Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Kui oled näinud kusagil "põõsas" Eesti Nokiat vedelemas
anna meile teada, ehk suudame mõtet edasi arendada...

Juhul, kui nägid korterit, mille hinnas tavapärasest vähem nulle...
või ehitamisel kasutati zelatiini.. sosista meile ka.


Kõik head vestlused teretulnud !
Forum rules
Üldiselt, siin kirjutades austa häid tavasid, ära sõima...ole lihtsalt inimene...rohkem palveid pole

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby projekteerija » 29 May 2023 17:03

spl wrote:
hh wrote:Eesti RIIGI APARAAT (valitsus, ametnikud) elab üle jõu.


Seda tõdemust ma siin pikemat aega jaganud. Sisuliselt karistatakse maksumaksjaid ning erasektorit selle eest, et riik ise ei suuda kulusid piirata. Ma ei tee enam nalja sisuliselt iga paberi jaoks on "ametnik". Kui mäletate Reformi kunagisi lubadusi, kuidas riik õhemaks teha jne. Üks müüt nagu see 5 rikkama sekka jne.

Mis Eestis toimub: sisuliselt meie kallid valitsejad teevad vaikselt Kreekat ! St ametnikke ei koondata, iga ministeerium teeb ennast 10x tähtsamaks kui ta on. Protsesse ei optimiseerita, dubleerivad tööülesanded jne Ajakirjandus võiks välja nõuda, mitu nõunikku riigi palgal, mitu PR esindajat, mitu konsultanti... Hakkame pihta sellest, et miks vaja pidada riigiametnikku, kes ise ei suuda mõelda.

Kõik lõpeb vastu betoonseina sõitmisega, sest majanduskasv tõmbab meie riigi korraliku piduri ja maksutõusud teevad lõpliku hävitustöö.

---

Kuidas oleks pidanud asju tegema, reaalselt pidanuks riik näitama, et tema ka lõpetab laristamise. Konkreetsed plaanid bürokraatiamasina lammutamiseks, mitte mingid X ministeeriumi juurde ja siis toole lihtsalt ümber tõstes. Lolli mängimine lõpeb halvasti !

Ning siis alles maksutõusudest rääkima.

Minuni jõudnud info ja oma silmadega nähtu kohaselt on riigi ja omavalitsuste ametnike ja nende (riigi)ettevõtetega sedasi, et kõikjal palga ja muud laristamist ei ole. Palgad ja kulud on mõnelpool ammu nii ära krokod(t)illitud, et ... töötajaid ei leita. Lihtsalt ei leidu nii lolli (või rikaste vanematega/sponsoritega...) inimesi kes tööle tuleks. Reeglina need on ametid, kus tuleb ka tööd teha ja selle tegemiseks peab ka pikalt koolis käima ja pabereid omama. Lisaks on nendes ametites ka vastutus (oled see loll kes ainsana alla kirjutab, kui midagi nihu läheb, siis näpuga näidatakse jms.) ning on poliitikute ja nende sõprade ärihuvid jms, vigurid ning survestatakse ülevaltpoolt ka halli alasse või lausa seaduserikkumisteks jms.
Teine asi on, et ametid jagunevad kaheks täiesti erinevaks klassiks. Suure eelarvega, luksuslikel pindadel ja juhtimis ning motivatsioonikultuuriga ametid ning siis näljaametkonnad. Ühes on kopsakad päevarahad, koolitused välismaal, korralikud ametiautod, kallid kontoripinnad jms. Ning siis teised kus vastutavad spetsialistidel on tööruumideks 80-st või veel vanemad ruumid, kus heal juhul tehtud sanitaarremont, kontoripaberi lehtigi loetakse ükshaaval, autokütuse limiit on nii väike, et ametijuhendis kirjas olevaid kohustuste täitmine ei ole teooriaski võimalik (ülemus ei julge seda nõudagi...,õmilord ütleb, et ära proovigi) jne. Kõige irvitavam, et nii mõnigi luksusametis olnu (ameti käilakuju) ei tule selle pealegi, et on selged klassierinevused ning kui ta ameti juhiks kandideerib /teeb selle vea...), siis peab ka vastava kultuuriga kohanema. Üks Liisa nimeline ntx. otsustaski kohe alguses teha tutvumisringreisi (mis tegelikult pole ju vale) oma tulevaste alluvate juurde allkontoritesse sellise (euroopaliku :lol: ) standardiga nagu oli eelnevates ametites harjunud. Ning põhjustas oma raamatupidajale ja kaastöötajatele tõenäolislt infarktieelse seisu (kiire mässu)... sest ilmselt eelarves on raha vaid mõne bussireisi jagu ning ööbimisi pole vabariigi piires üldse aastakümneid ette nähtud....
projekteerija
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby projekteerija » 29 May 2023 19:49

Eekmine nädal nägin esinest (väike)ehitusettevõtjat, kes oma ameerikaliku suure edevkastika asemel oli elektrilise VW Buzzi soetanud. Kusjuures...väitis , et tegi majanduslikel kaalutlustel valiku (milles sõiduki hinda arvestades peab siiski olema tublisti ka edevusmomenti). Sinnani olin vaid seda sõidukit reklaampiltidel näinud. Ning mahukus ja uste suurused jms. on tõesti muljetavaldavad. Ka konks on varustuses, kuid selle ta millegipärast saab alles tulevikus kätte. Eesti esindus ei arvanud, et esimestel ostjatel läheb seda vaja....
projekteerija
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 30 May 2023 10:17

Kuidas ikka poliitikutel majanduse toimimise mõistmisega on ? Ma näen, et majandusõpe on neil ülimalt puudulik.

https://majandus.postimees.ee/7785243/tarbijatel-raha-otsas-jaemuuk-vaheneb-veebikaubandus-kukkus-lausa-veerandi-vorra

Ja tõstame käibemaksu ? Mis on lõpptulemus ? Ojaa eks sundkulutuste pealt saavad oma käibeka kätte, küte, elekter jne Aga kõik muu tõmbab veelgi pidurit !

Me mitte ei ole sisenemes majanduslangusesse, me oleme seal juba pikemat aega, küsimus nüüd selles, kas see muutub edasi "majanduskriisiks"
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 30 May 2023 13:39

https://www.aripaev.ee/uudised/2023/05/30/aega-on-riigiaparaadi-saastuplaanid-lasevad-end-oodata

Kui 8. aprillil avalikustati koalitsioonilepe, teatasid valitsuserakondade esimehed, et kahe kuu jooksul peavad ministrid leidma oma ministeeriumides kokkuhoiukohad. Rahandusminister Mart Võrklaev täpsustas nüüd, et tuleva aasta eelarve kokkuhoiukohtade leidmiseks on ministeeriumidele antud kaks kuud alates valitsuse ametisse astumisest ja säästukava esitamiseks rahandusministeeriumile 1. juuliks.

Loe pikemalt Äripäevast: https://www.aripaev.ee/uudised/2023/05/ ... end-oodata


Ootan huviga seda "kokkuhoidu", kõik need nõunike armaadad, PR tegelased.. mingil põhjusel alati nii, et ministeeriumites kärbitakse vaid nendelt või nende pealt, kes reaalselt ka tööd teevad. Läheb kokku projekteerija jutuga.
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 30 May 2023 22:34

Ma tahan planeedilt maa ära saada, kõik ümbritsev läheb nii jaburaks. P....ndus võtab võimust kõikides kohtades ja seda veel haibitakse ka.

https://sport.delfi.ee/artikkel/120195832/soome-voistlustantsust-kaovad-soorollid-alaliidu-juht-miks-ei-voiks-kaks-poissi-paari-moodustada
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 31 May 2023 07:03

Spargli kasvatamisest:
https://youtu.be/s5tyAXEVxVY?t=24

Kõige tähtsam on alustada sellest, et istutada isastaim, järgmine on ehk see, et esimestel aastatel idusid mitte võtta, las taim kogub enne jõudu. Kolmas on see, et idud tuleb maha murda õigelt kõrguselt (see jäi mulle videost natuke arusaamatuks).
Olen ise nüüd mõned aasad kevadel idusid võtnud ja neid grillinud. Esialgu olin umbuskilk, aga nüüd on jälle veel üks asi, mida aiast saada. Katmist ja muldamist ma pole teinud.

---
Planeedilt lahkumine polegi nii raske, tuleb lihtsalt ära surra. Selleks on mitmeid võimalusi. Siin on üks hämmastav jutustus NDE-st. Surmalähedane kogemus tekkis sellest, et mees kogemata üledoseeris toidulisandit 20x koguses. Klassika on see, et nägi kõike ülevalt ja koges telepaatiliselt suurt armastust ning tervistus imekombel üllatavalt kiiresti. Väga huvitav jutustus, milles annab ka 10 teesi, mida teada sai.
https://youtu.be/CmrWT6D8oNk?t=214

Kui surm ei ole vastuvõetav lahendus, siis ajutise lahendusena pakuks välja MGTOW ehk tegeled oma asjaga: enesetäiustamisega.

P.S. Öma soovide esitamisega tuleb olla ettevaatlik, need kipuvad täituma, aga natuke moondunud kujul, mis ei pruugi soovijale meeldida. Sõnal paistab tõesti olevat suur jõud, kui retrospektiivis oma elule tagasi vaatan.
td
 
Posts: 19582
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 31 May 2023 07:29

Statistikaameti värskest uudisest (err.ee) on näha, mis oli majanduses gaasiks ja piduriks viimases kvartalis:
https://www.err.ee/1608993698/statistik ... aulatuslik
td
 
Posts: 19582
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 31 May 2023 08:36

td wrote:Statistikaameti värskest uudisest (err.ee) on näha, mis oli majanduses gaasiks ja piduriks viimases kvartalis:
https://www.err.ee/1608993698/statistik ... aulatuslik


Kõik läheb enam vähem nii nagu ennustanud. Majanduslangus saab olema pikemat aega ja järjekindel ning maksutõusud vaid kiirendavad seda.

Ma ei suuda leida ühtegi valdkonda, mis hakkaks üldse majandustõusu vedama :shock: Muidu vedas IT ja kv (sellega seotud tootmised) Eesti majandust.

---

See oli suurim üllatus, paistab IT tiiger lõplikult halliks läinud ja saabub natuke normaalsust, kus kogemusteta progejatel kaob võimalus ära küsida ulme palkasid, ilma et midagi oskaks.

Üks suurimatest negatiivsetest panustajatest oli info ja side.

---

Majanduslanguse puhul pigem vähendatakse maksukoormust, lükatakse käima rohkem riiklikke investeeringuid jne. Meie riik käitub absoluutselt vastupidiselt: maj. languse puhul maksutõusud - "Tule taevas appi!" Kui majandus kasvas ja näha oli buumi, siis külvati raha riigi poolt muudkui juurde.

---

KM tõstmine, korraks tõuseb käibemaksu laekumine. Tehakse ostud ära enne tõusu ja siis korralik langus.
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby hh » 31 May 2023 09:40

td wrote:Surmalähedane kogemus tekkis sellest, et mees kogemata üledoseeris toidulisandit 20x koguses. Klassika on see, et nägi kõike ülevalt ja koges telepaatiliselt suurt armastust ning tervistus imekombel üllatavalt kiiresti. Väga huvitav jutustus, milles annab ka 10 teesi, mida teada sai.
https://youtu.be/CmrWT6D8oNk?t=214


Just jäin kuulama selle musklimehe (kes näinud elus KÕIKE) juttu armastuse energiast ja palve väest, võimas. Ta ise räägib nüüd ainult sellest, pika karmi elukogemuse tulemus nii teoorias kui praktikas.

https://youtu.be/LDOO2CF519I?t=2763

Ta ütleb: toidulisandisse pandud grafeenoksiid lahkus palve väel.
Ta ütleb: palvel on väga suur vägi. Ka kurjade inimeste eest tuleb palvetada ja saata neile armastust -- kristlased ütlevad, neid tuleb õnnistada. Siis hakkavad asjad muutuma paremuse poole.
hh
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 31 May 2023 10:00

spl wrote:Majanduslanguse puhul pigem vähendatakse maksukoormust, lükatakse käima rohkem riiklikke investeeringuid jne. Meie riik käitub absoluutselt vastupidiselt: maj. languse puhul maksutõusud - "Tule taevas appi!" Kui majandus kasvas ja näha oli buumi, siis külvati raha riigi poolt muudkui juurde.

---

KM tõstmine, korraks tõuseb käibemaksu laekumine. Tehakse ostud ära enne tõusu ja siis korralik langus.

Öeldakse, et igaüks on ekspert meditsiinis, majanduses ja laste kasvatamises. Aga no tõesti, anna kannatust - tehakse kõik vastupidi. Keel läheks villi selle kirumise peale, ei viici (ja piinlik hakkab sama juttu korrata).
Ajalooliselt on riigieelarvet püütud täita maksudega ja rahatrükiga. Lühiaegselt see aitab, aga pikaajaliselt saab rikkamaks vaid tööviljakuse suurendamisega (selle alla käib ka ettevõtluse ja spetsialiseerumise soodustamine). Riigipoolsed kulutused/tellimused on muidugi jah klassikaline viis majandust elavdada, aga ka see pole jätkusuutlik - riigivõlg kasvab.
Sõja ajal, kui inimestel on motivatsioon riiki aidata, on võimalik koormisi suurendada, aga olukorras, kus riik võõrandub inimestest, püütakse maksudest võimalikult palju kõrvale hiilida. Tulemuseks on riigikassa tühjenemine, mitte täitumine.
Käibemaks on tüüpiline maks, mis vähendab spetsialiseerumist ning ettevõtlust - igaüks püüab ise põlve otsas pusida (või siis ka mustalt osta), et maksu vältida. Kuid seda energiat saaks rakendada produktiivsemalt.
td
 
Posts: 19582
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 31 May 2023 10:29

td wrote:Öeldakse, et igaüks on ekspert meditsiinis, majanduses ja laste kasvatamises.


Võib öelda, et isegi olen: majandus ja laste kasvatamine + miljon valdkonda, mille põhjalikult selgeks teinud ( meditsiin vaid nõrk mul) :twisted: Omal ajal isegi õppima minna: algselt tegin politseikooli testid maksimumi peale, siis mõtlesin läheks majandust õppima, see tundus liiga lihtne kõik. Siis kuidagit tuttavaga koos läksin IT peale. Majandust võtsin lihtsalt lisaainena, isegi mitu.

--

Lihtsalt see täiesti julm, kuidas valitsejad eksivad elementaarsete majanduse põhidede vastu, mida õpetatakse ehk keskoolis majanduse tunnis.

See pole veel kõik tulumaksu / KM tõstmine kiirendab omakorda kaudsete mõjude tõttu inflatsiooni. Diisli aktsiisi vähendatud määr kehtib kuni 2024 aprill st siis tuleb korralik hinnatõus ka sealt, mis kandub kõikjale läbi transpordi koefitsiendi. Ma ei viitsi isegi seda R partei rahandusministri nime meelde jätta ( ajaraisk ). Aga jällegit, kui küsiti, kuidas riik kavatseb ennast kärpida räägitakse jälle seda tuima juttu ministeeriumi hoonete liigutamisest. Krt see asendustegevus, palgakulud on kordades suuremad !
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby pop » 31 May 2023 20:30

UA teemalistes videodes vilksab ikka Eesti aeg-ajalt (ja kindlasti mitte slavaukraini konktekstis - kohapeal on see neljandajärguline teema), nimelt info selle kohta kuidas Eestis Riigikogu saadikuid üritati koolitada kuidas venemeelset parteid asutada. Video tervikuna on ise UA presidendikantselei ülemast kelle "CV" ... tekitab küsimusi (aga ka mõned värskemad tegemised tekitavad neid samuti).

=====================
Aga Eesti teemal veel samast valdkonnast - üks konservatiivsete väärtuste sihtasutus oli hiljuti hädas raha päritolu tõestamisega ühe oma annetuse osas. Seetõttu võtan ma ise sellest sektorist pärinevaid (igasuguseid) avaldusi vägagi "with a grain of salt".
pop
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 31 May 2023 22:49

https://twitter.com/visegrad24/status/1663884259088531458

EU members will have to take in migrants according to a migrant quota system or pay EUR 22 000 for every migrant not received.

This was the position presented at today’s meeting of EU ambassadors, laying the groundwork for the home affairs ministers’ summit on June 8
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 01 Jun 2023 12:37

Sellised artiklid hakkavad "Pikrit" meenutama :twisted:

https://majandus.postimees.ee/7786954/tallinna-korteri-ruutmeetri-hind-laks-lendu

Tallinna korteri keskmine ruutmeetri hind tõusis mais eelmise kuuga võrreldes 7,6 protsenti 3205,10 euroni
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby projekteerija » 01 Jun 2023 16:17

spl wrote:Sellised artiklid hakkavad "Pikrit" meenutama :twisted:

https://majandus.postimees.ee/7786954/tallinna-korteri-ruutmeetri-hind-laks-lendu

Tallinna korteri keskmine ruutmeetri hind tõusis mais eelmise kuuga võrreldes 7,6 protsenti 3205,10 euroni

Samas Soome lahe teiselt poolt siis sellised uudised. Arendus ja ehitusturu jahtumine sisenes äkkpidurdusfaasi e. pessimistidegi ennustused osutusid liigoptimistlikeks.
https://yle.fi/a/74-20034622
Olukorra tõsidus on ka meie uudistesse sisse sõitnud. Ridamisis fassaadi, ehitusmetallkonstruktsioonide jms. tegijaid panevad üksteise järel tootmisi kinni, koondavad jms. Uudiste kribajad süüdistavad valdavalt Venemaa turu ärakadumist. Rammusam kasum ja käive tuli tegelikult hoopis Soomest. Paljusid ettevõtteid omasidki Soome ehitajad või siis tehtigi sisulislt vaid sinna või nende ettevõtete siinsetele objektidele.
Nende ettevõtetega on aastaid tulnud koostööd teha ja ka tootmisepoolt on saanud mimtmeid kordi lähemalt näha.
https://arileht.delfi.ee/artikkel/12019 ... -pohiliini
https://arileht.delfi.ee/artikkel/12019 ... ad-tootuks
projekteerija
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby hh » 01 Jun 2023 19:21

Eesti Näituste messikeskuse asemele planeeritakse sellist "15-minuti linna":

https://metro.ee/merevaade/

On jah tore arhitektuur, väga meeldib. Üldiselt "15-minuti linn" tähendab IMF-i keeles totaalset jälgimist ja andmekogumist, kus inimest hoitakse kirbul 24h. Siin reklaamitakse "15-minuti linna" üksnes arhitektuuri mõttes kui inimsõbralikku arhitektuuri ja keskkonda.
hh
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby Majandushuviline » 01 Jun 2023 22:09

hh wrote:On jah tore arhitektuur, väga meeldib.

Olles sarnast suvalisi hulknurki sisaldavat ehitist pikemalt lähedalt näinud, on sellised vormid üsnagi häirima hakanud. Tundub nagu ehitatu oleks lõpetamata või ajutiselt segamini. Vanemad hooned mis varem tundusid igavad, lasevad oma lihtsusega silmadel puhata.
Majandushuviline
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby hh » 03 Jun 2023 10:05

Kuulamine muude tööde kõrval.
Räägib arst: plandeemia järelmõtted ja mida praegu küpsetatakse tulevikuks, prrr. Sisuliselt kohustuslik v-a-c-c ja täis totalitarism üle maailma.

https://www.telegram.ee/eesti/video-dr- ... angu-muuta
hh
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby Majandushuviline » 03 Jun 2023 20:50

Majandushuviline wrote:
Guest wrote:
Majandushuviline wrote:https://www.postimees.ee/7774802/mart-laar-rein-jarlik-arnold-ruutel-ja-teised-kooseluseadusega-on-neile-ju-voimalus-pakutud
Meie, alla kirjutanud Eesti Vabariigi Ülemnõukogu liikmed, riikliku iseseisvuse taastajad, poleks toona, aastail 1990–1992 osanud küll ette näha, et tuleb aeg, kui rahva tühise vähemuse parema enesetunde nimel või koguni nende huvisid vaid ettekäändeks tuues üritatakse seaduse jõudu anda eelnõudele, millega kummutatakse isegi universumi seadusi.

Mage tekst neil. Pea kõigil vastastel on mage tekst...

Mõte selles, et paigutage end aastatesse 1990–1992, milline oli õhkkond võrreldes tänasega? Siis oli raske, aga oli lootust ja püüdlust üksmeele poole, kuigi eriarvamusi oli ka siis. Seda et Eesti valitsus võib 30 aastat hiljem niivõrd erinev, kiuslik ja vastumeelne olla, oleks siis päris raske ennustada olnud.

https://elu24.postimees.ee/7788439/mart-raudsaar-pole-inimest-pole-probleemi
Mis on saanud Eesti riigist, mille eest Balti ketis seisime (jah, ka mina) ja öölaulupidudel laulsime? See riik on moondumas koletuslikuks masinaks, mida olen kaua keeldunud uskumast, kuid mullegi on mingi piir kätte jõudmas.
Majandushuviline
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby projekteerija » 04 Jun 2023 20:58

spl wrote:Sellised artiklid hakkavad "Pikrit" meenutama :twisted:

https://majandus.postimees.ee/7786954/tallinna-korteri-ruutmeetri-hind-laks-lendu

Tallinna korteri keskmine ruutmeetri hind tõusis mais eelmise kuuga võrreldes 7,6 protsenti 3205,10 euroni

Samas kui tehinguid tehakse/saavad teha vaid või peamiselt pildiloleva varaklassi tegelased siis ongi vaid ruutmeetri kallinemine. Odavate ja keskmise hinnaklassiga korterid ei pääse hinnatõusu solkima. :HEAD
Seoses ühe projektiga olen nüüd pidanud külastama mitmeid uuemaid kontorihooneid kus sees peamiselt mingid IT jms. kõrgemapalgaliste sektorite kontorid e. siis enamuse jaoks ligipääsematu / võõras paralleelmaailm. Üksnendest jääb pildiloleva arenduse taha. Töökeskkond ja teenindus nagu miljonäride privaathotellis. Hästi elavad igasugused IT kunnid ja niiditõmbajad. Kui sellises kontoris tööd teha, siis õhtul oleks piinlik ilma merevaateta ja alla 4000.- maksvas kodus elada...
projekteerija
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby projekteerija » 04 Jun 2023 22:00

Soome ajakirjandus avastas, et turismipakette ja reiside müüjad on pingutanud, et jättaoma klientidee mulje vanadest headest aegadest enne kuumalainete jms. ajastu saabumist.
https://yle.fi/a/74-20034994
Üks mu sõber veab kaupu Vahemeremaadesse ja sealt siia. Pidevalt kurdab, et viimaste aastatel on asjad sealmail ikka päris pekkis ning pea iga reis satub ekstreemsustesse või saab mingi üllatuse a´la meil on soe ilm aga Hispaanias sajab lund. Või juba aprillis on kuumalained ,et tee ei suuda autot kanda jne.
projekteerija
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 05 Jun 2023 09:27

https://www.err.ee/1608998308/toostustoodangu-langus-kiirenes-aprillis-15-protsendile

Ennast korrates, sellises olukorras teha maksutõusud, on täiesti debiilsuse kõrgtase ( puudulik majandusõpe koolides, mis poliitikutel täiesti olematu).
Mis sisuliselt teeb veel omakorda korraliku hävitustöö !

2024 aastal kaob ka diisli aktsiisi soodustus, OPEC teeb ka korraliku hinnaralli kütusehindadega st kogu see kulu liigub edasi teistesse hindadesse.

Spl "kaose minutid" - olge valmis korralikuks PUPU'ks, ennekõike just kehvade poliitiliste otsuste tõttu ! Ka selletõttu, et meil peab olema mugav (ministeeriumid, ikka peab olema 10 kantslerit, meeletu kogus nõunikke, PR jne) ja mõnus ning meie ei tee mingeid reaalseid kärpeid vaid tõstame toolikatteid ümber.

---

PUPU hakkab ka IT sektorisse jõudma, need veel kes riigiluti küljes neil veel pidu, teistel enam mitte.
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 05 Jun 2023 10:48

Maksumaksjana tahaksin ülevaadet, kuhu need kõik laenatud miljonid läinud. Siiralt loodan,et mitte riigi jooksvate kuluste katmiseks: ala ametnike palgad ... jne

https://www.err.ee/1608998494/riik-laenab-10-aastaste-volakirjadega-veel-500-miljonit
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby hh » 05 Jun 2023 13:49

Veel on ilmunud üks huvitav portaal "vabadused", kust saab teada maailmas toimuva kohta, millest kohalik peavool ei kirjuta:

https://vabadused.ee/uudiste-ulevaade-t ... -vaenlane/
https://vabadused.ee/uudiste-ulevaade-a ... ei-surnud/
hh
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby hh » 05 Jun 2023 13:55

Siis intervjuu, mis lõpuks hoiatab eesti keeles sama, mida Lynette Zang ja Kiyosaki juba ammu, et tulemas tsunaami:

Krahhi ennustav ingelinvestor: inflatsiooni kartes vägisi investeerida on lihtsalt rumal

Loe pikemalt Äripäevast: https://www.aripaev.ee/borsiuudised/202 ... sendsmaily

Eestikeelses intervjuus peetakse turvasadamaks raha hoidmist pangas, sest kuni 100 000 eur olla turvatud, et saavat tagasi. Lynette Zang seda ei usu -- tegemist olla ilusa lubadusega, sest kui asjaks läheb, keegi seda lubadust ei mäletavat. Ma ka ei tea, kummal õigus. Siiski kipuks pigem Lynette Zangi ja Mark Mossi uskuma, kes ilmekalt näidanud, et panga otsustajad ise ka panka ja rahatagatist ei usu, nemad usuvad ainult metalle. Ja meie peaks käituma nii, nagu nemad käituvad enda huvides.
hh
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby hh » 05 Jun 2023 14:06

Aina karmimaks lähevad teated. Jumalanaise video nr 1 (üldettevalmistus karmiks sõnumiks ja rahustamine, et tulemas meetmed ülalt, kuidas hakata valmistuma juba praegu) teemal, et kõrgemast peakorterist hoiatatakse üleilmse näljahäda eest. Ja mida teha piibellikult, et ellu jääda või isegi õitseda sel perioodil mõne puhul. Need nõuanded tulemas järgmises kolmes videos. Ärge lööge sõnumitoojat -- ei mind ega toda armast Jumalanaist, kelle sõnum ju tegelikult positiivne ja abistav.

https://www.youtube.com/watch?v=sBAEUgFoI88

(Nojah, õnneks me siin ei näe telesarja "H-u-n-g-e-r-g-a-m-e-s"... et miks sel sõnumil näib olevat alus, st keegi teab ka Maa peal, mida meiesugused ei tea veel).
hh
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby hh » 05 Jun 2023 17:30

hh wrote:Siis intervjuu, mis lõpuks hoiatab eesti keeles sama, mida Lynette Zang ja Kiyosaki juba ammu, et tulemas tsunaami:


Olukorrast Austraalias, 3 min:

https://www.tiktok.com/@decentrawealth/ ... cumI8XAG2V

Analüüs Ameerikast, 30 min:

https://www.youtube.com/watch?v=IPbuW9EmBSg
hh
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 05 Jun 2023 20:55

Ma ei tea, mis valgus seal tunnelis peaks tekkima: tööstus omadega suht metsas.
- kõrged materjalide sisendhinnad
- suured tööjõukulud
- kõrged energiahinnad

Ei näe ka, kus kinnisvarasektoris need ostjad peaks tekkima. Võin vaid öelda, et järgmisel keskpanga kohtumisel tõstetakse veel intresse, see on kindel.

Viimane isegi "naljakas", nüüd kus Soomes ja Eestis tekkisid madalad hinnad ning korraks oleks saanud tootmine hingata, siis oli vaja kohe Estlink 2 remonti alustada ja nii kaks nädalat !

---

Ma ei ilusta olukorda, PUPU tuleb ja maksutõusud muudavad riigi korralikuks "pupustaniks". Kui loen artiklite pealkirja, siis elaksin viimasel ajal nagu järjekordses "deja vu's".
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby hh » 05 Jun 2023 21:33

hh wrote:
hh wrote:Siis intervjuu, mis lõpuks hoiatab eesti keeles sama, mida Lynette Zang ja Kiyosaki juba ammu, et tulemas tsunaami:


Olukorrast Austraalias, 3 min:

https://www.tiktok.com/@decentrawealth/ ... cumI8XAG2V


Ta ütles oma austraalia aktsendiga, et juulis tutvustatakse rahvale cbdc-d (central bank digital currency). Kust ta teab seda?
hh
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 06 Jun 2023 10:33

hh wrote:Eestikeelses intervjuus peetakse turvasadamaks raha hoidmist pangas, sest kuni 100 000 eur olla turvatud, et saavat tagasi. Lynette Zang seda ei usu -- tegemist olla ilusa lubadusega, sest kui asjaks läheb, keegi seda lubadust ei mäletavat.

Lubaduses pole öeldud, millal. See võib tähendada "ajutiste raskuste tõttu" vähemalt paari aastat (mille jooksulk inflatsioon ja rahatrükk teeb oma töö ja 100 000 ei tundugi enam nii üüratu suur rahasumma).
td
 
Posts: 19582
Joined: 13 Feb 2008 16:23

PreviousNext

Return to Kinnisvarast / Majandusest

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 114 guests