastamist (läbi stakeholderite laiendamise), ja üsna edukalt hägustab ka senist selget pilti (st "to follow the truth, follow the money" (profit)). Misiganes "sotsiaalse" ja "keskkondliku" (jne) narratiivi taha saab pookida absoluutselt kõike, ka kõige väärastunumaid eesmärke, ja võimaldab suurematel korporatsioonidel isegi veel paremini monopoolsust tsementeerida (väiksematel/keskmistel pole ka lihtsalt aega/ressurssi erinevate lollustega sel määral tegeleda).

Ja sõnade tähenduse (ja igasuguse muu semantika/sümboolika) kaaperdamine on selles protsessis juba isegi natuke arhailine (st klassikaline) võte.

Kõige olulisem kõikides ühiskonna "asjades" on ilmselgelt see kuidas toimub otsuste vastuvõtmine (või siis hääletamine). Hääletajad oskavad ka ise oma peaga mõelda, ja selle kollektiivse "mõtte" keskmine vektor on reeglina märksa humaansem kui mõnede svammi-klausi suguste visionääride peas asetleidnu. (nt Pol Pothi narratiivid olid iseenesest ka üsnagi maalähedased ja looduslähedased, ja "inimsõbralikud").

https://objektiiv.ee/karol-kallas-eesti-riigihangetes-hakatakse-jargima-esg-noudeid/

https://www.err.ee/1608979715/riigihanked-hakkavad-keskenduma-keskkonnale-ja-sotsiaalsele-vastutusele
Täpsemalt toob ministeerium välja, et võiks hangetega toetada noorte, eakamate, pikaajaliste töötute, kodutute, diskrimineeritute, puuetega inimeste, võõrtöötajate, rassiliste vähemuste, usuliste vähemuste, rahvuslike vähemuste, madalalt haritute, vaeste ja sotsiaalselt tõrjutute töövõimalusi.
Majandushuviline
 

PreviousNext

Return to Kinnisvarast / Majandusest

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 104 guests