projekteerija wrote:LA tohutute alade (luksuselamud) kiire mahapõlemine loetud tundidega n.ö. hooajaväliselt laseb juhtme korralikult kokku. Mis toimub? USA-s polegi mingit kustutamisvõimekust ja plaani B. ?
spl wrote:to neto,
hea, et seda meelde tuletasid. Mu tuttav, kes seal varem elas, ütles ka, et kindlustusfirmad seal kindlustust enam ei paku. LA juht CNNis "kinnitas", et need kärped ei mõjutanud kustutusvõimekust. Tuletõrjujatel hüdrantidest sai vesi otsa või survet polnudki, merest ei saanud ka vett tuua, puudusid võimsad pumbad jne. CNNis on selline show, et võta ja nuta...
Las ma arvan, nüüd tuleb seal piirkonnas palju krunte müüki Ühest kallimast piirkonnast (Malibust) ka vaid riismed järel.
spl wrote:https://arvamus.postimees.ee/8168731/juhtkiri-me-ei-soovi-istuda-pimedas
Kahju, et kliimaminister Yoko Alender ei nõustu kriitikaga ja kinnitab, et meie energiapoliitika suund on õige. Ta lisab, et välisühendused ja taastuvenergia on tegurid, mis viivad meie elektrihinna alla. Kuid midagi peab meil olema ka kriitiliseks olukorraks.
See tädi teab energeetikast samapalju kui koerakirp matemaatikast.
spl wrote:https://forte.delfi.ee/artikkel/120348919/reinsalu-selge-lubadus-automaks-on-ajutine
Automaks on ajutine ja tühistatakse kohe, kui Isamaa võimule tuleb, lubas erakonna esimees Urmas Reinsalu.
Panen selle lubaduse siia meile üles
Kas me mäletame lauset Reformierakonna juhilt enne valimisi: "Lugege mu huultelt: maksud ei tõuse. Punkt!"
neto wrote:projekteerija wrote:LA tohutute alade (luksuselamud) kiire mahapõlemine loetud tundidega n.ö. hooajaväliselt laseb juhtme korralikult kokku. Mis toimub? USA-s polegi mingit kustutamisvõimekust ja plaani B. ?
Lisaks kärpisid sealsed woke demokraatidest võimud LA tuletõrje viimast eelarvet 18 miljoni võrra, andes need vahendid geikooridele ja muu vikerkaarevärvilise elu nautijatele. Kindlustuskaosele ansid hagu samad tegelased, kui kehtestasid populistlikud tariifide piirmäärad hoonete kindlustusele. Mitmed kindlustajad lõpetasid seepeale tuleriskide kindlustamise täielikult.
projekteerija wrote:neto wrote:projekteerija wrote:LA tohutute alade (luksuselamud) kiire mahapõlemine loetud tundidega n.ö. hooajaväliselt laseb juhtme korralikult kokku. Mis toimub? USA-s polegi mingit kustutamisvõimekust ja plaani B. ?
Lisaks kärpisid sealsed woke demokraatidest võimud LA tuletõrje viimast eelarvet 18 miljoni võrra, andes need vahendid geikooridele ja muu vikerkaarevärvilise elu nautijatele. Kindlustuskaosele ansid hagu samad tegelased, kui kehtestasid populistlikud tariifide piirmäärad hoonete kindlustusele. Mitmed kindlustajad lõpetasid seepeale tuleriskide kindlustamise täielikult.
Lisaks eekarvele on ka ära kärbitud mõistus ja loomupärane hakkamasaamine. Ainuke mis kärpimiste käigus aga ei paista kahanevat on bürokraatia ja kõrgepakgaliste ilusametimeeste möla jms. Selgub, et taevastki oli näha, et neil veehoidlad tühjad ...LA Time loos selgub, et pildil oleva veehoidla katte rebendi parandamiseks oli kulutatud aasta jagu aega...Sellistest puudujääkidest selliste arengute korral kriitiline infra koosnebki. Vaevalt meilgi asjad paremad on ...
spl wrote:See üllatus tabab varsti ka meie poliitikuid. Nüüd, kus tulumaks tõusis ja inimeste palgast / pensionitest haugatakse lisatükke.
Aktsiisid, arusaamatult suured riigilõivud, siis KM tõus. Automaksu lollusest rääkimatagi.
Mina jään osade analüütikutega eriarvamusele, meie maksupoliitika soodustab majanduse veel pikaaegsemat vindumist.
2.5 aastat vindutud - sellise maksupoliitikaga jätkub see agnoonia veel pikalt.
https://majandus.postimees.ee/8170578/ullatunud-keskpankurid-miks-kull-eurooplased-ei-taha-enam-tarbida
Lihtne vastus oleks, et lakke tõusnud hinnad ja kõikumalöönud tarbijausaldus sunnib inimesi säästma. Kuid EKP juhatuse liige Piero Cipollone leidis sel nädalal antud intervjuus Corriere della Serale, et Euroopa tarbijate käitumine on ikkagi keskpankureid põhjalikult üllatanud. «Kõige enam üllatas tarbimise aeglane taastumine. Ootasime, et see on kiirem, kuid kulutamise asemel otsustasid pered raha säästa,» rääkis ta.
spl wrote:Ootamatud numbrid!
Avaliku sektori IT-ettevõtete kogueelarve on 10 aastaga neljakordistunud
https://www.err.ee/1609569394/avaliku-sektori-it-ettevotete-kogueelarve-on-10-aastaga-neljakordistunud
Rr009 wrote:spl wrote: Kellele selle eest aitäh öelda on juba teine asi..
spl wrote:... ning teatas ka kavatsusest lammutada kõik tuulikud.[/i]
pop wrote: Kui saab siis muutub päris palju (araablased saavad taas keskenduda kaamelikasvatusele, venelased matrjoskade voolimisele ja viltide vormimisele, jne)
spl wrote:pop wrote: Kui saab siis muutub päris palju (araablased saavad taas keskenduda kaamelikasvatusele, venelased matrjoskade voolimisele ja viltide vormimisele, jne)
---
Kõik "kv" spetsialistid, kes meil siin meedias esinevad, võiksid natuke süveneda terminisse demograafia ja ütleme nii, et põnev oleks kuulata, kellele juba 5 - 7 aasta pärast seda ülehinnatud sodi müüakse ? Ma sirvisin kv portaali ja olin päris hämmingus, kas on inimesed, kes suudavad osta kv'd vahemikud 270 000 - 600 000 selliseid pakkumisi oli ca 65%.
https://www.err.ee/1609574557/eestis-sundis-mullu-ule-tuhande-lapse-vahem-kui-aasta-varem
Kui mul oleks vaba raha, siis ma ealeski ei ostaks Eestis selle raha eest kv'd. Siin lihtsalt puuduvad mõistlikud argumendid nendele hindadele.
Hakkame pihta demograafiast, üldistest hindadest, geopoliitikast + poliitikast jne. Ma ausalt ostaksin nagu neto endale enne koha Soomes, kui Eestis... Hispaania on haip, sellest hoiaksin eemale.Meenus üks NOA pikem analüüs, mis näitab, et Hispaanias ja Kreekas jne 15 aasta pärast polegi võimalik elada, kui kliimasoojenemine jätkub samas vaimus. Veepuudus, rämedad põuad +40 kraadi nagu igapäevane reaalsus.
rr009 wrote:
Lohutan sind veidi. Hispaanias on hinna sees eluróóm ja sellega on Eestis tavaliselt kitsas. Vaata Andaluusia videosid ja pidusid ja see on seal tavaline. Päeval tuleb siis magada ja öösel tehakse elu tagasi. Eestis käies jäi mulle küll mulje et meil ostatakse seda ainult osta, siin on see veres, läheb aastaid enne kui sellega kohaned ja siis ei taha enam vanu nostalgiaid tagasi...
... Eestis muidugi ma ise ka ei ostaks...
Return to Kinnisvarast / Majandusest
Users browsing this forum: No registered users and 6 guests